2011. 11. 28.
Miből lesz a Che Herezádé (nov. 28-29-30.-dec. 1.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, NOVEMBER 28.:
CSÍKI DAMME

Bent vandál, kint ísztvúd.
A szokásos folytatás rovat:
Fél kilenckor újabb rész a német kórházból a város szélén a Dunán. Az újgazdagoknak is A férfi a legjobb orvosság. Én szegény vagyok, úgyhogy maradok a nőknél…

Ajánlott rovat:
Filmbox HD, 21:00: JCVD
– A nyolcvanas évektől mostanáig eltelt idő alatt az akkori macsó akcióhősök vagy képviselők lettek, vagy önmaguk ciki paródiájává váltak, azok a kevesek akik valamelyest komolyan vehetőek, azok meg magukat parodizálták. A JCVD-ben az azonos monogrammal bíró humán ütvefúró, Jean-Claude Van Damme alakítja bajba keveredő önmagát, amint egy bankrablás közepén igyekszik helyt állni (leszerelni a rablókat és meggyőzni a médiazombikat, hogy nincs köze az elkövetőkhöz), mindez nyilván nem túl komolyan megvalósítva, egy, mert a téma nem engedi, és kettő, mert nincs eléggé kihasználva a történet adta összes lehetőség. Mindent összevetve: nem egy Takeshis’, de érdemes vele próbát tenni. Az MGM-en két horrorrendező mára már elavult zsengéjét adják rögtön egymás után. Fél tizenkettőkor a Joe Dante-féle Szörnyecskék, ami a nyolcvanas évek bizarrabb, se horror se vígjáték kombóihoz áll még talán a legközelebb (pld. Howard a kacsa), majd negyed kettőkor jön Wes Craven Mocsárlénye, ami az ember régi félelmére alapoz (növénnyé válás). Kis érdekesség hogy az eredeti címet (Swamp Thing) valamivel később Dave Ball elektro-bandája, a The Grid vitte a slágerlisták élére.

Kis hírek a nagyvilágból:
LG: A Sátánnak van humorérzéke – Én akkor bizonyítottan keresztény lehetek, mert nekem ilyesmim nincs… - „A Black Sabbath összeállását öt ördöghívő rockcsapat bemutatásával ünnepeljük.” – Belehallgattam. Tanulság: lehet hogy a Sabbathosok sátánisták voltak, de ez a lista csak arra jó, hogy rájöjjünk, tehetség nélkül hiába adja el valaki a lelkét akárkinek. A Sabbath-ot ma is bírom, de ezek egyszerűen elmennek mellettem…
Az év legdühítőbb vígjátéka: „A menő ügyvéd családapa és a léha agglegény kicserélődik a Testcserében. Fosós, fingós.” – Szerintem meg ezek alapján: KIHAGYÓS.
Szomália kitiltott 16 segélyszervezetet – Nem kell nekik gyógyszer? Hagyjuk őket megdögleni. ^^ - „Az iszlamisták kémkedéssel és a demokrácia káros értékeinek támotásával vádolják őket.” – A denmokrácia káros értékei...abszolút igazuk van, maradjanak a saját vallásuk értékeinél.
Évente 15 ezer leányrablás Kirgizisztánban: „A menyasszonyrablás egy kirgiz népszokás, de bűntény is, és gyakran öngyilkossághoz vezet.” – Szép is az! Gondolom nem a csalódott férj öli meg magát.
Ittas vezetést, rohamokat, vámpírtámadást okoz az új Alkonyat-film: „Nemrég mutatták be a Twilight-széria legújabb részét, a befejezés elejét, és a valószínűleg a nézhetetlenség határát súroló alkotás a legfurcsább reakciókat hozza ki az emberekből. Jellemző, hogy a nézők rosszul lesznek a film alatt, de autós ámokfutáshoz meg durva harapdáláshoz is volt már köze Robert Pattinsonék művének.”IRÁNY AZ IDEGENLÉGIÓ!!!!!4444 NÉGY
Magyar ámokfutót fogtak osztrák autópályán: „A ködben 170-nel száguldott fényszóró nélkül, a leállósávban előzgetve, ötször próbálták megállítani.” – Faszért nem lehet az ilyeneket kilőni. Veszélyesek önmagukra és ami még rosszabb, a többi autósra is…
18+ A pucérnős képek felpörgetik az agyat: „Minél kevesebb a ruha, annál gyorsabban jár az ész - derült ki egy vizsgálat során.”It’s official: rohadt intelligens vagyok. Jó ennek igazolását az Index címlapján látni, mert magamtól rá nem jöttem volna. Hiába, ez a sok ész még nekem is túl sok néha.
A kis farkat jó diplomával lehet kompenzálni - Sajnos ma már egyik sem elég az érvényesüléshez, se a nagy farok, se a diploma. Sőt, aki igazán nagy fasz, az még diplomával sem érvényesül.
Hatkilós csecsemő született Berlinben: "Az anya negyvenéves és 240 kilós, a Dzsihádnak nevezett kisfiú a tizennegyedik gyereke." – Ez a lávendpísz gyereknév, meg a tény hogy ő a tizennegyedik gyerek a családban, hogy is mondjam cizelláltan, szóval felvet bizonyos kérdéseket. Nevezhette volna Big Boy-nak is egyébként, na nem az OutKast-rapper hanem az atombomba után, a helyzet ugyanis egyre robbanásveszélyesebb, meg ugye a dzsiháddal járnak bizonyos öngyilkos robbantások is. Na mindegy, kívánok a kis Dzsihádnak és negyedtonnás mamájának minél rövidebb életet, lehetőleg a felbomlásközeli Unió határaitól minél messzebb. Basszus, gondolj bele: 240 kiló, és van aki még így is gyereket csinál neki. Eszem megáll.
Még Lucas is letagadja Csubakka csaját - Ha megérjük, tíz év múlva Jar Jar-t fogja letagadni. - "Bolhás vukikkal és hamisan éneklő Leiával sokkol a Holiday Special és az első Ewok-tévéfilm." – Én erre kíváncsi vagyok, mert imádom a szar filmeket.
CsP: Megcsalom a feleségem, ő is engem: "Tudom, ki a csávó, nem is rossz fej, nálam azért gyengébb eresztés. Egyáltalán nem fájna, ha néha jól érezné magát vele." - Hé haver, szólj ha üresedés lesz arrafele, jövök és hozok magammal még egy embert… :DDD
Városban: Három Budapest van a világon - ...és ebből kettő még élhető. MÉG.
Budapest megszűnésétől tart Tarlós: „Tarlós István főpolgármester szerint kezelhetetlen helyzetet teremtene az az önkormányzati törvényhez készült fideszes módosító javaslat, amely Budapestet megyének nyilvánítaná, a kerületekből pedig huszonhárom független település jönne létre, vagyis Magyarország egységes fővárosa száznegyven év után megszűnne.” – Miért is ne? Egy megszűnik, kettő attól még marad! EGÉSSÉG!!!


KEDD, NOVEMBER 29.:
GYILKOS? O.K.!

"Egy 38-as Yama Speciál!"
Ajánlott rovat:
A változatosság kedvéért most a Cinemax 2 ad egy kis orgyilkosos-lelkizős drámát, ami a címe (Gyilkos(ok)) ellenére sem akciófilm, inkább a Leon, a profi mintájára húzott emberismereti játék, kiben mi szunnyad, ki elég gátlástalan és strapabíró ahhoz hogy eltegyen másokat láb alól. Kassovitz nem csak rendezte, hanem szerepel is benne, ő játssza a kiöregedett embereltakarító első utódjelöltjét, kezdés tízkor. A sima Cinemaxon is jóság lesz, valamivel könnyedebb témában (teljesen különböző habitusú testvérpár családi összeborulása a közös hobbi, a bringaversenyzés kapcsán) és korábbi kezdéssel (nyolckor). A Hegyek pokla Kevin Costner ellenére is ajánlott.

Mondja, bagoly! rovat:
Bokros: A matolcsyzmus értelmetlen - Bagoly mondja! - "Az országot tizenöt éve a bóvliból kiemelő Bokros háromkulcsos szja-t és ingatlanadót javasol." - Az olvasók egy része túl fiatal ahhoz hogy emlékezzen arra az időszakra, úgyhogy emlékeztetem őket én: majdnem belegebedtünk a Bokros-csomagba.

Kis hírek a nagyvilágból:
1963-as vitatott blokkolás miatt verekedtek össze a 73 éves volt amerikaifocisták: „"Dugd fel a seggedbe a virágot" - mondta egyikük, majd bottal és ököllel ütötték egymást.” – EZ az igazán kemény amerikai foci, gyerekek. Ki kellett volna őket tenni a pályára, meg élőben közvetíteni.
Voksán Virág skizofrént játszik új klipjében - Biztos hogy csak játssza? - "Mindemellett határozott véleménye van a mostanság feltörekvő explaymate-ekről, akik DJ-k akarnak lenni." – Mindemellett nekem is van egy elég határozott véleményem róla és a barátnőiről.
Afgánok kérték a botrányos légitámadást: "Véletlenül pakisztáni katonákat ért a csapás, amit az elmúlt évtized legnagyobb hibájának tartanak."Trolling: taking it to the next level.
Tudod mit művel a gyerek a Facebookon?: „A legtöbb országban a gyerekek nagy része 11 évesen már netezik. De mit csinál?” – Azt amit a felnőttek, sajnos. Vagy azt, amit a gyerekSTÁRok:
Miley Cyrus túl sokat spanglizik – Másokból a drog a kreativitást hozza ki. A Cyrus család összes produktuma (a papáé is) viszont úgy fos ahogy van.
Kelly Brook szexi fehérneműben pózol a naptárján – SUNÁZNÁM. - "Kelly Brook igazán a szívén viseli, ha valaki nem tudja, milyen nap van éppen. Naptárat dob a piacra 2012-re, amolyan falra kiakasztóst - bár rejtély, kik azok, akik 2012-ben naptárat tesznek a falukra." - Például én, Kelly Brook-ot meg aztán minden formában tenném mindenhova, falra, ágyba, satöbbi....
18+ Ágyba cipeli a kipécézett pasit az egzotikus Playboy-címlaplány: „A Budapesten élő Malakona Amina szakdolgozatokat ír mostanság, ha épp nem kádban hever liliomokkal.” - SUNÁZNÁM. És van reményem is rá: - „Az érdeklődőknek jó hír lehet, hogy több, mint fél éve egyedülálló (…). Ha szeretné, hogy kinézze magának, Malakona azt is megosztotta a nagyvilággal: karácsony közeledtével szívesen megy a Vörösmarty térre forraltborozni.” – Megyek, sőt, rohanok, bár lehet hogy mire összetalálkozunk akkor már nem leszek olyan állapotban hogy belém szeressen :DDD
Gazfickó rejtőzött a csávolyi gazosban: "A 38 éves rab a hangosi tehenészeti telepről lépett le csendben. Csávolynál került csávába." - Látom gesztinek új állása van, híreket ír az Indexnek :DDD
Mosógépbe rakva megölte a fiát -És én még azt hittem csak a pénzt szokás mosni. - "Az apa rossz óvodai magaviseletéért akarta megbüntetni a gyereket a Párizs környéki településen." - Sikerült, életre szóló élmény volt a gyereknek. A papának is az lesz, mert remélem ezért életfogytot kap.
MI: Letérdelt, elintézte a pálya szélén: „A San Diego rúgójára meccsen tört rá a szükség.” – Beszarás. Tényleg, mi lett volna ha nagydolgoznia kell? Meg is dobálja vele a közönséget? :DDD
18+Ronaldinho maszturbált, lebukott - videó - De legalább addig se szaporodott. És ami még fontosabb, nem a pálya mellett jött rá az inger. A videó ennek ellenére bőven DO NOT WANT kategória.
Ki lesz a jövő Matolcsy Györgye? – Nenenene, egyenlőre elég a jelenlegi is, KTHXBAI! - „A Corvinus gólyabálon a jövő közgazdászait kérdeztük az IMF-együttműködésről, a pénzpiaci támadásokról és a biztos kezű gazdasági vezetőkről.” – Édes faszom. Még egy-két ilyen videó meg pletyka arról hogy az ELTÉn Győzikéből meg stólbuciból feleltetnek, és kimondom, hogy ATOMOT AZ EGYETEMEKRE, lehetőleg akkor amikor gólyabál van. Hogy miért pont akkor? Mert olyankor még az is ott lebzsel, aki a tanév idején messzire kerüli az iskolákat…


SZERDA, NOVEMBER 30.:
DE HA NE PÁL, AKKOR KI?

"Hogy én ezt mennyire unom..."
Úgyis odakapcsolsz, sőt, talán még én is rovat:
M1, 21:05: On The Spot: Nepál – A két mozgócélpont közül a nő most a hegymászók helyett a munkát végző serpák világában merül el, míg a hímnemű egyed a maoizmus rejtelmeit kutatja. Képernyőn keresztül nem ragályos, se a hülyeség, se a maoizmus…

Ajánlott rovat:
Tíz előtt tíz perccel családrámázás a Cinemax 2-őn, ahol a frissházas fiú visszatér a szülői házba, menyasszonyát azonban sokkolják az addig elrejtett családi infók, a férfinek meg rendbe kell tennie viszonyát a még élőkkel (haldokló apja) és a már meghaltakkal, például ikertestvérével, a Gyönyörű Kate-tel is.

Sorozat, de ajánlott:
A Duna TV is kapcsolt, hogy szezonja van a politikus-áskálódó szériáknak, így került a műsorba fél kilenckor az Arisztokraták, ami ugyan 99-es gyártású, de nem emlékszem arra hogy itthon leadták volna, akkoriban mással foglalkoztam tévézés helyett (bár ha belegondolok, most is ugyanazt csinálom néha). Na mindegy, szóval aki szeretne a mai mocsok elől az akkori mocsok (udvari pletykák, botrányok) és a házasodás dilemmái közé menekülni, az ne hagyja ki semmiképp: bár nincsenek benne nagy nevek, de korrektül megcsinált kis sorozat egy főúri család eladósorba került lányairól.

Ismétlés, de ajánlott:
Hajnali fél kettőkor egyik kedvenc Sydney Lumet-filmemet, A dombot adják a Cartoon Network / TCM-en. Nem tudom mi vonz benne annyira, talán Sir Sean Connery, a kisebb-nagyobb bűnök miatt bekasztlizott brit katonák vezetőjeként, talán a tapintható feszültség és érezhető hőség, vagy a nem csak a fekete-fehér nyersanyagban testet öltő depresszivitás, de a hasonló börtönfilmek közül ez az egyetlen amit újra meg újra megnézek. Tedd azt te is, vagy vedd fel, hogy megtehesd.

Kis hírek a nagyvilágból:
Chris Martin: Szörnyű lennék szólóban! - Nem csak úgy vagy az, Chris! Az egész Coldplay úgy szar ahogy van, az az első pár lemez meg egyre inkább úgy tűnik hogcsak véletlenül sikerült hallgathatóra.
Ikrei születtek kotonból lopott spermájából: „Egy texasi férfi azért perel, mert exe bevitte a lopott spermát egy klinikára, ahol ikrei lettek.” – Al Bundy után szabadon: egy lopott óvszer miatt egy élet mehet tönkre.
A világ legszexisebb férfija kopaszodik - Nem, nem kopaszodok, már mondtam hogy ősszel a kopasz fej a menő, ezért rámentem a nullásgéppel!
18+ Néhányan megbocsátottak a Soroksári úti gázolónak: "Az egyetemista, aki tavaly februárban a járókelők közé hajtott furgonjával, levélben kért bocsánatot." - …és akkor zongorázzuk le a különbséget a picsogó buci meg eközött a srác között.
Zsarolta áldozatait a glasgowi pedofil: "Azzal fenyegetőzött, hogy öngyilkos lesz, ha a gyerekek nem pózolnak a webkamerának." - Ilyenkor azért sajnálom hogy nem ma vagyok fiatal! Engem tuti nem tudott volna megzsarolni, sőt, még röhögtem is volna, ha tényleg olyan hülye hogy webcam előtt megöli magát. Ez az abszolút win-win situation, én jól szórakozok, és egy pedóval kevesebb!!!
18+: Palackba szorult egy román férfi farka – Nem akarom tudni miért és hogyan került oda.
18+: A nő öle élvezés után húsvéti alma ízű: „Citromfagyi, almalé, húsvéti alma - a Velvet által megkérdezett férfiak szerint ilyesmi a punci íze.” – Kivéve, amikor HÜVELYGOMBÁs.
Eltűnt a török Vogue címlaplányának melle – Jól megnéztétek srácok, nincs ott valahol a csador alatt? Képzelem ezek után milyen lehet a török Playboy…:DDDD
Van élet a bóvlin túl is, de még milyen! – Mi az hogy, nagyonis! - „Milyen lesz az élet Bóvlimagyarországon? Utánanéztünk, és kiderült, hogy fergeteges. A bóvliországokban minden fontos dolog sokkal jobb.” – Ja. Mert kevesebb rá a pénz. Ez aztán az indexes logika!
Tarr Béla, az alkimista: „A párizsiak megvesznek a magyar rendezőért. Egy hónapos vetítéssorozat a Pompidou-központban.” – Felőlem akár ott is tarthatják, a saját hazájában már úgyis többszörösen elásta magát…


CSÜTÖRTÖK, DECEMBER 1.:
JÓVÁTETT JEDI-HÓVÁGÓK

Az alkohol káros hatásai, sőt még rosszabb
Kiemelten ajánlott rovat:
Duna 2. Autonómia, 22:25: W. Shakespeare: Lóvátett lovagok – Már megint a határon túliak járnak jól! Nekünk maradnak az újabb gyártású hülye amcsi filmek ismétlései, nekik meg ez a klasszikus Szirtes Tamás-rendezés jut Bródy János zenéjével, 1980-ból. A történetet minden kulturált ember ismeri (sőt még én is, aki nem vagyok az): a navarrai király szerelmi-sekszuális absztinenciát fogad, pont amikor Párizsból jön a francia királylány meg az udvarhölgyek, és az önmegtartóztató tervek dugá(s)ba dőlnek, persze nem ilyen közönségesen megvalósítva mint ahogy én megfogalmazom (vagy ahogy az ugyanezt a témát feldolgozó amcsi tini-tucatfilmgyárosok teszik). Ha DVD-n kiadnák, megvenném, még a mellékszerepekben is olyan nevek vannak mint Körmendi János vagy Gyabronka József, a többiekről (Sztankay István, Márton András vagy Gáti Oszkár) nem is szólva.
 
Ajánlott rovat:
Story4, 21:10: Limbóláz – Fenyő Miklós lelki rokonai Ausztráliából, a rock and roll aranykorából. 93-as, egész korrekt kamaszkor-vígjáték: a fő csapásirány a zene, de leginkább a nők utáni rohangálás és az első tétova lépések a testi szerelem ösvényein, nagyjából mentesen a Pite és a Csajok-sorozat hibáitól, mindez egy ifjú és bohó Russel Crowe-val. Kilenckor a Dallas rajongóinak kedvez a Hálózat TV, amikor a Linda Gray főszereplésével készült Eljátszott zálog című filmdrámát adják. Az egyetem veszélyes üzem, de az ottani beavatás szertartások méginkább, ezt egy anya a saját bőrén tapasztalja meg, amikor fia egy ilyen eseményen meghal alkoholmérgezésben, a hatóság pedig érthetően nem akarja bolygatni a nagymúltú tanintézmény sötétebbik oldalát, de persze az anyai szív nem nyugszik, amíg igazságot nem szolgáltat gyerekének… Tizenegy előtt tíz perccel igen komor doksi az HBO-n, mely az atombombáról mesél nekünk, a megszületéstől kezdve a hidegháborún át egész a leszerelésig, és a 2000-es évek paranoiájáig. A Visszaszámlálásnak szomorú aktualitást ad a közelmúltbeli orosz újraélesítés is, sajnos.
 
Ismétlés, nem ajánlott rovat:
TV2, 21:15: Bajos csajok – Úgy látszik, ahogy egy-egy magát színésznek képzelő celeb megzuhan vagy börtönbe kerül, egyből előveszik a filmjeit. Hogy az a kifogás hogy emlékezzünk a főhős ifjú és romlatlan állapotára, vagy egyszerűen nincs más a raktáron, végülis tökmindegy, a lényeg hogy mind Charlie Sheen, mind Lindsay Lohan pénzt kap az ilyen ismétlésekért. Ne bátorítsuk hát az őket leadó tévécsatornákat, és hagyjuk ki ezt a kicsit átlagos rivalizálós tinimarhaságot is.

Kis hírek a nagyvilágból:
Besegítünk a szlovák egészségügynek - Miből, tessék mondani, amikor a saját betegeinket se tudjuk ellátni? - "Annyi orvos mondott fel, hogy nincs ki ellássa a betegeket. A súlyos eseteket ide irányíthatják." - Milyen érdekes, ilyenkor nem félnek a magyar terjeszkedéstől, ilyenkor nem vagyunk nekik nacionalisták, ilyenkor elfelejtődik Malina Hedvig ügye. Hát hiába, van ez így ^^
Óriáscsöccsel támad a legszexibb brit diáklány: "Danielle Sharp a legszexibb brit diáklány, legalábbis a Loaded magazin felmérése szerint. Hányt már ismeretlenek ajtaja előtt. Szereti a sört, az ivós játékokat, meg dugni, persze." - ...én ennek ellenére nem sunáznám, mert hülye mint a segg, és egyszerű mint a faék. Meg mert minden egyetemen van háromezer hasonló, még nálunk is...
Boldogság, te kurva - Esti Kornél-dalpremierek az új lemezről – Szeretném én szeretni ezeket a poszt-Kispál zenekarokat, de egyszerűen nem tudom. Nap kommentje:
 
Sasfej 2011.11.30. 14:58:39
Arctic Monkeys + Vad Fruttik = Esti Kornél
 
Közös kislemezt adna ki jövőre a Mastodon és Feist – Pár év és mindenki el fogja ismerni a Lulu nagyságát. Ne feledjétek, itt olvastátok először!
Ezentúl a Tesco szállítja az esztergomiakat: "A város tönkrement, az áruházlánc meghosszabbított útvonalon járó reklámbusza az egyetlen helyi járat." - Új értelmet nyer az áruház jelszava: "A legkisebb is számít".
Tinédzserek támadtak a Mikulásra: „A Mikulásnak öltözött férfi szakállát letépték, a szemüvegét pedig elvették és eltörték.” – A kis gecik! Mindegy, ezután már szinte biztos hogy csak virgácsot fognak kapni. Az élet igazságos!
Kiborg kémek lesznek a bogarak: „Szárnyuk mozgatásával termelnek áramot a veszélyes környezetben bevethető állatok.” – Nyilván veszélyes környezetben fogják őket bevetni, és nyilván nem fognak vele visszaélni. Nyilván…
Nanorészecskéktől fogunk betépni: „A DJ gombnyomással ejti transzba a közönségét, a dílereket pedig a gyógyszeripar szorítja ki.” – Basszus, egyre szebb ez a szép új világ. Megyek is, iszok egy sört és elhúzok a diszkóba, amíg még megtehetem…
 


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés