2011. 12. 17.
Kopóágon (dec. 17-18.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, DECEMBER 17.:
BITCSINÁLTA SZERELMESPÁR
 
Itt akarom tölteni nyugdíjas éveimet...
Ajánlott Álmodik a gyomor rovat:
Hajnal egy előtt öt perccel annak lehetünk tanúi, hogy a tévé néha közszolgálatot teljesít, mert ugyan melyikünk jut el életében önerőből Saint-Tropez-ba? Hát persze hogy a rendes állásban dolgozók közül senki, viszont most A-tól Z-ig megismerhetjük a Csendőr-filmek helyszínét, mégpedig a Duna TV-nek köszönhetően. Mivel többrészes, remélem hogy minden epizódra jut majd egy-egy betű, különös tekintettel a P-re. : )
 
Talán érdemes lesz rovat:
FEM3, 21:00: Tökéletes nap – Karácsonyi példamese a szeretet fontosságáról, szemben a világ (és a könyvsikerlisták) anyagiasságával, zsebkendőket készíteni. Tényleg, hamarosan itt a szeretet ünnepe.
 
Ismétlés, nem ajánlott rovat:
Cool TV, 20:20: Egyik kopó, másik eb – Hogy mi volt előbb, a Kutyám Jerry Lee vagy ez, végülis tökmindegy, családi vígjáték amin már átestem a bemutatójakor, akkor tetszett, biztos a mostani gyerekeknek is fog, én már kinőttem(?), Tom Hanks meg azóta szerencsére túllépett akkori önmagán.
M1, 20:15: Meglesni és megszeretni – Nem elég hogy romantikus vígjáték, de még Meg Ryan is szerepel benne, mint egy botcsinálta szerelmespár egyik fele, akik régebbi, most együtt élő exeiken akarnak bosszút állni, ám a közös kitolás a régi pasival / nővel végülis egybekovácsolja őket. A való életben is vannak ilyen kapcsolatok, általában a közös ellenfél legyőzése / eltűnése után szoktak szétmenni.
Filmmúzeum, 21:00: Valami vadság – Ryan mellett a másik nagy antinő, Melanie Griffith is beköszön. Bár a Something Wild megelőzte a Veszett a világot (a Tiszta románcot meg pláne), de nem véletlen hogy Griffith és Jeff Daniels szerelmét elhomályosította Lynch (és Tarantino) jóval sötétebb víziója (nem csak Isabella Rossellini miatt). Road trip, elátkozott szerelmesek – csak a nyolcvanasévek-túladagolást áhítóknak. Mindössze ennyi a mai felhozatal, talán tényleg a Taxisofőr ismétlésével jártok a legjobban tíz előtt tíz perccel a Viasat3-on.
 
Kis hírek a nagyvilágból:
Vádat emeltek az idősekhez betörők ellen: „Brutálisan bántalmazták az idős embereket, hogy hol tartják a pénzüket. Több békési áldozatuk is meghalt.” - Helyesírás, baszod, helyesírás. Legalább tegyetek úgy, mintha foglalkoznátok is a hírekkel amik kikerülnek. Tudom hogy nem érdekel titeket, de legalább egyszer elolvashatnátok az ilyen cikkeket publikálás előtt, van annyira fontos mint az Összeesküvők-VV összes.
Cserbenhagyták az elgázolt mentőst: „Egy székesfehárvári kórház kapuja előtti zebrán ütötték el. Több csontja eltörött.” – De komolyan: miért ne hagyta volna cserben a gázoló? Hát hiszen egy köpésre volt a kórháztól!
Vilidzsi hírmondó: A magyar beteg: "Mire ébredne egy 23 éve kómában levő ember a mai Magyarországon?" - Hülye kérdés. Hát nyilván arra, hogy levették a lélegeztetőgépről.
Európa negyede még sosem netezett – Kezdem irigyelni ezt az egynegyedet… - „A svédek neteznek a legtöbben, a magyarok a középmezőnyben, a románok csehül állnak.” – A románok állnak csehül? Ez azt jelenti hogy eltörlődtek a trianoni határok?
Újabb életfogytot kapott Carlos, a Sakál – Ez jó, mert még a gyerekeink, sőt az unokáink életében is rács mögött lesz ez a féreg (vagy ha nem ő, akkor az akibe a lelke költözött).
Napgép: George Clooney partra száll: „Clooney nem olyan összeszedett, mint Az egek urában, de a Persolt civilben is karmolja.” – Ja, meg az instant kávét, mert annak lett a reklámarca. Komolyan, pár éve Pierce Brosnan meg ő volt a kúlság megtestesítője, a női szívek elrablója meg minden, erre becsúszik mindkettejüknek egy-egy reklám, amitől borul a milliomos aranyifjú színész imázsa (Pierce Brosnan is a Spárban vásárol, hát persze).
Megnyírták és megnevelik az indonéz punkokat: „65 embert szedett össze a rendőrség, megnyírták, átöltöztették, megmosdatták őket, majd tíz napon át vallásos nevelésben részesülnek egy elzárt táborban. A rendőrfőnök szerint nem sértették meg az emberi jogokat, csak a helyes erkölcs útjára akarják visszaterelni a tévelygőket.” – Nagyon helyes, így is kell! Én még klasszikus zenét is hallgattatnék velük, meg az egész Mechanikus Narancs-terápiát végigzavarnám rajtuk… Nap kommentje:
 
Norvég Formula 2011.12.15. 09:26
az örs vezér téri ikea előtt is összeszedhetnék őket :-/
 
Nem kamu a körlevél, tényleg létezik a facebookos hajléktalan: „Cs.L. pár napja terjedő története pont olyan, mint amilyen általában a körlevelek tartalma lenni szokott. Van benne megható rész, vissza próbálja adni az emberiségbe vetett hitet, és felhívja rá a figyelmet, mennyire rossz dolog az általánosítás. A különbség annyi, hogy ez most igaz, de a Facebooknak kicsit jogsértő módon sikerült valamennyit segítenie a férfin, aki már kapja az alkalmi állásajánlatokat.” – Én általában anyázom a facebookosokat (meg az indexeseket is!), de ez most komolyan meghatott, úgyhogy a szokásos cinikus poénkodás helyett inkább linkelem a cikket mindenkinek.
 
VASÁRNAP, DECEMBER 18.:
SOSEM VOLT TÖMBBIZALMI

Always look on the bride side of life.
Ismétlés, de ajánlott rovat:
M1, 21:30: 2 nap Párizsban – Billy Wilder pörgő szövegű vígjátékainak kései utóda Julie Delpy-vel a főszerepben és a rendezői székben és még a forgatókönyvnél is, Woody Allen-es felhangokkal, avagy Párizs még egy New York-lakónak is sok, főleg ha úgy tűnik hogy francia barátnője az egész városnak megvolt. Felnőttes komédiázás, talán érdemes.
Story4, 21:40: Félénk vagyok, de hódítani akarok – Mintha csak magamat látnám Pierre Richard-ban, csak én kicsit ziláltabban nézek ki és többet iszom, ja meg nem járok pszichogushoz, hogy visszaadja a sosemvolt önbizalmamat. Filmünk hőse azonban igen, és esetében az egónövelés is eredményes, de nem vezet túl sok jóra. Idézhető benyögések, emlékezetes pillanatok (tányérmosás), a megunhatatlan francia vígjátékok egyike. Bár kicsit későn, este tizenegykor kezdik, de a Világtörténelem, 1. kötet is bőven idevaló, mert egyike azon eseteknek mikor Mel Brooks pont jól rakta össze a saját chutzpach-ját, a gegeket és a történelmet, úgy hogy a végeredmény humánus humor legyen. Nincs sok ilyen filmje, talán a Lenni vagy nem lenni ami hasonló, nem csak a történelmi téma miatt. Nem sűrűn mondok ilyet, de üljetek a retekklub elé.
 
Ismétlés, nem ajánlott rovat:
TV2, 0:05: A véresen valódi valóság Adolf Hitlerről – Asszem volt már, amúgy meg (Brooks művével ellentétben) ez is tipikus esete annak amikor még a rendező se tudja eldönteni mit akar. Komolykodás Hitler utolsó napjairó? Arra ott van a Bukás. Vígjáték egy nehezen elviccelhető korról? Chaplin Diktátora, az Élet szép és még egy-két jóság. Ha viszont a pozitivista történelemátírás lett volna a cél, akkor azt meg Tarantino csinálta jobban a Brygantikkal, ami még annak ellenére is egy rakás szar lett. Lássuk be, ilyen esetekben nem mindig működik az önkényesen hozzáadott többlet. Itt adot egy viszonylag érdekes kiindulóhelyzet (Németország a háború vége felé, Hitlert helyettesítő zsidó hasonmás, etc.), de az egész egyszerűen semmilyen, illetve inkább rossz, mint jó, a valósághoz meg semmi köze sincs.
 
Kis hírek a nagyvilágból:
Észak-Koreában az örökös könyvhaja az új divat:
„A felül középen elválasztott, szétfésült haj fiatalos és becsvágyó viseletnek számít, legalábbis egy dél-koreai újság szerint.” – Persze. Nyilván azért hordják a fiatalok így a hajukat, mert menő, nem azért mert véresre vernék őket ha másmilyen frizurájuk lenne…
Az utolsó amerikai katona is elhagyta Irakot: „A katonák ujjongtak, és pacsiztak örömükben.” – Ne örüljetek, marhák, pár hónap pihi és irány Irán :DDD
Börtönboltot leplezett le az adóhatóság: „Nem adtak nyugtát a raboknak, hatmillió forint tiszta nyereséget halmoztak fel másfél év alatt.” – Hol itt a gond, így is a börtönben maradhatnak, az már részletkérdés hogy a rács melyik oldalán…
Vadlúdrekord a tatai Öreg-tavon: „Néhány négyzetkilométeren 48 ezer vadlúd éjszakázik, a récékkel, sirályokkal és varjúkkal együtt 65 ezren vannak egyszerre.” – Úgy látszik nekik semteccika rencer.
Tömeges vöcsököngyilkosság Utahban: „A vándormadarak magasról összetévesztették a betont a víztükörrel, és fejjel előre becsapódtak.” - …vagy így tiltakoztak, mert ők voltak a Vöcsökfront Öngyilkos Egysége.
Százezerért rendelhet magának kiesett VV5-öst – Nótenx, annyiból már Gianna Michaels is házhoz jönne egy éjszaka erejéig.
Fővárosi: 10 projekt, amit elvitt a válság: „360 fok Budapest, Almássy Hotel és még pár sosemvolt látványosság.” - …és ami a legjobb: egyikért sem kár. Ami nem jó: van helyettük száz más ilyesmi...:SSS
Kidobta az ablakon az ötmilliós defibrillátort: „A megvadult zuglói beteg ütlegelni és rugdosni kezdte a mentősöket, de magához térítették.” – Felmerül a kérdés hogy miért, mert gondolom az okozott kárt nem fogja megtéríteni.
Hol lesz a legerősebb rádióteleszkóp?: „Dél-Afrika tudományos tényezővé akar válni, és már milliárdokat költött a projekt előkészítésére.” – Ami nem megy azt ne erőltessük, már a focivébét is elkúrták nekünk.
Kőkorszaki földanyát találtak - Amennyiben még él és jól néz ki, úgy SUNÁZNÁM. Ha nem, akkor nem. Egésség!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés