2011. 05. 01.
Bolondok napja (május 1.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
VASÁRNAP, MÁJUS 1.:
BOLONDOK NAPJA

Zsákos FRODÓ Orf a Nátó
Amint az köztudott, április elseje a munka ünnepe, május elseje pedig a bolondok napja - ám ennek semmi jelét nem adják a tévében. Persze így is jut nekünk

Ajánlott rovat:
Általában anyázni szoktam az ún. „bűnöző életmódot népszerúsítő” vígjátékokat, azonban ha olyan ügyesen keverik az elcsépelt szitut (elárvult ültetvényt „átvevő” lúzer munkáskölykök akik megpróbálják értékesíteni a nyakukba szakadt árut), akkor még nekem se lehet egy szavam se. Így ki kell mondanom: a Fű alatt vagy tényleg jó, vagy én SZÍVTAM ittam ma hozzá eleget – mindenesetre azt hiszem hogy tízkor odatekerek a Viasat6-ra, már csak Billy Bob Thornton-ért és Jeff Bridges-ért is, és mert a vígjáték kontra akció összedobás általában jó szokott lenni. Még jobb, hogy bár Bon Jovi szerepel benne, de nem engedték zenét szerezni hozzá (Ryan Phillippe miatt pedig a tinilányok is garantáltan megnézik majd). A Filmmúzeumon nagyon sokáig, hajnali egyig kell várnunk a következő jóságra, ami megintcsak krimi lesz, és egy elit magánklinikán játszódik, ahova feltöltődni-fiatalodni jelentkezik be a főhősnő (Annie Girardot, R.I.P.), de csak Sokkos kezelésben részesül, mármint az sokkolja hogy a fiatalságot itt szó szerint vérfrissítéssel érik el. Egy rész Kóma, egy rész Vámpírok bálja, a Burzsoázia diszkrét bájával leöntve. Mindig is sejtettem hogy a gazdagok a vérünket szívják!!!44 négy

Ismétlés, nem ajánlott:
TV2, 20:05: A Vasember – Sajnos semmi extra, csak az átlagosnál is közhelyesebb képregény-remix. Ha kevesebbet dolgoznának föl de azt legalább jól, nem lenne egy szavam se, de így…ebben is ott van Jeff Bridges, meg Robert Downey (a Zifjabbik) a főszereplő, de Stan Lee meséi többet érdemelnének. Az igazi Vasember meg még mindig Lech Walesa.

Ismétlés, de ajánlott:
Már korábban (egész pontosan április 24-én) is említettem, hogy a kastélyok és ódon házak mellett a bentlakásos gyermekotthonok bírnak a legmagasabb para-tényezővel. Az akkor példának hozott két alkotás közül ma az El Orfanatót csíphetjük el az HBO-n, amit Guillermo del Toróhoz szokás kötni, pedig Juan Antonio Bayona rendezte. A címbeli Árvaházat évek után újra belakó és felújítani szándékozó házaspárnak van egy pszichikailag érzékeny gyereke is, aki a ház egy régi (sajnos már halott) lakójával is kapcsolatba lép. Az apa szerint a gyerek csak szeret a KÖZÉPKORBAN középpontban lenni, az anya meg visszaflesseli az itt töltött éveit (igen, vannak akik hosszú évek után önként visszatérnek sanyarú és sötét gyerekkoruk színhelyére). Mint látható, a pedigré a Ragyogástól a Legend of Hell House-ig terjed, ám hangulata miatt mégsem lehet egy sima copypaste-nek besorolni. Hangulatos, többször is élvezhető horror, nem a véres, hanem a pszichológiai fajtából, háromnegyed tíztől.
Cinemax, 22:10, Halott ember – Egy önhibáján kívül gyilkosságba keveredett hétköznapi ember vesszőfutása / menekülése egy hozzá hasonlóan számkivetett indiánnal. Amikor Jarmusch tud, akkor nagyon tud, most is ez a helyet, mindenki talál benne magának való okosságot: ha nem lenne elég a társadalomkritikus alapszitu, elég átfutni a stáblistát: a zenét Neil Young írta, a főszereplő örökifjú J. Depp mellett feltűnik Iggy Pop, John Hurt és Robert Mitchum is.
Film+, 22:55: Mongol – A történelem az amit mindig megszépít az időbeli távolság, mindig relatív és mindig a győztesek írják, így jöhetett létra egy Dzsingisz Kánról szóló életrajzi trilógia. Mondjuk engem nem zavar, csak Sztálinról ne forgassanak mostanában semmit…

Kis hírek a nagyvilágból:
Sztár lett a hároméves ünneprontó Vilmosék csókfotóiról: „Grace Van Cutsem volt a legközelebb a hercegi csókhoz. És őt érdekelte a legkevésbé a világon.” – ...plusz engem, szerencsére én jó messze voltam az eseménytől. A gyerekek amúgy mindig őszinték, még akkor is ha úgy néznek ki mintha az Ördögűző castingjáról szabadultak volna. Sőt, leginkább akkor! A kiscsajt meg ki kell tüntetni, végre valaki aki szembement ezzel az álságos összboldogságosdival!
Összekevertek két beteget Mohácson – Nézzük a dolog jó oldalát: még mindig jobb, mintha összeverték volna őket. Ma már ugyanis akár ez is megtörténhet. - „A kórház a szobatárs családját értesítette a halálesetről, akik elkezdték szervezni a temetést.” – Ugyan, ugyan. Több is veszett Mohácsnál!
Hatalmas fémtolvajfogás Csepelen: "Huszonhat fős tolvajbanda 500 kiló fémet vitt volna el egy csepeli iparterületről, rajtakapták őket." - A megélhetési bűnözők is mernek néha nagyot álmodni. Aztán még annál is nagyobbat koppannak :DDD
4D-s atlasz készül az emberi testről: "A magyar fejlesztésű anatómiai atlaszt a nagyközönség is tesztelheti májusban." - Avagy megint valami amit itthon nem tudunk kidolgozni és külföldön majd lelopják. Megyek is inni egyet erre a nagy szomorúságra...viszlát holnap este!



bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés