2011. 03. 07.
TaláLomtalanítás (márc. 7-8-9-10.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, MÁRCIUS 7.:
A BENNED LÉVŐ SZUPERMANN

Stan és Pán Lee.

Ajánlott rovat:
Na végre, talán elkezdődik valami minőségi javulás! Fél tízkor egy viszonylag friss sorozat a Discovery Channelen egy képregénylegendával, Stan Lee-vel, aki most bemutatja, milyenek is a szupermenek a valóságban. Emberek a tűréshatáron és a normális teljesítőképességen túl, gyenge idegzetűek ne nézzék (ez rám is vonatokozik, bár jobban belegondolva nekem is van valami természetfeletti képességem, korlátlanul dől belőlem a hülyeség…:D) 20:40-kor megintcsak ismeretterjesztés a Dunán, éspedig egy még ma is óvatosan kezelt témáról, a menstruációról. Semmi morbid nincs abban hogy A hold benned van-t pont egy nappal a nőnap előtt adják, egy maximálisan korrekt és jó doksi.
Ha a Stroszeknek jó vége lett volna, talán az lett volna a végkifejlete mint az Isten hozta, Mister!-nek, ahol egy védettségben élő, együgyű kertészre zuhan rá az Amerikai Álom nem sokkal munkaadója halála és némi kóbor-lét után, annak köszönhetően hogy egy gazdag fickó elüti és hazaviszi. Shirley MacLaine és Peter Sellers ügyesen egyensúlyban tartják a mérleg nyelvét: nem esik át sem egyértelmű és egyszerű vígjátékba, sem a felesleges drámázásba, inkább szatirikus társadalomkritika az, amit kilenckor kapunk a Cartoon Network / TCM-en. A 20:10-kor adott kiemelten ajánlottságról sajnos lemaradok, mivel még mindig nem fogom a Duna 2. Autonómiát, ott ugyanis egy magyar interjúfilmet adnak a lengyel film egy nagyon nagy alakjáról. A Varsói gondolatok alcíme Bekezdések Krzysztof Zanussitól, és ahogy a mester egész életműve, úgy ez a beszélgetés is az igazság és az élet értelmének keresésében zajlott le. Lesz még az Éden Hotel is a Viasat-on, na az pont megmutatja milyen az a világ ami ellen Zanussi harcol...nem ajánlott.
 
Halálra szurkálta magát a zongorista: "Pleszkán Frigyes 79 késszúrással végzett magával. Holttestét három nap múlva találták meg." - Basszus :((( Még februárban történt, de ha jól olvasom csak most közölték. Óriási veszteség ez a magyar jazznek, az egyik legtehetségesebb zenészünk volt. Nyugodjon békében. Nem fogok vicceskedni, a mai híreket is átteszem holnapra, ti meg hallgassatok valami zenét tőle… R.I.P.

Kép forrása: info.bmc.hu
 

 
KEDD, MÁRCIUS 8.:
ÉLJENEK A NŐK…

Timer Social Club.
..bár nem kezelik kiemelten a nőnapot sehol sem, mert ugye A nő kétszer ismétlését nem nevezhetjük ünnepi alkalomnak (M1, 21:40). Aki nem látta: kicsit A lé meg a Lola-ízű, véletlenen alapuló alternatív valóságos darab. A másik, még úgy-ahogy az alkalomhoz méltó film is ismétlés (ráadásul hajnali fél kettőkor), ki más, mint a TV2 csinálná ezt Mészáros Márta Kisvilmájával, ami története szerint a Napló-filmek legeleje, és a rendezőnő apjának koholt vádak alapján történt kivégzéséről szól, valamint az anyjáról, aki egy rossz helyzetből (otthontalanul, de kényszerűen kirgiz területen ragadva) igyekszik kihozni gyermeke számára a legjobbat. Tegnap a menstruációról szóló dokumentumfilm, ma nyolckor meg a Szerelemóra van műsoron (ez is csak a Cinemaxon), viszont amit itt látunk, az már megelőlegezi a Fenevad bélyegét: a címbeli, testbe szerelt időjelző „megmutatja, hogy az illető mennyi idő múlva találja meg az igaz szerelmet”. A főhős csaj órája nem mutat már egy ideje semmit, a gazdája biológiai órája viszont ketyeg és még a vére is hajtja, ezért rásegítés nélkül randevúzik – a kiszemelt áldozatnak azonban már úton van a jövendőbelije a technikai szerint… Romantikus vígjátéknak hirdetik, de ha én rendeztem volna akkor olyan antiutópia kerekedett volna belőle, hogy az 1984 elbújhatott volna mellette. Fél tizenegy előtt öt perccel különös játékot űz velünk az RTL Klub, amennyiben a XXI. Század keretén belül a magyar történelemmel foglalkoznak, egész pontosan az ambivalens megítélésű Görgey Artúr életével – és mint a vitatott figurák, ő is sokáig élt, dacára például a brutális fejsérülésének és ama fegyverletételnek.
 
A város bűnvadászai rovat:
Két filmet is kapunk a rendőrség nehéz munkájáról, mindkettőt kilenckor. Kezdjük a kisebb nevekkel: a Hálózat TV-n Philippe Mora B-kategóriás akciózását kapjuk a Drogvadászokról, vagyis két rendőrhaverról akik egy kartell felszámolásán dolgoznak, minimális sikerrel és maximális veszélyeztetéssel, mivel a szálak –mint annyiszor- a Bűnös Felső Tízezerbe vezetnek. Ugyanakkor szinte szó szerint ugyanez csak jóval kifinomultabban, egy krimi / dráma keverék képében Sidney Lumet mestertől A város hercege címmel a Filmmúzeumon. Itt nem két, hanem egyetlen rendőr keresztesháborúja zajlik a feltétlenül tiszta cél érdekében, de nem feltétlenül tiszta eszközökkel – és itt is túl magas helyekre visznek a nyomok. Ismétlésgyanús, de ajánlott.
 
Kishírek a nagyvilágból:
Történelmi per kezdődik Franciaországban: "Jacques Chirac az első volt köztársasági elnök, akinek a vádlottak padjára kell ülnie." - Vigyázó szemetek Párisra vessétek :DD
Külföldiek késeltek éjszaka Budapesten: "Egy nyolc-tízfős csoport egyik tagja szúrt meg egy 17 éves fiatalt, öt embert elfogtak, a késelőt nem." – Gondolom tudták hogy itt ez a módi, és ugye Rómában tégy úgy mint a rómaiak… :(((
Földönkívüli létformákat talált a NASA? - Már megint? :DDD - „A Fox News szenzációként tálalta a felfedezés hírét, ami egy ismeretlen szaklapban jelent meg.” - Ezek a földönkívüliek lassan olyanok lesznek mint a lejárt szavatosságú sztárok, csak ők (még) nem Magyarországot tüntetik ki a figyelmükkel…
Betörtek az écsi tragédia helyszínére: „Elvitték a szüleit gyászoló 17 éves fiú laptopját is.” – Megélhetési bűnözés, éhséglázadás, satöbbi. Amúgy meg a kurva anyjukat, az ilyen tetvek még a halottakról is lelopnák a gyűrűt.
New Yorkban is tüntetés lesz a magyar sajtószabadságért: „Március 15-ére Budapest és Debrecen mellett több külföldi helyszínen is demonstrációkat szerveznek a magyar sajtószabadságért.” – Maximális szimpátia…lenne, ha mondjuk 2006 őszén is ilyen lelkesen követelték volna a Zigasságot. De mivel nem nagyon volt ilyesmi, ezért tüntessenek a sajátjukért! Vagy egy saját lyukért :D
Újra biztonságos az egyiptomi tengerpart: „A külügy már nem óv a népszerű üdülőhelyektől.” – Most menjünk, biztos jó olcsó is. Katasztrókaturizmus FTW!
Pucér pszichológus segít levetkőzni a gátlásokat, a szex viszont kizárt: „A pszichológia és biológia szakon végzett Sarah White jelenleg New Yorkban tökéletesíti módszerét.” - …de nincs diplomája. Mondjuk ehhez nem is kell 8)))
VV Szandika talán nem is olyan buta: "A szakember szerint a Plasztikcica sokkal értelmesebb, mint azt gondolnánk." - Egy egysejtűhöz képest biztosan. Bár egy egysejtűnek azért több haszna van :DDD Nap kommentje:
 
2011.03.07 20:01:28 Donjuan
"A nőben az intelligenciát keresni: a férfiban megbújó homoszexualitás" (Szabó Dezső: Levél Katához)

Ez annyira jó, hogy le is mentem magamnak!
Másképp szólnak angolul a reformok: „A reformprogram angol változatában vannak olyan konkrétumok, amik a magyarban nem, és méltatják a Bajnai-kormány ezermilliárdos kiigazítását.” -  Lost In Translation. Viszont a 400 forintos benzin az minden nyelven magáért beszél :D
Magyarország elutasítja a háborút!: „A jól sikerült alkotmány rövid, tömör és emelkedett. Egyébként pedig nem pre, hanem prae. Elfogadta a parlament az előkészítő határozatot. Elemzés.” – Halljátok ezt?! HALLJÁTOK?! Olvassátok el még egyszer: „A jól sikerült alkotmány rövid, tömör és emelkedett. Egyébként pedig nem pre, hanem prae. Elfogadta a parlament (…)”  És, igen, IGEN!!! A PRAE BEKERÜLT AZ ALKOTMÁNYBA!!!  Legyen egyetértés, együttműködés meg minden, de ami a legfontosabb, megvalósul amit anno a Winston Smith Győzelmében írtam: "A MI világunk a kultúra világa: nem lesz hűség, csak a PRAE.hu iránt. Nem lesz szeretet, csak a Hülyítődoboz iránt. Nem lesz nevetés, csak Mágikus Bertalan sátáni egérvihogása a fotosoppolt celebritások és pedobear-ek fölötti örömében. Új művészet lesz, új irodalom és tudomány."
PEZSGŐT MINDENKINEK!!!!


 
SZERDA, MÁRCIUS 9.:
CSAK A MINIMÁL, MINK CSAK AZTAT SZERESSÜK

A jéghegyvontatók dala, avagy ha a jéghegy nem megy a vegákhoz,
a vegák mennek a jéghegyhez
Kilenckor áldoksi a Dunán két környezettudatos és zöldségevő városlakóról, akik az üvegházhatásra akarják felhívni a figyelmet azzal hogy elgyalogolnak az északi sarkra. A nagy vega sarktúrát veszélyezteti egy rivális expedíció, a természeti erők és persze a két Darwin-díj jelölt főhős is. 23:20-kor cameókkal (Mike Tyson, Claudia Schiffer) és sztárokkal (többek közt James Caan, Robert Downey Jr. és Elijah Wood) zsúfolt zavaros dráma a Cinemaxon egy törvényen kívül élő rapperől és a körülötte lebzselő léhűtőkről (többek közt dokumentumfilmesek és beépített zsaruk). Fekete-fehér valóságkép, nem csak zenészeknek. Ugyanott némileg a vega expedícióhoz kapcsolódóan hajnali egykor gyenguska horror (Hideg préda 2.) Norvégiából, újraélesztett sorozatgyilkossal és persze a kötelező egyetlen túlélővel. Ismétlésgyanús, és kihagyható.
 
Ismétlés rovat:
Háromnegyed tízkor az igazság két oldala az M1-en: mi az erősebb, a törvény vagy a jogos bosszú? Széthúzó írek Amerikai vendettás családegyesülése. Negyed tizenegykor B-kategórás marhaság a retekklubbon a jobb sorsa érdemes Ray Liotta, Michelle Rodriguez és Willem Dafoe főszereplésével. A Kísérlet célja egy gyilkos rehabilitációja, aki a halál árnyékában kap még egy lehetőséget. Nagyon nem egy Nikita.
 
Ugyanaz több szemszögből rovat:
Az Index címlapnak vannak előnyei. Például hogy egymás alatt olvasható a szerkesztőségi megmondóember véleménye:
 Tóta W: A keleti arcvonal kiegyenesítése: "A magyar jobboldalon csodált muszlim társadalom pokol volt. Aki olyat akar, az hülye."

 ...és utána a cáfolatok:
 
Konzervatórium: Tóta W. hazudik: „Sosem dicsőítettük a Keletet.”
Mandiner: Kelet, Nyugat, Tóta W.: "Mire nem reagálunk? A keresztényezésre."

De megnézném ilyenkor a tóta fejét :DD Ami viszont érdekes, hogy egy háromnapos hírt még mindig nem láttam Magyarország vezető hírportáljának címlapján, éspedig ezt: Az érdi kapitányság előtt ütötték a rendőröket. Nem kommentálom, tessék elolvasni :(((

Kis hírek a nagyvilágból:
Lombikbébi nem születhet otthon - A francba, pedig már megvettem mindent hozzá :D
Charlie Sheent törlik az internetről: "A Firefox vagy Chrome böngészőre kifejlesztett szoftver azt ígéri, hogy Sheen nevét törli, képét pedig blokkolja a honlapokon." - Támogatom. A való életből úgyis ő maga fogja törölni magát hamarosan :DD
Ez őrült hamis volt - Wolf Katit küldik: "Mindenki összeállt a magyar zeneiparban, hogy Wolf Kati elindulhasson az eurovíziós versenyen." - Ez is olyan mint a Fonogram-díj: tök felesleges.
Az evolúció tüntette el a péniszcsontot: "Az androgén receptorok közelében lévő szabályozó DNS-szekvenciák miatt veszítettük el a csontunkat." - Na, még egy ötlet a sok hülye testmódosítónak. Szevasztok, mentem sörözni, viszlát holnap.


CSÜTÖRTÖK, MÁRCIUS 10.:
HAJ, FA, MAGNÓ, LIA

Why don't you take a seat, son?
A jelenleg forrongó Keletről szólnak a fontosabb ajánlhatóságok, javarészük kilenckor. Kezdjük a Duna 2. Autonómiával, ahol kilenckor a Haifába vágyó, vele azonos nevű menekülttábor bolondján keresztül ismerkedünk meg az ott élők problémáival. Dokumentalista dráma aról, hogy az élet minden táborban egy hasonló csoda. Ugyanebben az időpontban egy sajátos triptichon a Duna TV-n Hollandiából, a három különálló sztori közös nevezője egy fiktív hely, Magonia, és az oda vezető út – igen, lassan kibontakozó másvilágra szállás lesz sok-sok példabeszéddel, még a jobbik fajtából. Ezután ha valami hasonlóra vágyunk, ne is menjünk sehova, ugyanis még mindig itt a Haifához hasonló üllő-kalapács helyzetben élő emberek sorsát mutatják be a 23:10-kor a Kabbala Kabulban című doksival, melynek esetében igaz az ajánló, miszerint „a világ legkisebb zsidó közösségét” láthatjuk: annyira kicsi, hogy mindösszesen két emberből áll, akik ráadásul testvérek és szívből gyűlölik egymást, még ebben az egymásrautaltságban is (mindketten a muszlimokkal kereskednek). Ajánlom mindenkinek, talán tanulunk belőle : (( Lesz még ezen kívül 22:20-kor egy Tony Curtis / Burt Lancasteres filmdráma is az MGM-en, valószínüleg ismétlés, valószínüleg az ottani elizélt szinkronnal adják, de A siker édes illata még így is ajánlott, mivel arról a bulvármocsárról szól amiben nekünk is részünk van. Itt egy újságíró próbálja meg pletykákkal tönkretenni testvére udvarlójának zenei karrierjét, hogy ezzel vegye el a kedvét a kapcsolattól – ám az ifjú gitáros nem adja fel. Szeretnék hinni az ilyen esetek pozitív végkifejletében, csakhogy a való életben erre semmi esély: a Zélet és a Média mindig mocskos eszközökkel játszik és mindig győz, mert ők alakítják a szabályokat is.

Kiemelten ajánlott rovat:
Nem csak nyújorkban és szíeszájban vannak helyszínelők! Negyed tízkor visszaadják a hitünket (soha nem találnátok ki: a Story 4-en!), egy új sorozattal. Éppen ideje volt hogy az Egyház is kapcsoljon és helyreállítsa a renoméját, mégpedig populáris eszközökkel, A Vatikán ügynöke tökéletesen megfelel erre. Sok-sok éve a Monty Python csoport csinált egy szkeccset a bűnüldöző Püspökről, és hát voltak ilyen hamvába holt papos-nyomozós sorozatok, nade most! Megkésve bár, de végre hétről hétre figyelhetjük amint egy szimpatikus ifjú pap vaskézzel ("és mindenekelőtt diszkréten") oldja meg a furábbnál furább eseteket. A következő sikerszéria meg az lesz mint a Ford Fairlane-ben: a halászok detektívje :DD
 
Kis hírek a nagyvilágból:
Új melle van Zimány Lindának – KIT ÉRDEKEL, amikor éppen csendben éhenhalunk?!
Gisele Bündchen hátulról mutatott mellet – Lásd mint fentebb, még akkor is ha Zimánynál egy fokkal jobb csaj…volt, úgy tíz éve :DDDDDDDD
Sohasem volt ennyi milliárdos: „A Forbes listáján szereplőké a világ vagyonának 2,3 százaléka. Moszkvában él a legtöbb gazdag.” – Lehet kár volt rendszert váltani. Bár milliárdosból még így is van nálunk is egy pár.
Az igazi poligám: 4 feleség, 16 gyerek, 1 reality - És hány szoba meg kerék? :D
Lady Gaga a művészetért csapta szét magát - Nem fogom bántani, mert ezt az érzést én is ismerem. A művészet nem más mint szellemi szenvedés az alkotó részéről, ezáltal szellemi szenvedés okozása a közönségnek! Persze nem drogokkal, mert A DROG ROSSZ, ÉRTEEM?! Figyeljetek a helyesírásra: "Fiatal női művész volt a New York-i előadóművészi partiszcénában, és természetesen kokainozott" - írta le a a RadarOnline-nak interjúalanyának korai éveit a szerző, Neil Strauss. "Szerintem van határ aközött, hogy partidrogként használod a kokaint, vagy csak úgy, a saját kedvedért" - véli Straussz. "Ki tudja, miért vásárolta a drogot, a lényeg, hogy sikerült megállnia anélkül, hogy elvonóra került volna. Hogy függő volt-e vagy alkalmi fogyasztó, nem világos." - Ezek után jöjjön a Nap kommentje:

2011.03.09 20:40:00 Kőfej
Azért drogozott, mert függő, mint ahogy a többi
hasonló egy nyaras énekes.

...bár már több nyár óta itt van velünk...
Kétszer lőtte arcba biliárdon nyert nőjét: "„Nem tudok élni nélküle!” - kiabálta a floridai férfi a kórházban, karjában nőjével. Előtte arcon lőtte." - Hát igen, ezek a nők! Se velük, se nélkülük. A fickó szerencsére a börtönben majd ő lesz a nő :DDDDD
 LG: A Sziget a legjobb fesztiválok között: "A brit Independent egyik blogjában összeszedte, hogy idén melyik az öt legmenőbb európai fesztivál." - Mennyit fizethettek ezért a blogbejegyzésért :DDD
Csak a Chrome maradt érintetlen a hekkerkonferenciánMennyit fizethették ezért a végerdményért!! :DDDD
Halála előtt késelt a kollégista Szegeden: „Látszólag ok nélkül nyakon szúrta társát egy fiú, majd kicsivel később elütötte egy kamion.” – Íme a Felsőbb Hatalom Igazságszolgáltatása működés közben! Ismét egy pofon az ateistáknak. Legyen ez egy intő jel, és nézzétek a papos sorozatot! Egésség!
Honnan bukkant fel 24 ezer szélessávú netező?: A hírközlési hatóság adatai szerint januárban kirívóan nőtt a szélessávú elérések száma az országban.” – Biztosan a facebookos hadsereget építik!!4 ÉBERSÉG!!!
Két év fogház a piricsei zsaroló diákra: „L. Richárd elhatározta, hogy a baktalórántházi kollégium elsőseitől védelmi pénzt fog szedni.” – Ec, pec, kimehecc..nem kommentálom.
 

 
Kulcsszavak: éberség

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés