2011. 04. 22.
How sweet! (ápr. 22-23-24-25. )
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
PÉNTEK, ÁPRILIS 22.:
FRIDAY THE BIG

When they see me rollin'...
Közeledik egy újabb (pogány eredettel rendelkező) keresztény ünnep ami ma már sajnos másról szól, ahogy ezt a műsorok is mutatják, de szerencsére még találunk kivételeket. Mai főfogásunk a Húsvét rovat:
Duna, 21:00: XVI. Benedek pápa keresztútja lesz a Colosseumból – Mondhat bárki bármit, pápának lenni MENŐ (bár a helyében én a pedofil papokkal ezerszer keményebben bánnék). Idézzük hát fel gyermekkorunk templombajárásait és nézzük ahogy helyettünk, cinikus felnőttek helyett is végigjárja valaki a stációkat…
M1, 22:00: A Megfeszített - …azoknak, akik a populárisabb vonalra esküsznek, de a Jézus Krisztus Szupersztár túl nyugati, itt van Koltay Gergely rendezése, az ördögi rockzenéből átcsábított giga-hangokkal (Kalapács József [YEAH!] és Varga Miklós). Külön jóság, hogy nem csak Jézusról és nem csak a Húsvétról szól, hanem a magyar történelemmel is párhuzamot von.
Duna 2. Autonómia, 22:40: Quo Vadis? – A Ben Hur mellett a másik húsvéti aduász, mindig leadják ilyentájban, én meg mindig ajánlom, mert jó, ahogy az alapjául szolgáló regény is, amit remélem mindenki elolvasott már legalább egyszer. Max von Sydow tökéletes Péter apostolként, ahogy Nero szerepét is mintha Klaus Maria Brandauerre öntötték volna. A Róma című történelemhamisítás rajongóinak különösen ajánlott. És ezután jöjjön valami azoknak akik ateisták vagy csak egyszerűen mást akarnak.

Ajánlott rovat:
M2, 21:25: A légifotós: Yann Arthus-Bertrand„Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj”, mondhatnánk a költővel. Yann bácsi azonban nem katonai célból fotózza a lenti világot. Az ötlet adott volt (Koyaanisquatzi / Baraka vonal), a nyersanyag nem mozgó,-hanem állókép, a hatás ugyanolyan lehengerlő, pedig csak megmutatja az ember környezetváltoztató tevékenységét – és végülis mi volna jobb alkalom az önkritikára, mint a Húsvét?
Viasat3, 23:00: Sírba viszel - …igen, de csak mert nem bírod a gyűrődést, rosszak az idegeid és még a gyomrod is fáj, avagy itt már meghalni se hagyják nyugodtan az embert, pontosan halála esetén nem tudnak nyugodtan nyugodni, ahogy Marcello (Jean Reno) felesége sem, aki bár még él, de előre gondoskodni szeretne nyugvóhelyéről, csakhogy ez nem a MÁV, itt helyfoglalás nem lehetséges, vagyis mindenkit aki most szándékozna temetőbe kerülni, távol kell tartani onnan. Kicsit morbid, de életigenlő és szimpatikus vígjáték.
Film+, 1:10: Vérszomjas szörnyecskékNagyon alsókategóriás „horror” egy elátkozott házban éldegélő hat elátkozott véglényről, akik az odaköltöző idióták életét keserítik meg. Nehéz eldönteni melyik oldal a szánalmasabb, úgy járunk a legjobban ha mindkettőn jót röhögünk, másra nem alkalmas a Ghoulies, többek közt azért se mert se a Szörnyecskék fekete humora, se a Rémecskék idióta bája nincs benne (és mivel mind a magyar, mind az angol cím ezekre utal, szinte kiált maga után az összehasonlítás). Egy jó van benne, hazánk FIA lánya, Hargitay Mariska.

Kis hírek a nagybvilágból:
B. tud.: A hosszú gyűrűsujj a férfiasság titka: „Akinek hosszabb a jobb gyűrűsujja a mutatóujjánál, magas a tesztoszteronszintje, ezért buknak rá a nők.” – Nem érint. Sajnos. :(
A twitterező hamarabb szakít, többet maszturbál – Nem érint. Hála az égnek!!! :DDD
Az androidos telefonok is kémkednek a gazdájuk után: „Kiderült, hogy szinte minden okostelefon rögzíti, merre jár a használója, és adatbázist épít belőle.” – Minek, amikor a sok idióta így is mindent megoszt magáról például twitteren?
Éden Toldi 25 millióért sem akart kurvulni - Már megtette amikor felvette ezt a rohadt nevet... Nem tudom feltűnt-e, de keresztény ünnepek alkalmával elérzékenyülök, próbálok kevésbé bunkó és celebkiller lenni, erre bizonyíték hogy nem szóltam semmit például a Kozsós hírre. Azonban még nálam is elszakad olykor a cérna, mert mintha karácsonyra meg húsvétra időzítve jönne rá az összes celebre szerepelhetnék:
Újra koncertezik Kispál András - NE! EZT NE! Pont ezen az áldott ünnepen? Mi jöhet még ennél rosszabb?!
Geszti Péter lehet a Sziget "mínusz egyedik" napjának fellépője: "Az információt sem a szervezők, sem az előadó nem erősítette meg, de nem is cáfolta hétfőn az MTI-nek, ugyanakkor a rendezvény e heti sajtótájékoztatójára szóló meghívón lévő információk egyértelműen Gesztire illenek."
Bréking: Geszti Péter lép fel a Sziget mínusz egyedik napján: "Nem lehet majd készpénzzel fizetni a Szigeten, lesz azonban lassúzós sátor."
Geszti és lassúzós sátor Szigeten: "Kedden még csak találgattuk, csütörtökön azonban már biztossá vált, hogy a Sziget mínusz egyedik napján Geszti Péter ad kétórás koncertet, felölelve zenei karrierjének eddigi összes állomását. (...) Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezetője elmondta, hogy az ő ötlete volt ez a "Gesztivál" (ezt a nevet nem ő találta ki, és Geszti Péter is tagadott), úgyhogy ha valakinek nem tetszik, őt lehet szidni." - Plusz egy ok a Sziget ellen idén. Nem mellesleg -ahogy az másnak is feltűnt- a Sziget anagrammája a Gesztinek. Még az is lehet hogy van alapja a hozzá kapcsolódó apokaliptikus vízióimnak?... Mondjuk mindegy, mert én most megiszok erre a hírre egy sört. Gesztivál, aszongya...lesz az kettő is. De talán ma már nem lesz több fárasztó hír...
Lady Gaga elnézést kért a fogyatékkal élőktől: "Az énekesnő negatív értelemben használta a „retardált” kifejezést egy interjúban, amiért egy mentálisan visszamaradottakat támogató szervezet nyilvánosan bírálta is."
Húsvétkor bosszantja a katolikusokat új klipjével Lady Gaga: "A hírek szerint az énekesnő pont a vallási ünnepre időzíti a Judas című új single-jéhez készült videoklip premierjét, melyben Mária Magdalénát fogja alakítani." - Gondolom akkor a hívőktől is bocsánatot fog kérni, nem mintha ettől még kevésbé lenne ő maga retardált.
Gáspár Győző: Nem örültem, hogy életben maradtam: „A koporsóárus műsorvezető kétszer kísérelt meg öngyilkosságot az elmúlt hetekben. Nagyon bántotta, hogy nem járt sikerrel. Azt mondja, pánikbeteg.” – Persze. Nyilván. Nap kommentje:

2011.04.21 19:55:28 vagye1
Egy ország szurkol neked Győzi !
Egyszer csak sikerülni fog. És a fertőzött magyar médiára nagyon is ráfér már egy kis regeneráció. És ha lehet beszéld rá Pákó barátodat is, ha meg hajdú Pétert is sikerül akkora koszorút viszek a sírodra mint egy malomkerék



SZOMBAT, ÁPRILIS 23.:
EL VÁDLIS

A távkapcsoló canossajárásának első stációja fél kilenckor lesz az M2-őn, Szent Ágoston történetének első részével, a történelmi filmek Steven Seagaljával, Franco Neróval a főszrepben. Mérsékelten ajánlott, biztos van ennek az amúgy megindító történetnek FN-mentes feldolgozása is, a mai kor Ágostonjaitól (gyilkosokat védő ügyvédek és egyebek) meg hiába vármánk hasonló pálfordulást. Szent Ágoston mellé legyen akkor már Szent Ferenc is: fél tizenegykor az assisi bazilika Giotto által festett freskóiról szóló doksi az M1-en. Két nagy elme, Giotto és Assisi Szent Ferenc találkozása a művészet, majd a restaurátorok által, mert a 90-es évék végén földrengésben elpusztult alkotásokat hosszas munkával állították helyre. A Duna 2-őn tízkor folytatódó Quo Vadis után újabb giga költségvetésű (és hosszúságú) filmeposz az M2-őn Anthony Mann jóvoltából negyed tizenegykor. Bár ma már hajlamosak vagyunk elfeledkezni róla, de ez a bukás nem máról holnapra zajlott le és nem kezdett el egyik pillanatról a másikra a kereszténység uralkodni: szép hosszú és lassú vegetálás után történt meg az elkerülhetetlen. A Római Birodalom bukása Sophia Loren, Omar Sharif és Sir Alec Guinness miatt mindenképp ajánlott, annál is inkább mert jelenleg is ilyesfajta folyamatok zajlanak, csak sajnos nem keresztény irányból. A múlt mindig izgalmasabb mint a jelen, csodálkozzunk hát rá a süllyedő Rómára, és max. tudat alatt reménykedjünk abban hogy párszáz év múlva a mi történetünket is megfilmesítik majd (Sophia Lorennel meg ma este még egyszer találkozhatunk, éspedig kilenckor az El Cid ismétlésében az M1-en – Arábiai Lawrence helyett Rodrigo Spanyolországból, hasonló küldetéssel, ez is hosszabb mint egy Fidel Castro-beszéd és minő egybeesés, ezt is Anthony Mann rendezte).

Nem ajánlott rovat:
HBO Comedy, 20:40: Táncfilm
– A Wayans fivérek rendíthetetlenül próbálkoznak - csak a forgatókönyvet öten írták és mind családtag, én meg a hajamat tépem, mire kellett ehhez öt ember?! Ide vezet ha nincs egy épeszű ember a STÁRok környezetében aki szólna hogy nem kéne nyomatniuk magukat. Már a Scary Movie folytatásai is szarok voltak, ez meg több mint erőltetett.

Kis hírek a nagyvilágból:
Heti 18+-os póz: a misszionárius – Méltó módon készülnek a velveten az ünnepre, de hát index, mit is várhatunk…
Lohant börtönre és hullaházi munkára ítélték - Nagyon helyes, így kell ezt, csak bele a sűrűjébe.
Amerika bevetette a Predatorokat Líbiában - Majd akkor aggódjunk, ha az Alieneket is bevetik :D Addig is: EGÉSSÉG!


VASÁRNAP, ÁPRILIS 24.:
TÓ, VÍZILILIOMOS

Elhúzom a nótád, de abban nem lesz köszönet

The show that never ends rovat:
Az M1-en nyolc óra tízkor folytatják az El Cid-et, a Duna 2-őn pedig tíz előtt öt perccel a Quo Vadis-t. Ugyanebben a húsvét-témában egyetlen jóság lesz ma, mégpedig 21:10-től egy életrajz II. János Pál pápáról a Filmboxon (Félelem nélkül). Valamennyire idekapcsolódik még az

Ajánlott rovat
első darabja is, tizenegykor a klasszikus zene és a régi hagyományok kedvelőit ajándékozza meg a Duna egy remek dokumentumfilmmel, ami a Bécsi Fiúkórus régre nyúló történelmét és új repertoár utáni kutatását mutatja be, és megerősít minket a zene és a szépség határok nélküliségében: az ősi Selyemúton járva a kórus sok új, és egyben régi vallásos éneket talál és énekel el. Kicsi más: tudom nem illik húsvétkor horrorral gurigázni, de megteszem. Azt már az El Orfanato és a St. Ange óta tudjuk hogy az árvaházak meg gyerekotthonok a túlvilág melegágyai, a Cinemaxon viszont tíz órakor az örökbefogadástól is elveszik a kedvünket, mégpedig a sokszor igazolt alaptétellel: a Gonosz sosem annyira riasztó mint mikor gyerek képében tesz rosszat. Ezt persze jól tudjuk az Ördögűző és az Omen óta, azonban Az árva végső csavarja valamivel okosabb mint az általában megszokottak, szóval már csak ezért is érdemes. Aki bírja, az maradjon fent 1:50-ig, akkor ugyanis az Álmatlanult ismétlik a Filmboxon (még a címe is illik az időponthoz, nahát!). Thriller, krimi és valamennyire még szürreália is egy inszomniás, ugyanakkor percekre elalvó üzletemberről, aki nappal az elit, éjszaka meg a társadalom legalja között mozog, és általában nem tudja mikor álmodik és mikor nem, így mindenkinek könnyű célpont, tanú vagy akár palimadár is.

Nem tudom ajánljam-e, de…:
Nyolc órakor a TV2 kiveti hálóját a családosokra egy gyengus animációs filmmel. A Pata tanya: Baromi buli még akár jó is lehetne, ha ragaszkodna a nem-fellinista bikaborjú felnőttéválásos-felelősségvállalásos alaptörténetéhez, és nem akarna egy csapásra több legyet is ütni, pontosabban több korosztálynak és embertípusnak tetszeni. Nem ott van a baj ha egy alkotást ugyanúgy élveznek a füvesek, a gyerekek és a kicsit rosszindulatú felnőttek, hanem ott ha direkte erre törekszenek az alkotók, mert már vagy maguk is elfelejtették mit is rendeznek (esetünkben inkább renderelnek, mivel számítógépgrafika van benne dögivel, amit én ugye utálok). Ugyanabban az időpontban végre az ATV is behódol az ünnepnek, de csak módjával, vagyis a Tűzszekerek ismétlésével. Még mindig nyolckor az HBO Danny Boyle legutóbbi rendezését, a Gettómilliomost dobja be – az angol rendező Hollywood után Bollywoodot is meghódítja, de legalábbis szentel neki két órát. Nem rossz film, csak a sokadik DB-opus után valahogy még mindig azt érzem hogy kevés az önálló ötlet, illetve hogy direkte nem akar két hasonló filmet se csinálni. A vetélkedőben mindent tudó legkisebb és legszegényebb kisgyerek sztorija garantált kasszasiker és elérzékenyülés, egyértelmű cél lényegre törő megvalósítással, pont úgy ahogy a Trainspotting egy MENŐ anti-drog dráma, az Élet sója egy angol rendező Amerika-verziója, vagy a 28 nappal később egy kortárs zombifilm volt. Működnek, de a hiányérzet attól még megmarad.

Kis hírek a nagyvilágból:
Csomag csomag hátán: "Kevesebb közszolgát, hidrafejet, félkarú rablót, és több kínait hozhatnak a kormány intézkedései." - Hozzanak inkább kínai hidrafejeket, és adják oda a félkarú rablóknak. Kezük így is csak egy lesz, de fejben erősek lesznek!!!
Terhesnek tettette magát egy 17 éves lány - Aztán úgy jár mint a farkast kiáltó gyerek, ha tényleg terhes lesz, senki se hisz majd neki...
XVI. Benedek: Az emberiség nem az evolúció véletlen terméke: "Ha így történt volna, az életnek nem lenne értelme." - Nem sokszor mondom, de maximálisan egyetértek vele! Bár egyes emberek esetében igazán közrejátszhatott volna a véletlen...
Hajdú 200 fekvőtámaszt nyom, mindenhez ért - Húsvét van és szeretet, nem kommentálom. EGÉSSÉG!


HÉTFŐ, ÁPRILIS 25.:
HÚSVÉT HÉTFŐ

Húsvéti rovat:
A minap Koltay Gergely Megfeszítettjét adták, ma pedig Koltay Gábor hasonlóan nagyratörő rockopera-filmjét, az István, a királyt csíphetjük el az M1-en öt előtt tíz perccel. Szörény és Bródy művéről oldalakat lehetne írni (mint ahogy tették is a nálam okosabbak), a lényeg nagyjából annyi hogy jó időben (a Kádár-kor utolsó éveiben), jó helyen (a változások előtt álló Magyarországon), jó szereposztással (az „underground” rock [Deák Bill Gyula, Nagy Feró], a „népszerű” rock [Vikidál Gyula, Varga Miklós], a népzene [Sebestyén Márta] és az akkori színészek legjobbjaival [Szakácsi Sándor, Berek Kati, Juhász Jácint, Balázs Péter]) sikerült valami tényleg nagyot alkotni, nem véletlen hogy mind a szerzők, mind a rendező többször is próbálkozott az újrázással, általában mérsékelt sikerrel. A dalok önálló életet éltek és élnek azóta is, pedig ma már eldönthetjük, hogy kit választanánk. Másfél évtized távlatából elmondhatjuk, hogy az István… korszakalkotó és korszakváltó mű, és persze emiatt nem lehetett megismételni – de egyike annak a kevés populáris zenedarabnak, amire minden szempontból büszkék lehetünk, még akkor is ha tisztában vagyunk a szereplők-alkotók poilitikai és egyéb utóéletével – és ehhez kapcsolódik ugyanott egy újabb Koltay Gábor-film 21:25-től, mégpedig Wass Albertről (Adjátok vissza a hegyeimet, ismétlés). Ha már itt vagyunk:

Ismétlés rovat:
A Viasat3-on előbb a családosokat ültetik le fél nyolckor a tévé elé Asterix és Obelix Kleopátra-küldetésével (nem igazán ajánlott, hacsak a gyerek ki nem követeli), majd ugyanott fél tizenegytől Nick Hornby zenés-csajozós örökérvényű életbölcsességei (Pop, csajok satöbbi, nem tudok haragudni rá, főleg mert néha magamra ismerek benne, és mert a Record Store Day-hez is szorosan kapcsolódik – vegyetek zenét, boltból, mert jó).

Családi rovat:
Filmmúzeum, 20:10: Palira vettem a papát – Macaulay Culkin mint bűnöző apja figyelmére áhítozó kiskölyök, aki úgy veszi rá édes szülőjét a vele való foglalkozásra, hogy zsebrevágja a zsákmányt és azzal zsarolja ki a szeretetét, nem törődve a lebukás veszélyével. Kihagyható, főleg Culkin későbbi karrierje ismeretében.
RTL Klub, 20:05: Oviapu – Svarci óvodás akciózása után csak idő kérdése volt hogy az amúgy is minden szemetet elvállaló Eddie Murphy mikor esik át a maga hasonló filmjén. Ismétlés, kihagyható, mint szinte minden Murphy-film ami 2000 után készült…
M2, 20:35: A cirkusz világa – …nem mintha John Wayne nem nyúlt volna mellé néha, de még így is jobb mint az előbbi marhaság. A szintén nemrég adott Barnum-film és Clint Eastwood egyik western-vígjátékának NEM vígjátéki keveréke, amiben Amerika bálványa cirkuszosként próbálja meghódítani Európát és egyben tartani társulatát és kapcsolatait - Rita Hayworth és Claudia Cardinale között őrlődve ez nem is olyan könnyű. Mára ennyi a műsörajánlás.

Kis hírek a nagyvilágból:
Külföldről kérnek segítséget a tűzoltók:
"Ha májusban sem tüntethetnek a saját felszerelésükben, kölcsönuniformisban vonulnak fel." - Miért nem tüntethetnek? Már a tűzoltóegyenruha is félelmet kelt?
Charlie Sheent dobta a pornós barátnője - Muhaha. Who's winning now? Fogy a pénz, fogynak a barátok, barátnők...
A Forráskódban nyolc perc az élet: "Meg lehet találni egy bombát, a terroristát, önmagunkat és az igaz szerelmet nyolc perc alatt?" - Mi az hogy, nagyonis, főleg ha az illető terrorista leendő öngyilkos merénylő csadorban! Fel kell emelni a csadort, ha ott van a bomba akkor lebeszélni róla, ha ez sikerül, akkor szerelmet kell vallani, osztjónapot, küldetés teljesítve.
Éden Szandra tagadja az escortozást - Megértem, én is ezt tenném a helyében. Milyen véletlen, mindegyik valóságsós izéről kiderül valami...
Robbanás az orosz Való Világ villában: "Egy kerítésre akasztott hátizsák robbant fel. A támadás oka egyelőre ismeretlen." - Ha csak fele annyira szar mint a magyar verzió, akkor már nem "ismeretlen" a robbantás oka. De hagyjuk a média mocskos világát ezen a nagy napon.
Kellemes húsvéti ünnepeket nektek!







bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés