2011. 07. 04.
A Futrinka utca nem apácazárda (júl. 4-5-6-7.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, JÚLIUS 4.:
DEAR WINDOW(s)

Csalóka nyugalom.
Ajánlott rovat:
Cinemax, 20:00: Hátsó ablak – Hitch mester bebizonyítja hogy egyetlen helyszínen és mozgásában korlátozott főhőssel is tud pörgős thrillert forgatni. A begipszelt lábú fényképész unalmában a szomszédokat kapja lencsevégre, köztük egy ügynököt, akiről azt feltételezi hogy megölte a feleségét. Hitch megtagadná magát, ha mindez nem lenne egyben ürügy is neki hogy az emberek viselkedését is bemutassa a maga sajátosságában, hősünk is nyomozás végére a Zélet más területein is döntésre kényszerül, a Rear Window hatását pedig a Nagyítástól kezdve számtalan filmben ismerhetjük fel. Külön érdekesség hogy egy igazi mikrokozmoszt építettek fel a stúdióban Hitchock kedvéért és hogy Grace Kelly gyakorlatilag önmagát alakítja benne. Nem A mester legjobb filmje, hanem „csak” az egyik legjobb.
Film+2, 21:00: Szemvillanás alatt – Nőcis-kamaszlányos-coming of age filmdráma sötét árnyakkal (iskolai lövöldözés) és Uma Thurmannel, aki tíz-tizenöt évvel ezelőtt még nem az anyát, nem is a lányát, hanem annak (túl)vagány barátnőjét alakította volna. Hasonló témát jár körbe mint a Tizenhárom, ám azzal ellentétben kifejezetten élvezhető, még akkor is ha elsősorban női film.

Kis hírek a nagyvilágból:
18+: Kanye West excsaja pornóképeket készített magáról: „A kopasz Amber Rose totálisan csupasz.” – Az idősebb olvasók emlékezhetnek hogy annak idején, úgy tíz-húsz éve, sőt, már a hatvanas években is a világSTÁRok a legmenőbb, legbombább csajokat dugták, akikről a köznapi ember csak nyálcsorgatva álmodozott. Nyilván Amber Rose is felső kategória, a mai koré, ő viszont maximum egy rémálomban szerepelhetne...
Százhetven autót vásárolunk naponta - Nem lehet hogy egy-egy (tehetős) ember vásárol naponta ennyit? Hiszen a lakosság egészére elosztva nem jöhet ki ennyi, főleg mivel fogy a népesség!


KEDD, JÚLIUS 5.:
MARADJ A KAVIÁR VONZÁSÁBAN

Megint sikerült világmegfejtésbe keveredni pár ivócimborával, várnak vissza, szerencsére ma megint kevés jóság lesz, nektek is azt tanácsolom hogy inkább sörözzetek haveri körben, ez a hét végig ilyen lesz… Kilenckor egy nagy sikerű olasz színdarab 85-ös feldolgozása az M1-en, témája a „gazdag” fösvénység, az ingyenélés és azok a palik, akik mások vendégségeiből tartják el magukat, azaz a ruhájukban nagyobbak a zsebek mint a kenguru erszénye, abba pakolják a Kaviárt és lencsét. Még a kisebb szerepekben is akkora nevek vannak mint Hirtling István vagy Márkus László, a főszerepekben meg három zseni (most már kimondhatom, nem nagyon találni ilyen kvalitású-karakterű színészeket mostanság): Tolnay Klári, Sinkovits Imre és Körmendi János. Nem egyszerűen ajánlott, hanem egyenesen kötelező, miközben nevetünk, jusson eszünkbe hogy ma az itt kifigurázott embereknek áll a világ. Fél tíz előtt öt perccel egy meglepően jó romantikus dráma Szingapúrból a Viasat3-on, mely három külön részből áll össze, a közös szál a szerelem, annak hiánya / viszonzatlansága – amin általában írásos dolgok (egy könyv, levél, stb.) változtatnak. Az átlag keleti filmektől eltérően a Maradj velem!-et nem nyújtják mint a rétestésztát, másfél óra alatt lemegy mind a három sztori. Tízkor Sharon Stone legszebb napjaira emlékeztet minket a FEM3, amikor még úgy tűnt hogy ő lesz az új Kim Basinger (erotikus thrillerekkel berobbant szőke bombázó). Az ilyen szerepekkel csak az a baj, hogy az a villantás vagy sekszuális aktus túl mélyen benne marad a tudatalattiban, és bármibe is castingolják az illetőt, mindig az idéződik fel, nincs ez másként a Vágyak vonzásában sem, nem mintha Richard Gere sokkal jobban állna: ő se tud kitörni a Pretty Womanben megismert minimáleszköztárból, nem is tudom emlékszem-e egyetlen jellegzetes grimaszára is, annyira ugyanazt a figurát hozza itt is, jelesül a gazdag yuppie-t (itt épp: ítész), aki szerető felesége, biztos házassága és és az azt veszélyeztető munkahelyi kapcsolat között nem tud dönteni. Lesz még negyed tízkor egy erőltetett vígjáték a Film+-on, amiben az erény és a megélhetés között egyensúlyozó Behajtókat is eléri a Serelem, szakmájukhoz illően egy rendőr és egy prostituált a Nagy Ő. Szerintem kihagyható (szimpatikus behajtók és uzsorások? De elvinném Magyarország egyes területeire a rendező urat!).

Kis hírek a nagyvilágból:
Így fűzi Zac Efron a csajt, akibe nem szerelmes - Én meg így szarom le: nagy ívben és bőségesen. ^^
Légfegyverrel lövöldözött egy miskolci óvoda tetejéről: "A tizenhat éves fiú lábon talált egy gyereket. (...) A fiú a rendőröknek azt mondta, hogy nem akart senki megsebesíteni, csak imponálni akart a társainak." - Ne ítélkezzünk! Most komolyan, melyikünk nem volt fiatal? Ugyan melyikünk nem lövöldözött óvodásokra az óvoda tetejéről, csak hogy "imponáljon" a haveroknak? Nem kellene már ilyen piszlicsáré ügyekkel is foglalkozni, és nehogy már emiatt leszállítsák a büntethetőség életkorát! A fiatalok hadd mulassanak már úgy ahogy akarnak!!
Hatalmasat nőttek a HTC eladásai: "Lassul a növekedés májushoz képest, de a jelentés megnyugtatta a befektetőket." - Szerintem THC-ből még így is sokkal többet adnak el :DDD
Hollandia felelős három bosnyák haláláért: "Bíróság először mondta ki jogerősen, hogy az ENSZ-katonák csődöt mondtak Szrebrenicában." - Ezek szerint csak három bosnyákot öltek meg? Hű, én most úgy megnyugodtam, eddig úgy tudtam hogy ott valami népirtás volt, tömegsírok meg ilyenek. Kabaré az egész bazmeg, még évtizedek múltán se merik kimondani amit már akkor rebesgettek a pesti utcákon, mármint hogy az ENSZ nagy ívben szart az egészbe, a helyi békefenntartók meg graffitizéssel múlatták az időt, miközben nem messze tőlük halomra ölték azokat akiket elvileg védeniük kellett volna. 2011-ben meg jogerősen kimondják hogy Hollandia felelős három, írd és mondd, HÁROM bosnyák haláláért. Ennyit erről, meg az utólagos igazságszolgáltatásról.
Két lány holttestét találták egy autóban - ...basszus, ezek szerint ezért volt az a cikk a tömeges öngyilkosságról tegnap. R.I.P. : (SZERDA, JÚLIUS 6.:
EGYSZERI TEKERCSEK

Nyolc óra előtt öt perccel egy régen énekesnőnek készülő, ma már visszavonult családanya a rák árnyékában nagy döntést hoz: immár nem a sikerért, hanem saját magáért áll neki újra a dalszerzésnek. Győzzön az élet! és a zene, komoly de ajánlott, kár hogy az HBO adja. A másik úgy-ahogy (=fenntartásokkal) elfoghadható film a Duna TV-n fogható kilenctől. Aki dokumentumfilmet vagy igazi amatőr felvételeket vár az Ecseri tekercsektől, az durván fog csalódni, figyelem, SPOILER: nem voltak amatőrfelvételek, ezek nem kerültek ki az ócskapiacra, Baló Györgynél már mindenkinek le kell hogy essen a poén: ez egy megrendezett áldoku, kicsit szépítve (de inkább átírva) a magyar történelmet. Természetesen van seksz is benne, ezzel asszem mindent elmondtam róla. Szomorú vagyok. Ezen kívül csupa ismétlés, a tűrhetőtől (a Köd originál verziója negyed tízkor a Film+-on) a súlyosan kerülendőig (Csonthülye a retekklubbon, csakazértse írom le hánykor, aki ezzel akarja magát büntetni az dolgozzon meg érte).

Kis hírek a nagyvilágból:
Teljesen ép bébidinoszauruszt találtak: „Nemcsak teljes csontváza, hanem belső szervei és lágy szövetei is tökéletes állapotban maradtak fenn.” – Csináljanak amit akarnak, de könyörgöm, ne támasszák fel!
Kínai mikroblogot indított a Radiohead: „Regisztrált egy accountot a kormány által felügyelt kínai mikroblog-felületen a Radiohead, amely korábban rendre bírálta Kína emberi jogi politikáját.” – Hát igen, van az nagyságú piac, amiért még erre is hajlandóak a zenészek, főleg hogy Nyugaton már senki se vesz CD-t… So much for Free Tibet, eh, guys?
Amy Winehouse helyett 30 Seconds To Mars a Szigeten: "Vasárnap este jelentették be a Sziget szervezői, hogy az utolsó headliner helyet az a 30 Seconds To Mars tölti be, amely tavaly is játszott a Szigeten, múlt héten pedig fellépett a Volt fesztiválon." - Engem nem zavar ha azt csinálják amit Amy is tett volna Budapesten, vagyis meglépik az aranylövést élőben :DDDD
Nyilvános lesz az összes Google-profil: "Meg kell adni a teljes nevet és a nemet. Akinek nem tetszik, törölheti a profilját." - Az ember azt hinné hogy tanultak a faszbúk hibáiból, de nem. Ennyit a szabadságról: szabadon töröltethed magad. Hát, eltelt egy kis idő amíg kimutatták a foguk fehérét, de legalább nem lehet több kérdésünk, szép lassan csak kialakul a szép új netes világ...
Cc: Kamera előtt maszturbálni nem pornó - Persze hogy nem. Nyilván azért van rá külön kategória a pornóban, mert nem az. - "A Viasat új műsorába bevállalós nőket kerestek, találtak helyettük szexfüggőt és hisztist." - Most miért, mit vártak? És egyáltalán, a hisztisség és a bevállalósság miért zárja ki egymást? Gondoljunk abba is bele, hogy mindez a nagy múltú MAFILM stúdióiban zajlik. Hát igen, kicsit eltelt az idő a nyolcvanas évek óta: nincsenek gyerekfilmjeink, nincsenek közönségfilmjeink (a művészfilmeket nem veszem ide mert azokat már régóta nem tartom filmnek), de van helyette kamera előtt magunkhoz nyúlás. Magyarország, 2011.
Elgázolta a vasút a Harkály utcai óvodát: "Az érdi gyerekek már a nyári szünet után sem mehetnek vissza, hogy mi lesz velük, nem tudni." - Nekem van egy ötletem: a minap olvastam hogy újabb iskolabezárások várhatók. Tegyék át oda őket, minden probléma megoldva!!!4 négy
18+ Mellbimbóban szidták a kormányt: "A ukrán FEMEN most nyugdíjügyben mutatott cicit. És ismét lecsaptak rájuk a rendőrök." - Rusnyák, rusnyák, de inkább ők vetkőzzenek mint a nyugdíjasok! És így legalább az orosz rendőröknek is jut valami...
Kesha megint alaktalan, talán csak a ruha miatt - Nem a ruha teszi, nekem elhihetitek!
Belladonna spontán gruppenben tér vissza - ...ez meg annyira hihető! Egyszercsak a kamerák előtt kitört Egy Csoport Seksz és ő (túl a nemibetegségen, a többszörös visszavonuláson és a gyerekvállaláson[!]) egyszercsak ott termett és bedobta magát. Szánalom a köbön, bár végülis máshoz nem nagyon ért. Ettől függetlenül én spontán leszarom. Illetve dehogy, még élvezné! :SSSSS


CSÜTÖRTÖK, JÚLIUS 7.:
A KEGYETLEN FÁJ

B-kategória rovat:
Negyed tízkor az időzavarba került és Időcsapdában vergődő hadijárművek végtelen sorába (Végső visszaszámlálás, satöbbiek) lép be egy amerikai tengeralattjáró a Film+-on, csak itt kénytelenek közbeavatkozni a demokrácia védelméért és a jövőbeli 1984-es diktatúra ellen. Nem túl eredeti ötlet, a megvalósítás még kevésbé az. Vígjátéknak talán elmegy.

Ismétlés, de ajánlott:
Filmmúzeum, 21:00: Rózsaszín Cadillac – Huncut, aki azt mondja, Clint Eastwood innen vette az ötletet a Gran Torinóhoz: maximum az autófétis ami mindkettőben megvan, az itteni címbeli járgányt egy nő vezeti keresztül-kasul Amerikán, újszülött gyerekével együtt menekülvén a törvény és bunkó férje karjai elől, kiátszva az üldözésére felbérelt fejvadászt is (Clint, ki más). Egy rész vígjáték, egy rész akció, ideális elegy, és Eastwood szarhoz még nem nagyon adta a nevét. A nagyon kevés jó műsor közé vehetjük még a Kegyetlen fajt tizenegykor, amiben saját kárán tanulja meg egy drogfüggő anya és fia, hogy nincs sok különbség a primitív törzsek és a gazdagok között, akik közé feltöltődni jönnek a nagyvárosi lebukás után (a fiút elkapják amint anyjának végzi a beszerzőkörutat). A burzsoázia diszkrét bája és a szerelem együttesen gyalulják le mindazt ami még a fiú gerincéből megmaradt, az anya meg kénytelen lesz dönteni a drog és a gyereknevelés között, gazdagék árnyoldala is hangsúlyt kap, nekem mégsem teljes az örömöm, mert nem fogom a Filmbox HD-t.

Kis hírek a nagyvilágból:
Alekosz barátainak nagyon rosszak a fogaik - Szép új világ: a kommentelést megszüntették, a helyesírási hibák megmaradtak.
Fluor profilját törölték a Facebookról - Nagyszerű, de sajnos ettől még ugyanúgy lesznek lemeei és fellépései, inkább ezek megszüntetésén kéne dolgozni.
18+: Az X-faktoros Bonny Singer talán kurva - Nem talán, hanem biztosan az. Viszont mindjárt a vúdmen-kaszting után kiszállt. Ettől függetlenül kurva. Elmélyednék még jobban eme csodás hírben, csak sajnos amikor próbáltam kattintani, 404-et írt ki rá...de én a részletes munka híve vagyok, tessék ugyanez a PornoLover blogon, kommentekkel :))
Kihagyták a pornósok a VV5 castingját: "Van, aki szerencsét próbálni jön, más csak játszani. Gogotáncos, tetovált lány, szerelmespár is indulna." - Ez ugyanaz a műsor amit tegnap aláztam le, vagy egy másik?
Vagonba velük, és mehetnek az EU-ba: "Alekszandr Lukasenko fehérorosz államfő azt mondta, nem tartóztatná a politikai foglyokat." - Az oroszoknak nagy gyakorlata van ebben a vagonos emberszállításban! Vagy azok a németek voltak?...
Túl gyorsan égett a macska: "Az állatkínzásért bíróság elé állított intézetis fiúk nem tudták megmondani, miért gyújtották fel az állatot." - Én viszont tudnám miért adnék nekik pár atyai pofont, mondjuk baseball-ütővel. Kedves Télapó, karácsonyra kérném szépen a kézlevágás visszaállítását, és küldeném mindenkinek aki az állatkínzást szereti. Előre is köszönöm!
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés