2011. 10. 22.
Felforr / Váccpávör vi gát?! (okt. 22-23.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, OKTÓBER 22.:
WHAT DOES MULAN DO?
 
Micsinál? Kicsinál.
Ki se írom lassan, annyira nyilvánvaló, hogy a péntek a könyveké…szombaton viszont vissza a képernyő elé!
 
Ajánlott rovat:
A Disney-féle kilúgozott-rajzfilmes Mulant már ismerjük és a könyökünkön jön ki, de fél tízkor megkaphatjuk a csak félig amerikai (másik fele kínai) 2009-es, élőszereplős verziót is a Cinemaxon. Mulan az igazi anti-Yentl: bár szintén férfinak adja ki magát, de a Tóra lapjai helyett a kard forgatásában mélyed el, annyira hogy apja helyett megy a háborúba.
 
Nem ajánlott rovat:
Háromnegyed tizenkettőkor egy Philip Roth-adaptáció a retekklubbon, az írótól elvárható tolerancia-lecke, nehezen hihető karakterekkel, karakteres bűntudatokkal és Szégyenfoltokkal a múltjaikban. A „főhős” például egy rasszista vádak miatt visszavonult, afrikai származású író, aki egész életében zsidónak adta ki magát, természetesen összeszűri a levet egy nála fiatalabb nővel, akinek félbolond férje meg vietnami veterán. Mondom, ennyi elrontott életet lehetetlen komolyan venni. Csak Sir Anthony Hopkins, Nicole Kidman és Gary Sinise (nagyon elszánt) rajongóinak.
 
Ismétlés rovat:
MGM, 20:00: Bill és Ted haláli túrája – Kicsit füves hangulatú rockzenés-intergalaktikus road movie, Beavis és Butt-head valamint a Wayne Világa nyomdokain. Keanu Reeves már valószínüleg szégyelli, Pam Grier meg szinte fel se tűnik hogy ott van. Kicsit fárasztó, bár a stoner-közönség hülyére fogja magát röhögni rajta (ahogy tizensoksok éve is).
 
Ismétlés, nem ajánlott:
Film+2, 23:00: Dealer – 160 perc amatőrszínészkedés. 160 percnyi modoros párbeszéd. 160 perc ólomsúlyú, csigalassúságú kameraforgatás. 160 perc, amit soha nem fogsz visszakapni az életedből. Nap kommentje:
 
lunatic99 | Válasz       ápr. 09. 15:17 | 43/44
Tipikus álművész, kultúrsznob f*szverés. Olyan, mint a legtöbb mostani fiatal "tehetségünk" filmjei (Fliegauf, Pálfi, Mundruczó, Pater Sparrow <- LOL): sz*r. Nagyon-nagyon mély, nagyon-nagyon művészi, mert minden jelenetben nagyon-nagyon körbe megy a kamera, mert minden nagyon-nagyon lassan történik, mert nagyon-nagyon vontatottan beszél mindenki, mert nagyon-nagyon érzelemmentes a "színészi" "játék", hogy nagyon-nagyon megmutassa az érzelmi kiüresedést, ami arra sarkall minket, hogy ilyen szemétgödör aljára való sz*rokat csináljunk. Sz*r még akkor is, ha minden fesztiválon kapott öt díjat, sz*r akkor is, ha minden okos filmkritikus lila ködben ajnározta, és sz*r akkor is, ha az átb*szott közönség azt, hiszi, hogy van valami köze a zseniálishoz!
 
Kis hírek a nagyvilágból:
Mos Maiorum: Szerethető pártokat!: „Nem csak a magyar politikusok szeretnék, ha szeretnék őket vagy legalább a pártjukat.” – Ha a politikusok azt akarnák hogy szeressük őket, azt rohadt könnyen meg tudnák oldani, tehát max. az elhatározáson múlik.
Gyurcsány Ferenc új pártot alapított: "Az első számú párttagkönyv Vitányi Iváné, a frakcióvezető Molnár Csaba lesz. A Demokrata Párt alakul át Demokratikus Koalíció Párttá." – Gratu részvétem az újabb névvariációhoz, remélem nem lesz hosszú életű. Vitányi meg, szegény…hagyjuk, undorító üzlet a politika.
Hesna Találkoztam Kadhafival: „Olyan előnytelen kép talán soha nem jelent meg Kadhafiról, mint amilyet nekem sikerült készíteni.”SUNÁZNÁM, mármint a riporternőt.
Kihívó aktok a Nobel-békedíjas Nansenről: "1929-ben, egy évvel halála előtt készítette, és elküldte nála 30 évvel fiatalabb újságíró szerelmének." - SUNÁZ basszus ez férfi! :SSS
Strauss-Kahn szexpartikra járhatott: „Francia lapok összefüggésbe hozták a volt IMF-vezért egy prostitúciós hálózattal.” – Most aztán hú de meglepődtem…NEM.
Még a hétvége előtt eljön a világvége - Ehhez képest szombat van, és úgy tűnik hétfőn ugyanúgy be kell mennem dolgozni. Na mindegy, talán holnap, addig is iszom egyet.
 

 
VASÁRNAP, OKTÓBER 23.:
NEMZETI ÜNNEP

Ha ezt olvasod, az azt jelenti, hogy jól döntöttél, és nem mentél sehova (van egy rosszabb lehetőség is: elmentél, és már visszaértél). Elismerem, nagy a kísértés a demonstrálásra, főleg hogy a faszbúkos demográfiaféltők is kivonultak mind az egymillióan (plusz a lájkjaik), de ha nem elég a fos idő, vannak egyéb ellenérveim is. Már kiveséztem egyszer a tüntetés hivatalos indulóját, azóta is próbáltam megszeretni, hiába, viszont találtam egy újabb videót a főszereplő csajról, ami miatt végképp hányingerem lett az egésztől. Nem az a baj, hogy feminista, nem az a baj hogy CEU-diák, nem az a baj hogy modoros és látszik rajta hogy szerepet játszik. A baj a videó végén van, amikor azonosul a szerepével (Külföldről Hazajött Nagyonokos Világlátott Egyetemista), és keresi a megfelelő magyar szót az angol power-re, méghozzá borzalmas kiejtéssel (ne szenvedjétek végig a videót, 03:14-nél van a lényeg, tekerjetek oda).
 
Újszülöttnek minden vicc új, fiatalabb nem emlékezhetnek a _régi_ Friderikusz show egyik adására (ugyanők valószínüleg csak törikönyvben olvastak az ugyancsak spontán szerveződő taxissztrájkról is), ezért összefoglalom nekik (az adást, nem a spontán blokádot, aminek szintén egyik fontos pontja volt az Erzsébet-híd). A műsor vendége egy akkori modellcsaj volt, aki egy kis DUBAJOZÁS amerikai fotózás után úgy el volt szállva magától, hogy azt találta mondani élő adásban, hogy „ő már angolul gondolkozik”. Fridi tudta kezelni a helyzetet, de a mai napig megmaradt bennem az arckifejezése eme mondat hallatán.
 
Ez az elkényeztetett, sose dolgozó, két hét után már külföldiül gondolkodó és az itthoniakat lesajnáló mentalitás jutott nekem eszembe Karsay ZIT Dorottyáról, amikor kinyögi hogy vaccpávör (rakd ezeket a pár hónap alatt magyarul elfelejtőket az 56-os emigránsokhoz, akiknek nagy része a mai napig folyékonyan beszéli az anyanyelvét, és még egyértelműbb lesz a különbség). Nagyon röviden: itt lett nekem nagyon hazug ez a nőszemély és az általa képviselt tüntetés is. Azt is tudom hogy sokan sekszuálisan ráizgultak a csajra, egyszeriben Marianne-t látnak benne (fijjjatal, szép, szabad, okos, felvilágosult NŐŐŐŐ), nos ki kell hogy ábrándítsalak titeket, mégha igaz is lenne ez az imázs, esélyetek sincs (és még mielőtt a megtévesztene a külcsín, képzeljétek el hogy ő lesz az itthoni faszbúkforradalom arca, vagy ami még rosszabb: minket képvisel a Parlamentben vagy az EU-ban).
 
PROTIP közszereplőknek: Ha képviselni akarsz valamit / valakiket, nem árt ha beszéled is a képviselni kívántak nyelvét. Nade elég a komolykodásból, Medwe blogjában született pár okosság:
 
AzHofi 2011.09.01. 22:15:10
én is megsummantanám de olyan módon, hogy utána évekig mosna rám, főzne rám, szempillaspirálna rám, rúzsna rám, csak még egyszer tegyem meg :-)
 
ajatrollah 2011.09.21. 01:19:00
@AzHofi: ahhoz te édeskevés vagy.
 
AzHofi 2011.09.21. 07:29:01
@ajatrollah: oh, nem tudtam, hogy csoportosan szereti. Tudok hozni még egy embert :-)
 
Ajánlott rovat:
Hagyjuk ki a kötelező tiszteletköröket (Viasat3, 21:55: Szabadság, Szerelem, RTL Klub, 23:15: Puskás Hungary) és maradjunk színházközelben, mivel két sikeres színdarab-feldolgozást is kapunk ma, az elsőt pontban nyolckor a Dunán, egy nemkicsit rómeóésjúliás musicalt (56 csepp vér) Kaszás Attila és Alföldi Róbert főszereplésével, ahol Júlia az ávós lánya, Rómeó pedig Robi és haverjaival épp összebalhézni készülnek az elnyomókkal. Valamivel kevesebb utalás a világhírű színműre jobb lett volna, ahogy a Megasztárok szerepeltetése is kicsit erőltetett, ennek ellenére Kaszás Attila miatt simán ajánlott. Negyed kilenckor egy régóta futó (és nem zenés) színdarab mozgóképes adaptációja az M1-en, amiben a fogoly Mindszentyvel beszélget kortársa, Jávor Pál. Nem véletlen a goethe-i címadás (Szeretlek, Faust): a téma természetesen az ember döntései és azok következményei – mert a bíboros is választhatta volna a könnyebb utat, de ugye nem tette. Aki még bírja, annak hajnali negyed kettőkor zenei jóság a Koncertek az A38 hajón sorozat keretében megintcsak az M1-en, és a The Qualitons-szal, hogy ne csak az évforduló körül forogjunk. És még valami: faszbúkforradalom helyett olvassátok el az Index interjúját Maléter Pál özvegyével, tanulságos.
 
Ismétlés, de ajánlott:
M1, 22:25: A lét elviselhetetlen könnyűsége – Kunderai szerelmi háromszög a 68-as Prágai Tavasz kellős közepén egy épp megállapodó nőcsábászról, aki a feleség mellett is megtartja egyik szeretőjét. Az Álmodozók jó értelemben vett ellenpárja, (a fiatal) Juliette Binoche és Lena Olin közé mindenki szívesen befeküdne, ám itt Daniel Day-Lewis-nek jutott a megtiszteltetés.
 
Kis hírek a nagyvilágból:
18+ Pucér modellekkel árulnak koporsót: „A lengyel Lindner vállalat a 2012-es naptárában a csajok egy-egy nemzetet képviselnek.” – Még ha belefeküdne, se kéne, illetve csak akkor hogyha a Zutolsó Útra egy modellt is biztosítanának a (franciaágy méretű és alakú) koporsóban. Komolyan, mekkora poén lenne, szegény csaj megőrülne ott a sötétben, én meg csak fekszem mellette, mert nekem már mindegy, de legalább nem vagyok egyedül, a fáraóknak se volt ilyen jó dolga :DDDDDDD
Hv: 18+ Jasonnek hat nővel kell dugnia - Pornó? Király! - "Míg az öccse párductestű nőket elégít ki, Sookie egy agymosott vámpírt ápolgat." - Ja, hogy a Twilight / Vámpírnaplók / akármi szemét újabb része? Tartsák meg maguknak.
Jessica Simpsonnak lánya leszLESZAROM, ha addig nem énekel. És remélem hogy a gyereke se fog.
Hugh Jackman mindig sírt egy Lionel Richie számonEgyen?! Én az összesen besírok még ma is. Az igazi, nagybetűs Fekete Zene megalázása ez a fajta nyálzene, maradjatok a bluesnál és a jazz-nél (meg rapnél / elektrónál / korai technónál), ha eddig nem tettétek.
Pokorny Lia szeretett csúnya lenni – Mert szép. Én csúnya vagyok, és nem szeretek csúnya lenni!!444 négy : ((((((
Puch nekiment Mesterházynak: „Gyengeséggel vádolta a pártelnököt a pénztárnok, szerinte rég ki kellett volna rakni Gyurcsányt.” – Kivételesen egyetértek, rögtön Öszöd után megtehették volna.
Meghallgatható Lou Reed és a Metallica közös lemeze – A lemezt nem hallottam, viszont született egy Év kommentje candidate:
 
balra 2011.10.20. 16:21:19
első
pina
csinálj jobbat
a demók még jók voltak
elkurvultak
kiazametallica?
kicsoda spanyolország?
miért hitler?
hol volt az a töpörödött, melaszszínű vénember, akit én Poppának hívtam, amikor a ringlispíl bedöglött?
WTF?
LOL!
 

 

Kulcsszavak: 1956

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés