2011. 12. 03.
Dr. Sőder válogatott rémtettei, hatszáz hatvanhatodik, befejező rész (dec. 3-4.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
DECEMBER 3.
Seward doktor naplójából

A hét nagy része nyugodtan telt, a beteg BerTolT megette az összes háziállatát, és általában csendben maradt, kivéve amikor magában beszélt és mesterét szólongatta. Gyakorlatilag nyugtot hagy az összes többi betegnek, egyedül olvashatatlan ajánlóit írogatja, a jó ég tudja milyen felsőbb hatalom számára jegyzékül. Betegségének további jele, hogy semmilyen alkoholt nem hajlandó magához venni – ez már az utolsó stádium lehet!
 
Dévérszívó-ajánló:
M1, 21:50: A tanítónő – Kerényi Imre rendezése ellenére is érdemes vele próbát tenni, egy Bródy Sándor-művet elég nehéz elrontani. Pisti a vérzivatarban helyett egy pedagógus küzdelme a K.u.K. mennyországban.
TV2, 19:35: Szerelem a Fehér Házban – A Spinal Tap-es Rob Reiner romanticizálódása. Nagy siker volt, de nekem már a moziban se jött be. Egy időben Michael Douglas (vagy Dave Duchovny) lehetett volna az új Charlie Sheen, aztán maradt a régi.
 
Gianna Michaels naplójából
 
Jaj de fáradt vagyok! Ha kötelességemmé nem teszem a naplóírást, ugyan neki nem ülök már ilyenkor: este hét van, és Buda-Pesth-en igen korán sötétedik. Szívet szorongató kalandban volt részünk. Alighogy a naplómat becsuktam a múlt éjjel itt a Rózsadomb Hotelben, ágybabújtam, és már aludtam is, de egyszerre arra riadtam, hogy üresség van A FEJEMBEN körülöttem. Felültem, sötétség vett körül, azért fel is keltem, odabotorkáltam Lucy ágyához és megtapintottam. Nem volt az ágyában! Gyufát gyújtottam, akkor láttam, hogy a szobában sincs. Az ajtót nem zártam be, mivel nyugodalmas éjszakára számítottam. Mindegy, üsse kavics, ruhát kaptam, és elindultam Lucy keresésére. Az ajtóban eszembe ötlött még, hogy talán az útja céljához illően öltözött: ha pongyolát kerített csak magára, a ház körül lesz, ha ruhába bújt, messzebbre készült. Azonban pongyolája is, ruhája is ott volt a helyén. Hál' isten, gondoltam, nem kell soká keresgélnem, egy meztelen nő nem marad sokáig egyedül Buda-Pesth-en. A toronyóra az egyet ütötte el, mikor a kiszáradt Duna partjára értem. Egy lélek sehol. Pár mutáns berzerker-bringásfutár anyázása közepette végigszaladtam a Bem-rakparti kerékpárúton, de Lucyt nem láttam semerre. A Dönrentei-térnél feltekintettem az Gellért-hegyre, hátha –Jancsó Miklóstól megihletődve- ő is felmászott a Szabadság-szoborra, de nem. Rohantam tovább, már az éjszakai járatok sofőrjeinek is feltűntem, amikor a hegy alatt síri jelenésre lettem figyelmes.

FEM3, 21:00: Mozdulj és lépj! – Kicsit erőltetett mese az utcai tánc világhatalmáról: a gettók kiszínesednek általa és a legkisebb lány is előteremtheti véle a tandíját. A valóságban mindez úgy festene, hogy a rossz környékre érkező csajt nem befogadja egy utcaitáncos csapat hanem elkapja valamelyik ottani bűnbanda és megerőszakolja. A tánccal tandíjat előteremtés az viszont maradhatna, csak break helyett sztriptízt kéne bevállalnia.
A Duna haldokló medre nem volt újdonság számomra, megszoktam a partra vetett U-boat-okat és világháborús katonai sisakokat. Azonban a folyamatos száradás során a Gellért-hegy méhe iszonyú titkot szült a világra: az Ínség-szikla, melyről gyerekkoromban csak meséket olvastam, most íme kiemelkedett a meggyötört folyóágyból. Az Ínség-szikla a Gellért-hegy elátkozott nyúlványa, régebben rendszeresen boszorkányokat és postásokat áldoztak rajta, a magyar babona úgy tartja, hogy ilyen alkalmakkor hét szűk esztendő vár az országra, mikor kitüremkedik a vízből. És íme! Itt darvadozott előttem! De nem volt még vége a síri borzadálynak! Az Ínség-sziget közepén Lucym állt teljes meztelenségében, s mellette egy síri alak. Először Kovira, a pornómágusra tippeltem, de ahogy közelebb értem, beláttam tévedésemet, Lucy mellett ugyanis nem más állott, mint Redős Péter, a kedves öregúr a szigetről, aki a minap megígérte nekem karrierem előmozdítását. Ám most mintha Lucyt favorizálná: csontos karjával a meztelen lány felé nyújt valami papírt, s vele egy injekcióstűt. Lucy átolvassa a papírt, majd a tűvel leveszi a saját vérét, és egy hatalmas X-et kanyarít a papír aljába. Mire odaérek, már elígérte az életét, egész bizonyosan az ördögnek, mert Redős Péter immár biztosan nem lehet más, csak maga a megtestesült Gonosz!!!444 négy Két kézzel rántom ki a meztelen Lucyt az ördögi Redős doktor öleléséből, aki rámsziszeg: -Rád is kerül még sor, leányom, fogsz te még az én csajbandámban háttérvokálozni!- Azzal egy villanással eltűnik s mi ketten ott állunk az Ínség-sziklán, az alvajáróként tántorgó Lucyra borítom egy ott életszerűen lakó hajléktalan kabátját, majd hazabotorkálunk. Később, már a szállodában kétszer is arra riadtam, hogy Lucy mintha kitörne a szobából. Türelmetlenül próbálgatta az ajtót, majd mintegy duzzogva vonult vissza ágyába.
 
M1, 1:35: Koncertek az A38 hajón: Killing Joke – Túlzás nélkül állíthatom hogy egy valódi (és nem városi) legenda rázta meg a hajó színpadát annak idején. Sajnos az ihletésükre alakult bandákat (NIN, MM, Rammstein, etc.) külföldön is sokkal többen ismerik, nálunk meg aztán főleg. KÖTELEZŐ MINDENKINEK. Én is leülök elé, és összeszedem általa az összes erőmet, hogy megtegyem az utolsó lépéseket a Gonosz hatalmának megtöréséhez!
 
Seward doktor naplójából
 
BerTolT meglógott ma éjjel. A Holddal együtt tetőzött ereje is: megragadta az egyik Gorenje mikrót, és bebaszta vele a kórház ablakát, majd majomemberi hangokat hallatva eltűnt az éjszakában. Tévedtem vele kapcsolatban. Tévedtem, mert nem ette meg az összes állatát: az ágy alatt egy kezelhetetlen kóbor macska lapult, amit innentől nekem kell etetnem és domesztikálnom.
 
Kiemelten nem ajánlott rovat:
RTL Klub, 19:30: X-Faktor – Megmagyarázhatatlan félelem kerít hatalmába, valahányszor ez ördögi Műsor feltűnik.

 

VASÁRNAP, DECEMBER 4.
BerTolT BerIchT naplójából

Rohannom kellett. Sikeresen átejtetttem a rém vadászó orvosokat – először amikor őrültnek tettettem magam, másodszor amikor elsütöttem az ezeréves poént, és angolosan távoztam az ablakon át. Persze nem minden színészkedés volt - a doktorgróf szinte magába bolondított, oly mértékben megnyílt előttem lelkének minden sötét zuga. Ki tudja, lehet hogy egy kicsit tényleg megbolondultam. Mindegy, legalább nem üres hassal távoztam. Remélem a macskát jól tartják majd a dokik… Életemben sokadszor, de utoljára meg kellett mentenem a világot a rá váró borzalomtól. Pontosan tudtam a grófdoktor mit akar tenni: újra fel kívánja ölteni a popmenedzser álorcáját, hogy lányok, asszonyok és (most még!) heterosekszuális férfiak ezrei előtt húzza el a siker mézesmadzagját, hogy aztán őket is a Szalmabábuk trió sorsára juttassa, kiszívja életerejüket és kreativitásukat, hogy végül ne maradjon semmi, csak a félig holt váz, a siker beteljesületlen ígéretével éhesen, ami újabb és újabb áldozatok szedésére kényszeríti. Fejemben a gróf gondolatai és emlékfoszlányai cikáztak, egy minduntalan visszatérő képpel kísérve: egy Dunából kiemelkedett kő, amin emberek vére folyt…Gianna barátnője, amint pucéron felkínálja magát a dr. grófnak (miért mindig a rosszaknak jut sok a jóból?!)…meg kell találnom a sziklát ma este, különben hiába volt a rendszerváltás, és újra a selejt zenék fognak uralkodni Buda-Pesth-en…sürgősen szereznem kellett egy térképet.
 
 
TéVérszívó-ajánló:
Nyolckor egy nem rém rendes, de Bundy család karácsonya a második világháború vége felé: mindhárom gyerek a hazát védi, és egyikről se biztos, hogy Karácsonyra otthon lesz. Mérsékelten ajánlott történelmi drámázás az MGM-en.
 
Gianna Michaels naplójából
 
Lucy nyugalomra tért, én viszont nem tudok aludni. A pirkadat közelg, ám az álom elkerül. Az éjszakai események járnak fejemben minduntalan. Leellenőriztem: Lucy nyakán nincsenek harapásnyomok, tehát ha vámpír is lenne ez a soknevű öregúr, egyenlőre még nem kerítette teljesen hatalmába. De mégis mi a célja? Mivégre volt a vérrel írt X? Nem tudtam másra gondolni, minthogy figyelmemet valami elkerülte az Ínség-sziklán, így magamra öltöm a legmelegebb kabátom, s indulok felderíteni a titkokat. Viszlát kedves Naplóm!
 
BerTolT BerIchT naplójából
 
A Széll Kakas térig valahogy eljutottam, ott a gőzmetró bejáratánál jutányos áron vettem egy 1970-ből származó antikvár térképet. A Ley-vonalakat követve eljutottam a Duna-partig, onnan már csak a folyómederrel párhuzamosan kellett haladnom. Az egyik híd aljához érve ismerős alakot pillantottam meg! Lehetséges volna?...Igen, ez nem lehet más mint életem párja! Óh, hála az Égnek, hogy sötét vermemből végre fényes kijárat mutatkozott! A viszontlátás örömét nem lehet szavakba önteni, egy füzetes Romana és az összes brazil szappanopera kevés volna ehhez. Meg is ittunk vagy két-három Drehert a nagy izgalmakra. Giannának egyenlőre nem mondtam mi mindent ettem a kórházban, minél később tudja meg, annál jobb (nekem mindenképp). Gianna szerencsére már ismeri a helyet ahová megérzésem vezet – és megérzéseim igazak voltak, a rém megkísértette nőmet, és barátját, Lucyt már szinte teljesen hatalmába is kerítette! Az idő szorít.
 
 
Ne firtassuk, mennyi a valószínűsége, hogy egy japán fényképezőgépmárkáról (Canon) elnevezett bolygóra valaha is expedíció indulna. Ne agyaljunk azon, hogy pont épp akkor esik arrafele némi meteor, így a földi űrhajó a szomszéd bolygón száll le, ahol véletlenül lenge ruhába öltözött, szellemi fejlődésben megrekedt nők élnek (Borat imádná ezt a helyet). És ami a legfontosabb: ne gondoljunk bele, hogyan maradhattak fenn földtörténeti korszakokon át ezek a nők, nyilván szűznemzéssel, sarjadzással vagy mesterséges megtermékenyítéssel. Mondom, ne keressünk itt logikát, szóljunk a haveroknak, készítsük be a piát, kilenckor irány a Hálózat TV és rajta az Ősamazonok, garantált lefáradás, vasárnap este úgyis csak arra van szükségünk. Nap kommentje:
 
Betrieb | Válasz         2007. szept. 25. 15:15 | 1/4
Eltengődnék egy ilyen bolygón!
Harcos amazonok ameddig a szem ellát...
Mi lehet itt azokon a nehéz napokon?
 
Az éjszaka utolsó perceiben értünk el az Ínség-sziklához, melynél most egy kis fatákolmány lebegett a vízen. Napközben ide jártak a hajléktalanok és a frankhitelesek, az egyik csapat fürdeni, a másik meghalni, ki ugródeszkának használta ezt szedett-vedett fahajócskát, ki csak láblógatásra. Minket azonban a titkok ismerete vezetett. Valahogy elegyensúlyoztunk a sajkáig. Odaérve vettem észre hogy az apró hajófedélzet egésze tulajdonképpen egy vízszintes ajtó, mely, talán mondanom se kell, zárva volt. Öklömmel-lábammal nagy nehezen felnyitottam. Nem készültem fel a látványra.
HBO, 20:35: Tőzsdecápák: A pénz nem alszik – Mekkora egy köcsögfesztivál! Oliver Stone összeszedett mindenkit aki él és mozog az eredeti tőzsdecápás film stábja közül, meg hozzájuk csapott pár friss és nem olyan friss nevet is, hogy új életet leheljen a franchise-ba, de választhatott volna jobb időpontot is, mint a világválság éveit. Egy szimpatikus karaktert nem tudok a szereplők közül mondani, persze általában a valódi tőzsdeszakemberek közül se. A két Sheen (Charlie és Martin), valamint Shia LeBeouf miatt fokozottan nem ajánlott.
 
A hajó szinte színültig volt földdel, ebben feküdt a grófdoktor (a földből meg mindenféle ismerősen gyanús, ötlevelű palánták növögettek). A doktorgróf szája széléről vér csordogált, kezében sok-sok szétosztandó jelentkezési lap mindenféle tévés vetélkedőkhöz. Igazam volt. Az éjszakának legmélyebbje ez! Óvatosan kiemelten a rémet az úszó koporsóból, és Giannámmal azon tanakodtunk, hogyan vessünk véget örök életének. Végül úgy döntöttünk, hogy a felkelő nap első sugarai mellett fokhagymát aggatunk a nyakába, majd átszúrjuk a szívét egy karóval, hogy utána lefejezzük. Óriási összpontosítást követelt tőlem ez a metódus, talán mondanom se kell. És egyetlen hosszú pillanatra kiderült az ég Buda-Pesth fölött, a hajnal sugarai megcsillantak a Duna alig-alig csordogáló medrében. Eljöve az idő! A grófdoktor a fokhagymától prüszkölni kezdett, de mire rájött hogy mi történik, már benne volt a karó is. Utolsó erejével felült – ám ekkor a fény szenesre perzselte bőrét. Csak úgy hullott a hamu mindenfelé. Ügy megoldva, de mi legyen a hajóval, a földdel, a benne növő zölddel?... Gianna mobiljén gyorsan telefonáltam a rendőrségnek hogy kenderültetvényt találtam, azzal elhúztam a csíkot – persze előbb még megmentettem egy kis növénykét magamnak. Utána tényleg rohantunk Giannámmal: ha időben hazaérek, talán fél kettőkor még elcsíphetem egyik kedvenc zenekarom, a Tudósok A38-as évfordulós buliját az M1-en, amit a másik nagykedvenc Bizottság tagjai is színesítettek a maguk módján.
 
Dr. Sőder naplójából
 
Dr. Sőder vagyok, az igazi Dr. Sőder. I’ve been along for long, long years, stole many a man’s soul and faith. 33 nevem volt, és mind az eredeti nevem anagrammái, Sőder, Redős, Erdős, ésatöbbi. Voltam adóbehajtó, popmenedzser, de végig maradtam, aki voltam: ALKOHOLISTA vámpír, a legősibbek és legeredetibbek közül való. A táplálékomul szolgáló emberek többször és többszörösen elárultak, de én visszatérek, még ha meghalok, akkor is győzök, ha nem emberként, akkor húsevő növényként. A Hold lassan kitelik, a Duna –ahogy a Hülyítődoboz korábban megjósolta- teljesen leapadt, a csillagok állása kedvező, még az Ínség-szikla is kiemelkedett a vízből. A közelgő rituális Neoton-koncert visszaadja szuperhatalmamat, és a következő tehetségkutatót már újabb álcámba bújva dementorkodhatom végig. A civilizált emberi világnak immár hivatalosan is vége!!4444 négy
 
THE END

 
 

Kulcsszavak: 666

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés