2011. 06. 06.
Blogger éji dala az esőben (jún. 6-7-8-9.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jó estét, a Búfelejtőbe becsapott a villám, elment a net, de jobb hétkor, mint soha, itt van az ajánló. Ahogy olvasom a híreket, én még olcsón megúsztam:
Áramszünet miatt elmaradt Orbán beszéde: "Villámcsapás szakította félbe a miniszterelnök beszédét az uniós elnökség egyik legnagyobb eseményén."
Villám csapott egy nőbe a Margitszigeten - Ez nem lehet véletlen egybeesés! ÉBERSÉG!!!!!!!

HÉTFŐ, JÚNIUS 6.:
HAJSZÖVETSÉG

Egy kivételes ember a Szövetségből

Ajánlott rovat:
Negyed tízkor pörgős krimi a Film+-on Gene Hackmannel, aki egy koronatanút próbál elvinni egy tárgyalásra, ám a maffia Hajszál híján meggátolja ebben. Üldözés mozgó vonaton, és mivel a tanú nő, még az érzelmek sincsenek kizárva! A Film+2-őn Béla bácsinak való okosság 21:10-kor, bár nem az ő elnökgyilkosa és áldozata, hanem egy másik (Bobby Kennedy) és egy másik céllövöldéző idióta (Sirhan Sirhan) van a fókuszban. Szétágazó filmdráma Emilio Estevez rendezésében, a hazafias cél érdekében felsorakoztatott nagy és kisebb nevekkel. Sir Anthony Hopkins miatt ajánlott. A FEM3-on újabb akciózás tízkor, ezúttal az Odessa ügyirathoz hasonló szituban, és Robert Ludlum tollából: egy ifjú aktakukac kényszerül menekülőre fogni, amikor rájön hogy munkaadója, a Holcroft szövetség nem igazán jó célra (háborús bűnök jóvátétele) fordítja az alapító atyák (halálfej-sapkás csúnyabácsik) pénzét.

Ismétlés, nem ajánlott rovat:
Duna, 21:00: Zseni az apám - …ellentétben azzal aki ezt a Lesz ez még így se-utóízű romantikus vígjátékot összehozta, mindenesetre az ő szüleit is sűrűn emlegetem majd amikor Sarah Jessica Parker feje feltűnik a képernyőn. A legjobb még talán a zenéje, amit az Extreme húrnyűvője, Nuno Bettencourt jegyez.

Kis hírek a nagyvilágból:
Megújul a világ legrégebbi mozija: „Az Édenben 116 éve vetítették le először a Lumiere-fívérek filmjeit.” – Óriási örömhír, mindenki tapsol hogy se a letöltés se a 3D nem öli meg a történelmi filmszínházakat, totál hepiend, tovább él a múlt, a kultúra meg a többi, a nagy ujjongásban hamar elfelejtjük, hogy nálunk is volt egy „csak” 111 éves mozi, de azt is bezárták. Basszus, még ki sem hűlt a vetítőgép az Európa utolsó műsora után, de már elhelyeztek benne valami továbbképzőközpontot vagy mit. Nem is baj, nem kell a kultúra, lesz nekünk Avatár 3, 15 dimenzióban….
Bonyolultabb dolgot készítünk az Avatarnál - No offense, de annál csak bonyoltabbat lehet csinálni, mert a történet, hogy is mondjam, nonegzisztens. - "A kiakadt hollywoodi trükkmesterek közül egy magyart faggattunk, aki az új X-Menről is szivárogtat." - PROMÓ, mert ha tényleg szivárogtatna, kirúgnák.
Pivo: A világ legdrágább söre: „Az Antarktisz olvadt jegéből készült.” – Micsoda hülyeség, hát lassan mindannyian iszunk az olvadó jégből keletkező vízből, még ha nem is tudunk róla! Ha ez meg tényleg eredeti, én egy vasat nem fizetnék érte! Gondolj bele: ott van a jégben lerakódva az összes ottani állat meg sarkkutató húgy,-és ürülékmintája évszázadokra visszamenőleg, a konzumbirka meg megissza, és még nagy összeget is fizet érte?! Elmebeteg egy világ ez!
Előadás közben ájult el a hipnotizőr: „Három néző hipnózisban maradt Angliában, amikor a showman megbotlott és elájult.” – Ezzel a tömeges hipnotizálással Magyarországon osztatlan sikere lenne ájulás nélkül is, sőt még egyházat is alapíthatna :DDD Jut eszembe, új blogot nyomatnak, a Neszeszer viszonylag rövid időn belül többször is címlapon szerepel. Önálló rovatot még nem kap nálunk, de rövid elemzést többet is:
Neszeszer: Nőnek maradni a fegyverek árnyékában: „Kabulban még mindig nincs rend, de az élet már visszatért - szépségiskola nyílt.” – Jó is az, sok látszatja van a burka alatt meg az öngyilkos merényletek előtt... :(((
Nesze: Lady Dianáról még mindig lehet bőrt lehúzni – Volt az a hír amikor a fickó kihantolta az anyját, itt is valami ilyesmiről van szó? - „A hercegnő már nem él, de a Dior még így is tud nyerészkedni rajta.” – Ja, csak majdnem. Hát a kapitalizmus már csak ilyen nekrofil dolog…
Nesze: A királyi család leghíresebb testrésze: "Végre kiderült, mitől olyan formás Pippa Middleton feneke." - Ez a baj a DIVAT / LIFE-STÍLE blogokkal! Ne a titkot osszátok meg velünk, hanem a csaj fenekét b+!!!!!!! Térjünk is vissza a rendes hírekre!
Se fiúnak, se lánynak nem nevelik a négy hónapos Stormot - Se fiú, se lány? Nem baj! Ideális konzumidióta lesz belőle is ^^ - „A kanadai szülők szerint így nevelik szabadnak.” – Olyan mint egy elvadult South Park-epizód, csak még annál is durvább. Nap kommentje:

2011.06.04 15:54:28 Szkifi
A következő gyereküknek nem mondják meg, hogy milyen fajba (ember, rozmár, tücsök, akácfa, szarvasgomba) tartozik, hiszen sem a nemet, sem a fajt nem határozza meg a biológia. Majd ott fogják hagyni egy üres gömbben, ahol nem befolyásolja semmi, hisz ez a természetes.
És ha majd eldöntötte, hogy gomba lesz, majd nyugodtan ücsöröghet szabadon az erdőben, hogy a természetjárók megtalálják.
Így működik az világ emberek.


…és persze hogy született Év kommentje candidate is (a politizálás ellenére is az):

2011.06.04 16:17:52 Karmadealer
Iszonyat nehéz sűrű, kemény káromkodások nélkül hozzászólni ehhez a nyilvánvalóan provokatív, kommentvadász és nyíltan a jóérzésű, normális emberek indulatának felkorbácsolása céljából közzétett íráshoz, de megpróbálom. (Elvis érezhetett ilyent mielőtt szétlőtte a TV-t)

Kezdve attól hogy a "gender free parenting" és hasonszőrű hajmeresztő baromságok kiagyalóit életfogytig kényszermunkára ítélném, a gender studies nevű orbitális bullshit tanítását betiltanám, az összes egyetemet bezárnám ahol hasonlóan felesleges, kártékony és haszontalan baromságokra pazarolják a társadalmi erőforrásokat, egészen odáig hogy eleve csakis szánalmas barom hippi lehet aki koreai és japán autóneveket ad a gyerekeinek, de nem bosszantom fel magam az összes, külön-külön is égbekiáltóan bicskanyitogató aspektusán ennek a förmedvénynek.

Azzal bíztatom magam, hogy lassan, de biztosan, a pusztulása előtti 23. órában a nyugati civilizáció is felébred ebből az agyrémből amit a liberalizmus és vadhajtásai, az ilyen olyan social studies fontoskodó ámokfutói erőltettek rá, és visszatér a hagyományos társadalmakat megszervező, azokat életben tartó és ösztönös önvédelmüket lehetővé tevő értékekhez, és lerázza magáról ezt a betegséget. A gyógyulás egyik legbíztatóbb jele hogy itthon az SZDSZ kipusztult a közéletből.

A kedves házaspárnak pedig ATOMOT.


Nem dugják el többé a fogyatékosokat - Amekkora tragédia ez a hír, akkora örömteli bejelentésként prezentálják: "Két év múlva úgy érezhetjük majd az utcán, hogy több a fogyatékos Magyarországon. Fokozatosan megszűnhetnek az eldugott tömegintézmények." - Magyarra fordítva: még azt a kevés kórházat is felszámolják ami a Lipót helyét töltené be. TAPSOLJATOK, BIRKÁK!
Alekosz: Én a sakktábla vagyok, a többiek a bábuk – videó – Nem, öcsi, te is csak egy bábu vagy amit a kertévék mozgatnak. Sekszuális irányultság alapján lehetnél akár királynő is, de te még mindig csak egy sötét paraszt vagy.
Felmentették az esküvőszétlövő katonákat: „Nincs elég bizonyíték arra, hogy a lengyel katonák háborús bűnöket követtek volna el Afganisztánban.”HOL ITT A PROBLÉMA?! Már az is baj ha nem maradt senki aki tanúskodna ellenük?!! Tiszta munkát végeztek a srácok, ennyi az egész! Az hogy esküvő volt, na bumm!
Hétszázmillió Facebook-felhasználó: „Egy hónap alatt kétmillióan regisztráltak Brazíliában.”BE-TIL-TA-NIIII! THE INTERNET IS FULL!!!
Malackaraj: Lázár János gyorsból csak a kocsit szereti - Gyors? Kocsi? Az nem egy utca véletlenül?
Megújult a Gyorskocsi utcai börtön – Hogy is mondta Pelikán a Tanúban: és még azt merik mondani hogy börtönügyben nincs fejlődés! - „Több mint kétszáz új férőhelyet alakítottak ki.” – Végülis több bűnözőnk van már most is eltartva mint ahány nyugdíjasunk valaha is élvezni fogja a békés öregkort (LOL!), szóval nekik nagyobb szükségük van a fűtött szállásra ^^



KEDD, JÚNIUS 7.:
EMBERTELEN RÁGCSÁVÓK

Scat Rat a ketrecből
Egy: a mai nap Mádl Ferenc búcsúztatásáról szól, akiről nem tudok rosszat mondani. Kettő: a tegnapi eső elmosta a műsorszerkesztők maradék fantáziáját is, szinte kétharmados többséggel győzött az Ismétlés, nem ajánlott rovat:
Filmmúzeum, 21:00: Funny Lady – A vicces lány felnőtt, vagyis megért egy folytatást, de nem komolyodott semmit. Sajnos azok sem, akik a filmet alája tették, kapjuk az első rész újraforgatását, sok zene, szerelem, ha jobban belegondolok, a Funny Lady egyike volt annak a pár zenés filmnek ami megutáltatta velem magát és az egész zsánert.
Viasat3, 21:25: Halhatatlan szerelem – Kómába esett nő után hibernációba eső pasi kalandjai a távoli, egzotikus jövőben (1992). A szerelem -akárcsak Mel Gibson lelke- hidegebb a halálnál.
TV2, 1:30: Az ember, aki nappal aludt – Nincs élet a Dögkeselyűn túl a magyar akciófilmben. A szándék megvan, ahogy a téma is (korrupt rendőrök elleni egyszemélyes keresztesháború egy kollégájuk által), a megvalósításra még várni kell egy-két évtizedet. Ami a címét illeti: én éjjel meg nappal is alszom, már ha hagynak.

Ismétlés, de ajánlott rovat:
PRO4, 22:35: Embertelen pók – A fejemet verem a falba, hogy pont ezt a csatornát nem fogom, pedig aki ismer az tudja mennyire imádom a nagyon szar horrorokat, ez meg már a címe alapján tökéletesnek tűnik…
Filmbox, 23:25: Rágcsálók 2.: Az új támadás - …akárcsak ez! Elhalmoznak minket az abszurdabbnál abszurdabb vérengző állatokkal, és én mindenről lemaradok : ( Ráadásul magyar is van benne, Takács Tibor a rendező! Tartsunk össze, nem csak mint magyarok, hanem mint rossz film-rajongók is!

Kis hírek a nagyvilágból:
Megint lopással vádolják a Coldplayt - Most komolyan: van ezeknek egyetlen saját dala?
Rogán Antal szerepében Rogán Antal: "A belvárosi polgármester szerepet kapott
a Jóban-rosszban-ban."
- MIVAAAAAN?! Ez most komoly? Mondjuk mindegy, én kihagyom...
Kapanyél: Sörben pácolt meztelencsiga: „Még az alkoholista csigák sem élik túl, de szebb halált magunknak sem kívánhatunk.” – Én igen, ezért MÁTÓL NEM ISZOK TÖBBET. Mármint sört. Viszont közben meghozták a boromat, EGÉSSÉG!
Kivégezték a gyilkos kínai diákot: „Elütött egy biciklist, akit aztán nyolcszor megszúrt, hogy az ne szólhasson a rendőröknek.” – Nagyon helyes, ezt kéne nálunk is. Mármint ilyen esetekben visszaállítani a halálbüntetést.
Addict: 18+ Öko-pornó az erdőkért: „A Dugj a Fákért alapítvány bárhol szexel a jó ügyért. Most épp egy templomban.” – Valaki felvilágosíthatná ezeket a beteg, aberrált faszokat, hogy az emberek párosodásából még mindig nem facsemeték születnek, amúgy meg védd a fákat, egyél hódot! Nap kommentje:

Anti Anyag 2011.06.07. 17:23:12
Érdekes, hogy ezek zsinagógában, vagy mecsetben soha nem mernek dugni.



SZERDA, JÚNIUS 8.:
SIR HANTI

Így kezdődik egy approválás

Ajánlott rovat:
Úgy tűnik megjött a jó idő s vele a még jobb műsorok is. Kezdjünk mondjuk nyolc órakor egy kis sporttal az M1-en: férfi kézilabda mérkőzés Bosznia-Hercegovina és Magyarország között, természetesen én a mi csapatunknak drukkolok… Ugyanitt nagyon későn, negyed tizenkettőkor egy kis múltba merengés a Kapcsoskönyv lapjain, arról a szép korszakról amikor fél Európa imába foglalta a nevünket (még nem a török visszaverése, hanem a nyilaink miatt). Megmaradunk a továbbiakban is a történelem mellett: háromnegyed tizenegykor a népek nagy TANÍTÓJA irtója, sztálin agyrémével ismerkedhetünk meg a Dunán, aki egy paranoid rohamában, a harmadik világháborútól rettegve parancsot adott mindenféle védművek építésére. Volt egyszer egy Erőd-ország, ami sok áldozatot követelt kis hazánktól: anyagi ráfordítást, emberek kitelepítését meg persze őrületesen sok fizikai munkát : ( Még később, negyed egykor újabb doksi ugyanott, jóval békésebb (?) témával, de itt is kitelepítéssel, meg a Felsőbb Célokkal (=kőlajkitermelés, kapitalizmus) szembekerülő emberekkel a főszerepben. A hanti sámán hagyatéka ugyanaz nekünk mint az amerikai indiánoké az őket rezervátumba kényszerítőknek: későn fogunk rájönni, hogy a pénzt nem lehet megenni.

Nem ajánlott rovat:
Henry Selickkel kicsit elszaladt a ló a Karácsonyi Lidércnyomás kult-sikere után, ami még rosszabb, hogy a stúdiók is szabad kezet adtak neki, az eredmény a Talpig majom, ami vizuálisan 10 pontot ér, de a története annyira zavaros hogy a végén már talán a rendezőt magát se érdekelte a képregényrajzoló története, aki a másvilágon saját kreációja, egy majom mancsaiba kerül (a retekklubbot se, különben nem fél tizenkettőkor adnák). Pedig lehetett volna másképp is: van itt is magyar vonatkozás (Beatrix Aruna Pásztor, jelmeztervező), jónevű zeneszerző (Anne Dudley, ex-Art Of Noise), nyálcsorgatás-előidéző színészek nőknek (Brendan Fraser) és férfiaknak egyaránt (Bridget Fonda, Rose McGowan), ám ez a „minden” nem áll össze egy tartósan élvezhető egésszé. Ez történik amikor valaki saját magának rendez filmet – nem mintha akkora probléma lenne, de ne lepődjenek meg ha nem jön be mindenkinek… Egy dolog azért telitalálat benne: a Halál szerepét Whoopi Goldbergre osztották. Én se tudnék nagyobb büntetést elképzelni annál minthogy ő jöjjön értem ama végzetes órán…:SSS

Lesz még negyed tízkor egy felemás alkotás a Film+-on. Fele, mert Mena Suvarit kedvelem, és más, mert sajnos Colin Firth is szerepel benne, mint Trauma sújtotta férj, aki halott felesége emléke és a szomszéd lány reális szépsége között őrlődve veszti el a maradék eszét. Nem irigylem egyikért se.

Kis hírek a nagyvilágból:
Lady Gaga bimbót villantott a CFDA-n: „A divatvilág legrangosabb díjátadóján Lady Gaga lett az év divatikonja, ennek örömére kirakta a mellét.” – Nem kellett volna. Ezután se fogom nőnek tartani ugyanis, sőt.
Énekelve pornózik az X-Faktor kiesője – Promo, voltmár. Persze, nyilván énekel, egy fenét: maximum majd a fájdalomtól kivágja a magas cét miközben négyen rakják seggbe, utána meg mehet összevarratni magát a gátszakadás után. Kurva szánalmas. Vagy fordítva. - „Kajtár Bernadett hármasszex-jelenete Amerikába készül, Rocco Siffredi az operatőr.” – Garantált minőség, nem is kell más országimázs nekünk „Amerikába”! Egy hányadék ez úgy ahogy van, kezdve az aberrált tekintetű pierre woodmantől a magyar lányokat sorra felfedező ricardo soli-ig, befejezve az élő legendával, rocco siffredivel. A csajt elvileg sajnálnom kéne, de aki ennyire segg hülye azt nem tudom. Majd tanul a saját kárán, mi meg az övén és a szüleién, akik nem adtak neki idejében egy jókora pofont. Az azért jelent valamit amikor még egy pornópárti blogon is azt mondják a kommentelők hogy „ezt ne!”. Egy 18 éves csajnak az iskolában van a helye basszátok meg, nem vetélkedőn vagy análpornó-forgatáson! : (
A 26 éves brit nő pánikrohamot kap a férfiaktól – Én meg a brit nők nagy százalékától esek pánikba, szóval 1:1.

2011.06.07 19:13:49 Szergej55
De szívesen odamennék a közelébe XD


Michael Fassbender elmélyedt a pornóban - …de nem lesz csak ettől egy Fassbinder, maradjunk annyiban. - „Netre töltött pornókat nézett az utóbbi hónapokban új filmje miatt. Szerinte sok a függő.” - …többek közt ő maga is, különben minek keresne a neten mindenféle szar amatőrpornót? Nem hiszem hogy csak a film érdekében… Nap kommentje:

2011.06.07 18:48:20 Viviparus
Fassbender az utolsó f@szhajlító;)


Nem csak Tokió korlátozná a manga erotikát: „A tinilányok szexuális mangaképeit a városi önkormányzat után több helyi hatóság is betiltja.” – Nagyin helyes, éppen ideje volt hogy Japán is elinduljon a normalizálódás útján.
Bréking: Alekosz állítólag képes a szexre - Én elhiszem neki, csak ne mutassa be nyilvánosan!
Jaj, Ashton Kutcher szakállas és hosszú hajú - Dehogy "jaj": MUHAHA. Én örülök neki :D
Pippa Middleton a legjobb testű bikinis nő: "Vilmos herceg sógornője olyan nőket nyomott le, mint Megan Fox, Rihanna, vagy Beyoncé." - Bár egyik riválisa se "jó nő", ettől függetlenül incs ízlésük a briteknek ha nekik Pippa a legjobb.
A francia tévében nem lehet többet kimondani, hogy Faceboook: „Reklám, ha kiejtik a Twitter vagy a Facebook szót is. Magyarországon éppen az új törvény engedi meg.” – Lehet köpködni a csigazabálókat, de ebben igazuk van. Én betiltanám. Nem csak a szó kimondását, hanem a twittert, faszbúkot meg a többit. EGÉSSÉG!

CSÜTÖRTÖK, JÚNIUS 9.:
KRÁKOGÁS

SUNÁZNÁM A krák már megelőzött.
Általában óvatos vagyok a romantikus vígjátékokkal (magyarul: kerülöm őket mint ördög a szenteltvizet), de a Lelkes testcsere kedvéért talán kivételt teszek 21:25-kor, már csak azért is hogy meggyőződjek arról, vajon tényleg az a Sharon Osbourne szerepel-e benne, akit én Ozzy feleségeként ismerek. A sztori természetesen a jó öreg szerepcsere két, egymást ki nem álló és ellenkező nemű között, volt már hasonló, nem is egy. Az aktualitást a Pünkösd adja: gondoljunk bele, mennyire keresztényi is, hogy a másik bőrébe helyez minket a Sors keze! Mennyire jó eszköz is ez a más problémáinak megértéséhez! Nem vártam volna ennyi vallásosságot a TV2-től – persze a testiség se marad el, mivel (bár a másik bőrében vannak) hőseink egymásba zúgnak, és gondolom seksz lesz belőle, elvileg férfi és nő között, csak itt a nő a férfi és vica versa. Szóval a vallásosság mellett a másságvonal is jóllakik.

Ajánlott rovat:
Fél tizenkettőkor méltó tisztelgés Liszt Ferenc előtt: a Nemzeti Filharmónikusok római koncertjének kulisszái mögé leshetünk be az M1-en. Liszt Rómája vagy Róma Lisztje: egy örök emlékű ember az örök városban. 22:40-kor szintén (élő)zene, szintén örök érték: a Duna TV a Muzsikás együttes A38-as koncertjét adja. A népzenei hagyományainkat őrző zenekar több mint harminc éve viszi el igazi jó hírünket külföldre, ezért az hogy mondjuk az aktuális slágerlistáktól távol vannak, az semmit se jelent: divatok, rádiók, előadók, műsorok jönnek-mennek, de a Muzsikás marad. Maradjon is még sokáig velünk!

Ismétlés rovat:
M2, 0:55: Retúr – Szomorú aktualitást ad a parkolópályára tett kisöregek MÁV-road movie-jának a saját nyugdíjaskorunk örök elhalasztódása. Maradjunk fenn hajnal egyig és érezzük előre a nosztalgiát!

Takács Tibor rovat:
Film+, 21:15: Kraken: A mélység csápjai – A magyar B-film-király újabb mesterműve a sok-sok karral szorítva ölelő, kincset őrző SÁRKÁNY mélytengeri SELLŐ szörnyről. A Krákot (csakazértse német többesszám! ÉBERSÉG!) meglátogató földlakók között vannak kincsvadászok, született bűnözők és persze a legkisebb (árva) gyerek, aki felnőve le akar számolni a szüleit megölő polipfélével. Örök toposzok örök formába öntve.

Kis hírek a nagyvilágból:
Veronika: Alekosz nélkülem egy nőhöz sem érhet - Nyugodj meg, veled se fog. Sőt, hozzád se :DDD
Nem fogadják jól Gyurcsány visszatérését: "A Századvég szerint a volt miniszterelnök aktív politikai szerepvállalása a baloldalt is megosztja." - Hahaha. Még egy sört, akarom mondani bort!
Réthelyi a Himnusz új verzióját ajánlja: "A minisztérium honlapjáról letölthető változatokat könnyebb énekelni az évzárókon." - Miben könnyebb? Tovább rövidítették még azt a pár sort is amit ismerni kell belőle? >:(
Bocsánatot kért a Facebook az arcfelismerő szoftverért: "Kérdés nélkül bekapcsolták a fotókon az ismerősök felcímkézését, ami a magánszféra megsértése." - Ez még csak a tesztüzem. Hamarosan már nem lesz opció a kikapcsolás. Mondom: betiltani, amíg még lehet.
Back II Black Bebe inni kezdett a playback miatt - Ő elkezdte, én folytatom. A MÁSOK playbackje miatt! EGÉSSÉG!
Első útján süllyedt el a Titanic II. is: "Elődjéhez méltón, első útján elsüllyedt a Titanic II. Az öt méter hosszú hajó birminghami tulajdonosa majdnem megfulladt, de kimentették. (...) Első útján elsüllyedt a Titanic II. Tulajdonosa, a birminghami Mark Wilkinson ezer fontért (csaknem 300 ezer forintért) vette öt méter hosszú kishajóját, és jónak látta a 99 évvel ezelőtt elsüllyedt utasszállító után elnevezni. Nem is jutott vele messzire, már az első útján léket kapott." - Az első egyben a Nap kommentje is:

2011.06.09 11:28:06 Neretil
Ha veszek egy lufit, elnevezem HindenburgII -nek, majd felgyújtom egy gyufával, akkor bekerülhetek én is a velvet hírekbe?!

Mert ez kb az a kategória.






Kulcsszavak: éberség

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés