2010. 11. 26.
Szakállam titkára (nov. 26-27-28.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
PÉNTEK, NOVEMBER 26.:
TÜSKÉS ROSSZEMBEREK

Összeesküvés-elméletista köszöntés
 
Ajánlott rovat:
Ma van Szomjas György hetvenedik születésnapja, az M1 pedig egy 79-es betyárfilmmel emlékezik rá fél tíz után öt perccel. Általában a betyárokat tartjuk a Rosszembereknek (utólag meg mítoszt generálunk köréjük), a dolgok állása azonban itt is bonyolultabb: Gelencsér Jóska egy rablás alkalmával bosszút áll az öccsét kivégeztető bírón, ám bandájának egyik tagja a kegyelem reményében feladná a vezért... Ha másért nem, Sebő Ferenc zenéjéért mindenképp érdemes. A Dunán Szintén háttérjátszmák a főszerepben 21:27-kor Sára Sándornál a Tüske a köröm alatt-ban, ahol egy vidérke elvonult festőművészt vonnak be tudtán kívül a félleGÁGÁlis libabizniszbe a feji helyesek, akarom mondani a helyi fejesek. Tízkor francia vígjáték az M2-n, ahol egy pincér előbb megmenti egy szerelmi bánatból öngyilkoló életét, majd megpróbálja összehozni a nővel, aki miatt meg akart halni. Ám nem elég hogy a nőnek már van pasija, még a pingvin is belezúg. Csak Ön után, akár szerelemről, akár öngyilkosságról van szó…
 
„Ajánlott” rovat:
HBO, 21:20: Szuperbojz - Egy filmben minden, ami rossz ma a magyar filmben. Ajánlott, sőt kötelező - elrettentő példának ugyanis kiváló. Kellett tegnap emlegetnem a Kill Bill-szindrómát, most megint itt van teljes életnagyságban 21:10-kor az első rész a Film+-on. Ugyanúgy ajánlott, mint a Szuperbojz. És ugyanazért.
 
Hírmagyarázás:
Egy Zsófi nevű naivával gazdagodott a Való Villa – Ő is céltudatos, gondolom :DDD
Kelly Osbourne összepisilte magát – csak hogy testnedveknél és salakanyagoknál maradjunk: LE VAN SZARVA!!!!!!!!!
Félreértették a szingapúriak úszónadrágját: "Az ország zászlaját szimbolizáló félhold a lágyéktól indul, nem használhatják többé ezt a szerelést." – Megnéztem, ezen nem lehet mit félreérteni. :DD A gay pride-on ettől függetlenül még viselhetik! :DD
Android: Androidos Playmate: "Az LG leszerződtette Kelly Brookot." – Nem vetkőzik, de akkor is a nap híre, ha csak mosolyog : )))
Képviselő Funky: A Parlamentben lopták el Szanyi kapitány ezüst öngyújtóját: Két dolog vágott mellbe. Az egyik az ezüst öngyújtó, a másik a kapitány titulus. "A kétségbeesett képviselő folyosói falragaszon kéri, hogy hozzák vissza neki." - Bár kifejezetten nem kedvelem szanyit, most kivételesen mélyen együtt érzek vele. Ne röhögjetek már, halál komolyan mondom! Hát ami egyszer a Parlamentben eltűnik vagy oda bekerül, arra keresztet lehet vetni! Még környéken közlekedő buszokra-villamosokra is ki volt téve a matrica:

KÉRJÜK FIGYELJENEK ÉRTÉKEIKRE!
A JÁRMŰ KORMÁNYÉPÜLETEK MELLETT HALAD EL.


SZOMBAT, NOVEMBER 27.:
AZ UTOLSÓKBÓL LESZNEK A LÉGIÓSOK

Rambo Aurelius. Hoppá, az a korona nekem valahonnan ismerős.
A kéztartás meg az arckifejezés is...
A Róma sikere megmutatta hogy kellő körítéssel és seksz-szel még az ókori kultúrát is el lehet adni, a Film+ pedig erre bazírozva műsorra tűz egy régebbi akciófilmet 20:10-kor. Az utolsó légió története és címe lehetne akár Stallone és Svarci bármelyik kommandós filmjéé is, csak a sárgákat kicserélték gótokra, a vietnami veteránokat a császár kölykére és annak nevelőjére, Rambót pedig Aureliusra. Hogy akkor mégis hol a hiba? A szereposztásban: Colin Firth ugyanis nem egy Utolsó Akcióhős – éppen ellenkezőleg: a (potenciális) akcióhősök között ő az utolsó (aki számbajöhet egy casting során). Van kötelező szépcsaj is (Aishwarya Rai), őt természetesen sunáznám. Fél nyolckor a mindig bevethető Jackie Chan-t forszírozzák ránk az egyik kerTéVén (a két rossz közül ez a 2.) A részeges karatemester és egy mózeskosár esete, azaz Jackie itt egy piti szerencsejátékost alakít, aki egy nyakába szakadt újszülöttel takarózik – na nem szó szerint, hanem csak a felelősséget és a törvény vasöklét kerüli ki a gyerek segítségével. A címe ugyancsak büntető: Rob-B-Hood.
 
Zene rovat:
A Quimby karrierje amilyen szépen indult, olyan közhelygyűjtemény lett a végére, ha valaki, hát ők biztosan betöltik a Kispál által hagyott űrt minden tekintetben. Szomorú hogy Magyarországon az „alter” gyakorlatilag a bölcsész szinonímája (és ezzel kvázi káromkodás) lett, de hát ez van. A Dob+Basszus Live mai adását ennek ellenére érdenes lesz nézni, mivel a zenekar mellett szóhoz (illetve mikrofonhoz) jut még Harcsa Veronika és Háy János, valamint a Jancsó-filmekből ismert Kapa – Pepe pár is (Mucsi Zoltán és Scherer Péter). M1, 23:10.
 
Ismétlés rovat:
Quentin Tarantinónak szülinapja lehet, annyi művét adják le mostanában - a Film+ ugye tegnap a killbill egyet, ma háromnegyed tizenegykor viszont az M2 megint a Kutyaszorítóban-t. A TV2 választéka se sokkal jobb: ők háromnegyed tizenkettőkor a Fűrész harmadik részét ismétlik, az egyetlen emberi dobásuk a Hős kerestetik Cuba Gooding Jr.-ral mint önkéntes igazságosztóval tíz órától. A többit már tudjátok.
 
Világ, válság, rovat:
Bokros: Itt korlátlan önkény uralkodik: „Matolcsyban eldőlt a borjú, a kormány zsarol. Egy óra alatt összeomolhat a forint, bármikor megszülethet a halálos ítélet Magyarországról.”NEMZETHALÁÁÁÁL!!!!!!!!!!44444 Függetlenül attól hogy részben igaza van a bajszos rémnek, de pont ő mondja mindezt, a csomagjaival, a centrum párttal és a kicsinált MDF-fel a háta mögött? A másik mai agyfaszt az index szekunder (tóta melletti) megmondóembere, bede márton követte el. Tessenek erre vetni egy pillantást:
Évtizedekre tervezni = NEM MENŐ: „A héten ismét kiderült, hogy mifelénk nem lehet előre látni. Akár élvezhetnénk is a mindennapokat.” – És igen! Igen! IGEN!!! Spontán orgazmus, szinte osói és timotilíris megvilágosodás, gyerekek! A Hegyibeszéd óta nem hallhattunk ennyi igazságot! Valóban, vesszen a távoli jövő, a soha be nem köszöntő nyugdíjaskor, ne tartalékoljunk, élvezzük a mindennapokat! Taníts minket, Yoda bede mester!!! Halljátok a kinyilatkoztatást: "A távoli jövőt görcsölve tervezgetni, hatalmasakat csalódni a sorsban, aztán lógó orral, keserűen ordibálni itt Kelet-Európában – ennél szomorúbb dolgot lehetetlen elképzelni. Inkább mindenki igyekezzen jól érezni magát a pénzével, akármennyi is van belőle. Azért van." – Óh, IGEN. Szinte hiszek neki. Szinte elfogadom. Szinte elfelejtem az összes korábbi marhaságát. Hogy miért nem fogadom el mégse teljes szívből bede prédikációját? Ugyanis mindez, mármint hogy legyünk boldogok a kevéssel, éljünk a mának szerényen, satöbbi, szóval mindez nemkicsit hiteltelen egy bevallottan gazdag családba született budai média-darlingtól.
 
Hírmagyarázás:
Lelőttek egy bankrablót Kispesten, egy őrizetben: „Egy rablót lelőttek, egyet pedig elfogtak a rendőrök, miután 2,5 milliót zsákmányoltak egy kispesti bankban. Talán volt egy harmadik is, akiről egy bejelentő látni vélte, hogy egy panelházba menekült.”
Végül a ház másik végénél lelőtték: „"Láttam, hogy 5-6 rendőr üldöz egy embert, akinél gépfegyvert láttam" - mesélte egy szemtanú.” - Nagyon helyes, csak lőjék őket. Majd legközelebb kétszer is meggondolják, raboljanak-e.
Elsüllyedhet az Auróra: „Az 1917-es orosz forradalomban résztvevő cirkáló nagyon rossz állapotban van.” - ...mentségéül szolgáljon, hogy Vlagyimir Iljics sincs sokkal jobb bőrben nála :DDD De ha már így alakult, fel is tehetnék arra a roncshajóra Lenin bácsit meg a mauzóleum összes röbbi lakóját, és útnak indíthatnák. Le lenne tudva a viking temetés (hajó meg minden, nem mintha ezek megérdemelnének ekkora végtisztességet), plusz illeszkedne a vérszívó vámpírok mítoszához is: elhagyatott hajó, rajta örökifjú élőhalottak, akik a tengeren bolyonganak, várva az újabb áldozatokat…
10 millió forint Angelina Jolie bulitarifája: „Magyarországi forgatása alatt partikra lehetett hívni, három buli már kiadja a gyermekfalu támogatását.” – Mi a manó, escortot vállalt, nekem meg nem szólt senki? Mondjuk tízmila kicsit durva egyetlen éjszakáért, rámenne az összes kifizetetlen hitelem is. De legalább elmondhatnám a híd alatt, hogy megvolt a Tomb Raider, és nem csak a játék!!!!!
Gregor Bernadett üldözöttnek érzi magát: „Angelina Jolie lett Gregor Bernadettből, akire folyamatosan leselkednek a fotósok, ő meg amikor nyilatkozik, akkor sem mond semmit.” – HAHAHA! Gyerekek, én Jolie-ért se vagyok oda, de hogy Gregor Bernadettet egy szintre helyezik, (vagy ő maga helyezi oda magát), ehhez azért arcbőr kell! Nem elég hogy abból él amiből (hadd ne menjek bele, ideges vagyok máma), még Gregor József nevét is leviszi a bulvárba. Nem lehetne ezt a nőt valahogy névváltoztatásra kötelezni? Vagy ha annyira üldözik őt, akkor menjen mosogatónak Angliába. Dolgozna is, kussolna is, és maximum állásinterjúkra járhatna. Mindannyian csak jól járnánk!
Félmilliót zsaroltak ki egy kisfiútól: „A 11 éves fiút verték, fenyegették, ezért csaknem 10 esetben adott pénzt iskolatársainak.” – 11 éves gyereket zsarolni, erőszakosan, csoportosan, az igen. Hogy is mondta a jónevű pszichológus? Gyerekcsíny. Ennyi, meg annyi hogy a kurva anyjukat az elkövetőknek (és a pszichológusnak is, mert mentegeti ezeket).
Meglett a Jupiter eltűnt öve: „Májusban tűnt el a bolygó jellegzetes látványát adó légköri képződmény, de kezd visszatérni.” – Biztos a(z ottani) szocik lopták el ezt is, aztán a választás után meglett. Nem baj, ne örüljetek korán, majd megint el fog tűnni jól ^^
Egymást ölik az amerikaiak a leárazott cuccokért: „Az amerikai áruházakat tömegek árasztották el a "fekete pénteki" akció alkalmából. A vásárlási őrület több helyen incidensekbe torkollt.” – Ez most mitől hír? Mindössze szó szerint vették a fekete pénteket :DDDDD
 
 
 
VASÁRNAP, NOVEMBER 28.:
KEEPING IT MINIMAL

Az alcímhez hűen a mai kevés az alábbi kategóriákba osztható:
 
Ismétlés rovat:
Nem tudunk elszakadni a római témától, de hát köztudottan minden út oda vezet. Ennek örömére 21:25-kor az M2 újra lead egy Shakespeare-adaptációt (Julius Caesar), és hogy az miért van itt annak ellenére hogy ismétlés, leginkább John Gielgud és Charlton Heston miatt. Inkább ez, mint a TV2, ahol nyolctól a Johnny English-sel teszik ugyanezt (mármint ismétlik).
 
Zene rovat:
Megint csak ez menti meg a napunkat. Tizenegykor 56-ban az országból emigráló klasszikus zenészekről a Filharmonia Hungaricáról, vagyis Az elhallgatott zenekarról emlékeznek meg az M1-en. Kicsit más műfaj más időben: éjféltől a jazzé és az elektronikáé a főszerep a Duna TV-n ahol a 9:30 Collective és az Alien Chatter történetével. Ajánlott.
 
„Ajánlott” rovat:
Duna 2. Autonómia, 21:00: Le a fejjel! – Nem elég hogy ismétlés, még nézhetetlen is. Egyéb mondandómat lásd a Szuperbojznál. Csak egyfajta embertípusnak kötelező nézni, azoknak akik az utóbbi időkben nagyon megsajnálták Bajor Imrét.
 
Horror rovat:
Hajnali egykor példamese a Film+-on arról, hogy nem szabad segítséget kérni még a legígéretesebb nevű kisvárosban sem. Mai helyszínünket Hope-nak hívják, és nevével ellentétben az ide látogatóknak semmi reménye nincs a túlélésre, mivel anno a helyi pap a föld termékenysége érdekében rendszeresen emberáldozathoz folyamodott – a most utána nyomozó nőci feláldozásától pedig a pap feltámadását várják a helyiek. Egy közepesen gyenge magyar számról kapta a magyar címét (Míg felkel a nap), az eredeti Hallowed Ground már jóval sokat sejtetőbb. Ettől függetlenül átlagos-gyenguska alkotás.
 
 



bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés