2011. 03. 16.
Mit, hol, merre az ünnep után? (márc. 16-17-18.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZERDA, MÁRCIUS 16.:
ROM BUSZ

Lenin vagy nem Lenin
Kemény dolog ez a másnaposság!

 
Elmúltak az ünnepek, visszajött az Ismétlés rovat:
Kilenckor Till Attila romantikus vígjátéka, pontosabban baklövése a Duna TV-n, iskolapéldája annak amikor egy nagy problémát humorral, de mérsékelt sikerrel próbálnak fogyaszthatóvá tenni. Itt például azzal hogy a régi közhelyeket sütik el (a „normálisak” is ugyanolyan betegek), talán ezért van az hogy a Pánik engem is abba kerget bele… 21:25-kor Charlie Sheen két kokóorgia közt összehozott vígjátékát adják a retekklubbon, a címe is beszédes: A nagy zsozsó, ez az amit Charlie bácsi kapott a filmért (és amit drogra költött), és amire a film lusta hőse, az Owen Wilson alakította szörfös próbál lecsapni egy bombanő tippjének segítségével. Természetesen Elmore Leonard regényéből, természetesen járulákos sztárokkal, de inkább olvasd el könyvben (akár ezt, akár Leonard bármelyik másik művét). Kerek fél kilenckor Tony Curtis (RIP) egy korai Trapézmutatványa az MGM-en, amiben egy kiugrott (LOL) artista (Burt Lancaster) egykori nagy attrakcióját szeretné megtanulni, a kezdeti nehézségek után az alkoholista tanítómester kezd felengedni, ám ekkor közbelép a NŐ (így, csupa nagybetűvel, főleg mivel Gina Lollobrigida az). Ajánlott. Minden filmes átesik a maga feldolgozásán, Tim Burton többször is, az övéi közül van ami katasztrofális (Majmok bolygója, Charlie és a csokigyár), van ami a túlhájpolás ellenére max. a korrekt kategóriát üti meg (Alice), és van ami bőven jó: az Álmosvölgy legendája pont a kellő helyeken nyomasztó vagy érzelmes, a díszletesek is munkát végeztek, Depp (ahogy szinte mindig) most is brillírozik (a többi színész nemkülönben), a világvégi városka hangulata nagyon átjön, vagyis kiemelten ajánlott – aki fogja a FEM3-at, az tízkor mindenképp kapcsoljon oda.
 
Kishírek a nagyvilágból:
Azt hihetnénk hogy a Nagy Hír a Japánt múlt héten sújtó természeti katasztrófa és annak utóhatásai. Nos nem! Bár az elmúlt napokban direkte nem kommentáltam az eseményeket, annyit azért én is észrevettem, hogy volt amikor ezerszer kisebb fajsúlyú dolgok is háttérbe szorították a földrengést / cunamit a Vezető Hírportálon, de most nem ezeket a fontosságokat, hanem a nekem legzamatosabbakat veszem górcső alá:
Hétmillió dollárral még nem gazdag az amerikai milliomos - Adja nekem, pont ennyire van szükségem ép...
Szandika pankrációból akar megélni - Dolgozni gondolom lusta. Bár a pankráció férfisport, én támogatom a döntését, sőt, akár bokszolhat is felőlem, sokat úgyse ronthat vele az arcán :DDD
Meztelenül tüntettek a biciklisták Limában - BETILTANI!!!!!!!!!!
18+: Így dugnak a tetovált, piercinges csajok - DO NOT WANT!!!!
SP-s bugyi 4500-ért, vagy ingyen autogram Stohltól? - Egyik se, stohl autogramja még ingyen se kéne, max cigarettásdobozon :DDDD
Kokainnal a végbelében fogták el: „Hatszázezer forintnyi drogot foglaltak le egy Nyíregyházán őrizetbe vett férfitől.” – Immár hivatalosan is kimondható: le vannak szarva a drogosok :D Nem baj, majd a börtönben tovább fogják a fickó űrtartalmát növelni. Vagy nem, mivel:
Keleti Györgyi kiszabadult az olasz börtönből – Immár hivatalosan is kimondhatjuk: NINCS IGAZSÁG EZEN A FÖLDÖN.
VV4: A lustaságot és a lopást sem mindig büntetik – Sőt, akár ki is tüntetik, lásd fentebb. A kertévék egymással versengenek az igénytelenségben még most is:
Hányásig itták magukat az Éden Hotel lakói: „Levi, a jászkarajenői focista kedvence a Biblia, de ez nem akadályozta meg, hogy Niki hányótársa legyen.” - …egyet azért el kell ismernem: ha én is szerepelnék benne, nekem is hányingerem lenne saját magamtól, szóval lehet hogy ebből a Levi gyerekből sem az alkohol, hanem az önkritika hozta ki a legjobbat ^^
Homoerotikus tánccal szórakoztattak az Éden Hotel faszijai: "A bróker simogatja az oszlopnál álló személyi edző mellkasát, később egymáson vonaglanak. Videó." - Tévedtem, mégse az önkritika volt az. Nem is kattintok rá, mert én nem szeretek hányni... Megyek is, egésség, szevasztok!


 
CSÜTÖRTÖK, MÁRCIUS 17.:
REGENEKROFAMÍLIA RT.

Egymillió tehén nem tévedhet.
Fél tízkor párkapcsolati (ergo fenntartásokkal ajánlott) vígjáték a TV2-őn, amiben talán még Alyssa Milano a legnagyobb név, már a címe is (Én és én, meg a tehén) egy hasonló, kiemelten kerülendő alkotásra (Én és én meg az Irén) utal, azzal ellentétben itt kevés altesti, anál több tökölődés látható egy yuppie részéről, aki a csaja által beadott életelrendezési határidőt is a féktelen bulizásra használja. Persze hamar kiderül hogy mennyire silány az effajta hedinosta életvitel, és az is hogy egyedül nem megy, a hozzánk csapódó egoista femme fatale-okkal meg még annál is kevésbé. Tizenegy előtt tíz perccel a kissé Szóljatok a köpcösnek-jellegű Utolsó jelenet: adóbehajtó verőember helyett szövetségi ügynökkel (Alec Baldwin), akit ugyanúgy elnyel az álomgyár gépezete, mint Chili Palmert: bár John Gottit kéne lebuktatnia, de az álcázás (producer) túl jól sikerül, és az alibiként szolgáló filmre ráharap egy elszánt rendező. Bár az RTL Klub adja, de attól még ajánlott, Baldwin mellett Ray Liotta, John Cusack és az anorex szépség, Calista Flockhart miatt is. A perverz élvezetekre vágyók fél egykor nagyot fognak csalódni a Duna TV-ben. Képzelem mennyi szerencsétlen fog fennmaradni még eddig a kései időpontig is egy jó kis Necrophilia reményében, hogy aztán anyázzanak egy jót: címe ellenére ez egy doksi a haldokló (sőt: halott) magyar gyáripar utolsó tanújáról, egy szerethető és kemény életet leélt idős bácsiról. Ajánlott.
 
Ismétlés rovat:
Tízkor egy Madonnát is megihlető, felemás pedovadász thriller a FEM3-on. Az erőszak nem helyettesíti az igazságosztást (a tartalmat meg főleg), ergo a Hard Candyben még mindig a címe a legjobb (amit a nyögvenyelős Cukorfalatként magyarítottak.). Lesz még sok más is (Egy gésa emlékiratai, Patch Adams), de azok még ennél is jobban kihagyhatóak. Még jó hogy a Parfümöt nem sózzák megint ránk!
 
Kis hírek a nagyvilágból:
Hogyvolt: Kecskét fejtek a VályogVillában: "Az első csöcs, amit VV Alekosz foghatott volna, egy anyakecskéé." - Készül az Én és én meg a tehén folytatása? Vagy Romulus és Remus második része, Alekosz és Rémusz?
Rést csináltatott két első foga közé az esküvőre - Praktikus. Vannak akik az első pár fogukat is kiszedik ugyanilyen praktikussági okok miatt. Vagy a stricijük szedi ki neki :DD
Drágulhat az áram és a gáz: "A japán katasztrófa utáni óvintézkedésből több erőmű leállt. A csökkenő kínálat miatt nőhetnek az árak." - Ne legyenek illúzióid: ha nem lett volna katasztrófa, akkor is drágulnának.
Gyerekekkel lopatta össze bicikliparkját: "A legkisebb enyveslábú mindössze tizenkét éves." – Hiába, tombol a megélhetési éhségbűnözés, csak a legfontosabbat viszik: kerékpár, szalámi...
Verebes István zsírleszíváson töri a fejét - Ezt most nem kommentálom, de felröhögtem rajta :D
Szlovák érettségi: csak a Šándor Petőfi jó: "A diákoknak felhívták a figyelmét, hogy a lágyított alakot nem fogadják el." - Még jó hogy nem Petrovicsnak nevezik át. Ja, hogy olyan néven nincs világhírű költő? Epic fail.


PÉNTEK, MÁRCIUS 18.:
AZ ŐRÖK ÉPSÉGE
 
Marslakók pózolnak a Marsmobillal.
Kilenckor a Dunán végre valami értelmes, ami sorozat! Többen eljátszottak már a gondolattal mi lenne ha valami sokk érné az embert, és csak évek után ébredne fel. Az Élet a Marson rendőrével pont ez történik, csak ő három évtizeddel korábban eszmél fel egy balesetből. Alternatív valóságos krimibeoltottság, a fő rejtély persze hogy az hogy most hősünk mindezt képzeli-e vagy elég balszerencsés hogy megtörténjen vele mindez… A címe amúgy Bowie-dalból van, ahogy a folytatásáé is (Ashes to Ashes). Ajánlott, nem csak ezért.

Kezdtem örülni hogy filmet forgattak az életemről A sötétség királya címmel, de nem: ez egy történelmi drámaXV. Lajosról az M1-en 21:40-kor, nem olyan elrugaszkodottan mint a Coppola-lány Marie Antoinette-je. A Napkirály ragyogása után várható volt a kurzusváltás, és vele a kegyvesztettség a nép részéről – a kiutat itt is a duhaj élet jelenti, kaja, pia és pompadúlás… „A film alkotói a szorongásokkal, a beteljesületlen vágyakkal, és az ellentmondásokkal teli uralkodó esendő, emberi portréját rajzolták meg.” - Hé, hát lehet hogy ezt mégiscsak rólam forgatták! Negyed tizenegykor egy elrettentő mese az álmokat kergető fiatal lányoknak az M2-őn, melyben egy beszédes nevű fiatal tehetség (Hope, azaz „remény”) keresi szerencséjét az álomvárosban, de csak egy ráakaszkodó nyikhajt talál, innentől kezdve Elveszett minden remény a normális zenei karrierre. Mintha csak Heather Grahamre szabták volna ezt a majdnemhíresség-szerepet.
 
Ismétlés rovat:
Majdnem az iménti történetet kapjuk 21:20-tól az HBO-n, csak sok-sok évvel korábban és Angliában, kamaszlány helyett a nárcisztikus férfiszépséggel, Dorian Gray-jel, aki az örök szépségért cserébe egy folyton csúnyuló festményt kapott. Kihagyható, ahogy 22:25-kor Luc Besson Nikitájának kiherélése is a Filmmúzeumon. Azok akik nem láttál az eredetit, jóllakhatnak A bérgyilkosnővel, a többieket nem kárpótolja se Bridget Fondü, se Harvey Keitel mint Viktor, a takarító.
 
Kis hírek a nagyvilágból:
Kétszáz éves szerelmeslevél: Titkos randi heti kétszer, este fél hatkor: "Egy elveszett francia levél került elő egy felújításra szánt székből. Bepillantás egy titkolt románcba." - Ez a címzetten már nem segít. Gondolom azóta is várja a lovagja levelét...
Sörböjt: csak folyékony kenyéren él húsvétig - Basszus ezt nekem is ki kéne próbálnom, bár lehet nem csökkene tőle a sörhasam...
Éden Tünde: - Álljunk meg egy szóra, tanár úr! "Éden Tünde"? EZ MI? EZ EGY NÉV?! Ez a legújabb divat, VV Alekosz meg Éden Tünde? Grétsy László forogna a sírjában, pedig a fószer még nem is halt meg! Na jó, folytassuk: Éden Tünde: Kolumbiába vágytam, nem pasira vagy barátokra - Én se lennék a barátja, se a pasija, bár egy patront mindenképp megér, persze szigorúan esőkabátban! "Az Éden Hotel kiesője eljutott Kolumbiába, így nem zavarja, hogy a játékosok kivetették maguk közül." - Hmmm. Gondolkozzunk. Miből is van sok Kolumbiában? Így már érthető hogy minden más a háttérbe szorult nála :DDD
Veszélyben az onko-kés fejlesztése: "Az innovációs alap befagyasztása miatt a világhírű magyar találmányt máshol dobhatják piacra." - Lásd Rubik-kocka, lásd magyar rajzfilmek. Nem baj, birkák, lesz nektek helyette itthonra Éden Hotel, Való Világ és stólbuci, a hírünket meg elviszi külföldre császár előd és győzike.
Kétszáz fontért ölt a 15 éves bérgyilkos: "A fiú elkövette azt a hibát, hogy tettével eldicsekedett egy barátjának, aki rögtön beköpte." - Remélem rárohad a műanyaglakat és sűrűn fog hajolgatni a szappanért. Kérem következőt!
A Microsoft az egyik legetikusabb techcég: „A Google, Apple, Facebook fel sem került a listára.” – Mennyit fizethettek ezért a cikkért :D
Feloszlik a Faithless – Ezért viszont én fogok fizetni, mégpedig egy sört az egész kocsmának :D
Zárva a budaörsi Electro World is: "A 2002-ben ostrommal nyitott budaörsi üzlet a tábla szerint csak technikai okok miatt szünetel." – Így múlik el a világ dicsősége. És az összes hasonló hely erre a sorsa fog jutni előbb-utóbb. Ma már mennyire anakronisztikus amit a megnyitóról írtak.
Valószínűleg öngyilkos akart lenni az Arnóthtal ütköző autós: "Nyolc kilométert mehetett forgalommal szemben a pályán. Súlyos magánéleti problémái voltak." - Kurvára tudom sajnálni az ilyen idiótákat, meg azokat is akik a hídról és a metró elé ugrálnak. Vennének egy kötelet vgy ciánkapszulát, osztjónapot, de ne álljon miattuk a forgalom, és főleg ne vigyenek magukkal másokat is!
Egymást jelentik fel az őrző-védők: "Új módszer a konkurenciaharcban: saját ember munkát vállal a riválisnál, és hívja az APEH-ot." – Egymást nyomják fel? Mit is mondhatnék erre:
ÉN MÁR CSAK EGY KÓLÁT KÉREK!
Egésség!
 
 

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés