2011. 07. 25.
Július végén (júl. 25-26-27-28.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, JÚLIUS 25.:
A NAP szépe SZÖRNYE

Paws up, szörnyecskék!
Egy jó dolog lesz ma fél kilenc előtt öt perccel, az is az HBO Comedy-n, ahol egy olasz vígjáték tart görbe tükröt mai világunk elé. Napjaink szörnyetegei nem annyira Lady Gaga-rajongók, mint inkább korunk, azaz minden kor negatív hősei, hiszen a hatvanas években született az első ilyen emberszörny-film, majd jött a folytatás 77-ben, és végül ez a mostani, az eredeti rajongóinak nagy bánatára, ám mivel mi kimaradtunk az első körből, ezért nem is fog nekünk feltűnni semmi (ahogy Olaszországban a Megint Tanú vagy Kis Vuk se kavarna akkora vihart). A több kis részből összeálló nagy egészben ugyan nincsenek akkora arcok mint az előző epizódokban, de Angela Finocchiaro miatt még így is érdemes lesz. Akár itthon is lehetne forgatni a negyedik részt, témát szolgáltató celebjeink már vannak hozzá. Szórjuk ki az ismétlések nagy részét, és akkor marad egy felemás Rejtő-feldolgozásunk (A három testőr Afrikában, voltmár, szidtam már, amúgy az M1 adja negyed kilenctől) és 21:25-kor egy nagyon rosszkorra időzített Hasfelmetszős krimi a Viasat3-on.

Az emberiség vége rovat:
Jutott az eseményekből a hétvégére. Kezdjük a norvégiai lövöldözővel, akiről percenként derülnek ki most is egymásnak ellentmondó dolgok (keresztény volt, szabadkőműves volt, számítógépes játékokkal játszott, trance-zenét hallgatott, prostihoz ment az akció előtt, szerette Budapestet, WoW-ozott, és így tovább). Nem politizálnék, ami bennem leginkább megmaradt az Indexet böngészvén az az, hogy a tragédia után Magyarország Vezető Hírportálja nem egy hanem két, kifejezetten szellemi sötétséget árasztó cikkel is címlapon tartott egy bloggert, bizonyos brendel mátyást. Sok-sok saját blogja közül (merthogy több is van neki) az egyiken a kereszténységgel hozza kapcsolatba a lövöldözőt, de az igazán morbid stand-up comedyt a Piroslapokon követte el. Szó bennszakad, hang fennakad, lehellet megszegik: bevallom nem hittem volna hogy létezik ebben a megosztott országban valaki akinek még egy ilyen tragédiáról is Orbán Viktor jut eszébe, de tévedtem, ilyen állat márpedig van. Sajnos. Nap kommentjei:

mondatoló · http://3mondat.blog.hu 2011.07.24. 23:24:26
Mivel a komolyan vehető blogok közül már régen kiírta magát ez a szar, most a következő szintre lépett: szélsőségesen uszító blog a piroslapok, brendel mátyás pedig egy uszító elmebeteg állat.

A médiatörvény szintén egy szarkupac, ha az ilyen írások megjelenhetnek.

Az index pedig alulmúlta mindenkori önmagát azzal, hogy ezt a mocskot címlapra tette.


….és lőn:

Indexem 2011.07.25. 00:50:37
@mondatoló:
"Az index pedig alulmúlta mindenkori önmagát azzal, hogy ezt a mocskot címlapra tette."
Az Index Szerkesztősége indokolt kérésre blog-ajánlójából eltávolította a posztot.


Kis hírek a nagyvilágból:
P. Diddyt lövöldözés miatt perelték be - ...pedig lecsukni kéne, és a zenéje miatt, ő azzal több kárt okoz mint egy esetleges ámokfutással. Ez valami divat lesz idén, lövöldözni meg pisztollyal hadonászni?
Bill Gates újra feltalálná a WC-t - LESZAROM. - „42 millió dollárt adományozott olyan WC kifejlesztésére, ami a harmadik világban emberek millióinak életét mentheti meg.” – Egy, ezzel már kicsit elkésett, kettő, így is vagyunk a világon pont elegen, sőt.
Filmdroid: Az első hivatalos kép a Prometheusból: „Ridley Scott vállán nagy teher nyugszik, azt reméli mindenki, hogy az Alien vs. Predator két része után végre korrekt produkció születik a savas vérű űrszörnyről.” - SPOILER Nem fog születni. SPOILER VÉGE.
Egymillió dollárnyi bort ejtett le a targonca: "A konténerben mintha egy gyilkosság helyszíne tárult volna elénk, de az illata fenomenális volt." – Ez is egy tragédia. Egymillió dollárnyi bor…valaki hívjon meg olyan borra amiből egy üveg kerül ennyibe!
Kutyával szexelt, belehalt az ír nő – Mocskos BARI kutyabaszó. Komolyan, ennyire jó dolguk van egyeseknek?
Hídról ugrott a buszra a faszagyerek - Igen, ennyire jó dolguk van. Nem faszagyerek, csak egy idióta fasz. - „A jackesses Ryan Dunn emlékére követi el hülyeségeit a fiatal magyar srác.” –  Remélem úgy végzi mint a példaképe, csak ő nem visz magával mást is a halálba.
 
 
KEDD, JÚLIUS 26.:
A KERT ÉVE


Hallelúja, testvéreim, hallelúja!
Tegnap egy régi tanmese folytatását, ma újrafeldolgozást kapunk kertévékettő módra, leegyszerűsített címmel (Mennyé má!). Egy véletlen baleset folytán, tévedésből a mennybe jut a nagy dobásra készülő, kis tehetségű komikus, nem azért tévedés mert a mennybe kerül, hanem mert időnek előtte teszi, ennek örömére kap egy új lehetőséget, ami megintcsak félresikerül: egy öreg milliomos bőrében születik újjá - ám ugyanúgy készül a helyi tehetségkutatóra, nem kis fejtörést okozva ezzel közvetlen környezetének. Kezdés 20:20-kor, a főszerepet játszó Chris Rock miatt meg lehet vele próbálkozni.

Ismétlés rovat:
Fél tízkor egy kis romantikázás Christian Slaterrel a Rózsaágyon, melyet a Viasat3-on állítanak fel, és egy virágárus (Slater) meg egy sokat szenvedett bankárnő (Mary Stuart Masterson) fekszenek bele. Kihagyható.
 
Kis hírek a nagyvilágból:
Túlélőtáborban vérengzett egy grizzly: "A medve hét tinédzsert sebesített meg az Alaszka egy távoli sarkában rendezett táborban." - Eresszék össze a norvég tábori lövöldözővel, aztán mindent bele, puszta ököllel...
Hét napra a csődtől az Egyesült Államok: "Ha nem emelik az adósságplafont, eljön az elképzelhetetlen: Amerika fizetésképtelen lesz. Volt már ilyen, nem is régen, de azért akkor nem volt gazdasági meg euróválság. A politikai játszma egyik tétje már a 2012-es választás."
Magyarország - USA: 9-8 - HŐŐŐŐŐŐ! Lesz még New York magyar falu!!!
Hosszú farok, gyenge gazdaság: "Egy finn közgazdász szerint a GDP fordítottan arányos a pénisz átlaghosszával." - Sose hittem volna hogy egyszer a kis farok lesz a menő, de hát ezt is megértük. Most mondhatnám hogy ez engem nem érint, dehát...nem állok jól gazdaságilag :DD
Városban: Budapest gazdagabb Svájcnál: "De jól állunk a városok közt is, London, Párizs alig előzi meg a magyar fővárost." - Nagyon okos ez a blogger is, de folytassuk az ő logikája szerint, akkor most már csak azt kéne elérnünk, hogy Magyarország legyen gazdagabb Zürichnél.
Dobermannfület kapott egy cseh férfi: "Átszabták a páciens fülét, a kérésére elvégzett műtét hatalmas vitákat generált Csehországban." - Akár negszállott hifista volt, akár csak úgy akart kinézni mint Matthew Barney boldogult ifjúkorában, de nem jött be neki: "A férfi műtétje sikerült, de a porc rosszul gyógyult, gennyesedni kezdett a füle, ezért bepanaszolta a klinikát." - Darwin-díj candidate, és ezzel már együtt kell élnie :DDD
18+: Így kell dugni a biciklivel: Basszus, nem igaz. Az egyik kutyával dug és belehal, a másik kutyafület rakat magára és rábaszik, most meg Kotrevák Kellyvel, a drótszamárral akarják hogy közösüljünk? Hát szeretem én a kerékpárokat, de azért ennyire mégsem!
18+: Az albérlet az egyik ok, amiért egyetem mellett prostituált lesz valaki: "Az iskola után nehéz visszaállni, kevesebb a pénz, sokszor költözni is kell, hogy ne derüljön ki a múlt. Diplomás szexmunkásokkal beszélgettünk." - Szegények, úgy sajnálom őket, de komolyan, egyszerűen nem is értem mások hogy voltak képesek egyetemre járni, dolgozni és még gyereket is nevelni, ráadásul mindezt a sötét KÖZÉPKOR Kádár-érában sőt még előtte is. De valami nem stimmel: miért csak a nőket kérdezték? Vagy csak a női egyetemisták mennek a seksziparba, a férfi az kénytelen dolgozni? :DDDDD
Vastagbőr: Európa Kínája leszünk: Mi ebben a baj? Budapest már így is Európa Bangkokja, lásd fent :DDD
18+: VV Éva: Alekosz látens meleg - Én ezt sokkal egyszerűbben is meg tudnám fogalmazni. - "VV Éva maga intelligens módján megfogalmazta, mi a véleménye a VV4 győzteséről." - Én meg (a magam intelligens módján) LESZAROM.
Az észak-koreaiak 99,97 %-a szavazott: "A helyhatósági választásokon ellenfelek híján taroltak a hivatalos jelöltek." - ...és még mondja valaki hogy nincs ott demokrácia! Már hogyne lenne, sőt, csak az van, totális és abszolút demokrácia, igazán példát vehetnénk róluk! 99,97%-os részvétel, ellenfél nélküli győzelem! ÉBERSÉG!!!!!!!!!!!
 

 
SZERDA, JÚLIUS 27.:
Id. Bűnök

Helló, boy.
Ajánlott rovat:
Behódolok az e heti trendnek, és elismerem: a mozis siker legnagyobb fokmérője a feldolgozás. Július utolsó pár napja alatt kaptunk folytatást, évekkel későbbi remake-t, de az igazi nagy dobásokra az a sors vár, mint a spanyol Időbűnökre: pár éven belül elkészül a nyugati / angol / amerikai verziója. Erre sok kifogást mondanak az okosok, a legfontosabb mégis a saját filmiparuk védelme. Mi azonban legyünk sznobok és menők, és maradjunk az eredetinél, amit kilenckor ad le a Duna TV. Kisember időutazása az erdőben pucér nő után koslatva és anélkül, csakazértse lövöm le a poénokat, legyen elég annyi hogy kevés szereplővel és kis költségvetéssel tető alá hozott jóságról van szó. Kiemelten ajánlott.

Lesz még kertévés (retekklub) biztonsági játék (ismétlés) 20:20-tól a kötelező nyári Bud Spencerkedéssel (Piedone, a zsaru), kicsit sötétebb ügyben mint az átlagos BSTH-filmeknél, de persze kihagyható, nem ezért mert rossz, hanem mert agyba-főbe nyomják. Ezen kívül ami esetleg jó és még nem volt ezerszer, az a Fekete kutya, ami sztenderd B-kategóriás-kamionos-túlacsúcsonos üldözősdi kilenckor egy börtönviselt sofőrrel, aki friss szabadulása után mindenfajta zűrös fuvart elvállalna családja érdekében, ám fegyvert még ő se szívesen szállít – mindez persze nem érdekli a helyi főgonoszt, aki sakkban tartja hősünket a lányával és feleségével. A szereposztás magáért beszél (Patrick Swayze és Meat Loaf), és perszehogy a Film+ adja.

Kis hírek a nagyvilágból:
Konkurensei csinálták ki Murdoch lapját: „A New York Times és a Guardian összefogása és több éves munkája kellett ahhoz, hogy botrány legyen a News of The World lehallgatásaiból.” – Bele se merek gondoli hogy ők milyen módszerekhez nyúltak, ha a Murdoch-ékat telefonlehallgatás miatt csinálták ki.
A szomszédra törtek rá a kommandósok: „"Ne oda menjenek, itt vagyok! – szólt ki az ablakán az emberkereskedő, amikor hátrabilincselt kezű szomszédjait kivonszolták az udvarra Szekszárdon.” – Most képzeljétek ha nem adja fel magát :DD Egyébként volt már ilyen kb. 10-15 éve.
Elhunyt Molnár Gál Péter: "A színikritikus, dramaturg hetvenöt éves volt." - Tudom, vagy jót vagy semmit (az Amy Winehouse-nekrológot is ezért nem raktam még ki), de mivel én nem a népszerűségre utazok, ezért hadd ajánljak nektek egy kis olvasnivalót (az elejétől érdemes).
Öngyilkos lett a szegedi gázoló: "Elgázolt, majd magára hagyott egy lányt. Este leugrott egy bevásárlóközpont tetejéről." - Abszolút tiszta munkát végzett, szerencse hogy nem esett rá másra amikor leugrott...
Fémtolvajok miatt zuhant ki a pécsi magasházból a mázsás fémtárgy - MILYEN MEGLEPŐ. - "A rendőrök elkaptak két férfit a 11. emeleten." - ...mint ahogy itt is csak a szerencsén múlt hogy nem halt meg senki, de ugye ilyen ez a megélhetési vasazás.
Elloptak egy szobrot Erdőkertesről - ...meg ilyen is. Az a durva, hogy ezt már ellopták egyszer, ez a most ellopott szobrot adományokból öntötték újra. Dehát első a megélhetés, majd átveszi és beolvasztja valaki ezt is, mit nekünk műemlékek!


CSÜTÖRTÖK, JÚLIUS 28.:
RÉMREGÉNY AZ ÉLETÜNK

Sophie vagy Zeta-Jones, egyre megy: szívesen beülnék én abba a kádba :)
Kilenckor egy rekordhosszúságú (kétrészes) összeesküvés egy Csúcstalálkozón, sorozatban haló politikusokkal a Universal Channelen. Ugyanabban az időben egy writer's blockban szenvedő író és egy hozzá csapódó gyors,-és gépírónő (Alex és Emma) szenvedései a Dunán, akiknek az élete az alcím szerint egy kész regény, nekik maguknak sokkal inkább egy végtelen futás a pénz és a határidők után. Sophie Marceau miatt ajánlott. Újabb (ezúttal cseh) doksi az HBO-n kizárólag felnőtteknek, amit a tizenegy órás kezdés is mutat. A Tantra természetesen a címbeli sekszuál-energetikai alkalmazott filozófia körüli kételyeket. Szerintem adjunk neki egy esélyt, a mai válságos időben minden energiatartalékra szükségünk lesz - ha meg előtte tízkor lefárasztjuk magunkat egy alsó hangon megszólaló horrorral a FEM3-on, akkor meg főleg. Ne várjunk túl sokat: az Őrültek háza (ahogy Trier Birodalma is) csak a Művelt Nyugat számára ijesztő mi, akik a szocialista hiánygazdálkodástól a súlypontiságig követtük a honi kórházak (vissza)fejlődését, maximum kacagni fogunk rajta.
 
Kis hírek a nagyvilágból:
Itt az ország 13 legrosszabb városa - Micsodaaaa? Budapest csak a második?! Újraszámolást követelek! Még ha Miskolc előzte volna meg, azt megérteném, dehogy éppen Esztergom?!
Három évet kapott a kiskorú bérgyilkos: "Tizenegy évesen kezdett gyilkolni a mexikói kartellnek, most négy ember lefejezését ismerte be." - Szegényke. Rehabilitálják és költsenek rá is milliókat, hátha egyszer hasznos tagja lesz a társadalomnak...
Többet dolgozunk, mint a nyugatiak - Most már csak azt magyarázza meg valaki, hogy a fenébe keresünk sokkal kevesebbet.
Jobban kell őrizni a pécsi Magasházat: "Az épületről óriási darab hullott le két fémtolvaj miatt. A város a tulajdonost szólította fel szigorúbb őrzésre." - Hát, ez is egy álláspont. Szerintem meg inkább a fémtolvajokat kellene jobban őrizni.
Homár: Élő tetveket szolgáltak fel a Tequila Tavernában: "Legalább friss volt a saláta, nemigaz?" - Mi az hogy, nagyonis! Így kell ezt csinálni: olyan friss hogy még mozog!! ^^
Akiktől 235 milliárdot vár az adóhivatal: "A legújabb adóslistákon több mint kétezer szervezet, két község és 3500 magánszemély szerepel." - ...akik helyett megint mi fogunk fizetni.



 

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés