2010. 11. 22.
Now ember (nov. 22-23-24-25.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, NOVEMBER 22.:
DUBAI 2. AUTONÓMIA

Dexter a laboratóriumában szaxofonjával
Megint egy nap, amikor kifejezetten sajnálom hogy nem fogom a Cinemaxot: a címével ellentétben nyolckor adják az Éjféltájbant, ami egy Párizsban lábra álló alkoholista jazz-zenészről szól és Herbie Hancock szerezte a zenéjét, sőt, fel is tűnik benne, a főszereplőt meg maga Dexter Gordon játssza, vagyis autentikusat castingoltak (csak megtanulok én is újmagyarul!). Ajánlott. Az M2 későn kapcsolódik be az orvosos sorozatokba, és nem is egy népszerű amerikaival, hanem egy ír szériával: a Dublini doktorok első részével fél kilenctől tehetünk egy próbát, én kíváncsi leszek és persze remélem hogy azok akik a Vészhelyzetet nézték, azok ezt is fogják, bár nincs benne egy dzsordzsklúni se - de hát a Kórház a város szélénben se volt, és az is megért pár epizódot... A dublini kollégáknak mindjárt az elején a szerelmi sokszögek mellett egy drogfüggővel gyűlik meg a bajuk, akit megpróbálnak normálisan kezelni. Mint fentebb: én drukkolok, és mivel sorozatok terén egyedül a retekklub rivalizálhatna a királyi kettessel, de nincs átfedés a Dr. Csonttal (ami 21:20-kor kezdődik), ezért az emkettesnek van esélye a sikerre - a nőcsábászat megmarad a reteknek, mivel a csontdoki segédjének széparcú öccse megborítja a labor hormonháztartását. Legyen komolykodás is: kilenckor az anno hadban álló két ország közül most az irániak próbálnak kezdeni valamit az értelmetlen öldöklés nem oly távoli emlékével a Duna 2. Autonómián, a Jó éjt, parancsnok!-kal, amiben egy filmrendezőnő járja be elesett férje után a harctereket. A Barakát bíró-kedvelő és az emberi léten morfondírozóknak mindenképp ajánlott.

Csendélet csata után :(((

Színházi műsorajánló!!!44 négy:
Budapest, Centrál Színház, november 25. csütörtök, 19:00: Jó zsaru - rossz zsaru: "A Jó zsaru - rossz zsaru sötét, fordulatos és torokszorító mese két közrendőrről, akiknek az élet egy napon örökre megváltozik. A darab eredeti címe, a Konok eső (A Steady Rain) a régi film-noirok fojtogató, komor világát idézi. Denny és Joey barátságán keresztül egy modern bűnbeesés története bontakozik ki. Denny a gőg halálos bűnéért lakol meg, de bocsánatot csak a beilleszkedni kész jóbarát, Joey remélhet. Fordulatos, megható, tökéletes dramaturgiájú a mese. A Centrál Színház bemutatója - mely az ősbemutató után a világon az első - sem szokványos szereposztású: a Beugró és egy sor közönségfilm kedvence, Szabó Győző és a kivételes tehetségű Stohl András játssza a két járőrt." - WOW!!! Egyszerre a valóvilágban és a színházban? Hú ez nagy tehetségre vall... Gyorsan, gyorsan, talán még kapunk jegyeket ^^

Hírmagyarázás:
A Tienanmen téren tüntetett egy amerikai: "A 13 éves Jonathan Lee azt követelte, hogy a koreai fegyvermentes övezetet békeparkká alakítsák." - Na, NEKI tényleg nagy respekt.
Jordan most a szagát árulja hatalmas melleivel - A szagát? Akkor maradok a parfümöknél. Nem akarok női mell-szagú lenni, még félreértenék egyesek :SSSSSS
Európa salátástál és olvasztótégely is: "Jan Assmann emlékezetkutató szerint az emberi jogok elismerése legyen az EU új vezetőkultúrája." - Édes jó...na neeem, korán van még ehhez. A neve elég büntetés neki. Európa különben se tégely meg zöldségestál legyen, sokkal inkább egy jó kis pub! EGÉSSÉG!!!
18+: Az első farokvillantás a Való Villában - Mint queensryche user tanácsolta minden ilyen cikknél: belépsz, nem olvasod el, kommentelsz (lehetőleg valami durvaságot), kilépsz. Irányadónak itt a Nap kommentje:

2010.11.22 09:13:46 csoko20
Lehetne olyan ORTT bünti, hogy a készítők szopják le Benkőt??? :)
Már ha ez nekik bünti.



KEDD, NOVEMBER 23.:
HÓ-BOARDOS NÉPEK

Mostanában elkezdtem figyelni ezeket a kórházas sorozatokat, tegnap örömködtem is hogy semmi nem állhat a Dublini doktorok útjába (M2, 20:30), erre most látom csak hogy a retekklub elkezdte ismételni a Vészhelyzetet, és már a hatodik résznél tartanak. Bár most még 21:20-kor adják, de gondolom megy ez majd főműsorba is, és akkor megint az M2 húzza a rövidebbet :((( Ugyanabban az időpontban a Film+2-t fogó sportőrültek meg tehetnek egy kis kirándulást Snowboarddal Alaszkában.

Ajánlott rovat:
A Gázlángot tudtommal több mint két éve adták utoljára (akkor a TCM-en, most a Filmmúzeumon és -remélhetőleg- magyar szinkronnal), az biztos hogy én 2008-ban írtam róla egy rövidet. Nem lehet eléggé dicsérni ezt a 44-es thrillert (aminek volt egy 1940-es változata is), és büszkék lehetünk, mert egy hazánkfia, George Cukor rendezte, és egy manipulatív férjről szól, aki labilis idegzetű feleségét próbálja a teljes kontrollvesztésbe kergetni, hogy ő maga nyugodtan foglalkozhasson az anyagiakkal. Parádés forgatókönyv és szereposztás (Ingrid Bergman és még Angela Lansbury is), kilenckor tessenek a Filmmúzeumra kapcsolni. Fél tízkor vígjáték sok-sok NAGY magyar színésszel az M1-en: Törőcsik Mari és Bodrogi Gyula mint ifjú szerelmespár kerülgetik egymást és a házasélet nehézségeit. És bár ők maguk Házasságból éppenhogy elégségesre vizsgáznak, a film ennél jóval magasabb érdemjegyet kap, és persze ajánlott.

Nem maradunk ideén se politikai világválság nélkül, tele vannak a hírek azzal hogy:
Észak-Korea kihúzta a gyufát: "Katonákat szoktak lőni északról, de lakott települést nem támadtak a koreai háború óta. Az északi rezsim otthon akart erőt mutatni, vagy a világot fenyegetni?"
Észak-Korea ágyúzott egy déli szigetet: "Több épület kigyulladt, két halott, tizenöt sérült.
A szöuli vezetés egy bunkerban tanácskozik."

...és akkor jön ez:
C.c.: A Bors megjósolta a koreai támadást: "Nostredamust idézték. Bejött nekik." - Lassan ideje lesz NostrAdamus posztumusz elhatárolódásának az őrá hivatkozóktól. A többihez: lehet hogy a bulvárlapok lesznek az egyedüli "nyertesek" :(

Hírmagyarázás:
Kádár János papot hívott halála előtt -HAHAHAHA. Elképzelem a jelenetet, és tele szájjal röhögök. Kádár János, papot, a halála előtt. Mintha az akkor bármin is változtatott volna! :DDD Fogjatok meg, leesek a székről a röhögéstől...papot..._a_Kádár János...á, ez kész, ilyen nincs. Kár hogy az általa tönkretettek már nem érhették meg hogy együtt nevessenek velünk. Az is kár hogy az egykori haverjai rúgnak bele most utólag... Bár végülis mit lehet várni? "Németh Miklós mesélt a rendszerváltás körüli állapotokról. Állítólag Hornnak nem sok köze volt az NDK-sok átengedéséhez." - Nem mintha eddig nem sejtettük volna... Na mindegy, Moldova írhatja át az életrajzot ebben is :DDD Nap kommentje:

Neville2004 válasz | megnéz 2010.11.23 01:56:00
Úgy látszik mégis van valami abban a viccben, hogy a zuhanó repülőn a kommunista sem Leninhez fohászkodik... :)


Geekblog: Harry Potter és a tuti kasza: "A döcögő cselekmény és az üresjáratok sora folyton emlékeztet, hogy a Halál ereklyéi csak egy 140 perces prológus." - ...és én már nevet is tudok erre a két részre darabolós ökörségre. Nevezzük mondjuk Kill Bill-szindrómának :DDD Ne feledjétek, itt olvastátok először!!!...vagy nem :D
Lemezkiadót akartak indítani a rablássorozat tettesei: "Augusztus óta 19 rablást követett el New Yorkban az a négy férfiból álló banda, amelynek tagjai állítólag lemezkiadót szerettek volna alapítani az összeszedett pénzből." - Nem baj, a Jailhouse Rockot még így is eljátszhatják autentikus környezetben...:DDD
Geszti akkora, hogy hagyományokat teremt - Nem kommentálom. Ja, de igen: FŐÚR, MÉG EGY SÖRT!!!
Damu Roland barátnője bottal jár az erőszak után
Damu Roland megy, Várnagy Előd marad:
"Hiába kérte a megvert szépségkirálynő, Damunak mennie kell. Várnagy Elődöt más alakítja majd." - Na most, vagy azért kérte hogy vegyék vissza mert fél tőle, vagy mert ennyire bele van szerelmesedve. Mindkét esetben jobb lenne ha NEM engednék ki.


 
SZERDA, NOVEMBER 24.:
EGY CALL-BLOGGER NEM IS OLY’ TITKOS NAPLÓJA

Vesszen a photoshop!!
Nyolckor a hóhért akasztják a Porcelánholdban a Cinemaxon, pontosabban egy szerelmes rendőr nyomoz(na) önmaga után, és ebben segít neki egy fiatal kollégája. Egész pontosan a rendőr barátnője után nyomoznak, akinek segített eltakarítani a brutális férje után maradt nyomokat. Kérdés hogy el erősebb-e a szerelem az igazságnál, illetve hogy az ifjú tacskó rájön-e főnöke érintettségére és érzelmeire az elkövető iránt. A mai főműsor már a holnapba hajlik (0:20), természetesen retekklub, természetesen sorozat, egyből két rész, és ha eddig kétségeink lettek volna a tinisztárok csúnya végéről, most Billie Piper győz meg minket. Az egykori girl power-csajsziból előbb a Dr. Who sztárja, majdpedig az Egy call girl titkos naplójának főszereplője lett, mely sorozat az egyik legrégibb közhely, a nagyon intelligens és persze aranyszívű prosti huszonegyedik századi változata, aki sikeresen él kettős életet. Az ajánlót olvasva mindkét nemnek bizton ajánlható: a fiúk arról álmodnak hogy legyen egy olyan nőjük mint ő, a lányok meg hogy olyanok legyenek mint ő: „Belle érzéki és szabadszellemű, intelligens és gyönyörű nő, akinek mindene megvan ahhoz, hogy sikeres legyen. Belle nem is habozik kihasználni adottságait, ő a város legnépszerűbb luxus call girlje, akinek a kegyeiért sorban állnak a férfiak. De Belle a hétköznapokban átlagos lánynak álcázza magát, amivel tökéletesen megtéveszti mit sem sejtő barátait és családtagjait.”Aki a call-girlök valós életére, kinézetére (és szakmájuk mellékhatásaira) kíváncsi, az nézzen körül egy-két internetes oldalon és szörnyülködjön, a többieknek meg gondolom elég lesz Piper, aki „a szemünk előtt érett vonzó nővé”. A falvédőbölcsesség szerint mindenben a jót kell meglátni, és természetesen ebben is van, mégpedig az hogy legalább a zenéjét nem ő jegyzi.
 
Ismétlés rovat:
Filmmúzeum, 21:00: Pajzs a résen – Sajnos egyre inkább úgy tűnik, Michael Moore egyetlen „komoly” (hagyományos értelemben vett) filmként értékelhető dobása ez a South Park-ot megelőlegező, John Candy nevével fémjelzett, Kanada-lerohanós vígjáték – utána egyre jobban átcsúszott az egy irányba elfogult, doku-formába öntött társadalomkritikába. A Rés a pajzson nem „nagy” alkotás, de többször is „egyszernézhető”, akinek meg kimaradt annak viszonyítási pontként jöhet jól – hova küdheti le magát egy önálló ötletekkel is rendelkező rendező. A Kaffka Margit azonos című novállájából készült Májusi zápor is szinte biztos hogy ismétlés, ám Ónodi Eszternek nem tudok ellenállni, úgyhogy 21:25-kor (annak ellenére hogy rühellem a szerelmi háromszög-történeteket) belenézek az M2-be…^^
 
Hírmagyarázás:
Escorthölgyként dolgozik a 81 éves nagymama: "Sheila Vogel 250 fontot kér óránként, saját bevallása szerint imádják a fiatal pasik. A dolog pikantériája, hogy ő ráadásul az egyik brit X-Factor versenyző kedvenc nagymamája." - EGY 81 ÉVES CALL-GIRL NAPLÓJA :DDDD
Travolta melegszaunákban szedi fel a fiúit: "Ismét itt a "Travolta meleg"-
gumicsont, ezúttal botránykönyv formájában, ami szerint a színész a nagyfarkú heterókra gerjed, a szexben pedig ő a lány." – Kinézem belőle. Ezek után csak arra vagyok kíváncsi, tomkrúzt mivel tartják sakkban :DDD Illetve inkább nem :DD
Pizzáért vetkőzött Vastag Csaba: „A taxi áráért és néhány pizzáért vetkőzött alsógatyára az X-Faktor versenyzője egy reklámban.” – Veszek neki két pizzát, ha cserébe maradandó károsodást okoz magában!
Szamurájkarddal fejezte le anyját az Ugly Betty színésze - Úgy látom a szamurájkard odaát is "népszerű"... :((( Nap kommentje:
 

2010.11.24 18:06:45 RÁJEN
a szappanoperák nem egészségesek


CSÜTÖRTÖK, NOVEMBER 25.:
AJÁNL. HATÓSÁG


Kicsit úgy érzem magam, mint egy durcás kisgyerek,
kitől elvették a nyögdíját játékát
Mindösszesen két nem (teljesen) agyonjátszott ajánlhatóság lesz ma, kezdjük a könnyebbel: negyed tízkor Scarlett Johansson mint kényszer-babacsősz a TV2-n (és úgy látszik ma is kapunk egy énekesnőt a nyakunkba Alicia Keys személyében, aki remélem nem ereszti ki a hangját és zongora közelébe se engedik...). A mindig édin néző (lásd fent) Johannson szembesül a frissdiplomások tanácstalanságával, és a legkönnyebb...nek tűnő utat választja, vagyis egy manhattani elitcsalád kölykére vigyáz némi pénzért, akivel szép lassan megszelidítik egymást, és közbe a szerelem is bekopog...na, ha nem ütné a gyereksintérkedést. Ez hát az Egy bébiszitter naplójának története, kicsivel később (21:20-kor) az HBO-n már komolyabb "szórakozás" vár ránk A tizedik körrel, ahol egy családra szakad minden baj: először a lányuk vádolja meg nemi erőszakkal a volt barátját, majd a megvádolt barát lesz öngyilkos, a feszültség meg kezdi kikezdeni a szülőket. Megértem őket, ettől függetlenül ha választani kell, akkor inkább Scarlettet fújja felém a szél ma este...

Ismétlés rovat:
RTL Klub, 21:20: Durr, durr és csók - akárhányszor leadhatják, Michelle Monaghanbe pedig még mindig szerelmes vagyok. Nézzétek!!!444

Hírmagyarázás:
Nem az államit választod, bukod a nyugdíjad: "Aki kitart a nyugdíjpénztára mellett, elveszíti állami nyugdíjjogosultságát. Az intézkedés egyszerű államosítás, teljes visszalépést eredményezhet." - Ezt nem tudom kommentálni. Még értelmezni se nagyon. Millió blogger meg elemző már elmondta helyettem, ráadásul jobban. Hogy is mondta Hofi?:
Mi az, 30 kiló és legel? JANUÁRTÓL TE!!!

Playmate-ek és pornósok a Való Világ 4-ben: "Lévai Adriennt, Regina Moont, Kari Katát és Céltudatos Évát már láttuk bugyiban." - CÉLTUDATOS ÉVA? Ezzel is jól kitolt a családneve :DD Nagyon céltudatos lehet, ha bugyira vetkőzik a cél érdekében. Dehát a cél szentesíti az eszközt... Éberség! CÉLTUDATOSSÁG!!! Amúgy ez a Lévai Adrienn az amelyik könyveket is írt? Vagy az egy másik? Kit érdekel...de látom más se tudja:

2010.11.25 00:28:46 Môžeš mi pomôct'?
Ez a Lévai Adrienn a szoci ex pártelnök?


Amúgy meg a szokásos módszer: belépsz, kommentelsz valami rondaságot, kilépsz, műsort nem nézed. Hoppá, most jut eszembe, hát ma van a stólbuci színdarabja is.
Tóth Gabi immúnis lett Benkő Dániel farkára - Most akkor benkő is lehetne már immunis. Vagy akár impotens :DDDDDDD
Formalint itattak Margit nénivel műtét előtt: "A soproni kórházban béltisztító folyadék helyett itattak mérget az aranyérműtétre készülő beteggel." - Nem ez az első, volt az a kismama is akivel valami lúgot vagy mit.. :(( Durva.
Kockás papíron tologattak milliárdokat: "Nemcsak a filmekre ment a pénz a Mozgókép Közalapítványnál, az alapítvány maga is elhordta egy titkos hangfelvétel szerint, amin az elnök beszél." - Mindenkinek a maga Öszödét!! Senki házaik kezében a filmszakma! :D
Vészhelyzetet hirdethetnek Esztergomban: "Húsz utcában nincs közvilágítás, megerősítették a járőrszolgálatot. Közben tart a nyilatkozatháború." - Magyarország, 2010, én így szeretlek!!
43 milliót fizettek egy 34 éves Apple gépért: "Az első Apple-1 annak idején 666,66 dollárba került." - Én egész idáig azthittem, hogy Bill Gates az Antikrisztus, de most megértettem, hogy ő valójában a sokfejű szörnynek csak az egyik feje.

Machete rovat:
A Machete az Expendablesnél is jobb lett: "A kőarcú Danny Trejo végre főszereplő, és még Jessica Alba is összejön neki az év akciófilmjében." - Szép hosszú vitát lehetne folytatni ezekről a direkte rossz filmekről, mármint hogy ezek most jók-e vagy sem, hogy művészet-e az hogy most minden KVVL rendező ráállt a zs-kategóriára. Én próbát tettem egy-két effajta alkotással (Halálbiztos, Hell Ride, satöbbi), úgyhogy ennek tükrében nyugodt szívvel mondom, hogy ha a sok Hitchcock, Menzel meg Fellini és a többiek után kell egy kis ponyva, maradok a nem annyira "okos" B-filmeknél, van bennük valami ártatlanság, ami ezekben a mostani nagy költségvetéssel igénytelennek látszani akaró blockbusterekben nincs meg. Tarantino kúlságának meg már hivatalosan is vége (hacsak a piszkos tizenkettőre lapot nem húz és véletlenül be nem jön neki), most végre kipotyoghatnának azok is akik az ő farvizén vitorláztak be a stúdiók költségvetésébe. Be tudnék most tenni ide egy szép hosszú idézetet egy tényleg nagy rendezőtől, de minek, egyszerűbb ha úgy aprítom fel a Machetét ahogy az emberek benne egymást. Azt azért elismerem hogy a csajok jók benne, de ahhoz nem kell akció-művészfilm - ha csak a pornót nem vesszük annak ^^ Még valami azoknak akik a nők miatt néznék: a Hell Ride-ban és itt is ugyanúgy egy középkorú (filmész nyelvről magyarra fordítva: 60 év körüli) hapsi a hős, aki dugja ezeket a nőket (akit nem dug meg, azt meg megöli, javarészt férfiakat. Make love, not war!), hát így nézzétek ezeket. Ez (mármint a csúnyabácsi / szép nők felállás) elsőre visszarettent mindenkit, holott a készítők szándéka szerint tudat alatt vigaszt nyújtani hivatott, reménykedjünk, hátha nekünk is jut hatvanévesen minden ujjunkra egy. Hát nem, ilyen még a legrosszabb Zs-filmben sincs. És azokon néha tényleg és őszintén lehet nevetni. Nap kommentje:

VRbagoly
Aki még egyszer leírja, hogy
- öncélú erőszak
- elviszi a hátán a filmet
azt személyesen keresem meg 8 db élesre fent machete-vel, és nem fogom sajálni a pénzt repülőjegyre.






bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés