2011. 04. 29.
Ár a Pilis végén (ápr. 29-30.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
PÉNTEK, ÁPRILIS 29.:
KANYARÓN NYÚL

Két ember két súlyos kereszttel.

Ajánlott rovat:
Mintha csak ráéreztek volna egyik legutóbbi deklarációmra (pápának lenni = MENŐ), az M1-en most minden RKE vezetők közül a legszimpatikusabbról vetítenek egy életrajzi sorozatot 21:40-kor. Ma természetesen az első résszel kezdünk, ahol az ifjú Karol német megszállás alatti életével ismerkedhetünk meg: két légitámadás között még senki se sejthette hogy ő lesz az Az ember, akiből jóval később pápa lesz – és a világ szerencséjére lett is, mert bár II. János Pálnak is voltak fura dolgai, azért messze ő volt a legnépszerűbb és legemberibb e hivatás összes betöltői közül, sorsa pedig egyben Lengyelország számára is pozitív példa és szimbólum. Még egy pozitív és vallásos töltetű ajánlottság mára: az M2-őn leadott (nagy valószínűséggel: ismételt) A kanyaron túlban egy pap harcol a drogosokért és a drog ellen, és közben (aktuális hölgypáciense miatt) még érzelmileg is érintődik. Érdekes film két ellentétes világ ütközőzónájából két ellentétes emberről, akit a másik megismerésétől valamilyen módon visszatart a saját közössége (a lány és díler pasijának világának a kábszer természetes velejárója, a pap pedig egyházával kerül összetűzésbe az eltévedt bárányka miatt). Kezdés negyed tizenegykor, már csak Bubik István emléke miatt is ajánlott.

Ismétlés, de ajánlott rovat:
A Duna 2-őn fél nyolckor Carlos Saura tiszteleg szülőföldjének egyik kedvenc zenés műfaja, a fado előtt, a legfontosabb nevek felvonultatásával (Cesaria Evora, Chico Buarque). A Fados voltmár, én is ajánlottam már, de a jó zenének mindig kell helyet szorítani.

Kis hírek a nagyvilágból:
Lekapcsolták a tüntetést szervezők webjét: "A bezárásra ítélt VII. kerületi Janikovszky Iskola tanárai és diákjai hétfőre szerveznek a demonstrációt, hirtelen meghibásodott a honlap." - Biztos volt a honlapon valami félelemkeltő. Ha más nem, akkor az iskola neve...
A fél világ odavan a királyi esküvőért: "Kétmilliárd nézője is lehet Vilmos herceg és Kate Middleton esküvőjének, amit az interneten is élőben adnak. Egy jó fotós placc 35 millió forint Londonban." - 35 millió forint, basszus. Abból már jó sok sört lehetne venni!
Tanítsd meg lájkolni a nagyit!: "Európában 2012 a generációk közti szolidaritás éve lesz. Itt az idő, hogy az ötven év felettiek is megismerjék a digitális világot." - A lóf***t. Inkább a fiatalok tanuljanak valamit az idősektől, például élni, mondjuk lájkolás-faszbúkozás helyett.
K: Szétrohad minden, jönnek a zombik: "Az elképesztően brutális és szórakoztató zombiképregény, a Walking Dead elindult magyarul, lapozz bele!" - Minek, itt van nekünk élőben...


SZOMBAT, ÁPRILIS 30.:
UGYANOTT TIZENEGY TÁL

Remélem nem kell bemutatni.
János Pál pápa rovat:
Fél nyolckor egy 2002-es dokumentumfilm, ami a történelem eseményeinek tükrében mutatja be kedvenc pápánkat, aki életének addigi tapasztalatai miatt is a megbékélés útját kereste úgy a vallások mint az egyes országok között. Ma este bőven lesz még életrajzi meg vallási vonalú műsor róla, a II. János Pál, Isten elszánt szolgája viszont még a tényekre esküdöző ateisták szívét is meglágyítja majd, mivel korrekt áttekintés, nekem meg még mindig csak egy bajom van vele, az hogy a Duna 2. Autonómia adja, azt meg nem fogom. Kilenckor folytatják az M1-en a Karol: Az ember, aki pápa lett című sorozatot, most az egyetemi évekkel és hősünk küzdelmével a kor titkosrendőrségével – és ezzel párhuzamosan a lassú felemelkedéssel az egyházi szamárlétrán. Nap kommentje:

balta zoltán | Válasz ma 15:16 | 77/77
LENGYEL-MAGYAR KÉT JÓ BARÁT
EGYÜTT MAJSZOL PÁPABANÁNT


Ugyanott tizenegytől bizonyságot kapunk arra hogy Karol Wojtyla nemcsak pápa lett, de Velünk is élt, sőt, kétszer hazánkat is meglátogatta.

Ajánlott rovat:
Kilenckor átfogó előadást kapunk (megintcsak a Duna 2-őn, doh) a Mindentudás Egyetemén Liszt Ferenc egyik fő művéről (H-moll szonáta), Vásáry Tamás jóvoltából: a felcsendülő részletek mellett azok keletkezésének történetét is részletesen levezetik nekünk. Kapcsolódjunk bele, és ne csak a könnyűzenének kedvezzünk folyton! Utána ugyanott még mindig magaskultúra: 22:40-től nem csak Liszt, de Chopin és Bach művei is Cziffra Györgytől.

Ismétlés rovat:
De Niro kétszer! Először nyolckor a FEM3-on mint apóca a pácban, azaz a rendőrség elől társával együtt papruhában menekülő fegyenc. Nem vagyunk mi angyalok, ahogy bizonyára a filmet rendező Neil Jordan sem (és nem ők az első csuhásként menekülők, ott volt például Jean Gabin is), de attól még érdemes bekapcsolni, ahogy a Dunán kilenckor kezdődő hidegháborús drámát, Az ügyökséget is, bár itt inkább rendezőként van jelen, a filmbeli szerepe ellenére is.
Filmmúzeum, 21:00: Csak semmi szexet, kérem, angolok vagyunk! – …avagy egy örkényi erotikus esemény a szigetországból, ahol a bank mellett seksz-shop nyílik, és ha mindez nem lenne elég a prűd igazgatónak, egy elírás folytán az összes sekszuális küldemény és ajánlat a pénzintézménybe érkezik. Össze lehetne vonni a kettőt, végülis bank meg kupleráj közt nincs olyan sok különbség, mindegyik viszi a pénzünket :DDDD Hírmagyarázás majd holnap lesz, most kiülök szabadtéri sörözni, szevasztok!




bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés