2011. 09. 12.
Cenzúrapróba (szept. 12-13-14-15.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, SZEPTEMBER 12.:
VEGYTISZTA RIMÁNC

Hótgyenge hétkezdés, de ez már így megy egy ideje. Csak még egy korsó, és összeszedem magam… Tizenegykor egy kis tiszta románc a Hálózat TV-n, melyben a maffia fiatal csicskása azt hiszi hogy azzal tolhat ki a legjobban a főnökeivel, ha a piszkos (emberkereskedelemből származó) lóvéjukat lenyúlja. A főnökök azt hiszik hogy azzal tolnak ki vele, hogy egy bombacsajt küldenek utána. A csaj azt hiszi jól dönt, amikor az érzelmeire (és a lopott pénz csilingelésére) hallgat. Hát ezért jó hogy engem a tévé nevelt és nem a zucca, mert tudom hogy ebből nem sülhet ki semmi jó, a történeténél csak a címe sablonosabb: Szerelem mindhalálig.
 
Ismétlés, de ajánlott:
M1, 20:05: Gyula vitéz télen-nyáron – A sztárcsinálás az átkosban is csúnya munka volt, de kevésbé megalázó, mint manapság. Az egyszerű melós médiafelemelkedése, kiábrándulása és ennek ellenére örök élete – mert az már akkor is nyilvánvaló volt, hogy the show must go on, a népnek nagyobb szüksége van a cirkuszra, mint a porondmesternek a pihenőre. Mindez abból a korszakból és korszakról, amikor max. két tévéadó volt, és azok is szigorú ellenőrzés alatt. Ugyanabban az időben Fellini Satyriconját adja a Cinemax, és mint a Gyula vitéznél, itt is felismerhetők a párhuzamok mai korunkkal, örök tanulság hogy a történelem csak ismételni tudja magát. A kétarcú nő is egész biztosan voltmár, de mégis itt a helye, Garbo (a Greta) kettős szerepben, mint egy médiamogul hirtelen felindulásból elvett felesége, és a feleség ikertestvére, aki a férj után megy Amerikába, hogy hűségét tesztelje: hajlandó-e a mágnás elhagyni az elvileg Európában maradt feleségét és amerikai barátnőjét is a feleség ikertestvéréért? Ha nem George Cukor rendezte volna hanem valami mai Nagy Név, akkor tuti erotikus thriller lett volna belőle, így viszont marad az, ami: egy kellemes vígjáték, aminek külön hagsúlyt ad, hogy ez volt Garbo utolsó szerepe. Kezdés kilenckor a Dunán.
 
Nem ajánlott rovat:
Duna 2. 21:10: Megyejáró: Borsod-Abaúj-Zemplén megye – Messzire kerülöm. A műsort is meg lassan a megyét is…: ///
 
Kis hírek a nagyvilágból:
Nyolc Harley-t loptak el a motorostalálkozón: "A karintiai fesztiválon 25 ezren vettek részt, a lopások ellenére a rendezvény sikeres volt." – Ja, nagyon. A tolvajok számára biztosan.
Kate Winslet 7 éves fia felkészült a melegségre - Az igen, 7 évesen eldönteni hogy én akkor holnaptól meleg leszek. Nem az iskola, a sport, hanem a sekszuális identitás.
Lángoló: Amy Winehouse az alkoholmegvonásba halt bele:
„Hivatalos eredmény még nincs, de Winehouse apja szerint a lánya nem csak a drogozást vitte túlzásba, hanem a detoxot is.” – Hát akkor nem maradt más: igyunk az egészségére, és ezzel előzzük meg a saját halálunkat is! Év kommentje-candidate:

gyilkos fűegér 2011.09.12. 11:40:20
Ezentúl az eddigieknél is jobban ügyelek arra, hogy nehogy megvonjam magamtól az alkoholt. Első az egészség.

 
Damu Rolandot hat év börtönre ítélték: „Nemi erőszak, személyi szabadság korlátozása, súlyos testi sértés. Bűnösnek találták elsőfokon.” – Mondanám hogy van igazság, de ettől az egy ítélettől még nem lesz.
Gáspár Győző nem ment el a bíróságra: „A 22,2 milliós adócsalási ügyét tárgyalták volna, de inkább befeküdt egy pécsi klinikára.” – Abszolút megértem. Ha választanom kéne egy huszonkétmilliós adócsalás-per meg egy wellness-hétvége között, én is a másodikat választanám.
Robbanás egy francia atomlétesítményben: "Egy ember meghalt, négyen sérültek. A szakértők szerint nincs sugárveszély, hűtik a felrobbant kályhát." - Basszus, Fukusimában meg Csernobilban is ezzel kezdődött. És ott is először eldugták a hírt a többi mögé :SSS
Itt az új Alkonyat-film bemutatója: "A főszereplő terhes, a faszija vámpír, az a helyes indián srác meg farkas. Még mindig." - Én meg még mindig LESZAROM. Szerintem amúgy ez még az eggyel előbbi film, csak átcímkézték. A közértekben is így szokták a lejárt szavatosságú árukkal!!!
Umberto Eco kijavította A rózsa nevét: "A szerző korrigálta az 1980-ban megjelent mű hibáit és a latin nyelvű idézeteket is lefordította." - Eddig csak a szakálla miatt hasonlított George Lucasra. Innentől kezdve már másban is...
 
 
KEDD, SZEPTEMBER 13.:
EGYIK ÜGYNÖKÜNKET LEKAPCSOLTÁK PRÁGÁBAN

SUNÁZ Kár érte, jó munkatárs volt.
…ellentétben a műsorszerkesztőkkel, felőlük akár fel is fordulhatnánk a képernyő előtt.

Ismétlés rovat:
Filmmúzeum, 21:00: A leghosszabb nap – Nem az, mert csak csak háromórás, de ezalatt több történik mint a Sátántangó fél (vagy negyed, mittudomén) napja alatt, és nem véletlenül: a normandiai partraszállást öntötték örökbe, nagyon nagy nevekkel (az überskót Sir Sean Connery, az örök cowboy John Wayne, a szelídmotoros Henry Fonda). A film maratoni hossza alatt mind a négy résztvevő ország fiainak helyébe bele tudjuk magunkat helyezni (oké, a németekébe talán kevésbé). Elkoptatott kifejezés a „háborús klasszikus”, de erre abszolút illik. Ugyanabban az időben újabb ismétlés a Dunán: Bacsó Péter félig szatirikus, félig tragikus korrajza (Te rongyos élet) a kommunista rezsimben hánykolódó színésznőről, aki egy emigráns gróffal kötött házassága miatt osztályidegennek számít: hol kitelepítik, hol –állami nyomásra- elő kell adnia régi slágerét. Negyed tízkor Vin Diesel nagy dobása a svarceneggeri úton a TV2-őn, azóta is a példakép nyomában halad (vígjátékokban szereplés, miegymás), de a nagyközönség tudatalattijában most már mindörökké Xander „xXx” Cage marad, a feltuningolt kaszkadőr, aki egy Prágában lekapcsolt titkosügynök helyére lépett az ottani világuralomra törő anarchisták ellenében. Látvány és akció, de semmi más. Ja, meg Asia Argento, aki miatt én kihagyom.

Kis hírek a nagyvilágból:
96 százalék az esély a görög csődre: „Londoni elemzők szerint példátlan magasságban a csődkockázat, ilyen még nem történt fejlett állammal.” – Bazi nagy görög bukta reloaed. Hamarosan a te országodban is, és nemcsak a mozikban!
Hatósági áras lesz a víz is - Az árvíz meg a belvíz is? Mert akkor nem mi fizetünk, hanem nekünk fog fizetni az állam :DDDD
Hírcsárda: Orbán: Ne figyeljenek oda a WikiLeaks-re!: „Egy újabb dokumentum szerint Orbán kijelentette, nem kell odafigyelni arra, amikor azt mondja, hogy nem kell odafigyelni arra, amit mond.” – Nem az gáz, hogy a hol jobb, hol rosszabb Hírcsárda is ezen poénkodik. Az igazán ciki az, hogy két olyan esemény is van, amiről mélyen hallgat az Index, miközben a felületén működő blogok már többször is kivesézték őket. Az egyik ez, a másik kertész ákos (innentől kisbetűvel) gyűlölködése.

kertész ákos rovat:
Bő két hét telt el azóta hogy kertész ákos levelét megírta, és mélyen hallgatott róla a vezető hírportál. Bő két hét. Én írtam egy szép bejegyzést, amit végül nem raktam fel, maradjunk annyiban, hogy részemről fiatalkorom egyik meghatározó olvasmányát, a Makrát -kertész összes többi, nálam meglevő művével együtt- letettem a kuka mellé, aki akarja vigye el (megjegyzés: eddig senki nem csapott le rá). Szóval méla csend, egyedül BDK, a Prae-re is író Balla D. Károly reagált kertész levelére, neki ezúton is respekt. Két hét, egész mostanáig, amikor az az orwelli történés esett meg, hogy kikerült az indexre egy hír, ami olyan eseményre reagál, amit első körben le se hoztak:
Bocsánatkérésre szólította fel a kormány Kertész Ákost: „Ha az író ezt nem teszi meg, a kormány szemében méltatlanná válik a Kossuth-díjra.” – Az nekem nem elég hogy méltatlanná válik. VEGYÉK EL TŐLE ezt a díját is meg az összes többit is, a juttatásokkal együtt, és innentől ne kaphasson írói munkát. Nap kommentje a(z amerikai) népszabóból, jó régről, a nagybetűk ellenére is kimondja a lényeget:

simi 2011. augusztus 30. kedd 00:01
Csak arrol tudok nyilatkozni,amit ismerek.Az Egyesult Allamokban elek mar nagyon hosszu ideje.Egyet mondhatok:
Ha egy amerikai kolto,az amerikai neprol igy nyilatkozna,akkor az amerikai koltot meglincselnek(szerencses esetben).
Ez a level HAZAARULAS! AZ EGYIK LEGNAGYOBB BUN AZ EGYESULT ALLAMOKBAN!!!
SZEGYEN ES GYALAZAT!


Mégsem genetikusan alattvaló a magyar: "Kertész Ákos visszavonta korábbi írásának egy mondatát. A kormány visszavette volna tőle a Kosssuth-díjat, ha az író nem kér bocsánatot." - ...vagyis genetikusan már nem vagyunk alattvalók, de a röfögős-dagonyázós rész meg a többi, az továbbra is vonatkozik ránk. Nagyon kellhet neki az a Kossuth-díj :DDD Egy mondatot visszavon, basszus. Késő, ákos bácsi. Az a kupac könyv az ottmarad a kuka mellett. És még mindig nem kell senkinek.


SZERDA, SZEPTEMBER 14.:
HULLÁM: HÖLGY

Nyolckor vissza a múltba a Cinemax segítségével, egész pontosan 1987-be, amikor Kim Basinger volt a legjobb nő. A Bízzál bennem! nem mentes a főhősnő sekszepiljének hatása alól, az általa játszott karakter az aktuális Playboy-fotózása anyagát próbálja visszaszerezni, amikor belecsöppen egy gyilkosságba, és nem elég hogy tök más fényképeket visz magával, de kénytelen fasírtban levő férjével együtt menekülni. Nem ez lesz az egyetlen önéletrajzi áthallásokkal bíró film ma este: a Dunán a francia mozi egyik nagymenője, Jean-Paul Belmondo próbálja meg kilenckor átadni a stafétabotot egy ifjú titánnak (a késelős Samy Nacierinek), nem csak castingban, hanem a film történetében is: egy éppen hullámvölgybe kerülő újgazdagot egy hozzácsapódó, hozzá hasonlóan zűrös életű tanítvány segíti, miközben Az utolsó kalandor megtanítja a saját fortélyaira. Csak hogy teljes legyen az iménti staféta-hasonlat: Georges Simenon regényének első feldolgozásában még Belmondo játszotta a reményekkel teljes ifjút. Nacieri-t akárhogy nyomják, sajnos még mindig csak egy ellenszenves, közepesen tehetséges színésznek fogom tartni, vagyis a bot átadása helyett a kontraszt lesz többségben, ez amúgy az első rész. Negyed tízkor egy rövid kis doksi (Hintát kötök az életemből) a másik Dunán (2. Autonómia) egy erdélyi kis faluról, Parajdról, ami a hagyományos nevezetességek mellett arról is híres, hogy rengeteg benne a fiatal,-és egyéb korú öngyilkos. A Hálózaton vár ránk a ma esti utolsó tényfeltárósdi, ezúttal jó későn (tizenegykor), ami mindannyiunk kedvelt útitársairól, A bicskákrul szól. Azt eddig is tudtuk hogy hosszabb útra nem mehetünk nélkülük, most az elkészítésük és történelmük lesz terítéken.

SÜN! rovat:
A tengeri sünök egész testükkel látnak – Ezek szerint a tengeri sünök az óceánok rendőrei!
Halott sünre kakált egy angol az utcán: ""Ha muszáj, akkor muszáj" - indokolta tettét a 34 éves férfi az őt letartóztató rendőrnek." - Biztos neki is baja volt már a sünökkel. SÜN!!!4444 négy

Kis hírek a nagyvilágból:
Az apasággal csökken a tesztoszteronszint: "A tesztoszteron szerepet játszik a párkeresésben." – Hát akkor én asszem egy darabig még nem alapítok családot...
Damu Roland kemény visszavágóra készül: „Az ügyvédemmel előveszünk olyan dolgokat, amik azt bizonyítják, hogy a hölgy hazudik és nem én – háborgott Damu a nem jogerős ítélet után.” – Nyilván az összes barátnő hazudik. Nyilván a családtagok is hazudnak. Meg a bíróság is...
Bugyiban pózolt a román politikusnő: "A Demokrata Liberális Párt ifjúsági szervezetének titkára, Alexandra Bulz amerikai ügynökségeknek küldte el erotikus képeit, de azok kiszivárogtak." - A román-magyar és egyben a konzervatív-liberális megbékélés nevében...SUNÁZNÁM. Két legyet egy csapásra, és még a hasznosat is összekötném a kellemessel, mert bomba jó a kiscsaj!
16+: Ilyen Scarlett Johansson meztelenül: "Telefonjával fotózta magát a színésznő, megszívta." - Felmerül a kérdés: minden színész meg politikis ennyire hülye? Vagy csak ennyire kell a reklám ami a villantással jár? Nap (első) kommentje:

2011.09.14 16:09:06 Flagship
Szerencsére láttam már szebbet is, ettől függetlenül persze lőném egész éjjel, mint a Téli Palotát... :-))


18+: A mikulásozást jól ismerik a fétispornósok - Mikulás bácsi, tudnod kell, hogy vannak még rossz gyerekek!!!!44 négy
Kína Dubaja öt éve lakatlan - És ez vár a dubaji dubajra is, amint elfogy az olaj ^^
Valujev puszta kézzel vadászik vaddisznóra: "A 213 centis Szörnyeteg két éve nem bokszolt, ha bekerül az orosz parlamentbe, már nem is fog." - Pedig ott nagyobb állatok vannak mint az erdőben. Ideje újra felhúzni a bokszkesztyűt!
Kivonul Magyarországról a Bacardi-Martini - Na itt kezdődik a vég, amikor már az italforgalmazók is menekülnek. Erre nekem is innom kell :((( - "Kevesebbet iszunk, és a jövedékiadó-emelés is betett. 20 év után mennek, forgalmazójuk azért lesz." - Éppenhogy nem iszik kevesebbet az átlagember, sőt: többet fogyasztunk, csak nem Bacardit, hanem ilyen pancsolt meg tablettás szarokat.
Világuralomra tör a Windows 8: "Egérrel-billentyűzettel, vagy érintőkijelzővel is irányítható, netbookon és hatalmas szerveren is fut." - Ennyi sok lehetőség, és én egyikre se fogom telepíteni.
Halálosztó csillagot fedeztek fel: "A Napnál százezerszer intenzívebb röntgensugárzással bombázza bolygóját." - Tehát akkor mégiscsak van Halálcsillag! Most már csak Darth Vadernek kéne felbukkannia, és bedobnia Lucast a röntgenbe.
Comment: Borzok ették meg a Gordon Ramsay-hasonmás pornótörpét: "Egy angol bulvárlap szerint a 109 centis férfi testét egy borzklán vermében találták meg." - Pornótorzon borz.
VV Laci hatmilliót bukott a Szigeten – Tudom hogy ilyenkor mindig felteszik a lemezt egyesek, hogy más kárának örülni mennyire magyar szokás, de mit tegyek: ellenszenves a VV is, a Laci is, a Sziget is, örülök hogy nem hoztak egymásnak szerencsét. Hatmilliót bukni, az már szép, abból jó sok Gianna Michaels-dévédét lehetne venni, sőt akár őt magát is kibérelni egy hónapra. Vagy akár kettőre is ^^
Rap-lemezbolttal fogott 37 bűnözőt a londoni rendőrség: "A Boombox lemezboltba nemcsak hiphop-rajongók és reménybeli rapperek jártak, hanem bűnözők is itt bonyolították drog- és fegyverügyleteiket - amiket a boltot üzemeltető rendőrség lehallgatott. Az akció végén összesen több mint 400 év börtönbüntetést osztottak ki." - ...és akkor legyen még egy Nap kommentje:

Christopher Lambert 2011.09.13. 17:06
Itt ezt nem tudnák megcsinálni, mert SENKI sem jár lemezboltba!




CSÜTÖRTÖK, SZEPTEMBER 15.:
KALANDTARTALÉKRA FEL!


Szabó Rozáliát agyonbaszta a villám.
Ajánlott rovat:
Nyolckor a National Geographic-on a Gyáróriások aktuális részében egyik kedvenc whisky-m, a Jack Daniels gyártását mutatják be. A műsor is meg az ital is ajánlott :) Utána 20:35-kor egy jó kis horror az HBO2-őn, a pár éve meg nagy ígéretnek számító Piper Perabóval, aki itt három másik kölyökkel együtt igyekszik a Világméretű Fertőzés elől az utolsó állítólagos tiszta területre, de ahogy mi azt a többi hasonló moziból már tudjuk, it’s a trap, sőt: Víruscsapda. Kilenckor folytatják Belmondo, Az utolsó kalandor történetét a Dunán, ezúttal a második résszel, melyben egy afrikai házba szorul vissza Paul Ferchaux, a bukott üzletember és az egyetlen figura, aki még kitart mellette, a mindenese, Mike Baudet (Samy Nacieri). Igaz a régi közmondás, mely szerint lakva ismerszik meg az ember társa, és amint az várható, itt már egymás nyakának is esik mester és a tanítványa. Nahát, még rímel is! Ugyanabban az időben egy sportdráma a Hálózat TV-n, amit csak Keanu Reeves rajongóinak tudok nyugodt szívvel ajánlani, a sztori maga ezerszer voltmár, még ha ez a megvalósítás nem is. Sad Keanu itt egy alkoholista, lecsúszott, sportfogadásokon elszegényedett iskolai edzőt alakít, aki Chicago egyik rosszhírű iskolájában egy hasonlóan rosszhírű csapatot kellene hogy felhozzon a semmiből a nullára, mindez a kötelező érzelmi szállal megbolondítva, de a baseballt nekem még azzal se tudják eladni. Röviden, ha létezik is igazi (filmes) Aranytartalék, annak még nem jött el a bevetési ideje. Éjjel fél tizenkettőkor félórás, már a címében is (ARCpoétika) portrésorozat az M1-en, ami ezúttal a zeneszerző (és fogorvos!) Vukán Györgyről szól.

Kis hírek a nagyvilágból:
Johnny Depp zombi Michael Jackson lett: "Tim Burton zombikról, vámpírokról és vérfarkasokról forgat kedvenc színészével." – Ha ez igaz, akkor van egy olyan érzésem, hogy a bevétel nagy részét az örökösök fogják kapni.
IDDQD: Másfél milliárdot bukik Amerika az Angry Birds miatt: „Hasraütésszerűen kiszámolták, mennyi kárt okoz a játék a gazdaságnak.” – Ne sírj, Amerika! Magyarország is bukik, pedig itt nem nyomják a dühös game-et éjjel nappal! :DDD
Árad a szexszag az Összeesküvők házából: "Vigyázat, a képek között feltűnik a farkát igazgató Tilla és a félpucér Hajdú Péter is." - DO NOT WANT!!!!!!!!
3 órás műtéttel szedték ki a péniszbe csúszott 15 centis angolnát - Ha az előbbi a do not want kategória, mit mondjak erre? Semmit, megyek hányni.
LG: Vetkőzős tollal ingyen zene: "A Kolin csinált egy holografikus koncertet, most pucér nőkhöz ad zenét. Plusz itt egy 3D-s klip." - ...és itt meg a bizonyíték, hogy nekik a zene másodlagos a körítés mellett.
Mozgólépcső vinne a Várba a Duna-partról: "A kormány a Vár felújítását tervezi, ami nagyobb feladat lenne, mint amikor Hauszmann megépítette a Palotát. Rocktörténeti múzeum is épül. :DDDD" - Nem a hír a durva (persze az is az valahol), hanem hogy így, szmájlisan került ki a címlapra:





Kulcsszavak: bdk, Kertész Ákos

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés