2012. 01. 16.
Minden amit tudni akartál a Pókemberről (jan. 16-19.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A régi népi babona szerint a tavasz első jele, mikor januárban a kritikusok felriadnak téli álmukból a kerületi kiskocsmákban, hogy leteszteljék az új év filmes felhozatalát. Ha sok igényes művészfilmet ÉS MÉG TÖBB GIANNA MICHAELS-VIDEÓT találnak, elkezdenek ajánlót írni, és a világ szerencsés év elé néz. Én folyton felkeltem, de folyton ugyanazt a 4-5 dolgot ismételték mindenhol. Végre aztán valamelyik jóakaróm egy olyan GM-sorozatot küldött ami nem volt meg a gyűjteményemben, úgyhogy gondoltam, javítok a világ állapotán és elkezdem sorba venni amit lehet.

HÉTFŐ, JANUÁR 16.:
EGY A ZÁSZLÓ, EGY AZ ÜGETÉS

Egy igazán sweet movie.
Ajánlott rovat:
Fél tízkor a Duna World-on (mi az, az autonómia immár világméretűvé dagadt? :D) a bűnös harmincas évekbe rándulunk ki, amikor még a nemesi leányok életét is kerékbetörte a váratlanul jött várandósság. Így jár Gyöngyi is, aki innentől a bűn útjára lép, és zenész lesz: hegedülésből tarja el magát (akkoriban nem volt elfogadott se a rakendroll, se a
pornószakma). Párja az árva és szegény Vica, aki az építőiparban dolgozik. A lányokat összeköti a közös múlt (egyazon faluból származnak) és a közös problémák, s mivel vígjáték, a címe (Két lány az uccán) ellenére sem kényszerülnek prostitúcióra. Csortos Gyula és
Vaszary Piri miatt is ajánlott. Ugyanabban az időpontban egy látszólag ártalmatlan cím alatt (Fekete bárány) valami teljesen más a sima Dunán, bár ebben is van nem kívánt teherbe esés: a középpontban egy viharos ír család, ahol az idősebb fiú bandázik, a kisebbik sportol(na), a lányt pedig felcsinálták, az apa halálos betegség (rák) ányékában vet számot életével, az anya pedig simán csak idegesítő. Akinek nincs saját családja, vagy problémái, netán családi problémái, annak mindenképp jó program, ahogy Mike Leigh alkotása is, amit a Cinemax vetít 22:20-kor, és ez is szembemegy a címével, Az élet az angol
munkásosztály számára sem oly édes. Jane Horrocks miatt talán érdemes. Lesz még éjfélkor egy kvázi-horror a retekklubbon, hajótörést szenvedő újgazdag kölykökkel, akik lovecrafti szinten elfajzott Mutánsok szigetére kerülnek. B-film, de éjfél után már olyan mindegy...

Kis hírek a nagyvilágból:
A Jobbik tiltakozik a zászlóégető Murányi és Novák feljelentése ellen: "Garázdasággal gyanúsítja őket a rendőrség." - Távol álljon tőlem hogy a Jobbikot védjem, de a Massive Attack videoklipjében is égetnek uniós zászlót...amúgy ezeket a zászlóügetéseket ha jól tudom valami cukorka okozza, talán a Negró?...mindegy, szóval ne fogadjunk el idegenektől édességet, politikai rendezvényen meg főleg ne!!444 négy
Véleményvezér: Schiffer megmenekült, az LMP veszélyben: "Egy baloldali összefogásnak a súlypontját a kommunista utódpárt és Gyurcsány Ferencék jelentenék, az LMP-re pedig az SZDSZ sorsa várna." - Mi ebben a meglepő? Kb. ugyanaz a szavazótábora is, miért pont a
sorsa lenne más? :DDD
Makeup: Ettől néz ki jól Jennifer Aniston: "Megmutatjuk nektek a színésznő kedvenceit." - Sajnos a smink ellenére még mindig ugyanúgy játszik.
Nagyot bukott Lana Del Rey első amerikai tévéfellépésén - NAGYON HELYES!! - "2011 legnagyobb internetes felfedezettje az amerikai nagyközönség előtt a Saturday Night Live-ban mutatkozott be, még lemezének megjelenése előtt. Juliette Lewis szerint olyan volt, mint egy tizenkét éves kislány, aki a szobájában mórikálja magát; Eddie Argos azt hitte, hogy paródiát lát." - Általában ez a netes zenészek végzete, az élő fellépés. Képzeljétek mi lenne ha koncerten, egy kritikus közönség előtt (!) kellene  performálnia! Bár nem itt született, de ideillik az alábbi komment:

Waldeck 2011.12.20. 09:23:54
Tök megfordult a világ.
Régen egy banda lent kezdett, kis klubokban, gyűjtve a rajongóit, fokozatosan építette fel magát, és sok év, évtized után jutott el stadionokat betöltő koncertekig.
A mai felfújt sztárocskák pont ellenkező utat járnak be. Miután a tévé agyonreklámozta őket, rögtön nagykoncerttel kezdik (noha egy stadionnyi ember igényes szórakoztatásához nem csupán nagy tehetség és sok év alatt kicsiszolódott jó számok kellenének, de hatalmas rutin is), majd gyorsan csúsznak lefelé. 1-2 év múlva jönnek az új tévés sztárok, megkapaszkodni csak kevesen tudnak.

Meg még annyit, hogy régen a rock a lázadás volt, ma a színtiszta konformizmus és unalom.


Újabb darabok törtek le a Colosseumból: "Újabb törmelék zuhant le a római műemlék második emeletéről a térre a felújítás körüli viták közben." - Eh, adjuk nekik a Népstadiont, a Colosseumot meg téglánként építsük fel a helyén. Abszolút turistacsalogató...
A Sziget a legjobb fesztivál Európában: "A huszonöt legnagyobb fesztivál közül végzett első helyen a European Festival Awards-on." - Az álmoskönyvem szerint ez újabb mislencsillagokat, lambordzsiniket és nullszaldókat jelent, a környéken lakóknak meg újabb álmatlan éjszakákat. Netes szavazásokat meg Rick Astley esete óta nem veszünk komolyan...
Öntudatlan beteggel fotózkodtak mentősök - Most miért, jobb mintha megölték / megerőszakolták / lehugyozták volna, ahogy pl. az amerikai békefenntartók szokták tenni! - "A mentőszolgálat autójában pózolt az elmaszkírozott legénység, a kép pedig a Facebookon landolt." - Ja hogy faszbúk! Így már érthető. - "Na jó, néha kell egy kis buli!. Ezzel a kommenttel posztolák a Facebookon azt a fotót, amelyen egy mentős pózol egy öntudatlan beteg fölött. Hasonló képekből egész sorozat került fel a "Központi Eset" nevű felhasználó jóvoltából a közösségi oldalra. A képeken többek között hordágyon, lógó karral fekvő hajléktalan asszony, magatehetetlen idős ember és fiatal lány látható a mentőautó hátuljában." - Az emberiség selejtje a kedves posztoló, és ezúton is a férges jókurvaanyját nekije, remélem kirúgják az összeset akinek köze volt ehhez. Mi lesz a következő, hullagyalázás?!
Gyurcsány: Az önkény rendszere épül - Asszem itt az ideje újraéleszteni a Bagoly mondja rovatot. Önkény rendszere...tetszenek emlékezni a 2006 őszi rendőri túlkapásokra, a leesett azonosítókra? - "A Demokratikus Koalíció konferenciáján részt vett Békesi László, Bokros Lajos és Vágó István is." - Kellett nekem tegnap a nemteccikarencert emlegetni. Asszem vissza is költözök a kocsmába, szevasztok!


KEDD, JANUÁR 17.:
...AZ UTCA OLDALÁN

a sok szemét ott hever az új kor hajnalán
Ha Mohamed nem megy Alihoz...

Ajánlott rovat:
Aki esetleg fogja a Viasat History-t, annak nagyon jó lesz: nem kisebb fazonnal foglalkoznak nyolc órától, mint a világ egyik leghíresebb bokszolójával - helyesebben azzal, Hogyan vált Cassius Clay Muhammad Alivá. Az apropót a bokszkirály 70. születésnapja szolgáltatja.
TV2, 01:30: Szemétdomb - Amerikás magyarok egy echte művészfilmben,
Gödrös Putyinak és Grunwalsky Ferencnek köszönhetően. Kaffkai antilátomás sok-sok távolba szakadt hazánkfiával, amiből kiderül hogy külföldön is megmarad az igazi magyar mélabú. Elvont, de ajánlott!
Filmmúzeum, 21:00: Rejtély: "Georges (Daniel Auteuil) egy nap furcsa videokazettákat kap a családjáról. Másnap nyugtalanító és nehezen értelmezhető rajzok is érkeznek. A férfinak fogalma sincs arról, ki lehet rejtélyes feladó." - Nekem van egy tippem: beszélő bunkó, a jövőből jött, és csak egy szót ismer, azt hogy ABAKUSZ!

Nem ajánlott rovat:
Az újrázási hullám elérte a mi századunkat is: a több címen is futó Jack és Jill története ismerős lehet az Édes novemberből, csak ott Freddie Prinze Jr. helyett egy valamivel szerethetőbb nyálgép, Keanu Reeves volt a középkorú férfi, kinek biztonságos és bejáratott életét átrendezi a Titokzatos NŐ. Akit nem zavarnak a filmes bakik (önálló életet élő tetoválás, etc.) meg a geil főhős (és a sematikus főhősnő) sem, az kilenckor kapcsoljon az M1-re. Aki meg direkte Frédiherczeg Ifjabb miatt nézi, azt nyilván nem fogják zavarni az ilyesmik.

Pálgium rovat:
Doktorok követelik a plágiumgyanú kivizsgálását: "Úgy érvelnek: ha a váddal nem foglalkoznak, a tudományos élet intézményeit hiteltelenítik el."
Plágiumügy a marosvásárhelyi egyetemen: "A rektor és helyettese holland dolgozatokból másoltak ki fejezeteket, és a saját nevükön adták ki." - It's official: a plágium az új mizu / numanuma, és ebben is mi vezetünk, a szomszéd országok is csak másolnak minket!!!

Kis hírek a nagyvilágból:
Új klub lesz a Gödör helyén: "Az Erzsébet téri szórakozóhelynek új üzemeltetője lesz, és nem viselheti a Gödör Klub nevet." - Hmmm...Nemzeti Gödör, esetleg? :DDDD
Ötvenezer liter whiskybe fulladt a brit férfi - "Szép" halál, de ha apránként fogyasztotta volna el, jó pár évig kitartott volna, és nem is halt volna bele. EGÉSSÉG!
BT: Kiszámolták a Halálcsillag energiáját: "A leicesteri egyetem fizikusai szerint már a Szaturnusz felrobbantása is gondot okozna neki." - De a Földé még nem, úgyhogy ne huzigálják a macska bajszát ezek a brit tudósok, a múltkor is erre repült valami ufó vagy mi...
Az idősek is rákaptak a netezésre: "Az 50 és 69 év közötti internetezők száma három év alatt a másfélszeresére nőtt." - Ez egy hír?! Az Index Polidili 90%-át ez a korosztály teszi ki. Olyan is.
Homár: Szexuális segédeszköz lett a sör a Tescóban - Ez se nagy hír, akinek csúnya felesége van, az tudja hogy valóban az.
ICA: Drogmitológia - részletek Thomas Szasz könyvéből: ""Edd meg a gyümölcsöt és meghalsz!" – figyelmeztetett Isten, de hazudott." - Nem hazudott, basszus, azóta is azt nyögjük hogy Évának nem volt elég Ádám és a kígyóra hallgatott, most meg jönnek ezek a kígyónyelvű feministák... Egy jó tanács gordon agátának vagy bódis krisztának, akármelyikük is írta ezt a bejegyzést: ne akarjatok a TASZ vagy a Kendermag egyesület babérjaira törni, bőven elég az a drogpropaganda amit ők nyomnak.
Molnár Levente gitáros kilépett a Tankcsapdából - Nap kommentje:

DeToXXX   2012.01.17. 05:30:51
kimagozták cseresznyét 8)


Merkel: Magyarországnak igazodnia kell: "A német kancellár helyesli az Európai Bizottság hazánk elleni lépéseit, és az európai elvek betartására figyelmeztette a magyar
kormányt."
- Asszem egy bizonyos Petőfi Sándornak volt erről egy verse.


SZERDA, JANUÁR 18.:
TAVALYI FELSZABADÍTÁSI FRONT

Beszél a holtakkal. Állítólag.
Sunáznám. Bizonyosan.
WTFaktor rovat:
Kilenckor egy komolyanvehetetlenségig szürreális akciófilm a már akkor is nagyonpenge Wesley Snipes-szal, aki mint visszavonult ketrecbaseballbika osztja a tanácsokat ifjú kollégéjának, akit a Hawaii Felszabadítási Front (nem vicc, ne röhögj!) akar megölni. Hogy Mad Max vagy sem, tökmindegy (segítek: még a Rollerball szintjét sem éri el), egyszerűen nem értem hogy a Sportháborút miért a Filmmúzeum adja, bár végülis a Mortal Kombatot is nemtomhányszor leadták ugyanitt.

Ismétlés, talán érdemes:
TV2, 21:00: Houdini, a halál mágusa – A magyar származású mágus itt mint egy romantikus szál kelléke, a fókuszban ugyanis a Catherine Zeta-Jones játszotta (ál?)médium áll, aki elfogadja a szabadulóművész által ajánlott fogadást, és ezáltal persze össze is jön vele. Romantika a színpad és az okkultizmus mögött, Zeta-Jones leginkább szép, Saorsie Ronan meg azóta már bizonyította hogy emellett még tehetséges is.
Duna TV, 21:30: A csendes amerikai – Jó estét, Vietnam, Brendan Fraser drámai szerepben, mint a sárga betegek (és sérültek) kötözőorvosa, aki belezúg egy nagymenő haditudósító csajába. Nekem a könyökömön jönnek ki a szerelmesfilmek, ezt is csak max. Michael Caine miatt érdemes.

Kis retróhírek a nagyvilágból:
Míg én a kocsmában aludtam téli álmomat, rengeteg minden történt ám odakint:
Coco T a seggével kíván boldog karácsonyt – LESZAROM.
14 ezer milliárdos álmot látott Orbán – Ilyeneket én is szoktam, csak abban egy G. M. monogramú nő is szerepel. Aztán persze mindig felébredek, és mehetek melózni : (((
Rekordszintű a bevásárlóturizmus Szlovákia felől: "Ezrek jönnek bevásárlólistákkal és számológéppel a magyarországi bevásárlóközpontokba." – Ennyire jól megy nekünk? Mindegy, csak letelepedni ne akarjanak…
Levágott kecskefejet akasztottak a soproni Fidesz-irodára - Miért pont kecske? Ló nem volt? :DD - "Az ügy kapcsán a rendőrség eljárást indított." - Szerintem Don Corleone környékén kell keresniük a megbízás eredetét…
Heti két alkoholmentes napot javasol a brit képviselőház: "A kilencvenes évek kutatásai alapján még a napi italfogyasztást támogatták." – Akkor én hivatalosan is a kilencvenes években élek. EGÉSSÉG!
Nem lehetne betiltani a valóságot?: "A videojátékokban háborús bűncselekményeket is el lehet követni. A Vöröskereszt szeretné, ha ez megváltozna, a Genfi Egyezményre
hivatkozik."
– Majd ha a békefenntartók nem követnek el IRL háborús bűncselekményeket, bogárkáim. Addig meg kuss legyen. Ideje is leporolni a Wolfensteint…^^
Lángoló: Kertvárosi gyerekek vérengzése: "Fejlövés, torokmetszés, sugárban ömlő vér, gyerekek. Ez van a 2011 legjobb videoklipjében." – Nem lehetne ezt betiltani a videójátékok helyett? Ha ez 2011 legjobb klipje, zenei téren is maradok a kilencvenes években!
Felmentették a homoszexualitás vádja alól a maláj ellenzék vezetőjét: "A vád tanúja testén talált ondót akár a nyomozóhatóságok is manipulálhatták." - Bele se merek gondolni, hogyan.
Kétharmados többséget szereztek az iszlamisták Egyiptomban: "Az alsóházi választás eredménye nagy riadalmat kelt a liberális egyiptomi pártok soraiban." – Kétharmadolásban is mi vezetünk! ÉBERSÉG!!!

Rettenetes gyermekeink rovat:
Riportot kapott szülinapjára Kim Dzsongun: "Az állami tévé megmutatta, hogy a koreai vezető mennyi mindent tett már eddig is az országért." – Képzelem mi lesz ha majd be is iktatják! Úgy megindul a fejlődés, hogy ihaj!
Lángoló: Beyoncé lánya slágerlistás: "Mióta csak megszületett, mindenki Blue Ivy Carterrel foglalkozik, az apja rapdalában is közreműködő." – Nem gondoltam volna hogy lehet még ellenszenvesebb az illuminátusközeli Jay-Z vagy a pénzéhes Beyoncé, de csak sikerült produkálniuk valamit ami miatt még undorítóbbnak tarthatom őket mint eddig. Jó hogy a gyerek anyja hasában való rugdalódzását nem adták ki kislemezen, bár ki tudja, a sok birka azt is megvenné. A kis I.V.Y. még egy hangot se tud kiénekelni, de már featuring, eszem megáll. Már most jobban utálom mint Will Smith lányát, pedig az már szinte felnőtt nő….NEM.
Cc: Felvételről volt élő a lottósorsolás: "Szombaton élő felirat alatt, terhesen énekelt Völgyesi Gabi, aki már kedden megszülte gyermekét." – Most miért olyan valószínűtlen hogy a sorsolás idejére visszatették bele?! Szerintem ez történt, hát nyilván nem felvételről megy a húzás! Hát nehogy már a sok birkától még a lottónyeremény lehetőségének látszatát is elvegyék!


CSÜTÖRTÖK, JANUÁR 19.:
BOR, NEO, STORY

...and then they were free..
Ajánlott rovat:
Viszonylag kevés alkalom van amikor valami értelmeset adnak / ismételnek az m2-őn, de akkor is tök lehetetlen időben adják, mint például ma a(z igaz történeten alapuló) Borneo foglyait, amiben egy japán hadifogolytáborba kerülő asszony viszontagságait kísérhetjük figyelemmel a második világháború idején. Az alapvetően humánus táborparancsnok megpróbálja fenntartani a látszatot feljebbvalói, emberi arcát meg a férjes-gyerekes nő és a többi fogoly felé, ám az összeomlás (ahogy a háború vége is) közeleg. Tipp: ne maradjunk fenn 00:20-ig, inkább vegyük fel! Node nem csak komorkodásból jut mára, fél kilenctől ugyanis a Story4-en a minden lében kanál Roger Moore mint sármos fegyvernepper kezd aktív Szerelmi hadviselésbe a glasznosztyért egy seksz-bomba médiamunkás kedvéért. Még az átkos NSZK-ban készült, Roger Moore-ról meg itt egy Nap kommentje:

kowalsky | Válasz 2011. máj. 08. 00:16 | 1/2
magyar hangja Láng József
punktum


Nyolckor az egyik örök és majdnem teljes családi szórakozást nyújtó musicalt, a West Side Story-t adják a Cinemaxon. Mindenki ismeri a fehér fiú és félvér csaj Rómeó és Júlia-történetét, Bernstein zenéjét dettó, ergo egy minden szempontból klasszikussal van dolgunk. Azon ritka esetek egyike, amikor az idő csak növeli a mű értékét, ellentétben pár más zenés filmmel. Maradjunk is a zenével, tizenegy előtt tíz perccel zenés és JÓ értelemben vett toleranciaprédikáció az HBO-n, egy halmozottan hátrányos helyzetű énekesnőről. Prudence Mabhena tehetséges, testi fogyatékos, és mindezt Afrika egyik szellemileg legsötétebb részén, ahol a rendellenességgel született gyerekeket ma is előszeretettel öldösögetik. A Szívből jövő zene szomorú és látlelet a törzsi kultúráról és felemelő élmény egy rossz helyre / testbe született emberről.

Rettenetes gyermekeink rovat:
OF: Cindy Crawford tízéves lánya lett a Young Versace kampány arca - Nem lehet elég korán kezdeni, a medve is approválja. Nekem meg még mindig hányingerem van a szépségipartól.

Politikusok és nemi szervek rovat:
Brigette Nielsen Stallone férfiasságát fitymálta - Előtte meg a fitymájával csinált valami mást, most meg panaszkodik. Ilyenek ezek a női STÁRok!
Mária: Hogy szopj le egy káposztát?: "További ötletek és instrukciók a kampányszpotban." - Köszönöm, ez már nagyon hiányzott. Kedves posztíró, szopjál helyettem is.
18+: Farokverő videója miatt támadják a Nemzet Bloggerét: "Kiss Endre Farkast, azaz SoDit ellenségei támadják: farokverő videója erkölcstelen, liberális életmódra utal." - Nomen est omen, érted, Kiss Endre FARKAS, amúgy meg az vesse rá az első követ, aki. Mondjuk videóra tényleg minek kellett felvennie. Mindegy, legalább röhögtünk egyet ezen is.

Kis hírek a nagyvilágból:
Egy őrült azt hiszi Lindsay Lohanről, hogy kurva – Ezen az alapon a világ nagy része őrült. Lindsay Lohan ugyanis a jelenlegi állapotában tényleg csak egy kurva.
Ki legyen az elnök Schmitt után?: "Nem mintha bármi ok lenne az elnökkeresésre." – Hát persze hogy nincs semmi ok, kedves Index…na mindegy, az én jelöltem: GIANNA MICHAELS!!!
18+: A Colosseum lelátóján szexelt egy kínai pár - Akkor ezért hullottak belőle múltkor a darabok! Megnyugodtam, illetve dehogy, minek szaporodnak ezek a kínaiak, már így is van belőlük épp elég!!!444
emTV: Összeállt a Megasztár zsűrije! - LE-SZA-ROOOOOOM!!!
Sztiptízzel a magyar kultúráért: "Vetkőzős performansszal demonstráltak a Petőfi Irodalmi Múzeum előtt, ahol Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár díjátadó rendezvényt tartott." - Tudjátok mit? Ha csak így lehet eladni a kultúrát, akkor inkább a szellemi halál.
Gázzal akarta megölni a feleségét: "A 50 éves nyírkarászi férfi a tárgyaláson azt mondta, nem érzi magát bűnösnek." – Hát, ha más nemis , de legalább őszinte volt. Bár ki tudja hány évnyi házasság tapasztalata áll a szavai mögött!!!44 négy
Orbán: Az erő előtt meghajlunk - Az előtt én is, de az euró előtt még sokkal inkább :)))))))
Medwe: Mi a baj Wass Alberttel? – Wass Alberttel természetesen semmi baj nincs, a cikkel viszont annál több, mivel nem több merő trollbait-nél. Természetesen jöttek is, mint légy a szarra, de szerencsére van aki megválaszoljon azoknak akik egy halottat rugdosnak:

Adamantinus 2012.01.18. 17:29:20
@sztrugackij: Gugliról szerzett értesüléseiddel fogadj meg egy jótanácsot. Szépen mondom, és finoman: kuss. Az a kor, mikor Wass Albertet halálra ítélték, az egy olyan kor volt, hogy a Maniu gárdisták vezéreit 2 hónaptól 5 évig terjedő börtönbüntetésre ítélték. Szárazajta, Csíkszentdomokos, Gyergyószentmiklós. Ezekről csak annyit, hogy a legfiatalabb csíkszentdomokosi áldozat 14, a legidősebb 84 éves asszony volt. Szépen sorban felterelték őket a temető mellé, megásták a közös sírt, majd az összeterelt falu szeme láttára belelőtték a gödörbe őket. Az öregasszony egyik unokájával és a 14 éves fiú öccsével még 1991-ben interjút készítettem. Nagyapámat puskatussal verték hogy megegye a magyar zászlót. Látod, nekünk volna miért gyűlölni egy népcsoportot. De mégsem tesszük. És Wass Albertet azért tisztelem, mert bár ő is megtapasztalta ezeket, írásaiból nem süt a gyűlölet. Úgy tudja ezeket a történéseket elmesélni, hogy keserűségen kívül semmi más nincs benne. Ezért kérlek, ha legközelebb a nevét a szádra veszed, előtte mosd meg, szappannal ha kell.





bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés