2011. 12. 24.
Karácsonyi ajánló (dec. 24-25.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, DECEMBER 24.
 
Felvirradtak az ünnep napjai, még ha az Indexen össze is keverték a karácsonyt a húsvéttal, tényleg nagyon nagy poén, általános iskolás szintű. Na mindegy, ne rosszmájúskodjunk, próbáljunk meg mindenkit szeretni (nem fog menni, de legalább elmondhatjuk, hogy megpróbáltuk). Szokás szerint az összes csatorna biztonsági játékra utazik. Az M1 például előbb Sissi, a magyarok királynéjának történetét ismétli nyolckor, majd tíz előtt húsz perccel Mozart Varázsfuvoláját adják, aztán éjfélkor jön a Karácsonyi mise. A tehetősebbek mindezt élőben is végigcsinálhatják (Sissi meséje kivételével): a gazdagok ma is az Operában kezdenek (ha nem a szabadkőműves-okkult Fuvolával, akkor a Diótörővel), majd lelküket a templomban nyugtatják meg. Ezért jó csórónak lenni, én a színházat és a megnyugvást is letudom a sarki kricsmiben… Az M2 a háziasszonyok behálózására utazik fél kilenckor az Il Divo-koncert újrázásával, majd egy órával később a kötelező családi film, a Tap télapó helyett ezúttal a Milliomos Mikulás képében, aki –minő meglepetés- egy gazdag nyikhaj, aki még karácsony este is egy keményen dolgozó taxisofőrnővel fuvaroztatja magát. Szerintem kihagyható. Na és most jön, ami nem az:
 
Ismétlés, de ajánlott rovat:
TV2, 21:25: Csillagpor – A Coraline mellett újabb jól sikerült Neil Gaiman-feldolgozás: a szöveghűséget feláldozták a mozgóképesítés oltárán, ám itt kivételesen jól sült el a dolog. Korunk talán legnevesebb fantasyszerzőjének egy, a normális világ mögött párhuzamosan létező világba visz el minket immár sokadjára, de újra sikerül a bravúr: az emberi alakot öltött hullócsillagra (szerelme kezéért, mi másért) vadászó főhős története mentes a túlcsorduló érzelmességtől éppúgy mint túlzott számítógépgrafikáktól, és a sztárok se csak dísznek vannak itt: De Niro újra nagyot alakít, Michelle Pfeiffernek meg már csak a Sólyomasszony miatt is bérelt helye van a stáblistán. Ha elviseljük a reklámszüneteket, akkor kicsik-nagyok jól fognak rajta szórakozni. De Nirónak kilenckor lesz még egy jó dobása, mégpedig az AXN-en az Ébredésekben Robin Williams mellett, ami a komolyabb dolgokra vágyónak jelent biztos pontot. Williams szokás szerint az aranyszívű humanistként (mint pszichiáter), De Niro a tőle elvárható drámai szerepben (egy elmegyógyintézet bentlakója), akiben a doktor nem az ápoltat, hanem az embert látja. Ami kiemeli az elcsépelt léleknyitogató toleranciamesék közül az –mint ilyenkor általában- a megvalósítás, hangsúlyosan a színészi játékra építve. Nem szégyen meghatódni. Lesz még sokminden, de de szerintem ez az a kettő, amire érdemes figyelni. Mivel ez a szeretet ünnepe, most nem lesz hírmagyarázás, igen, én is olvastam mi volt tegnap, de leszarom, mennyire szánalmas már ez az egész magyar politikai játszótér, basszus, zár a kocsma, kénytelen leszek indulni, és mivel aki ilyenkor is itt lóg az szinte biztos hogy egyedül ünnepel, ezért kívánok nekik olyan karácsonyt mint amilyet magamnak, ilyet e:

 
VASÁRNAP, DECEMBER 25.

Egy film, egy arckifejezés. Az egész filmen keresztül :)
Az M1-en természetesen folytatódik Sissi története, még mindig nyolckor, majd egy magyar film (Égi madár, 21:45), majd tizenegytől a kötelező tiszteletadás Jézus előtt, mert hát végülis róla szól a mai nap, bármennyire is kisajátították a fakereskedők és a kapitalisták. A fontosabb tűrhető ismétléseket mindjárt sorolom, de előtte egy figyelmeztetés: a Universal Channel-t lehetőség szerint kerüljük messzire: este héttől kezdve két Jack Hunter filmmel is károsítják agysejtjeinket.
 
Ismétlés, de ajánlott:
AXN, 21:00, Jó reggelt, Vietnam! – Bajor Imre legjobb (szinkron)szerepe, és ahogy Williams tegnapi filmje (és a Holt költők társasága is), úgy ez is elnyűhetetlen és kötelező, és sokadjára is ugyanúgy hat. Háborúk sajnos mindig lesznek, ahogy jó szándékú bohócok is, akik tükröt tartanak a bürokrácia elé, még ha be is törik a fejüket néha.
Filmmúzeum, 22:20: Amarcord – Fellini mester mozgókép-ódája gyermekkorához és egyben tiszteletadás az olasz élet előtt. Egy kisváros kis utcáján maga az élet és az emberiség, no meg a bögyös trafikos.
Duna TV, 22:35: Jane Eyre – Zeffirelli közös nevezőre hozta a nemesebbik fajtából származó lányregényeket (Charlotte Brontë tollából), az egykori (Maria Schneider) és leendő (Charlotte Gainsbourg, ráadásul címszerepben) botrány-színésznőket, és íme, tálalva a vasárnap esti szívtúlcsordulás a hányattatott sorsú árvalányról, aki végül egy olyan kastélyban kap nevelői állást, melyhez képest a Bates-motel és a Manderley-ház mind kutyafüle. Érzelmek, kísértetjárás, és persze Gainsbourg, amint szenved ezektől.
 
Ismétlés, nem ajánlott:
HBO, 22:15: Becstelen Brigantyk – A kelleténél hosszabbra nyújtott öntetszelgés a jelenkor egyik legtúlértékeltebb rendezőjétől, fel nem tudom fogni miért épp most adják. Mindegy, mi úgyis kihagyjuk.
 
 



Kulcsszavak: karácsony, Gianna Michaels

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés