2011. 04. 11.
Egyből kettő (ápr. 11-12-13-14.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, ÁPRILIS 11.:
MICHAEL, ADOPTED

Lemhal, meg utoljára
Ajánlott rovat:
Nyolckor a messzire jutott szappanopera-sztár egy baleset miatt lebénulva tér vissza szülőhelyére, és ex-junkie ápolónőjével együtt próbálja megtalálni önmagát a felemelő déli lápvidékben, természetesen a kötelező múltidézésekkel is megtoldva. Szimpatikus sztori, egyedül a hülye magyar címe zavar – de ha lehet Bábel-hal, miért ne lehetne Szerelem-hal is? Roger Deakins operatőri munkája és Angela Bassett jelenléte miatt próbálkozzunk meg vele a Cinemaxon. Kilenckor történelmi dráma Jean Marais-szal a Hálózaton, ahol a francia királyt próbálja Merész Károly egy vadászattal tőrbe csalni, hogy megkaphassa a lányát, aki viszont az egyik lovagba (Marais) szerelmes. A Csoda a farkasokkal egy jól megcsinált, korhű kis darab, mintha az ilyen ínséges időkre tartogatnák mint a mai nap is…
 
Ismétlés rovat:
Cool, 21:20: A katona – Ezerszer leforgatott mozi ezerszer elsütött történettel: a kíméletlen profi katona helyére egy nála is profibb jön, ő pedig visszavonul a természetbe (rosszabb esetben valami humanitárius / vallásos közösségbe), ám régi „munkaadói” ide is utánanyúlnak. Na, ugyanez van itt is, csak sci-fi-szósszal leöntve, vagyis távoli közösség helyett eldugott bolygóval, de a song remains the same, ahogy azt mások is mondták.
FEM3, 22:00: Enigma – Elárasztanak minket Michael Apted-filmekkel, pedig mindegyik max. egy erős közepes, ahogy ez a háborús dráma is, ami a címbeli kódgép feltöréséről szól, némi szerelmi szállal bonyolítva (és ha már itt tartunk, ki kell mondani hogy Tom Soppard is írt már jobbakat – a kódfejtő tudós csaja véletlenül eltűnik, viszont van neki egy rosszindulatú barátnője, közhely közhely hátán). Mondom: közepes.
 
Kis hírek a nagyvilágból:
Vastagbőr: Semjén és az aktív természetvédelem: "A vadászatot nem én választottam, hanem a vadászat választott engem." – Ehhez tényleg vastag bőr kell! Mindegy, ezentúl én is mondhatom hogy nem én választottam a trollkodást / big tit porn-t: ők választottak engem.
Cycle: Így lesz bringa a fémből Csepelen: "A sárga macskaköves utcák, szikár téglaépületek és mindent behálózó csővezetékek között dübörög ma is az ország legnagyobb bicikligyára." – Érdekesség, hogy az április elsejei hétvége egyik írásában emlegettem a Csepeli bicajgyárat, most meg címlapos hír. Végre egy gyár amit NEM zártak be!
Tulipános pálinkaautomata a repülőtéren: "Tulipán formájú, EU-logós kristálypohárból lehet szürcsölni a nemzeti szeszfőzetet a Ferihegyen." - Helyesen: a LISZT FERENC REPTÉREN! Éberség újságírótársaim, éberség! A pálinkára meg szükség is van, józanul nem lehet elviselni ami itt folyik, még egy turistának se :DDD
Ütött, majd Buddha-szobrot rabolt: "A rabló a támadáshoz használt többágú, 30 centis, 100 éves, krakkói gyertyatartót is elvitte." - Megélhetési vallásbűnözés. A tolvajnak NAGYON szüksége volt lakásában a Lelki Béke és Tisztaság megtestesítőjére, ezért lopni is hajlandó volt. Nekem szimpatikus az ilyen mértékű vallásosság, jutalmaznám is, kábé öt évvel...
 
 
KEDD, ÁPRILIS 12.:
LUGOSI BÉLA ÉLT, ÉL ÉS ÉLNI FOG

Ismétlés, de ajánlott:
M1, 21:40: Elveszett paradicsom – Talán valamennyien voltunk olyan helyzetben életünk során, hogy szar embernek éreztük magunkat, és okkal, közben pedig felnéztek ránk azok akik mit se tudtak sötét titkainkról. Hasonló cipőben jár hősünk, aki egy háromgenerációs szülinapi ünnepségbe (a most 75 éves nagyapa és annak agysebész fia, aki az ő apja) esik be azután hogy abortuszvégzés közben megölte barátnőjét. A rendőrök bármikor megérkezhetnek, az ünneplőkhöz csapódó fiatal leány azonban mit sem sejt, és csak a férfit látja benne. Garantált dráma, annyira hogy színházban is játszották.
Duna, 23:05: Lugosi Béla, a bukott vámpír – Egyik leghíresebb honfitársunk felemelkedésének és nagyon mélyre bukásának nagyjából hiteles története, hozzáadva az ilyenkor szokásos egyebeket („ma is létező erdélyi halottkultusz”). Voltmár, ajánlottam már, és ajánlom most is. DRAKULA ÉLT, ÉL ÉS ÉLNI FOG! ÉBERSÉG!!
 
Nem ismétlés, de mérsékelten ajánlott rovat:
Film+, 21:10: Balhé – Depardieu ha nem akarja megerőltetni magát, kiráz a kisujjából egy vígjátékot amiben általában magát alakítja, és szól a haveroknak is. Itt egy sörissza betörő szerepét kapta, akinek a távoli Amerikába kell mennie egy tuti meló miatt, ami persze hogy nem lesz olyan biztonsági játék mint ez a film, aminek nagy előnye (Gérard bácsi mellett) Harvey Keitel (ő alakítja a maffiafőnököt akihez tévedésből betörnek hőseink), hátránya viszont Johnny Hallyday.
FEM2, 22:00: Dilis randi – Egy véletlen (szó szerinti) baleset során egy szerencsés lúzer karjába esik a Nagy Szerelem, haverjai pedig elhatározzák hogy rásegítenek a véletlenekre, és maguknak kreálnak olyan veszélyhelyzeteket, aminek hatására majd ölükbe hullik az, ami – vagy inkább ők hullanak mások ölébe :DDD Tinivígjáték, Meat Loaf is szerepel benne, ergo óvatosan vele.
 
Kis hírek a nagyvilágból:
178 magas szűz Miss Szlovákia 2011: "Az érsekújvári Michaela Nurcikova első éves biológia és pedagógia hallgató." - Sunáznám, így egyszerűen.
Cc: Mellényúlások és bakik a Nagy duettben: "A Tv2 új showműsorában amit lehetett, elrontottak, pedig éppen szórakoztató is lehetne." - Megint valami, amit messzire kerültem, így nem basztam el rá három órát az életemből. Más meg még ír is róla. Szar dolog a médiában dolgozni!
Bővíz miatt apasztják Balatont: "Hétfőn a tó vízállása 116 centiméter volt, ami 6 cm-rel meghaladja a maximális üzemi vízszintet." - Végre valami amiből sok van nálunk! Már csak pénzt kéne valahogy csinálni belőle.
Hullát találtak egy pesti ágyneműtartóban - Csontváz a szekrényben, szó szerint.  - "Az idős férfi valószínűleg gyilkosság áldozata lett." - Gratula Index, majdnem azt hittem hogy bújócskázott és úgy maradt.
Lakatos Márk: A legizgalmasabb emberek hazudnak: "Lakatos Márk szerint a görög drámák alapjaira épülnek a most futó valóságshow-k, amiket azért szeret, mert a játékosok hazudnak. A stylist szerint a legizgalmasabb emberek hazudnak." - Görög drámák, bazmeg?! Amikor a bentlevők fele összesen nem olvasott el tíz könyvet életében?! Nap kommentje:
 
2011.04.11 13:49:51 kitiltott kennimekkormikk
Odáig olvastam, hogy "stylist".
Innentől nyugodtan leírhatom, hogy leszarom.
 

 
SZERDA, ÁPRILIS 13.:
A RÉZ KOMÁJA

Négykezes géppisztolyra Kétkezes üvegpohárra
 
Ajánlott rovat:
Fél nyolckor családi jóság a Duna 2.-őn, ahol egy élete első percétől elvarázsolt kislányon a felnőttkorba lépve megtörik az átok, és elindul megkeresni a Tündérkirálynőt hogy háromszor (de legalábbis egyszer) leverje rajta a tizennyolc évi szenvedést, és ne legyen többé Elátkozott Ella. Kicsit Végtelen történet, kicsit Fantasztikus labirintus, elsősorban a gyerekesek figyelmébe, de Joanna Lumley, Minnie Driver miatt még azoknak is, akik a történet és Anne Hathaway miatt maguktól nem ülnének be rá. Ben Jonson darabja, a Volpone szerepelt már egyszer a Doboz hasábjain, igaz más csatornán mint most (M1), nyilván más időpontban és főleg más felvételről és szereposztással. Ilyenkor az a kérdés, hogy egy dráma elbír-e két tévés felvételt, hát simán, még a mellékszerepben is olyanok vannak, mint Raksányi Gellért, a címbeli széltolót meg Major Tamás játssza (az itt is feltűnő Kállai Ferenc a későbbi feldolgozásban már címszereplő, abban már az alcím is hangsúlyt kapott: A pénz komédiája). A szatíra célpontja a fösvénység (Volpone betegnek tetteti magát hogy minden anyagi és egyéb értéket megkapjon), valamint az azzal párosuló álszentség (Velence Dagobert bácsijának vagyonára kapva kapnak az alkalmon hogy a későbbi nagy pénz reményében most mindenféle „kisebb” áldozatokat hozzanak), mindezen még Presser zenéje se ront (inkább hozzátesz, akkor még nagyon tudott) vagyis fél tízkor mindenkinek van egy kötelező programja.
 
Óvatosan! rovat:
Florida, a paradicsom, meg az a másik amerikásmagyar film a közelmúltból, ami a nagy elvárások utáni nagy csalódásokról szól, íme van újabb tartalmi társatok. Fél tízkor a Hajónapló aktuális epizódjában egy Romániából Magyarországra települt család tekint úgy hazánkra, mint mi szoktunk Amerikára (odamegyünk, azt hisszük ott minden jó vagy legalábbis jobb, aztán jól pofáraesünk). Ma már nagy az infóáramlás meg minden, ennek ellenére csak jönnek és jönnek, hát csak rá kéne nézni a hírekre, lassan mi fogunk kivándorolni Romániába meg Szlovákiába…
 
Kis hírek a nagyvilágból:
Pénz beszél: Visszaszerezni az ipart Kínától: "Ha növelni akarjuk a foglalkoztatás, a kis városok iparát kell föllendítenünk. Rá kell licitálni Kínára." - Ahhoz előbb népességben kéne utolérni őket :((((
 
Hv: 18+ Orálisan, vaginálisan: "Szent Dani visszatért, az Éden szerelmespárja pedig megmutatta, hol lakik a magyarok istene." - Ezért a címadásért tíz év járna. De ez még mind semmi, sajnos rákattintottam, és nem tudom eldönteni, hogy EZ MOST FÉRFI VAGY NŐ?!
Kasza Tibor nem egyedülálló, páratlan - Biztos mert a párját ritkítja...
Leváltották a birkák Tilda Swintont - Sajnos a birkákat nem lehet leváltani, ezt akárki megmondhassa.
Paprikasprével fújta le a rendőr a gyerekmókust – Nyilván lehet élből sünözni meg minden, de ne feledjük el, hogy igenis fennáll a lehetősége hogy veszett volt. Ettől függetlenül itt a Nap kommentje:
 
2011.04.12 08:12:04 kitiltott kennimekkormikk
Kit hívnak ha egy mosómedve téved oda? A Nemzeti Gárdát? Ha egy medve akkor jöhet az atomcsapás? Amerikaiak ...
 
Damu Roland hazudott a hazugságvizsgálónak – Miért is nem vagyok meglepve…
Del Torótól terhes Rod Stewart lánya: "Nincsenek együtt. Stewart első unokáját várja." - LOL, Rod bácsi most megtudja milyen az amikor a hóhért akasztják :DD
Amerikaiakat ölt az amerikai robotrepülő: "Afganisztánban a tengerészgyalogosok táliboknak hitték az erősítést, rájuk küldtek egy drónt." - LOL itt is :DD Visszanyal a fagyi, avagy nincs semmi olyan szép mint saját hazánk baráti tüzétől elesni egy idegen harctéren :D
Pakisztán az amerikai drónok azonnali leállítását követeli - Miért? A sajátjaikat lövik velük!
Comment: Stohl András ma este visszavonul: "Az RTL Klub Fókusz műsorában jelentette be, hogy amíg le nem zárul a pere, nem szerepel a tévében." - Miért nem tudta úgy elkezdeni hogy nem jelenti be? Ezzel volt / van tele minden, még utoljára megszedi magát ebből is : (((
Tovább drágult az élet márciusban: "1,1 százalékkal növekedtek a fogyasztói árak." - Ööö...ez most ugye azt jelenti, hogy jobban élünk mint egy éve?...
Semjén: Nem lövöldöztem macskákra: „A macska.eu-n megjelent nyílt levél azonban ennek az ellenkezőjét állítja, szemtanúkra hivatkozva.” – Hát a kóbor macskákat nyugodtan kilőhetné, hátha javul tőle a közérzete…
Semjén megdöbbentette a madárvédőket: „A miniszterelnök-helyettes védett fajok vadászhatóvá tételét kérte a vidékfejlesztési minisztertől.” – …inkább mint hogy ezekre célozgasson!
 
 
 
CSÜTÖRTÖK, ÁPRILIS 14.:
NÉGY KILÓ ÉTER
 
Párizs-Dakar unplugged Afrika-Spanyolország gyalogrally
A páros műsorajánlás utolsó napja a szokásosnál is gyengébb. Kezdésnek mára is jut egy toleranciamese a Dunán kilenckor, nyolc mérföld helyett 14 kilométert kell megtennie három ifjú afrikai kivándorlónak a spanyol ígéretek földjéig. A tegnapi hasonló témájú alkotással szemben itt nem a célállomás, hanem maga az út ami elhozza a kiábrándulást – nekünk mindenképp, és vele jön a bűntudat hogy mások annyit szenvednek amíg eljutnak ide, ahol nekünk se mindig olyan jó mint ahogy azt ők elképzelik. Én kihagyom. Ugyanabban az időben Pygmalion-történet a Universal Channelen, és ez már szinte ajánlott kategória, bár nincsenek benne közismert figurák, azonban a halaskofából bombanőt varázsoló majd beleszerelmesedő médiageci (most épp: fotós) története amennyire közismert, annyira hozzá tudnak tenni az aktuális korok (most épp a miénk). Nincs is más dolgunk, Fogadjunk a nőre! Húsz perccel kilenc után Bruce Willis parodizálja magát (és a Die Hard-os ellenfeleit) a TV2-őn, és ezzel vége még a viszonylagos minőségnek (és a mai ajánlónak) is: a Merénylet a suligóré ellen pont annyira butuska, mint amennyire a címéből sejteni lehet, az iskola lúzere visszaszerez pár dolgozatot amivel megnyer magának mindent és mindenkit, azonban mindez túl szép ahhoz hogy igaz legyen, és csak egy kicsit kell még nyomoznia, hogy rájöjjön: valami tényleg nem kóser. Willis természetesen a kemény igazgatót játssza és még az se nagyon menti, hogy amivel itt próbálkozik, az még nála nagyobbaknak se mindig sikerült (De Niro), és ha igen, benne van a lehetőség, hogy a egy idő után nem az eredeti szereppel, hanem a paródiával azonosítják az embert. Röviden: óvatosan vele, és ne várjunk túl sokat.
 
Kis hírek a nagyvilágból:
Itt a gondolattal vezérelhető telefon: „EEG-vel olvas az agyunkban, és felhívja azt a számot, amire gondolunk.” - Nekem nem kéne, mert folyton seksztelefont hívnék vele... És nehogy azt hidd hogy a világ többi része értelmesebben használná fel. Képzeld el, beszél hozzád az asszony tíz év házasság után, tele a tököd és hogy eltereld a figyelmedet, felidézed a legutóbbi összejövetelt...a szomszédnővel, aki szintén házas. Mondom, kész a baj, a gondolattal hívható telefon mellé gondolatrendőrség is kéne :D
Hátast dobtak az amerikai nagykövet lövéseitől a magyar honvédek: „Kounalakis asszony mesterien kezeli a fegyvereket.” – Miért nem adtak neki egy másfajta fegyvert, hadd kezelje azt is! Eldőlt volna hogy tényleg annyira tökös csaj-e!
VV László: Alekosz és Béci kinyírja egymást – Remélem is hogy úgy lesz, és remélhetőleg fizikálisan fogják csinálni, mármint a kicsinálást, mert a verbális szócsatáktól nem tisztul meg a magyar média!
Leállították a szellemjárást Schmitt Pálnál: "A rendőrség egy delegációra hivatkozva nem engedi az alkotmányozás miatt tiltakozó tüntetést." - Akkor most nem fogja kísértet bejárni Magyarországot?
Nyíllal lőtték fejbe a macskát, túlélte: "A hároméves kaliforniai macska két napra eltűnt, majd egy nyíllal a fejében jelent meg gazdái házánál. De ki volt a tettes? Winnetou? Semjén Zsolt? Jerry?" – Kurva vicces mondhatom, remélem az elkövető is kap egy nyilat a fejébe. :( Viszlát holnap!

Kulcsszavak: éberség

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés