2011. 09. 26.
Wolfgang Amadeus Pedersen (szept. 26-27-28-29.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, SZEPTEMBER 26.:
RANDEVÚK ÉS GYERMEK-ORROK


...de kik azok a Wittner-fiúk?
Ajánlott rovat:
Duna TV, 21:00: Gyermekkorok – Bár nem azon rendezők hozták tető alá akinek gyerekkoráról, illetve annak egy meghatározó pillanatáról szól (micsoda névsor: J. Renoir, Hitchcock, Bergman, Orson Welles, Jacques Tati és Fritz Lang), de mindig szívesen veszem a tiszteletadást, főleg ha az megmutatja, később miért is lettek akkora nagy nevek az itt még fiatal gyerekekből – bár teljes magyarázatot nyilván az sem ad arra, hogy miből lesz a rendezőzseni.
Cinemax, 21:35: Párizsi randevúk – A romantikus trilógiák francia mestere itt három korábbi opusát zárja le (háromszorosan is), természetesen hol másutt, mint a francia fővárosban, ismét csak egymásba gabalyodó fiatalok életén keresztül.
FEM3, 22:10: A titkos ablak – Johnny Depp és John Turturro egy Stephen King-adaptációban. King ezúttal az önmarcangolósabb arcát mutatja nekünk, önéletrajzi áthallásoktól telten: egy valaha sikeres író egyedül próbál válása után regenerálódni, de a pihenésben minduntalan megzavarja egy zavart fickó, aki szerint írónk ellopta egy ötletét. Huncut, akinek beugrik a Tortúra (őrült rajongó) vagy a Ragyogás (hegyvidéki megőrülés, belső démonokkal viaskodva).

Meglepődtem volna, ha rovat:
Négy új gyanúsított az iszapömlés ügyében: "Nyolc gyanúsított van, mind a MAL Zrt. jelenlegi és volt munkavállalói, akik szabadlábon védekeznek." - Meglepődtem volna, ha nem szabadlábon védekeztek volna. Meglepődtem volna, ha a felső vezetés bármiért is felelős lett volna.

Kis hírek a nagyvilágból:
Egyre rosszabb a hangulat: "Másfél éve nem látott mélységben a várakozások." – Miféle hangulat? Miféle várakozások?!
Gránátot találtak a tarcali óvoda udvarán: „A gyerekek nem voltak veszélyben, mert az intézményt felújítják, zárva van.”
Pest megye nagy bajban van: „Azt ígérik, lesz fűtés az iskolákban, pedig tavasszal sok helyen már menza sem volt.” – Fűtés, ingyenkaja… Na csak addig örüljenek ezek a dőzsölő iskolások amíg nem kapnak ők is egy gránátot az udvarukra. Vagy egy lófejet!!!444 négy
C:c: Havas Henrik visszatér a Heti hetesbe – Újabb ok hogy messze kerüljük a hárombetűs csatornát. - "Kétszer kirúgták, kétszer magától lépett le, de most megint hiányzott neki Bajor Imre." – Ennyire hiányzik neki az alkesz kishuszár? Költözzön vele össze.
Sírva köszönt el Stohl a Nemzeti Színházban – Én meg hangosan röhögök rajta.
Gáspár Evelyn súlyos autóbalesetet szenvedett – Na, az egyik bemegy, erre itt az utánpótlás. Balesetet szenvedett? Még mindig jobb, mintha okozta volna, lásd egy hírrel feljebb. A tálalás annyira könnyes, higy muszáj vagyok idézni: - "Kislány ő még, csak tizenhét éves. Nem jár diszkózni, nem látják őt inni, nem látják éjszakázni. Ő olyan kislány, akiről a szülői értekeztelen is azt mondták, hogy a legjobb az osztályban. (…) "Ugyancsak két hete van meg a jogosítványa, de nagyon jól vezet Evelyn. Sóshartyán és Kishartyán között, a 22-es úton vesztette el uralmát az autó fölött" - tette hozzá.” – Akkor matekozzunk kicsit! 17 éves kiscsaj, kéthetes jogsival, valószínüleg saját kocsival. Mi következik mindebből?...
Stohl szerződést bontott a Nemzetivel: "A tököli fiatalkorúak börtönébe megy októbertől. Sírva búcsúzott kollégáitól, akik visszavárják." - ÉDES FASZOM, HAGYJÁTOK MÁR ABBA! Inkább azt derítse már ki valaki hogy az a nemrég villamos alá került, szintén nagy bohém
és kétvégén gyertyás színészel pontosan mi is történt.
Búcsú a kváziluxustól: megszűnik a D&G – A célközönség nagy része úgyis hamisítványokat viselt, azokat meg aztán is gyártani fogják.
Fogynia kell az Elite Model Look elsőjének - Anorexia FTW!
Megtámadták a CIA kabuli irodáit: „Hivatalosan egyelőre nem erősítették meg a hírt, a lövöldözésben hárman meghaltak.” - Várjuk meg a hivatalos tájákoztatást. Lehet hogy a hivatalos források szerint senki se halt meg, sőt, nem is történt semmi!


KEDD, SZEPTEMBER 27.:
R.I.P. MAKOVECZ IMRE

Kép innen.
Ajánlott rovat:
Nem szoktam sűrűn ismétléseket iderakni, de kis hazánk vezető organikus építésze, Makovecz Imre elhunyt, úgyhogy nyolckor irány az M1, legalább mi még elgondolkodhatunk mindenről, Ami megtörtént, és ami megtörténhetett volna...

...utána pedig kerüljük messze a TV2-őt, ahol 21:40-kor Stephen Sommers és Bob Ducsay próbálnak új életet lehelni az ÓLOM játékkatonákba (G. I. Joe: A kobra árnyéka). Ami működött a Múmiánál és úgy-ahogy a Van Helsingnél, az itt merő pofárasés (még Arnold Vosloo bevetése ellenére is): bárminemű újraélesztéshez szükség van ugyanis egy (szimpatikus) feltámasztandó alanyra is. Negyed tizenegykor a női szíveknek (és a Nine Inch Nails-rajongóknak) kedvez a FEM3 a Closerrel (Közelebb), a címe is elég ahhoz hogy leüljünk elé, hátha felcsendül Reznor bácsi legendás dala. Jude Law és Julia Roberts a garancia arra hogy (valószínüleg) nem fog: ez egy szívzűrös dráma, ahol mindenki hazduik mindenkinek, ahogy az máűr házaspárok között megszokott. Kihagyható. A főműsor persze megint foci lesz, ezúttal a PRO4-en a Real Madrid és az Ajax Amszterdam mérkőzését adják 20:40-kor a Bajnokok Ligájában. Végül negyed tizenkettőkor újabb távolba szakadt hazánk lányáról regél a retekklub XXI. Százada. Valószínüleg még mindig van aki kváncsi Gábor Zsazsa életére, nekem már gyerekkoromban is csak annyi maradt meg belőle hogy jól házasodott és még jobban vált el. Ez is valami. Nyolckor lesz még egy roppant fárasztó multikulti a Cinemaxon Berlinből, ahol rossz útra tévedt török fiatalokat vesz szárnyai alá egy helyi imám. A Sahádát nem kisebb ember, mint Angela Merkel cáfolta meg, mégpedig azzal a kijelentésével, hogy a multikulti megbukott, és ez hivatalos, szóval abszolút menők vagyunk, ha nem kapcsolunk ide.
 
Kis hírek a nagyvilágból:
LG: Lou Reed és a Metallica első közös dala: "Október végén jön a nagylemez, a The View című szám már most heves vitákat vált ki." – Nem csoda: egyik előadó célközönsége se tud vele mit kezdeni.
Kikapcsolás után is követ a Facebook: "Akkor is tudja, mit csinálunk, ha már kiléptünk róla. A jogvédők háborognak, a Facebook hallgat." - ...és vele kussolnak a júzerek is, ahelyett hogy ezrével lépnének kifelé. Ez csak egyet jelenthet: ez a hír több mint egymillárd embernek tetszik, én meg asszem betehetek egy új linket ide jobboldalra: Nagy Testvér - már egész közel.
Eltüntették egy képviselőnő dekoltázsát - Szép, szép, de sajnos a photoshop magukat a politikusokat még mindig nem képes eltüntetni :(
Fél a mobiltól az amerikai nemzetbiztonság: "A felelős vezetők már a téma említésétől is gyomorgörcsöt kapnak." – Szegények. Vajon az internetről tudják már hogy létezik? :DD
Szívlapát: Izzadt herék jégkrémből: "Az American Family Association bojkottot hirdetett a fagyis cég ellen." - Ugyan már, ezek csak Séf bácsi SÓS cukros csokigolyói!
Steiner Kristóf férjes férfi lett: "Az író-műsorvezető-főszerkesztő kimondta a boldogítót pasijának, Matannek."SUNÁZ nem bírom leírni o_O Mindenesetre az ifjú párnak sok boldogságot ÉS BŐSÉGES GYERMEKÁLDÁST
Keresztes Ildikó röhögőgörcsöt kapott az X-Faktor Kiszel Tündéjétől: "Bús Atyimcsev Judit már fellépése előtt sokkolt, énekével és előadásával még rá is tett egy lapáttal." – Nem értem mi ebben a nagy szám, szombat este a Búfelejtőben én is kb. így szoktam tolni!
 
 
 
SZERDA, SZEPTEMBER 28.:
VESZETT AMAZONOK ÖSSZESSÉGE

Délibábmentes Hortobágy :(
Bészakasz:
Ki mondja, hogy a B-kategóriában nincsenek ígéretek? Az Ősamazonokban -főleg az eredeti címe (Jurassic Women) alapján- ott rejtőzik egy gyökeresn más alkotás magva, igen, a pornóról beszélek. Ha csak egy kicsit is kreatívabbak lettek volna az elkövetők, nem a Jurassic Park, az Egymillió évvel ezelőtt és a Majmok Bolygója keverékét forgatták volna le, hanem teljesen rámentek volna a tálcán kínálkozó double entedre-re, és kaptunk volna egy napjainkban játszódó, eldugott feminista törzsben végrehajtandó Seksz-missziót. De nem így alakult, így marad a távoli bolygón élő és a férfinemmel harcban álló asszonytörzs fárasztó meséje a Hálózat TV-n. Pedig az én ötletem anyagilag is megérte volna, a családosokat egyik verzióban se kell(ett volna) bekalkulálni, hiába teszik kilencre.
FEM3, 22:10: Holtak szigete - Uwe Boll neve a garancia a magas művészi értékre, amit már a cím is sejtet. Ha nem a brutális zombik, akkor a velük harcoló, szépséges fiatalok fognak odaszegezni minket a székhez, vagy ahogy újbeszélül mondják, a besza-behu garantált.
 
Ajánlott rovat:
Ha eddig voltak kétségeink afelől hogy a kommunista megszállók semmivel se voltak különbek azoknál akiknek a helyére ültek, az Út a semmibe eloszlatja ezeket. Az M1-en éjfél előtt tíz perccel kezdődő doksi a hazánk területén működők átnevelőtáborok közül a hortobágyiról szól, főként a túlélők visszaemlékezéseire alapozva.
 
Ismétlés, de ajánlott:
HBO Comedy, 20:25: Texas elveszett szüzessége – Az elég szarul sikerült magyar cím a kultikus amerikai punk / funk / avantgárd zenekar, a Talking Heads vezetőjének alkotását takarja. Volt már, ajánlottam már, de amellett hogy mindig élmény a True Stories világába alámerülni, azért is dokumentum, mert innentől vált nyilvánvalóvá hogy mennyire külön utat akart járni David Byrne és anyazenekaza. Mi sem mutatja ezt jobban, mint a mindig elmondandó trivia: az együttes filmhez tartozó sorlemeze megjelent abban a verzióban is, ahogy a filmben adják elő a dalokat. Ha még a szintén legendás koncertfilmet (Stop Making Sense) is leadnák, ráadásul valami mindenki által fogható csatornán, teljes lenne a boldogságom.
 
Kis hírek a nagyvilágból:
Majka bedőlt Kótainak, aki bedőlt a Jézus-arcúnak, és kölcsön adtak neki: „Jelenleg a vádlottak padján ülnek zsalorásért. A sértett Tasnádi egykori honlapkészítője, aki állítólag többszáz millióval tartozik szinte fél Budapestnek.”ÉN MÁR CSAK EGY KÓLÁT KÉREK!
Tarlós elmegy a BÖSZ következő ülésére: „A kerületek kibékültek a főpolgármesterrel.”   - Ilyen BÖSZmeséget!
Letartóztatták a szexrabszolgák után kutató újságírót: „Egy kínai tűzoltó barlangban tartotta áldozatait. Egy újságíró a sztori után ment, de ő sem járt jól.” – Még mindig jobb mintha úgy járt volna mint a seksz-rabszolgák. Vagy mint Zsanett.
38 éve tartja az ég felé a kezét a jógi – De ráérnek egyesek, de ráérnek!!! - „Amar Bharati 1973 óta tartja fel jobb kezét, mely mára csonttá aszott, és mozdíthatatlanul égnek áll.” – Egy biztos: rejszolni már nem nagyon fog vele, nem mintha eddig sokat csinálta volna. Ha legalább mutatna valamit az ujjaival, azzal demonstrálna valamit, bár sok értelme annak se lenne.
Diáklányok előtt maszturbált a kecskeméti férfi – Na, ez meg a másik szélsőség. Nyilvános kasztráció gyere haza!
Boltokat nyitnak az uzsorások: „Az uzsorások taktikát váltottak: boltot nyitnak, és nem kölcsönt, hanem árut adnak kamatra. Hiába szigorítja a kormány a Btk.-t.” – Bizony, vannak ilyen kipusztíthatatlan foglalkozások Magyarországon! Színesfémátvevő, uzsorás…akárhány szobrot, acélgerendát meg sínt lopnak el, valaki mégis átveszi. És akárhány ember él nyomorban, mindig lesz egy aki meg tud még ezekből is gazdagodni. Magyarország, én így szeretlek!
Több ezer tüntetőt várnak Gyurcsány kihallgatásának idejére – Ezt voltmár: egymillióan a sajtó szabadságáért. Remélem most is lesznek annyian mint azon a legendás rendezvényen! :D - „Ha Gyurcsányt nem mentik fel, tovább tiltakoznak.” – Ajánlok a kedves birka tüntetők figyelmébe egy idézetet a kedvencüktől: „Lehet tüntetni a Parlament előtt! Előbb-utóbb megunják, hazamennek.” Na ezért az emberért mentek ti az utcára, marhák. Tapsoljátok meg magatokat.


CSÜTÖRTÖK, SZEPTEMBER 28.:
TERHESFORMA

Oké, agyonvert, de legalább a síromat rendben tartja.
Talán érdemes lesz:
RTL Klub, 22:10: Láthatatlan – Szokatlan krimi, mert az ugye nem sűrűn fordul elő hogy egy, a Komfortos Mennyországba majdnem belépő, élet és halál között vacilláló srác próbálja magát visszahozni az életbe úgy, hogy kinyomozza balesete körülményeit (az elkövetőket ismeri, egy GYEREKCSÍNYTEVŐ agresszív osztálytársa és annak haverjai voltak). Mára talán még ez a legjobb választás.

Ismétlés rovat:
M1, 20:05: Szinglik éjszakája – Sas Tamás rendíthetetlenül próbálkozik. Beveti az (akkor) aktuális hívószót („szingli”), a(z akkor) épp felfutó témát (házasság vs. énközpontú egyedüllét), bedob pár celebet (pókeres kordagyuri), pár biztos arcot (Scherer Péter), és kész a közönségfilm. Mindezek ellenére mégiscsal van benne valami nagyon valósághű: az, hogy a főszereplő csaj csak egy (gondolom nem túl szegény) arisztokrata kedvéért mond csak le a szinglilétről. Negyed kilenckor majdnem ugyanez az HBO2-őn, csak itt a Nagy Öööö-t kereső Jennifer Lopez nem bírja tovább, és mesterségesen (naná, majd szűznemzéssel) megtermékenyül – és amilyen a Zélet, egyből rátalál a Zigazira, kérdés hogy amaz mit szól majd az úton levő gyerekhez, mert amikor elkezd gömbölyödni a Zasszony hasa, az már nem lesz elég kifogás, hogy Ilyen a formám!
HBO, 21:20: Hibrid – A Kocka rendezőjének felemás alkotása, lásd még: Dark City. Ebből is lehetett volna sokminden (sci-fi thriller, génmanipuláció-ellenes propagandafilm, vagy -ismétcsak- erotikus alkotás), de ahhoz a rendezőnek is tudnia kellett volna hogy mit is akar a filmmel meg a nézővel. Így ami nekünk jut, az csak a kesernyés szájíz egy örömtelen édeshármas után a főszereplő kutató-házaspár és az általuk összekutyult lény között.

Kis hírek a nagyvilágból:
Tíz hónap börtönt kapott egy szalámitolvaj: "A férfi egy miskolci áruházból vitt volna el tizenhat rúd szalámit, első fokon letöltendőre ítélték." - FREE TIBET BAKÁCS TIBOR BESURRANÓ! Muhaha.
Kínos baki a brit ITV csatornán: „Egy számítógépes videojátékból kölcsönzött harci jelenetet szerepeltettek eredeti felvételként.”Ebben is megelőztük őket! Magyarország mindig az élen jár.
Két mellből csinált egyet a kontár sebész: „Dinora Rodriguez soha többé nem tudja becsukni a szemeit, mellei pedig összeolvadtak.” – Dehogy kontár, csak újító. Lehet hogy jövőre ez lesz majd a divat, ki tudja!
Repülőgépmodellel akart Amerikára támadni: "A 26 éves Razwan Ferdaus fel akarta robbantani Allah ellenségeit, a Pentagont és a kongresszust." - Édes faszom. És ez, akárcsak a 9/11-es pilóták, amerikai állampolgár.
Irán hadihajókkal fenyegetné az USA-t - Nahh, még egy ország amelyik házhoz megy a lófaszért. - „Azt tervezik, hogy "arrogáns világhatalom" atlanti partvidékének közelébe küldenek egy flottát.” – Elkéstetek srácok, mind április elsejéről, mind szeptember tizenegyedikéről :DD Amúgy ma mi a fasz van hogy minden iszlamistára rájön a dilinyó? :DDD
Magára hagyták a Tv2-tPEZSGŐT, PEZSGŐT MINDENKINEK! - „A csatorna már nem számíthat az anyacégre, így létszámleépítéssel és műsorok megszüntetésével készülhet a jövő évre. Az RTL-nek is spórolnia kell ezután, a nézők jóval kevesebb csillogást kapnak.”ÉN MÁR CSAK EGY KÓLÁT KÉREK!
LG: Kapja el Britney Spearst Budapesten – Nem kapom el, mert még elkapok valamit!!44 négy - „Az énekesnő már szerdán megérkezett a magyar fővárosba, holott a koncertje csak péntek este lesz.” – Ha ennyire szeretnek ezek a STÁRok Budapesten, költözzenek ide.

Magyarul, bazmeg! Beszélsz te magyarul? rovat:
Újabb értékes alkategóriát szült a kényszer, ideje túlmutatnunk a hírmagyarázás keretein, és segítenünk eligazodni az Olvasónak az egyre terjedő újbeszél fogalmak között. Kezdjük is el!
Kétszáz dollár lesz az Amazon tabletje: „A legocsóbb ekönyv-olvasó 79 dollár lesz.”MAGYARUL: a takarékosság és a természetvédelem nevében a sok birka kb. ugyanannyi (vagy még több) fa kivágását igénylő áramot fog elfogyasztani (nem szólva az idővel szemétdombra kerülő és le nem bomló műanyag e-olvasókról). Nem baj, balfaszok, vegyétek, vigyétek, egyétek, tiétek, tízmilliárd légy sose téved!
Jövőre nehezebb lesz az élet - Meglepődtem...NEM. - „2012-ben kevesebb pénz jut szinte mindenre, az állam magán 300 milliárdot spórol.”MAGYARUL: megint rajtunk fognak spórolni.
A Facebook törölte a kémkedő sütitMAGYARUL: ennyi időbe telt, amíg írtak egy ugyanilyen, (még) nem észrevehető scriptet. Mégis mit képzeltetek? Hát ha a képeiteket nem törlik, miért pont ezt törölnék? :DDD






Kulcsszavak: stohl andrás

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés