2012. 02. 18.
Hol nem foglalt? (feb. 18-19.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, FEBRUÁR 18.:
SCHUBERT ÉVE

Amikor ver a préme.
Talán érdemes rovat:
Tíz előtt tíz perccel szomorkás magyar parafrázis a(z angol) Kiss Kiss Bang Bang-re: egy felnőtt, de gyermeklelkű fiú anyja halála után elindul az ilyenkor szokásos önfelfedezőútra. Útitársa az a csaj, aki a mama halálát okozó bankrablás nem-cselekvő résztvevője volt. A Príma primavera külső-belső utazást kínál Magyarországról Szerbiába, az óriásgyermek múltjából a jelenébe – hiszen a világ kényszeríti arra hogy felnőjön, még ha nem is képes rá. Mindez az M1-en, az időpontot már bemondtam, és hogy miért csak "talán érdemes", hát mert a magyar filmekkel nem ért óvatosnak lenni még Lukáts Andor, Schubert Éva és Börcsök Enikő ellenére is.

Nem ajánlott rovat:
Duna TV, 19:05: Honfoglalás – Nem, nem azért mintha nem szeretném a hazámat vagy annak történelmét, hanem mert egyszerűen idegesít az a történelemszemlélet ami lassacskán elharapódzott nálunk, és amivel komolyabban először eme színdarab filmes eredetijében találkoztam (bemutatásakor sokan, sok helyen, sok oldalon át mutattak rá, hol tér Koltay műve a tényektől). Igen, ez annak a mostanában divatos feldolgozása: látványpékség, látványszínház, lovakkal-mindennel, a jobb sorsra érdemes komáromi erődben. Vérzik a szívem, ahogy Hídemberért, a Sacra Coronáért is, de ami nem hiteles, az nem hiteles, annyi jó azért van, hogy azokat még nem csinálták meg ilyen Cirque de Soleil-es felfogásban, bár gondolom nem kell sokat várnuk arra se. Nap kommentje:

brrrrrrrrr | Válasz | Előzmény (gubila) feb. 13. 21:34 | 55/59
Ezért biztos nem megyek színházba, ha már átírták a történelmünket, lehetett volna izgibb is egy kicsit:)


Ismétlés, nem ajánlott:
A képregényadaptációk közül főleg az akcióra, látványra építők szoktak jól sikerülni, a humoros, pár kockás comic-okat nehéz jól visszaadni (Mike Judge-nak is csak úgy sikerült hogy újraírta a sajátját). A Garfield gyerekkorom egyik kedvence volt, ezért is fáj különösen a számítógépgrafikus, erőltett feldolgozás, ami ugyanolyan félresikerült, mint a Maci Laci, a Kis Vuk és még sorolhatnám. Ha lett volna esze a készítőknek, rendes rajfilmet csináltak volna (lásd a Simon’s Cat rövidjeinek világsikerét). Nem volt, tizenkilencre lapot húztak, és rábasztak, nem kicsit, nagyon, de nem annyira, mint mi, ha nyolckor ezt választjuk a Film+-on.

Kis hírek a nagyvilágból:
Végleg visszavonult Valujev, a Szörnyeteg: "A bokszolót megválasztották képviselőnek." - Végülis minden adottsága megvan hozzá, és a box nem éll olyan távol a politikától.
Dopeman belevág a pornóba - Tényleg? Már megint? Ennyire nem üzlet a politikai lázítás? :DDD Végülis a politika meg a pornó között sincs nagy különbség, csak az egyiket a nép is élvezi, másikat csak elszenvedi :DDD
Újra összeállhat a kommunista matrjoska?: "Újra együttműködik Thürmer Gyula az MSZP-vel, a ceremóniamester Schmuck Andor. Az MSZMP-t újraélesztő kerekasztaltól retteghet minden fasiszta." - Sőt, mindenki más is, tényleg csak Kádár zombiként való feltámasztása hiányzik: "Schmuck Andor kezdeményezésére az MSZDP és az MSZP több kisebb kommunista párttal együtt – balra nyitva – megalakította a Baloldali Kerekasztal a Változásért nevű fórumot, ami kifejezetten antifasiszta, a demokratikus jogokért és a létfeltételek javításáért küzd, és várja a civilek csatlakozását. Lehet, hogy 23 év után újra egyesülni fog az MSZMP?" - Emlékezzetek mit mondtam legutóbb, amikor a magyar filmhez hasonlítottam a politikát: ugyanazok, ugyanúgy, és még mindig van, aki beveszi...
Letolt gatyával az oktatási törvény ellen: "A Demokratikus Koalíció ifjúsági tagozata így tiltakozott a metrón a felsőoktatási törvény ellen." - Hát igen, akinek nemteccikarencer, az vagy a középső ujját mutogatja, vagy letolt gatyával rohangál. Amúgy abszolút támogattom őket. Ha sokat járkálnak alsógatyában, lefagynak a heréik és nem fognak tudni szaporodni, így egy gonddal kevesebb!
E-cigaretta robbant föl egy férfi szájában: "Több fogát kiverte és a nyelvéből is kitépett egy darabot egy felrobbant e-cigaretta egy férfinak az Egyesült Államokban. A robbanást egy újratölthető elem hibája okozta, az e-cigaretták gyártói nem tudnak hasonló balesetről." – …igen, tudom, a cigaretta is drog, károsabb mint a kókain mer a heróin együttesen, de azért olyan nem sűrűn fordult elő (csak rajzfilmekben) hogy az ember szájában felrobbanjon egy koporsószeg! Riogathatnak a rákkal amennyit akarnak, amíg a leszoktató eszköz ilyesmiket produkál! Év kommentje-candidate:

neszenekedribizli 2012. 02. 16. 18:16
Na ezért szívok én rendes cigit!!!!


Már megint franciául beszélsz, fiam?: "Az egyik flamand iskolában három figyelmeztetés után nyelvórára kötelezik a renitenseket." – Tessék mondani, biztos hogy nem Szlovákiában történt mindez? :D
Kutatják a buxtoni sellő eredetét: "A keletről származó hableányreplikának valódi haja, csontfogai és kagylóhéj-szemei vannak." – Az ember fia ne válogasson: SUNÁZNÁM, most már úgyse tud nemet mondani ^^
Addictus: Egy heroinista naplója: "Ben élete lassan rémálommá változott, mikor a gimnáziumi évei alatt rászokott, először az alkoholra majd a heroinra. Videó." - Igen, a heroin az általában ezt csinálja az emberrel. Viszont nem tetszik az ahogy összemossák a dolgokat, mintha a sör lenne a kapudrog, ahonnan egyenes út vezet a rozsdás tűkhöz (és igen, leszarom hogy a droglobbi hány táblázatot hoz arra hogy az alkohol durvább mint a herka, nyilván ha egyszerre innál meg annyit amennyi egy tűszúrásnyi heroinnak megfelelő, akkor úgy is néznél ki – a ravatalon). A drog rossz, értem, a pia viszont kellő mennyiségben tisztít és ellazít! Most komolyan, nézzetek rám, kölyökkorom óta piálok és egy Ron Jeremy vagyok, külalakban mindenképp! Erről jut eszembe: EGÉSSÉG, és viszlát holnap!


VASÁRNAP, FEBRUÁR 18.:
TALÁLOK-E FOGAST

"Pártunk és kormányunk elítéli"
Ajánlott rovat:
Előszeretettel kötök bele az iraki helyzetre alapuló filmekbe, de A harcmező hírnökein még én se találok fogást, mivel itt nem a háború, hanem az eredménye áll a középpontban. A címbeli küldöncök a legsúlyosabb hírt adják át a katonák hozzátartozóinak, mégpedig hogy hol és mikor esett el vagy sérült meg szerettük. Tony (Woody Harrelson) is ezt a hálátlan munkát végzi, ámmég ez is lehet rosszabb: beleszeret az egyik elhunyt katona feleségébe… Férfiúi őrlődés az M1-en fél tíztől mindenkinek!

Talán érdemes rovat:
Már jó ideje tudjuk, hogy a világ igen-igen kemény-kemény, és hogy sorsunkról a Zelit dönt, azonban hajlamosak vagyunk elfeledkezni attól, hogy a nagykutyákat is trenírozza valaki. Fél tízkor a Top Dogs című német dráma erről az emberszelidítésről szól a Duna World-ön (már amennyiben a yuppie-kat nevezhetjük egyáltalán embernek, szerintem nem). Bagossy László rendezése mintha a mi világunkról szólna, még akkor is ha a pénzes réteg elvileg minden országban ugyanolyan, és ugyanúgy kapálódzik hogy visszakerülhessen a kondér közelébe. Erről a kapálódzásról szól a darab, és hogy miért csak talán érdemes? Hát mert egyrészt szinte megsajnáljuk ezeket a mások sorsairól döntő, a plebs-hez hasonlóan állás nélkül tengődő fiatalokat, másfelől mert pont azok nem fogják nézni akiknek szólna, így esélyünk se lesz arra hogy hétfőn kevésbé legyen velünk geci a főnök.

Nem ajánlott rovat:
Cinemax, 23:45: Eszetlenek – A nő veszélyesebb mint az alkohol: öl, butít, nyomorba dönt, és még a legjobb barátokat is egymásnak ugrasztja, így lehetne összefoglalni ennek a szerelmi háromszögnek a történetét, ami merít a Tizenháromból, a Kaliforniából és Gregg Araki rettenetesen túlértékelt faszságaiból is, vagyis lesz utazás, seksz, drog és még bűnelkövetés is. Kihagyható, tedd is azt.

Kis hírek a nagyvilágból:
Domokos Fanni 24 évvel idősebb férfihoz ment feleségül: "Az X-faktoros énekes 8 hónap után mondott igent rajongója apjának: most annak pékségében dolgozik." – Mint a régi vicces leszólítós dumában: Apád nem pék volt? Gyönyörűek a cipóid!
Tízezrek tüntetnek Putyin mellett – Legalább Béke-menetelnek? :D
Senkit nem érdekelt a mellette meghaló Zelda Kaplan: "A 95 éves Zelda Kaplan február 15-én esett össze egy New York-i divatbemutatón, utána pedig a kórházban hunyt el. Érdekes videó került a TMZ-hez az esetről, ahogy a modellek, akik valószínűleg premierplánban látták a világ legidősebb stílusikonjának összerogyását annyira nem törődtek az egésszel, hogy még az arcuk sem rezzent meg, az esemény alatt pedig jól láthatóan sokaknak fel sem tűnt, hogy épp mellettük vesztette életét az 1916-os születésű nő." – Miért törődtek volna vele? A divatvilág nem az együttérzéséről híres! Örüljön neki hogy nem rángatták fel a kifutóra és fotózkodtak vele!
Néha fiús, néha dögös a 19 éves magyar modell – …akkor olyan lehet mint Pom Pom: néha ilyen, néha olyan, bámulatosan tudja változtatni az alakját, én viszont minden formátumában LESZAROM.
Lindsay Lohan Terry Richardsonnak pucsított – Sőt, nemcsak neki. Drogos médiagecik egymás közt…
Rihanna és Chris Brown együtt dolgoztak: "Az énekesnő és volt pasija, aki 2009-ben nagyon megverte őt, együtt dolgozott az előbbi Birthday Cake című számának remixén. Chris Brown elment Rihanna születésnapjára is, bár ezt megpróbálta titokban tartani." – Szerintem stílszerűbb lett volna ha feldolgoznak valami hozzájuk illő számot, mondjuk a Beat It-et  vagy a Smack My Bitch Up-ot :DDD
Tűzrakó hajléktalanok miatt állt le a metró: "A Keleti pályaudvar aluljárójában gyújtottak tüzet, a füstöt a metró felé vitte a huzat." – Ilyen ország nincs. Mindegy, legalább befoghatják a szájukat azok akik a velük szembeni túlzott szigorról beszéltek.
Vörös por lepte be Kolontárt: "A szél kihordta a port a timföldgyár területéről." – Szerintem ez tökre nem káros, sőt, biztos direkt egészséges is. A kolontáriak meg ne ugráljanak, hisz’ kaptak gyönyörű házakat meg minden, ehhez képest mit számít hogy néha egy kis vörös por kerül a tüdejükbe! Magyarország, én így szeretlek!
Kerékagy: Elhajította a busz orrával a beszólós biciklist: "A köztéri kamerák rögzítették, hogyan rántja rá a bristoli buszvezető a kormányt a kerékpárosra." – Ha olyan stílusban szólt be a buszosnak ahogy a mi kritikálmesszeseink meg futáraink szokták, nem tudom sajnálni. A teljes történet egyébként:

lesifotos_szh 2012.02.17. 12:55:41
Hadd ajánljam a figyelmetekbe a teljes képernyős módot. Amit én látok: a kerékpáros szándékosan akadályozza a busz haladását, előtte, a sáv közepén teker. A busz kiteszi az irányjelzőt és sávot váltva próbál előzni. A kerékpáros hátranéz és megpróbál ismét a busz elé menni, hogy akadályozza és meg is húzza a kormányt a busz irányába. Na, ekkor szakadt el a cérna a buszsofőrnél és tarolja le a balfasz kerékpárost.

Lehet, hogy az előző utcában valóban közelről előzte meg, de nem hiszem, hogy csesztetésből. (Esetleg az előző utcában is az utca közepén kerékpározott?) De ennek nem az a módja, hogy a biciklivel 100 kilós kerékpáros 10-zel teker egy tömegközlekedési jármű előtt.


Kilövési engedélyt kóbor kutyákra Egerben: "A kutyák falkába verődve riogatják a lakosságot." – Nagyon helyes. Utána a harcikutyákra kéne kilövési engedély, majd ezek gazdáira. Mindjárt lenne csend és közbiztonság!
18+: Mind inkább vérfertőznek a brazil modellikrek – Mindinkább LESZAROM őket, persze nem szó szerint, azt talán még élveznék is ezek kis a perverzek :SS
Falusi Mariann társ nélkül is megoldja a szexet – Sőt, gondolom elsősorban úgy szokta. Nem akarom tudni, hogyan, már a cím is többet sejtet mint amennyit kellene. Basszus, hol van ilyenkor a korhatárkarika?! :SSS
18+: Íme, a magyar animációs film a dugásról – Van egy rossz hírem: még nem-animáltan se érdekelne.
Idén kocsmákba mennek az adóellenőrök - Már kezdtem volna azt hinni hogy megjött az eszük és otthagyták a régi munkahelyüket hogy csatlakozzanak az ország ALKOHOLIST értelmesebb és közösségibb feléhez, de nem: "És étterembe is – az adóhatóság célkeresztjébe idén a fuvarozók és a vendéglátósok kerülnek." – Hát csak jöjjenek. Nyitott BICSK ajtóval várjuk őket.
Szerelmesnek álcázták magukat a NAV-osok: "Egy karikaturista és egy háromtagú zenekar sétált bele a Valentin napi csapdába." – Egész idáig azt gondoltam hogy a politikus a legsunyibb élőlény a Földön, de belátom, tévedtem, és asszem én innentől nem hiszek senkinek. Ha egy szerelmespár kér tőlem bármit, először kötelezni fogom őket a csókra, majd egy aktusra, hogy azzal bizonyítsák egymás iránti komoly érzelmeiket. Sőt: ha meleg párnak adják ki magukat, akkor is ezt fogom tenni, hátha véletlenül adóellenőrök. De szép is lesz! És utána kötelezni fogom őket arra, hogy kimondják: Ó MILY CSODÁS TEAZSÚR!




Kulcsszavak: Kolontár

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés