2011. 06. 27.
Animál, Kannibál (Ke$ha-interjú)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
 
Szombat délután volt, a szokásos hétvégi, Keleti pályaudvari sörözőkörutamon voltam. Szeretett Budapestem megtelt élettel, szinte ugyanúgy éreztem magam mint 89-ben, a Változások Idején, amikor úgy tűnt, minden lehetséges – és íme, mint visszatérés a múltba: az 56-osok tere megtelt emberekkel, több mint kétszázmillióan voltak kint, én megszámoltam őket, egyenként, és hoztam magammal még egyet, a saját skizofrén énemet. Szóval a tömeg ismét a téren volt, én pedig elkezdtem kutatni, mi lehet az oka. Népünnepély készül, gondoltam, biztos a frítebetesek szervezkednek megint, úgyis most tárgyal a kormány a ferdeszeműekkel! Nagyon helyes, gondoltam, elő is húztam a mindig nálam levő amerikai zászlót, és hangos FREE TIBET, FREE TIBET ordításokkal megindultam a nem is oly messze felállított tribün felé. Mint folyó a Bibliában, úgy váltak ketté előttem az emberek, el is jutottam az első sorba, ott megálltam, vártam a szónoklatokat, amikor a színpadon egyszercsak feltűnt egy tépetthajú nőszemély, aki a körülöttem állók, közülük is a fiatalok szerint huszonéves volt, nekem viszont olyan negyvennek tűnt. Mondott pár szót angolul, majd odalépett a mikrofonhoz és elkezdett énekelni – jobb helyeken ezt nevezik annak amikor hang hagyja el az ember száját, és én is ezt a szót használom, de az igazság az hogy ez nem ének volt, hanem valami egész más, hallottam benne elektronikát, autotune-t és előregyártott effekteket, de emberi hangot nem nagyon.

A körülöttem levő emberek, közülük is a fiatalok, úgy tűnt hogy élvezik, én nem tudtam hova tenni. Egész idáig azt hittem hogy a legutóbbi Dolly Roll-reunionkoncert volt a legbrutálisabb zaj amit életemben hallottam, de ezt sürgősen felül kell vizsgálnom. Elég az hozzá, hogy eddigi legmegrázóbb koncertélményem volt, ráadásul ingyen. A körülöttem állókat, közülük is a fiatalokat igyekeztem kikérdezni, ki ez a fura leányzó (Keshának hívják, de az S-t ilyen dollárjelekkel írja és erre nagyon kényes!!!4 négy), majd a koncert után a friss infók birtokában és sajtós belépőmet lobogtatva (amit még egy régebbi szerkesztőségi ülésről loptam) sikerült bejutnom a backstage-be is, hogy exklúzív interjút készítsek a művésznővel, aki belépésemkor épp a negyedik sörénél tartott. Szimpatikus kezdés, de egy igazi szárriporter szívét ez sem lágyíthatja meg!

BE VAGY BASZVA NE ÉNEKEJJÉ!

-Kedves Ke$ha, mondd csak, nem tartod egy kicsit se nagyképűségnek, hogy azt ne mondjam, ordenáré pofátlanságnak hogy „az univerzum végéig” te akarod birtokolni a rólad készült fotókat? Pár napja itt volt Roger Waters, az ő koncertjén lehetett fotózni és nem voltak ilyen kikötések, pedig ő azért többet tett le az asztalra, mint te!

-Ki a csöcs az a Roger Waters?

-Ez nagyon jó, mibe fogadunk hogy a PRAE-t se ismered…

-Nem.

-Magyarország friss hangú irodalmi újságja, kiterjedt blogokkal és jelentős könyvmegjelenésekkel, az írott és digitális kultúra fáklyahordozói....

-Akkor ezért nem ismerem őket, de nem is vesztettem vele sokat. És ki a másik pasas?

- Roger Waters a Pink Floyd basszusgitárosa és alapítója, és most a zenekara Fal című, 1979-es albumát hozta el nekünk.

-Ez esetben őt úgy fotózod ahogy akarod, hiszen csak egy egyslágeres zenekar háttéremberéről van szó.

-Na azért ez így ebben a formában nem igaz, több évtizednyi karrier áll mögöttük.

-Ne pofázz, ismerem a Floydot, jobban is mint te. Az első slágereiket még az eredeti énekesükkel írták, a kirúgása után két évtizedet kellett várni arra hogy új és sikeres kislemezük legyen. Két évtizedet! Nekem egy év alatt egyedül leesett annyi listavezető dal, amennyi nekik összesen harminc év alatt se, ha meg a Katy Perrynek írtakat is hozzávesszük, akkor még jobban állok! Szerinted ez mit mutat meg?

-Hogy lejjebb adtak a fogyasztók az igényeikből, és manapság minden szart el lehet adni a részeges-drogos-összevisszakefélő konzumbirka tiniknek?...
-Nem, te idióta, hanem azt hogy én mostani értékeket képviselek, engem most szeretnek, ergo lehetnek követeléseim. Ez a Waters gyerek azt csinál amit akar, szerintem szánalmas hogy 2011-ben turnéztat egy harminc évvel ezelőtti lemezt, én most vagyok aktuális, nekem most kell a pénz, mit gondolsz miért van dollárjel a nevemben? Különben is, le kéne már lépnie a nagy generációnak, akik autotune nélkül énekelnek és kettőnél több akkordot is le tudnak fogni egy gitáron. A tehetség és a hangszeres tudás kora végleg lejárt, előbb ezek a zenészek halnak majd ki, aztán a közönségük. Az emberek többé nem a fülüknek hisznek, hanem a youtube-nak, az internetnek meg a facebook-nak és még a máj-space-nek is. Ma már nem a koncerteken dől el hogy ki a király, és ez nagyon is helyén van.

-Gondolhatod mennyire örülök annak hogy így gondolod. Én amúgy az egész mostani popszakmából téged tartalak a legrejtélyesebbnek.

-Ennek meg én örülök. És miért tartasz annak?

-Mert egyedül rólad nem tudni, milyen a hangod valójában. Az összes ilyen auto-hangolt luvnyáról van már elektromosság nélküli felvétel (Katy Perryről még smink nélküli fotó is, BRRRRRRR : [ ), de rólad vagy nincs, vagy születésedtől kezdve olyan a hangod mint egy hangszálműtéten átesett torokrákbetegnek, mert az összes videód ilyen, nem is bírom őket egy percnél tovább. Elénekelnéd nekem unpluggedben a Boci boci tarkát?

-Nem, és ha nem lennék profi nyilatkozó, most trágár szavakkal elhajtanálak.

-A Quart-nak adott interjúban elárultad hogy egyszer belehugyoztál egy pohár Dom Perignomba. Most lépjünk túl azon hogy csak egy igazi white trash sudribunkó pazarol el pont így egy ilyen finom italt, és áruld már el, miket szoktál még csinálni a backstage-ben? Például adtál már magadnak pezsgővel beöntést? És ha már szóba került, ihatok a fellépőcipődből?
-Nem, és sürgősen vedd vissza a szatírkabátodat is mert vége lesz az interjúnak.

-Oké : ))) Nem tudom tudod-e, de én tévéajánlókat is írok néha, és néha, amikor egy-egy sztárt sikerül mikrofonvégre kapnom, megkérem hogy segítsen be az ajánlásba. Besegítesz?

-Miért is ne, Afganisztánban meg ti segítettetek nekünk…

Duna II. Autonómia, 22:00: Koncertek az A38 hajón: Let 3.

-Ezek kik?

-Egy elég súlyos horvát zenekar, provokálnak, néha ruhában, de inkább anélkül. Punkos meg elvont és sokkoló látvány.

-Akkor ők a proto-Lady Gaga, New Kids On The Blockba oltva.

-Nem, inkább a balkáni Red Hit Chili Peppers, akik szerencsére nem komolyodtak meg. Nem tudom mennyire vagy otthon a pop világában, de van nálunk egy hozzád hasonló nevű zenekar, mit szólsz hozzájuk?

-Perelni fogjuk őket természetesen. Minden ami a nevemhez hasonlít, afölött én rendelkezem az Univerzum végéig, sőt még utána is. Még annak ellenére is perelni fogom őket hogy egy kicsit én is magyar vagyok a nagymamám révén.

-Figyelj, ezt a magyarkodást nem kéne pont itt erőltetni, tökünk televan már azzal hogy véletlenül az összes idelátogató világsztár magyar. Menj ki Erdélybe és ott beszélj magyarul, oszt’ várd a hatást… Igaz az, hogy birtokháborítást követtél el Prince-nél, csak hogy átadd neki a demódat?

-Igen, ez megtörtént.

-Basszus, én egész idáig úgy tudtam hogy Amerikában le lehet lőni az illetéktelen behatolókat, nem is értem miért nem tettek egy szívességet a könnyűzenének. Egyébként a végső elkeseredés vagy a céltudatosság motivált amikor átmásztál Prince elektromossággal töltött uborkavédő kerítésén?

-A céltudatosság. Sikeres akartam lenni, és ennek érdekében határozottan határoztam és cselekedtem.

-…szerintem inkább kurva szánalmasan. Los Angelesben amúgy gyakran történnek ehhez hasonló dolgok? Csak azért kérdezem mert én már a pornóiparát ismerem csak úgy-ahogy, a zenéjét jó ideje nem követem, mert hát eléggé überfos az egész úgy ahogy van.

-Én meg a pornóiparát nem ismerem…

-NE HAZUDJ!!!!!!!!!!!!!44444444444 négy

-…de tény hogy az emberek sokat képesek megtenni a siker érdekében. Van aki tényleg le is löveti magát…

-…nem elegen, sajnos azt kell mondjam hogy nem elegen. Példának okáért te korábban olyan igénytelenségeknek dolgoztál mint Britney Spears, Kelly Clarkson, Paris Hilton vagy Katy Perry. Ezért már alapból FASZKORBÁCS járna egy demokratikusabb világban, de mintha nem volna elég ez a sok prosti-imidzsű ribi, te is nekiláttál az ugyanerre alapozott szólókarriernek. Nincs elég attention whore, feltétlenül kellett még egy harsány "partycsaj"?

-Méghogy attention whore! Ez nem arról szól, hogy felhívjam magamra a figyelmet. Engem ez nem érdekel. Én a világot akarom megváltoztatni!

-Ettől féltem, Bin Laden is pont ezt akarta... Gondolom lassan már az óvodában is kötelező lesz nemi életet élni meg piálni, a hozzád hasonlók miatt!

HBO Comedy, 22:00: Minden kút Rómába vezet

…hehe, a Trevi-kút az biztosan oda! Bár te inkább a travi-kútban fürödhetnél…apropó, folyó ügyek: te bort iszol vagy vizet prédikálsz azaz késői vagy korai bulizó voltál?


-Korán kezdtem.

-Meglepődtem volna ha nem… Hány éves is voltál?

-Tizenhat.

-…szóval tizennégy évesen kezdted te is. És mondd, jól kiütötted magad az első bulin? Volt drog is?

-Nem, én a barátaimmal bulizok, és igyekszem jól érezni magam. Szoktam inni és sokat is bírok, de mértékkel teszem és kontrollálom magam. Nem szoktam magam szétcsapni.
-Mind ezt mondjátok, pedig valójában berúgtok mint az albán szamár, de oké, jöjjön a következő kérdés. Nem zavar téged az hogy a party Animal Cannibal imázsoddal mit sugallsz tizenéves közönségednek? Egyszerűbben: nem szégyelled magad hogy ezt az amúgy is züllött fiatalságot tovább rohasztod, te is meg Katy tehén is, hogy a többi „énekesnőről” ne is beszéljünk?

-Én soha nem bíztattam a gyerekeket arra, hogy igyanak. Amikor fellépek, akkor a fiatalság energiáját közvetítem. Nekem az számít, hogy akik hallgatnak engem, azoknak segítsek kifejezni önmagukat. Ugyanakkor meg nem prédikálok, nekik kell eldönteniük hogy élnek.

-Közhelyes holier-than-thou faszságok, miközben tele volt a világsajtó azzal hogy még egy akkora nímand, mint Paris Hilton lemezén se tudtál énekelni, mert épp a klotyójában okádtál, nesze neked önkifejezés. Az is gusztustalan hogy ilyen korán kezdted, és a szüleid nem fogtak kordában, de hát a gyerekszépségversenyek országától mit is lehessen várni…

-Észre kéne venni hogy ma már hamarabb érnek a Kölykök, nemi élet terén is. És hamarabb szeretnének szabadok is lenni. Az én zeném a szabadságról szól, és arról, ahogyan én ünneplem az életet. Mi már egy szabadabb, szexuálisan felvilágosultabb generáció vagyunk, ezért is kezdjük korábban a nemi érést. Szerintem tudat alatt valójában féltékeny vagy, sőt gerjedsz rám is meg Katyre is, ezért vagy ilyen rosszindulatú!
-Kislány, én először is –a közönséged egy részével ellentétben- nem vagyok pedofil, másodszor meg nincs annyi pénz meg pia az egész világon amennyiért bevállalnám bármelyikőtöket. No fucking way, honey, előbb kasztráltatnám magamat! Egyáltalán, meddig lehet csinálni ezt a koncertezést, mennyi van ebben a dollárpapa-projektben? Meddig fogsz még minket „boldogítani”?

-Ameddig csak akarom! Én önmagamat adom és önmagamból nyerem az inspirációmat, az a célom, hogy ezt kifejezzem. Energiát szeretnék átadni a közönségemnek. Azt szeretném, hogy aki eljön és megnéz engem, az egy órára semmi mással ne foglalkozzon: szabadnak érezze magát.

-Egy óra, és gondolom az is fél-playback, nem is tudom mit mondjak erre, a fontosabb sértegetéseimet már elsütöttem…nézzünk egy kis hírmagyarázást:

Elküldik Kecelről a nem katolikus gyerekeket: "Kötelező lesz a mise és hittan Kecel egyetlen általános iskolájában, amelyet az önkormányzat a katolikus egyháznak ad. A misére járást megtagadó tanároknak felmondanak. Az egyház olcsó gázzal és telefontarifával győzte meg a tanári kart."

-Mit szólsz ehhez, Ke$ha?

-A gázzal való meggyőzésről valahol már hallottam, de az olcsóbb tarifákról még nem. Mondjuk nem hinném hogy alacsonyabb, mint nálunk, ahol minden a legolcsóbb…

-Ha már iskola: hogyan emlékszel vissza a középiskolás éveidre?

-Nagyon szép emlékeim vannak, imádtam azokat az éveket, indulózenekarban meneteltem és trombitáltam.

-Ez a menetelésről vagy a trombitálásról szólt inkább? Merthogy a kinézeteddel nem nagyon lehettél cheerleader azt megértem… :DDDD
...és tessék:

Hipnózissal lendítenék fel az üzletet egy sztripklubban: „A vendégek nyitottabbak lesznek.”

-Az lehet, de hogy nem jönnek vissza többször az agymosás elmúlta után, az is biztos. Szóval ott tartottunk, hogy iskola meg zene…


-Én igazi country-redneck csaj vagyok, vagyis szeretek ütemre lépni, menetelni, tisztelegni KART LENGETNI meg ilyenek, közben meg persze trombitálni, fuvolázni, oboázni és furulyázni is. Ami azt illeti, az összes fúvós hangszeren profi vagyok. De leginkább arról szólt ez az időszak, hogy addig se kellett az iskolában lennem. De látod, tanulás nélkül is eljutottam hozzátok Bukarestbe!
-A földrajz az látom neked se erősséged… Hallgatod otthon a saját zenédet?

-Egyáltalán nem. Csupa régi zenét hallgatok. Led Zeppelint, Rolling Stonest és Iggy Popot.

-Megértelek, ha ilyen zenét nyomnék, én se tudnám elviselni, főleg akkor ha a poénból készült feldolgozások jobbak mint az eredeti. :DDD És miután meghallgatod a Stones-et, nem akarsz öngyilkos lenni, hogy ezredannyi tehetség sincs benned?

-Nem, én nem hozzájuk mérem magamat, hanem a korábbi önmagamhoz, és ahhoz képest jó zenét csinálok.

-Elhiszem, de ennek tükrében én remélem hogy a korai demóidat egy darabig még nem adják ki :SSS Szoktam olvasni az amazonon amiket írnak rólad. Sok negatív kritika érte Animal című lemezedet is. Zavarnak ezek a kritikák?

-Mindenkit zavarnak a rossz kritikák, azt hiszem. De csak keményebben dolgozok tőlük, és inkább arra sarkallnak, hogy többet tanuljak. Az energiám visz tovább, országról országra, közönségről közönségre….
Az én üzenetem minden országban is ugyanaz, kivéve pesze Kínát és Tibetet. Ez az üzenet a szabadság, és mivel magyar vagyok, pontosabban a nagymamám az, Magyarországon nagyon izgalmas volt számomra fellépni.

-Bazmeg, mondtam már hogy ne magyarkodj, inkább a Tavaszi szelet énekelted volna el, osztjónapot…

M1, 20:10: A tanú (ism.)

-Ezt ismerem, ezt ismerem, sokat néztük otthon is. A legkedvesebb jelenetem benne, amikor Pelikánt, az illegális letöltőt börtönbe teszik és halálra ítélik…

Tarlós: Ne pofázzon közbe!: „Egymásnak ment a főpolgármester és a szocialisták.”

-…és mondom, ez itt a duma bojkottja, ahogy a filmben is van. Kívülről fújom a Tanút. Szerintem így kéne eljárni az illegális fájlcserélőkkel.

-Oké, legyen neked igazad, nem feketevágás hanem warezolás, nézzük a következő műsort:

Cool, 21:20, Rambo 3.(ism.)

-Basszus, de unom én ezeket az ismétléseket…


-Én viszont nem! A Rambo hasonló értékeket közvetít, mint az én zeném, igazi amerikai hazafiság és életerő sugárzik belőle. Amikor azt látom hogy itt Romániában is leadják, és még a harmadik részt is, szinkronizálva, szinte kezdem elhinni hogy van élet az USA-n kívül. Ettől függetlenül visszamegyek oda, mert az az én otthonom.

-Mi pedig ezt nagyon szépen meg is köszönjük neked.

-Én meg az interjút, mint látod, profi nyilatkozó vagyok és nem tudsz megbántani engem. Az utolsó szó jogán elmondanám hogy a lényeg a szeretet, az egyediség, az önkifejezés és a born this way, a fiatalok meg ne törődjenek az öregek sirámaival, TIK TOK, WE R WHO WE R!!! POSE UP!!

 




Kulcsszavak: álinterjú, faszkorbács, Ke$ha

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés