2011. 11. 26.
Dr. Sőder válogatott rémtettei, ötödik rész (nov. 26-27.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Gianna Michaels naplója
 
Budapest, november 26. Mivel hosszú ideje nem hallottam BerTolTról, ezért elindultam utána. Első utam természetesen Bécsbe vezetett, de mivel nem találtam nyomokat, mihamarost továbbindultam Buda-Pesthre. Lucy várt az állomáson, és felvitt szállásunkra, a Rózsadomb Hotelbe. Szobám ablakából igézetes látvány fogad.
Csak pár napja vagyok itt, de már megszerettem ezt a vidám kis országot, s fővárosát is. A Duna nevezetű patak vékony csíkja körbeölel egy titokzatos szigetet, melyen állítólag apácákat tartottak régebben. Valamikor állítólag áradások is voltak itt, mára azonban a Bosch-Bigmarosch tervnek köszönhetően a Duna egy kicsiny, átugorható csermellyé apadt, folyóágyát szabadon tárva a kíváncsiskodók elé, benne döglött halak és állatok és emberek maradványai, na meg tankok, bombák, repülők, órákat el lehet közöttük bújócskázni. A hidak ettől függetlenül állnak, és rajtuk a sárga villamosok is vígan közlekednek, én is ezzel jöttem át az érré apadt folyón. A szigeten az egykori apácazárda romjai. Az apátság fehér asszonyának nevezett tüneményt, mondják, látni olykor még az egyik ablaknyílásban. Lejjebb, a híd felé vezető úton plébániatemplom, körülötte temető, csupa régi sírkő. A város legkiesebb helye ez, állapítom meg első barangolásomban, mert mind a házakra, mind a hegyekre pompás panorámával szolgál. A temető széle egyre szakadozik, sírkövei lezúdultak a régi folyómederbe, és ott hevernek a többi kacat között. Helybéliek, nyaralók és friss szerelmesek sétahelye ez, magam is kijárok majd ide FILMET FORGATNI verseket írni és edzeni az X-traktor következő évadjára. Mindent megtennék énekesi karrierem előmozdítása érdekében. Lucyval is pont erről beszélgettünk, amikor kint ültünk délelőtt a temetőben, és bár a látvány immár mindennapos, mégis úgy meghatott bennünket, hogy kézen fogva sétáltunk és beszélgettünk órák hosszán át a szokásos női dolgokról, s elemezgettük a velünk szembejövőket, kicsit szomorkás hangulatban. Igaz, nekem nemcsak a temetői táj sajdította a szívemet, hanem az is, hogy BerTolT felől egy teljes hónapja nem hallottam.


Seward doktor naplója
 
A beteget 2011 novemberében szállították be kórházunkba bizonyos ismeretlen jótevők, és a tették be az inkubátorba, dacára annak hogy bőven elmúlt harmincéves. A nővérek előbb valami balul elsült tréfára vagy tévés forgatásra gondoltak, azonban a rutinból lefuttatott vizsgálatok enyhe bipoláris jelleget és a közelmúltban átélt nagyfokú traumákat mutattak. Kikérdezése során a beteg bizonyosságot tett zavart elmeállapotáról, mert mikor bizonyos mitikus lények létezését firtatta kérdőívünk, teljesen kiborult, és követelte hogy azonnal indítsunk rakétatámadást egy bizonyos távoli ország ellen. Olyan dolgokra hivatkozott, melyeket épeszű ember nem fogadhat el valóságosnak, mert ugyan hogy is hihetnénk hogy vámpírok és farkasemberek fenyegetik világunkat? Kétségtelen, hogy az alanyt további vizsgálatok lefolytatásáig célszerű benntartanunk.
 
M1, 22:20: Team Building - Félresikerült magyar-német koproFÁGdukcióban készült csapatleépítős lelkizés. Kihagyható.
 
Egy hét múlt el. Mind kíváncsibban hatolnék BerTolT legjellemzőbb tulajdonságaiba: önzésébe, titkolózásába és céltudatosságába. Célját kell megfejtenem mindenekelőtt. Mintha rejtett terv haladna itt megvalósulása felé. Legszebb tulajdonsága az állatszeretet, bár olykor azt is tekinthetném merő kegyetlenségnek. Mindenféle állatot gyűjt(ene, ha hagynánk), de főleg a rovarok és ízeltlábúak iránt mutat érdeklődést. Legújabb mulatsága, hogy legyeket fogdos. Érdeklődésemet nem fogadja dühvel. Egy percig gondolkodik, és kérdésemre, hogy ez a tenger légy mit keres itt, azt válaszolja: "Ha három napot kapok, eltakarítom mind." Helyes, mondom rá. Meglátjuk, mit tesz velük.
 
M1, 1:05: Koncertek az A38 hajón: Vad FruttikKIEMELTEN NEM AJÁNLOTT! Ha eddig volt kétségünk afelől hogy az érzelmes giccs szép lassan beszivárog az alternatív mozgalomba is, itt van rá a bizonyíték, egy zenekar ami Máté Pétertől kezdve a műkeménykedésig mindent bevet. A Magna Cum Laudéval együtt mennek tovább az emilrulezi úton.

Második hét, első nap. Áttért pókokra. Nagy példányokat gyűjt dobozba, és a legyeivel eteti őket, így apasztja légytenyészetét, bár napi kosztjának egy részét legyek csalétkéül használja így is. Kétségkívül találékony módja ígérete betartásának, bár nem aratott vele osztatlan sikereket az osztályon.
 
M1, 20:15: Színes fátyol - TALÁNÉRDEMES újrafeldolgozás, bár Naomi Watts nem egy Greta Garbo. Mindenesetre a munka és megcsalás után a közös szenvedés után újra egymásra találó párocska sztorijának érdemes egy esélyt adni!

Második hét, második nap. Pókjai éppúgy bosszantják már a személyzetet, mint a legyei. Ma tudattam vele, hogy elég lesz a pókokból is. Igen elszontyolodott, csupán azon derült fel, hogy a legyekéhez hasonló határidőt kap a póktenyészet szanálásához. Végül nekem lett oda a jókedvem, mikor egyszer azt látom, hogy mind pókjait s legyeit ő maga fogyasztja el. Gyomrom kavargott, mikor egy pöcegödörben hízott randa döglegyet fogott, kéjesen morzsolgatta mutatóujja s hüvelykujja közt, majd bekapta. Szemrehányásomat rezzenetlen fogadja, mondván, hogy nem is ehetne egészségesebbet, hiszen életet eszik. Okvetése szöget üt a fejembe. Figyelnem kell, hogyan tünteti el a pókokat. Valami igen foglalkoztatja, mert jegyzőkönyvet vezet, folyton jegyezget bele. Ahogy belekandítok, furcsa adatokat és ismertetéseket látok valami ismeretlen nyelven!
 
Áprilisban 3D-ben is elsüllyed a Titanic: "Újra megfagy DiCaprió és pucér lesz a fiatal Kate Winslet a katasztrófa 100. évfordulóján. Trailer." - Rohadt életbe már, hát hányszor
süllyesztik el azt a kurva hajót? Forgassanak inkább a jéghegyről valamit, itt van hozzá egy kis motiváció:
 
Urbanista: A Jóisten panelháza: "Felhők közt lebegő épület a szegedi Norcon." – Éberség! Kísértetház!

Ötödik nap. Kapiskálom már őrületében a rendszert. Néhány napig nem látogattam, hogy ami változást tapasztalhatok a viselkedésében, az jobban feltűnjön. Annyi történt csak, hogy befogott pár madarat, és már szinte kezessé tette őket, mégpedig a pókjain. Viszont a maradék pókok szépen híznak az újabban befogott legyeken. Fasz kivan, ennek sose lesz már vége?!
 
Szőke, kékszemű és gyurcsányista: "Polgár Dóra az Újkorcsoport aktivistája örül a DK-nak, de tagadja, hogy ők a párt ifjúsági tagozata." - Tagadja? Akkor fogunk még hallani
róla... Szerk.: És tessék, igazam lett!
További hízással csábít a világ legkövérebb nője: „A Guiness-csúcstartó exférj visszatért Pauline Potterhez, aki még mindig bomba az ágyban. Azért a jövőben fogyni szeretne, van miből. Sok-sok fotó!” - …amiket én mind kihagyok, mert ma még enni is szeretnék. Hogy egy bomba a nő az ágyban, afelől nincs kétségem, de nem vetném rá magam, mert mi van ha felrobban…

Hatodik nap. Haladunk. A zárka immár madárcsiripeléstől hangos, pók meg légy csak a legszükségesebb. BerTolT azzal fogad, hogy barátságot kérne, nagy-nagy barátságot, és szinte törleszkedik hozzám, úgy magyarázza: "Kismacska kellene nekem! Játékos, aranyos cicuska, hogy etethetném!" Kívánsága nem lep meg, hiszen látni való, merrefelé tartunk. A cicuska éppúgy kordában tartaná a madárszaporulatot, ahogy a pókok a legyekét. Azért tódítottam, hogy ha már macska, legyen nagy és alamuszi, BerTolT lelkesedése pedig arra vallott, hogy jó nyomon vagyok. "Hát persze hogy jobb volna a nagy! Csak szerénykedtem, igazából minimum egy oroszlánt szeretnék!" Hozzátettem, hogy még meglátom, mit szól az ápolószemélyzet. - BerTolT olyan pillantást vetett rám a szeme sarkából, hogy jobbnak láttam, ha nem aggályoskodok. Ámokfutók szomorú SZAMURÁJ szeme villan ilyet. Egyelőre nem kap se cicát, se macskát, lássuk, mire viszi a sóvárgás. Éjjeli tízkor még egyszer benézek hozzá, s látom, a sarokban ül, böstörög. Amint belépek, térdre borul, úgy könyörög a macskáért. Azt mondja, lelki üdve rajta. Most azonban szigorú vagyok. Tudakozódtam, nem lehet. Szó nélkül visszaül a sarokba, és a körmét rágja.
Ismétlés, nem ajánlott:
Cool TV, 20:40: Garfield – Mint általában minden CGI-s, 3D-s feldolgozás, úgy ez is borzalmas gyenge. Maradj a képregénynél.

Hetedik nap. Még az ügyeletes ápoló reggeli látogatása előtt benézek hozzá. Talpon van, dudorász. A megtakarított cukrát teregeti az ablak-tőcön, és várja a legyeket. Nézem, madarak sehol. Kérdem, hova tette őket. Meg sem fordul, úgy feleli, hogy elrepültek. Tollat azonban látok szanaszét a padlón és a párnáján egypár csepp vért. Szólni nem szólok érte, csupán az ápolót figyelmeztetem, hogy jelentse, ha valami különöset tapasztal.
Délelőtt tizenegykor jelenti is, hogy BerTolT rosszul van. Tollat, pihét okádott gombócban. "Szerintem - vélekedik - szőröstül-bőröstül megette a madarakat, még a főzéssel se vesződött!"
Éjjel tizenegykor erős altatót adok neki, majd tanulmányozás végett magamhoz veszem a jegyzőkönyvét.
 
Az álom segít feldolgozni a rossz emléket – Tessék mondani, a rémálom is? :D - „Allvás közben biztonságosan élhetjük újra a traumákat és az erőteljes érzelmeket.” – Bennehagytam a hibát, ja. Magyarország vezető hírportálja, miért is kéne odafigyelni, mi kerül ki a címlapra…
Múzeumba kerül Einstein agya: „A 76 éves korában meghalt világhírű fizikus agyán nem láthatók az öregedés jelei.” – Persze hogy nem basszus, kivették a fejéből és bebaszták formalinba. Még jó hogy nem öregszik! Velem is csináljátok ezt, csak előtte kössetek össze egy HD-val amin seksz-filmek és a kedvenc zenéim vannak, és hetente egyszer locsoljatok rám egy kis sört, havonta egyszer meg valami töményet. Na jó, lehet fordítva is :DD
Apple: A HP elnöke Macet használ: „Nehéz megérteni, hogyan szivárgott ki ez a fotó.” – Biztos ő is rendőr és bevetésen volt, mace-t tudtommal csak a rendőrök használhatnak!!44 négy
LG: Húsz éve halt meg Freddie Mercury: „1986-ban állt utoljára színpadon a Queennel, Budapesten még magyar népdalt is énekelt.”Nap kommentje:
 
Mézesmázos Mózes 2011.11.24. 16:48:20
Szegény...
Pedig mától ingyen utazhatna a BKV-n... :(
 
Napszemüveg: Tisztelem a Pradát: „Hankiss Elemér, Lady Gaga és Choky Ice egyaránt megtalálja a számítását.” – …nem tudom ki hogy van vele, de nekem pont ez a három név az ami elég ahhoz hogy messze kerüljem. Divattanács jön, olvasók. Valaha a Prada a minőséget és a luxust jelentette. Ma már ez is csak egy olyan márka, mit olcsó férfipornósok, levitézlett médiaguruk és feltűnési viszketegségben szenvedő STÁRok hordanak. Röviden: drága és szar.
 

Seward doktor naplója

Súlyponti kórházunk.
November 27. Az őrült naplójával nem jutottam semmire. Az tiszta, hogy valamifajta listát vagy felsorolást készít, de ennek se okát, se célját nem találtam. Mint egy jelentés, vagy egy földöntúli hatalom számára készült rádióadás leirata! Vissza kellett adnom neki, minél többet olvastam belőle, annál inkább agyamra telepedett. Az őrület, az őrület!...orvos vagyok, ellent kell állnom!
 
 
Kiemelten ajánlott rovat:
Duna 2., Autonómia, 22:50: A ledőlhetetlen torony – Az erdélyi költő, Horváth István emlékére, kinek élete a bizonyíték arra hogy a kétkezimunkás-lét nem zárja ki az irodalom iránti szeretetet. Nálunk kevéssé ismert, annyira legalábbis nem mint amennyire megérdemelné, szóval mindenkinek kötelező, és reméljük hogy a rendes Duna is leadja majd egyszer.
 
Hirtelen változás BerTolT állapotában. Nyolc óra tájt izgalom fogta el és szaglászni kezdett, akár a vackát kereső eb. Viselkedése feltűnt az ápolónak. BerTolT általában tisztelettel, olykor éppenséggel szolgai alázattal tekint rá, az este azonban, mint hallom, szóba ereszkedni alig akart vele, és csak írt és írt és írt… Az ápoló minden tudakozódására csupán ezt a dölyfös választ lökte oda neki: "Nincs beszédem teveled. Itt a          Mester a kertek alatt. Your mother sucks cocks in hell!!!!! négy négy négy"
Az ápoló megítélése szerint vallásos rajongás kerítette hatalmába. Ha igaz, készülnünk kell dühkitöréseire, mert az erő, az ámokfutásra való hajlam meg a rajongás veszedelmes elegy. Mindegy, legalább nem imádkozik. A katolikusokkal nagyon rossz tapasztalataim vannak. Kilenckor benéztem hozzá. Nem mondhatnám, hogy énnekem nagyobb a becsületem előtte. Rajongásnál is rosszabbat sejtek. Hamarosan maga követeli majd a rajongást.
 
Ajánlott rovat:
M1, 1:35: Koncertek az A38 hajón: Alvin és a Mókusok – A kamaszos-komolytalan rajzfilmnév mögött egy már nem gyerekkorú, de kellemesen infantilis punkzenekar rejtezi, akik bemutatják hogy van élet a kéttakordos daráláson túl is. Most éppen unpluggedban!
 
Amíg nála időztem, izgalma szemlátomást fokozódott, bár úgy tettem, mintha kisebb gondom is nagyobb volna nálánál. Egyszerre azt a ravasz pillantást láttam a szemében, amelytől az ápolók annyira tartanak – a már háborodott, de még heteró-sekszuális érzelmek csillogását. BerTolT azonban inkább megcsöndesedett, és leverten telepedett az ágya sarkába. Nem tudhattam, játssza-e csak a kedveszegettet, azért háziállataira nézve tettem fel neki kérdéseket, mert állatairól készségesen beszél mindig. Most azonban ennyit vetett oda csupán: - Szarok én rájuk!
- Nocsak - mondom. - Még a pókokra is?
Érdeklődésemre azonban e talányos válasszal lep meg:
- A menyasszony esengő, úgy várja az ő vőlegényét, ámde megtudja, mikor a vőlegény elközelg, hogy másnak készíté magát.
Magyarázatra nem hajlandó, és nem mozdul ágya sarkából, amíg a szobájában vagyok.
Nem vagyok ott sokáig, és azt sem tudom, nem én ragasztottam-e rá a levertségemet. Közben fenyegetőzöm, hogy ha nem alszom el azonnal, a modern Morpheust hívom segítségül, a chloralt. Nem bánom én, ha rákapok is, az addikciót állami kezeléssel gyógyítják nálunk!
 
Ismétlés, de ajánlott:
M2, 21:30: Fel a fejjel – Cirkusz a második világháborúban, szeretetre méltó, szomorú bohócszámmal a kivégzőosztag előtt. Ha kiadnák DVD-n, megvenném, így sajnos maradnak az újrázások.
 
Örülök aztán, hogy mégsem folyamodtam hozzá. Vergődtem jó darabig, még azt is hallottam, amikor az óra kettőt ütötte el. Egyszer csak az éjjeliőr ver fel azzal, hogy az osztályról küldik, mert BerTolT megszökött. Köpenyt kaptam s már szaladtam is, mert öreg hiba, ha BerTolT a világra rászabadul! Az ápoló vár és tudatja, hogy benézett hozzá még tíz perce a kukucskán, és úgy látta, mintha aludna. Aztán csak az ablakrács kitépésének robajára lett figyelmes, és amint meggyőződött róla, mi történt, szalajtott értem. Azt mondja, utánanézett az ablakon, de kiférni nem bírt, mivel testes ember, és úgy látta, BerTolT a kórházi hálóruhájában tűnt el valamerre a balfenéken. Úgy vélem, nem helyes időt vesztegetnem a kapunyitással és a ház megkerülésével, azért az ápoló vállára kapaszkodva kinXANAXyomakszom az ablakon, és lehuppanok a kertben, a fák közt. Bal felé cserkészvén látom is hamarosan, hogy egy fehér kísértet mászná meg azt az öles kőfalat, amelyik kórházunkat a Lipótmező nevezetű szomszédos épülettől elkeríti.
Visszaszaladtam nyomban, és utasítottam az ápolót, hogy három-négy markos embert menesszen a nyomomba, aztán létrát kerítettem, és meghágtam a kőfalat magam is, hát nem olyan volt mint nővel, de ez van. BerTolT ott tébolygott a ház körül, és amikor utánaosontam, megfigyelhettem, hogy egy kápolnaforma épülettoldalék vasalt ajtajához lapul, hallgatózik, majd mintha valaki bentit szólongatna. Hallótávolba nem merészkedtem egymagam, mert ha BerTolT megszökik nekem ebből a jól körülkerített házból is, méhrajt befognom könnyebb lenne éjszaka, mint őkelmét! BerTolT azonban egyre mondja, és úgy tetszik, nem zavarják lépteim se, mikor már hallom, hogy a kért négy ember közeledik - és ennyit még elkapok a szózatából:
- Állok tehát szolgálatodra, Mesterem! Imádtalak a messziségben is, most azonban, hogy a kertek alatt jársz, híven várom parancsaidat és a méltó fizetséget hűségemért!
Lám, a vén bűnösnek nem elég a Földre Szállás, mindjárt le is gombolná róla a hasznát! Eszelősségeinek összefonódása mindenképpen akkora erőt kölcsönöz neki, hogy amikor bekerítjük, küzd, akár az oroszlán. Soha még ilyen dühöngőt! Falhoz kell láncolnunk, és az ordítása idehallik most is, hogy ezeket írom. Nem érem amúgy miért nem minket szid, és miért az anyánkat.
A következő ordítás utáni halálos csöndességben megkeresem.
- Türelmes leszek, Mester! - fogadkozik dünnyögőn, kedveszegetten. - Várlak, várlak.
Magam is várakozó álláspontra helyezkedem, és ennyi izgalom után bízvást számítok az álomra.
 
Kis hírek az elmeházból:
Gyurcsány hajlik a választás bojkottálására – Én meg a duma bojkottjára. Az övére. - "A DK elnöke szerint nem szabad kollaborálni azokkal, akik tönkre akarják tenni a demokráciát." - Akkor határolódjon el 2006-os önmagától. Muhaha.
Kisütött a nap!: „Na erre varrjon Ba1 kategóriájú fröccsöntött bóvligombot a Moody's: szombaton több órára is kisüthet a Nap hazánk fölött!” – Kedves cikkíró! SPOILER: a napsütés elmúlik (sőt, már el is múlt), a leminősítés megmaradt.
Miért kell a kutyámat is megadóztatni? – Egyenlő teherviselés kartársak, egyenlő teherviselés, ez itt a kulcsszó!!! – „Rengeteg kutya kerülhet utcára az ebadó miatt, legalábbis az ebadó ellenzői szerint. A szakma és a kutyatartók viszont egyre optimistábbak.” – Hol itt a baj!!4 négy Az utcára került kutyákat várják az utcára került emberek!!! négy, ikszdé. Komolyra fordítva a szót: SZÉGYEN ÉS SZÁNALOM.


Gianna Michaels naplójából

Bár a Duna kiapadt, de mindig van mit fogni vacsorára.
Csendesít a naplóírás: mintha a magam fülébe suttognék. Nyugtalan vagyok: BerTolT felől nem hallottam jó darabig, de tegnap az aranyos Mr. Hawking, BerTolT nagy jótevője továbbította nekem legutóbbi levelét. Én írtam neki, hogy tudassa, ha bármit hall BerTolT felől, arra válaszolt, hogy ennyi és nem több, amit megtudott: Dr. Sőder várkastélyából keltezett egyetlen sor csupán BerTolT levele, annyi, hogy indul haza. Nem szokott pedig ilyen kurtán-furcsán levelezni. Az is fura, hogy Mr. Hawking sem kapott hírt BerTolT felől azóta. Újabb levél híján legutóbbi egysorosát nézegetem, de valahogy nem tetszik. Az ő kézírása, és mintha mégsem ő írta volna. Idegőrlő ez a várakozás! Ha legalább tudnám, hova menjek, hol érdeklődjek! A minap a sziget sírhalmai között gyakoroltam a skálázást, amikor egy kedves, idősebb üregúr tűnt fel, és azt mondta hogy rég nem találkozott ekkora MELLEKKEL tehetséggel mint ami nekem van. A közös téma meghatott, le is ültünk beszélgetni ahogy kell, ez még nem megcsalás, gondolnom kell a saját karrieremre is, ráadásul kiderült hogy Redős Péter – mert így hívják ezt a jótét lelket! – meghívóval rendelkezik a következő zenés-énekes tehetségkutatóra! Ez igencsak nagy lépés lenne nekem, bárcsak BerTolTról is hasonló jó hírek érkeznének : ((( Kedves Naplóm, viszlát a legközelebbi alkalomig!

 
 

Kulcsszavak: Gianna Michaels, éberség

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés