2011. 05. 02.
A ládenkabát újra nagy divat (máj. 2-3-4-5.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, MÁJUS 2.:
A KARATE ELLENÉRE

Nem keletnémet menekültek: NDK-ba bevándorló nyugatiak.
A nap híre természetesen Bin Laden kivégzése és vízbe dobása (?), és mintha időzítve lett volna a dolog: egyrészt a Fahrenheit 9/11-et is ismétlik, másrészt semmi értelmes nem lesz. A hírt magát meg majd akkor kommentálom / hiszem el, ha kikerül róla is egy olyan fotó mint az idióták példaképéről, csegevaráról. Na mindegy, szóval új hét, és vele 21:40-től egy új (mini)sorozat az M1-en Amerika legnevesebb elnökcsaládjának asszonyairól, a Kennedy feleségekről, remélhetőleg a családot kísérő botrányok is terítékre kerülnek (megcsalások, Marylin MANSON Monroe, egyebek) ettől függetlenül az izgalom kimarad belőle, ahogy innentől a további műsorokból is. Kilenckor a berlini fal mögé települő nyugati család ismétlésgyanús kálváriáját adják a Dunán. Mivel a Mrs. Ratcliffe forradalma már a rendszerváltás után (és magyar-angol koprodukcióban illetve színészekkel) készült, így az objektivitás lencséjét némileg elhomályosítja a rózsás köd, pedig lehetne másként is: a családját kommunista meggyőződésből az NDK-ba cipelő apa kiábrándulásából többet ki lehetett volna hozni, persze a vígjátéki formába nem fér bele az a sok-sok szerencsétlen aki Falon átkeltében lelte nem teljesen önkéntes halálát. Ugyanabban az időpontban egy ugyanúgy ismétlésgyanús társadalmi dráma a Filmmúzeumon a politika mocskosságáról, egy választásba keveredő, amúgy szimpatikus ügyvédről, aki először alibiből lesz Jelölt, aztán ahogy aratja a sikereket, úgy darálja be a kampánygépezet, vagyis semmi újat nem mondanak itt se, de azt legalább jól és még jobb színészekkel (Robert Redford, Peter Boyle) teszik.

Kis hírek a nagyvilágból:
Fejlövés végzett bin Ladennel
- Hát igen, ez egy elég súlyos betegség. Szerencsére nekem még nem volt...
Enyhítették a hajléktalanölők büntetését: "A pécsi fiatalok berúgtak, kerestek valakit, akit megverhetnek, az áldozat belehalt a bántalmazásba." - Jól tették hogy enyhítették! Lassan már általános esti program lesz Magyarországon részegen "keresni valaki megverhetőt", szóval ez ilyen hungarikum nálunk. Az meg hogy belehalt, hát komolyan, még erről is azok tehetnek akik összeverik?! Hát miféle igazságszolgáltatás ahol ezeket a véletlen gyilkosokat akarják büntetni?!
Eleki majális: balhé késsel és vascsővel: "Apa és fia kocsival behajtottak a focipályára és kergetni kezdték az előlük menekülő férfit." - Mondom én: össznépi sport. Szerencsére én ezeket a majálisokat kerülöm, és immár hivatalosan is a bolondok napjának fogom tartani.
Virág helyett pofont adott anyák napjára: "Anyák napján egy férfi úgy köszöntötte édesanyját, hogy gyöngyösi háza előtt megverte, leköpte." - MI FOLYIK GYÖNGYÖSÖN?!!!
Jogtalanul igazoltattak egy otthon szülésnél: "Az apát a szülés alatt többször igazoltatták, az anyát idegenek előtt hallgatták ki a kórházban." - Kórházban kellett volna szülni, ott nem kérik a jegyeket és a bérleteket. Vagy...az egy másik cég?
Bakács Tibor visszatér a médiába - ...és pont amikor azt hittem ma már nem jön több sorcsapás. Nem kommentálom, a pincér már a gesztusaimból olvas és hozza a sörömet, EGÉSSÉG!

 
KEDD, ÁPRILIS 3.:
TUDOM MIT TETTÉL A TRAVI ÁLOM

I STILL KNOW Szomorú szamuráj rossz hírrel. Csendélet.
A tegnapi nap szellemében 21:40-kor folytatódik a Kennedy feleségek, még mindig az M1-en, és még mindig kihagyható. Fél kilenckor a dedkennedik mellett lesz egy másik nagy kasszafúrás is, csak a TV2-őn és foci, bár a Barcelona-Real Madrid Bajnokok Ligáját úgyis bevéste már mindenki a naptárába. Kilenckor békategóriás anti-sci-fi a Hálózaton, ami annak ellenére közröhejbe fullad, hogy egyre közelebb van az általa bemutatott kor (játékokba menekülő, elkényelmesedett emberiség, csak számítógépes virtualitás helyett álmokkal), az Álomtörő így csak azok figyelmére tarthat számot, akik direkte a rossz filmekre utaznak. Tízkor egy könnyen emészthető Tudom mit tettél tavaly nyáron-variáns az HBO2-őn, csak itt halász helyett egy halottnak nézett, majd tényleg (LOL) megölt csaj (vagy közeli rokona) küldözget fenyegető üzeneteket a Kegyetlen titok őrzésére némaságot fogadott majdnem-fiatalkorú elkövetőknek. Mint mondtam, szóról szóra ugyanaz a sztori, csak kisebb kaliberű csajokkal mint az eredetiben, ettől függetlenül érdemes adni neki egy esélyt.
 
Nem ajánlott rovat:
Film+, 21:10: Tiszta szerencse – Pierre Richard Balfácánjának hülye amerikai feldolgozása tíz évvel az eredeti után (gondolom akkor jártak le a szerzői jogok). Kihagyható, maradj az eredetinél.

Ajánlott rovat:
Ma a (fotel)harcosoknak van szerencséjük, előbb a Dunán adnak kilenckor egy remek áttekintést a lengyelek nemzeti hőséről, Nil tábornokról (igazi neve: Emil August Fieldorf, harcolt a nácik ellen, de jellemző módon a kommunisták végezték ki), ugyanabban az időben a Filmmúzeumon az amerikai nemzeti tragédia (akkor épp: Pearl Harbor) árnyékában bokszra kényszerített, amúgy visszavonult ökölvívó meséje Most és mindörökké (a címnek pikáns ízt ad, hogy ismétlés), majd tízkor tőle szokatlan módon a FEM3 mutat be egy alacsony rangú, de erényes szamurájt Az alkonyat harcosával, aki ugyancsak visszavonultan éldegél két gyerekével és anyjával, ám amikor párbajban megvédi régi szerelmét, ráosztanak egy Mission Impossible-t: TEGYE EL LÁB ALÓL KURTZ EZREDEST győzze le egy híresen harcias szamurájtársát. Az eddig papírmunkából élő Seibei pedig vállalja erőszakos múltját - asszem erre mondják hogy a lenyugvó napnak is van ereje… Díjakkkal (joggal!) elhalmozott japán jóság, kiemelten ajánlott.

Kis hírek a nagyvilágból:
A Facebook bizonyíték a válások 90 százalékában: "Amerikai ügyvédek szerint a közösségi oldal adatvédelme sem óv meg a saját hülyeségünktől." - Megint valami ami nem érint: nem vagyok se házas, se faszbúk-használó. Ja és amerikai se! :DDDDDD
Comment: Oszama, Obama, nem mindegy?: "A Fox News egyik bemondója lányos zavarában Obama elnök meggyilkolását jelentette be élőben." - Akkor már értem mi volt ez a nagy ünneplés tegnap a Times Square-en! Ezek az amerikaiak amúgy minden összekevernek, mondjuk jó látni hogy nem csak Bukarest és Budapest között nem tudnak különbséget tenni.
Tóta W.: Tudjuk, hol laksz: "Az Egyesült Államok Istent játszik, és egész jól csinálja." - Persze hogy jól csinálják! Meghalt egy rakás saját és szövetséges katonájuk (néha baráti tűzben), mondvacsinált indokokkal lerohantak két országot aminek semmi konkrét köze nem volt 9/11-hez, a handabandázással Európát is célponttá tették (Madrid, London, stb.)... De nem baj! Mindenki tótavéje egy egyoldalú cikkel megint rúghatott egyet a hívőkbe (igen, ez a posztja is arról szól, a terrorista likvidálása is csak ürügy neki erre). Nap kommentje 1.:

sanyisanyi 2011.05.03. 09:43:52
"felelős hazafiként"
Na eddig olvastam.


Büdös magyarok, üssétek őket: "Sorban ítélnek el romákat egy olyan törvény alapján, amit eredetileg az ő védelmükre hoztak. Kik a rasszisták, a cigányok vagy az igazságszolgáltatás?" - Ó, hát ez aztán igazán kurva egyszerű! Általában az a rasszista, aki a másikra annak etnikai hovatartozása miatt támad. Csak itt sajnos a büdösmagyarozó támadóknak senki se szólt, hogy a törvény az rájuk is ugyanúgy vonatkozik, ezért rasszistázzák most le a bíróságot is :DDDD
Mégsem gyújtották fel a szolnoki fiút: "Hozzáért a nagyfeszültségű távvezetékhez." - Magyarul: áramot akart lopni, rábaszott, oszt' másra próbálta kenni, csak sajnos az orvosokat nem tudta átverni. A megélhetési bűnözés bizony kockázatos!!!44 négy
Megtámadtak egy taxist: "Kőbányán intették le, a fuvar a VIII. kerületbe szólt. Ott megverték, és elvitték a kocsiját." - Nyócker. És ennyi. Szép lassan kialakulnak nálunk is azok a területek ahova nem megy a pizzás / taxis / mentő.
Nem szotyizhatnak a közmunkások: "Betelt a pohár Jászladányban, mert az utcaseprők munka közben gyakran bepiszkították a területüket." - Nem igaz. Azt még felfogja hogy közmunka, meg pénzt kap érte, seperget is, de annyi esze van hogy közben teleszemeteli amit az előbb feltakarított. Megyek is valami kultúrhírt keresni, elég mára a politikából...
Westernt forgat Quentin Tarantino: "Sergio Leone nyomdokaiban jár majd, befektetőben nincs is hiány." - Könyörgöm, hagyja már ezeket a zsánerfilmeket. Csináljon egyszerűen egy JÓ filmet! Például ilyet:
Így tombol Prágában a náci Frankenstein: "A vérfarkas, a vámpír és a zombi után 2012-ben érkezik újabb családtag az okkult nácikhoz." - Ígéretes. Viszont ha Kelly Brook és Gianna Michaels is benne lenne, akkor azt mondanám rá: tökéletes.
Tömeges smárolás és mellbimbónyalás az Éden Hotelben: "Előbb Alízt, majd Lindát smárolta le Éden Niki, aki a mellbimbóját is felkínálta." - Komolyan mondom kiölnek ezek belőlem minden nemi vágyat... :SSSSS Már csak a hírekkel is, mert a műsort azt még mindig kerülöm...
VV Anikó többször is megujjazta Szandikát: "Anikó szerint bár nem mentség, részegen történtek a dolgok, amik szerinte amúgy jó poénok voltak." - Majd amikor elfertőződik és leesik az ujja, mindjárt nem fogja olyan jó viccnek tartani. Én meg majd akkor fogok röhögni, de akkor nagyon!
VV Anikó Ginával töltötte az éjszakát - Itt már rég nem az a lényeg hogy ki kivel meg hányszor...hanem hogy még ki kivel nem. Szánalmas ez is.
SP beszarik Annie Leibovitztól: "Holnap szakdoli leadás. Nem annyira likeolom benne Terry Richardsont, remélem nem leszek nagyon leoltva. De cserébe Annie Leibovitztól beszarok" - Én örülök, őszintén örülök hogy tanul meg minden. Tényleg. De már ezért a kifejezésért, hogy "likeolom", már ezért ki kéne baszni az egyetemről páros lábbal.
Keleti Györgyi bepasizott - Ez most a pornós celeb, vagy az amelyiket börtönbe akarták dobni Olaszban de a papa kimosta belőle? Bár végülis mindegy...
Vértócsa: Feláll-e a halál után? - Jó kérdés, bár a Shop Stop óta tudjuk a választ :D Nap kommentje 2.:

johevi 2011.05.03. 08:34:03
Maximium az akasztottaknál fordulhat elő. Egyébként miért érdekel? Már csak ebben bízol?

SZERDA, MÁJUS 4.:
CSEHÓVISTÁK

Testüregmotozás is serious business.
Ma annyira nem lesz semmi, hogy asszem egyszerre megkapjátok a csütörtöki ajánlót is. A lényeg hogy a kereskedelmi tévéket kerüljük messzire, lassan naponta leadnak egy-egy Rendőrakadémiát… :S Az arthouse és a populáris vonal között ingázó Neil Jordan is elkövette a maga megélhetési thrillerét (Gyilkos álmok), amiben egy sorozatgyilkossal telepatikus kapcsolatban álló családanyának kell belépnie az őrült fejébe, hogy a férjére (és általában a városukra) leselkedő veszélyeket elháríthassa. Bár meglepően jó színészeket sikerült rá megnyerni (Stephen Rea, Robert Downey Jr. és Annette Bening), de még így is a FEM3-hoz illik a legjobban, és ott is adják le tízkor. Ha már mindenáron hasonló véres szórakozásra vágyunk, akkor ott van Natalee Holloway valóságalapú története 21:20-kor, akit egy osztálykiránduláson tüntettek el máig tisztázatlan körülmények között. Az HBO adja, de aggódó szülőknek nem ajánlott.

Ismétlés, de ajánlott:
Duna TV, 21:00: Etűdök gépzongorára – Látlelet a széthulló orosz nemesvilágból, természetesen Csehov művéből, mintegy megelőlegezve a későbbi szovjethatalmat is amiben leforgatták. Jellemző módon utána (egész pontosan fél tizenegyre) tették a hozzá tartozó Beköszöntőt, amiben Nyikita Mihalkov emlékezik vissza a készítés körülményeire.
Cinemax, 20:00: A szerelem bolondja – Szívesen cserélnék Dudley Moore-ral, aki egy kicsit bogaras hölgyet örököl pszichiáter kollégája után, azaz ő folytatja a kezelését, sejthető kimenetellel: beleszeret, még akkor is ha ha már van felesége (lehet hogy mégse cserélnék vele olyan szívesen?). A sok érzelem mellé némi szaktudást is kapunk (alig érezhetően, de azért ott van), ráadásul egy magyart is Lotte Palfi Andor személyében, sőt Alec Guinness–t is Sigmund Freud szellemeként.

Kis hírek a nagyvilágból:
Új szupernóvatípust azonosítottak – Micsodaaa?! Új pornótípus??? - „Magyar csillagász is részt vett a megsemmisülő fehér törpecsillagok színképelemzésében.” – Hát ezt csúnyán elkiabáltam, és ha netán erre jár akkor gondolom még a Földet is veszélyeztetni fogja. Mondjuk az is elég hardcore (be)baszás lesz. Nekünk.
Bin Ladennél nem volt fegyver: "A Fehér Ház szóvivője szerint ugyanakkor az ellenálláshoz nem kell fegyver, bin Laden pedig ellenállt a rajtaütés alatt." - Ja. Egy nő mögött... :DDDDDDDD
SP és Iszak Eszter csak véletlenül erotikusak - Helyesen: még véletlenül sem azok!
A wellness lehet az utolsó szalmaszál a nudizmusnak: "Az amerikai nudisták a 80 és a halál között vannak, de itthon lehet, hogy nem hal ki a nudizmus." - Felőlem a nyolcvan évesek is nudizhatnak. DE CSAK KERÍTÉS MÖGÖTT!!!!!44 négy
Világrekord: 100. születésnapján házasodott meg - De legalább nem vetkőzött és nem siette el, így ez most már valóban egy életre szóló döntés! Amúgy elolvastam a cikket és irigylem őket: a házasságot utoljára tartogatták, de addig is szép életük volt - együtt. Respekt.

 
CSÜTÖRTÖK, ÁPRILIS 5.:
MA JOBBAN TESZED HA OLVASOL VALAMIT!
…ahogy ígértem, második felvonás, more of the same.
Ismétlés rovat:
M1, 21:40: Ellopott élet – Megint egy valós eset, megint egy eltűnt kislány, akit a tegnapihoz hasonlóan nem siet megkeresni a rendőrség, és itt is a család végzi a rendőrmunka orosz lábrészét – és húsz év múlva már ítélet is született az ügyben. Ne háborodjunk fel, rendőri segítséggel nyilván kétszer ennyi ideig tartott volna, a malmok Olaszországban is lassan őrölnek.
TV2, 21:25: Spancserek – Félig-meddig lopás ez is, ugyancsak francia filmből (Van barátod?). Esküvőre készül az ingatlanos, épp csak egy tanújelölt barátja sincs, amikor meg összeszed egyet, túl mély lesz a barátság (de ne aggódj, nem lesznek túl a barátságon), a laza életcsászára fickó beviszi a jóba, ami viszont a még el se kezdődött házasság végét is jelentené. Kihagyható. És igen, nagyjából ennyi, mert a Puskás Hungaryt annyiszor adták már, hogy a könyökömön jön ki (pedig Puskás Öcsit imádom, ahogy mindenki más is).

Kis hírek a nagyvilágból:
Itt a 390 forintos benzin: "Emelt a Mol, új csúcson az ár, a dízel literje viszont három forinttal olcsóbb lett." – Aszittem hogy Oszama megölésével csökken a benzinár, csökken a terror elleni harc és visszajönnek a magyar katonák is. Az első kívánságom nem teljesült, ezek szerint a többi se fog.
Al-Kaida főnököt öltek az oroszok is: "Az észak-kaukázusi főnöknek alig egy hónapja volt, hogy merényleteket tervezgessen." - Tiszta ötvenes évek. Megint versenyeznek a szuperhatalmak, csak most nem abban hogy kit tudnak fellőni, hanem hogy kit tudnak kilőni...
Feketediszkót lepleztek le Tiszavasváriban: "Zártkörű rendezvény" felirattal próbálták elterelni a figyelmet. A tartozásokat gondosan feljegyezték." - DEZSŐNEK MEG KELL HALNIA!!!!44 Ja, hogy az feketevágás volt, és disznó, nem pedig diszkó?...mindegy.
Anikó felvállalja az orgazmus nélküli életet - Ilyen nő kell nekem! Vagy inkább mégse...:DDDD
A minisztérium szerint gyanúsan sokat tankol az agrárkamara főtitkára: "Az elmúlt tizenöt hónapban havonta átlagosan 352 liter benzint vásárolt az állam pénzén." - Nincs ebben semmi gyanús, csak betáraz a közelgő apokalipszis (és újabb benzináremelés) előtt :DD
Százmilliárdra becsülik a Facebook értékét: "A közösségi oldal nyereségesebb mint valaha, idén kétmilliárd dollár lehet a profitja." - Érthető! Assange szerint kémprogram, a katonai dolgokban pedig ugye pénz van.
Pornóba keveredtek a dolgozó parkolóőrök - Rá is basztak. Nem irigylem őket :D Mentem olvasni, ugyanezt ajánlom nektek is! EGÉSSÉG!

 

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés