2012. 02. 25.
Last of February 2. (feb. 25-26.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, FEBRUÁR 25.:
SPANDEX BALETT

Ákos Trent Reznor még a 40-en túl is keményen tolja!
Ismétlés, nem ajánlott rovat:
A magyar vígjátékokról már többször is elmondtam a véleményemet. Fél nyolckor aki akar, a TV2-őn meggyőződhet arról hogy igazam volt-e. Kezdjük a Külföldi Filmre Utaló Címmel: az Igazából apa sikeresen idézi meg az Igazából szerelem (kiemelten kerülendő) és a rosszpapás vígjátékok szellemét. Utána csekkoljuk le, vannak-e benne Populáris (Kaszás Géza, Kamarás Iván, Rudolf Péter), esetleg Az Alter Nézőket Is Moziba Csalogató Arcok (Scherer Péter), valamint ún. Hivatalos Széplányok (Gryllus Dorka, Varga Boglárka, Polyák Lilla). Ha ez is megvan, végül (mint mindig) jöhet a történet: Nem-Hétköznapi Figurák (Ausztráliába szakadt festő) Hétköznapi Misszió (pénzcsinálás az ifjúkori festményekből) közbeni találkozása a Nagy Magyar Valósággal (tudtán kívül tőle született gyerek, ellenszenves nevelőapa), és mindezt végül erőltetetten viccesen megvalósítani, lehetőleg az őszinte gegek rovására. És Q.E.D.: minden feltétel feltétel nélkül teljesül, mi pedig nyugodtan kihagyhatjuk.

Ismétlés, de ajánlott rovat:
Tegnap volt a kommunizmus áldozatainak emléknapja, a magyarok közülük az egyik legismertebb még mindig Mindsztenty bíboros. Az ő, Jávor Pállal közös raboskodásáról készült a Szeretlek, Faust című színdarab, ami nem egy sima történelmi dolgozat, inkább az Ember Tragédiája és a címben is idézett Faust eszközeivel él: a színész bejárja a bíborossal hajdani és majdani életútját. A filmre vett színház hibái valamennyire jelen vannak, de ez (ahogy az ismétlés ténye is) másodlagos, amikor ilyen fontos témáról van szó – magyarul, 22:40-kor mindenkinek irány a Duna TV, akinek meg ez se jó, az két másik, sűrűbben ismételt kémes filmmel vigasztalódhat más csatornákon (Az utolsó jelentés Annáról Kéthly Anna-hommázsa az M1-en negyed kilenckor, illetve A mások élete, csakazértse írom le, hogy hol és mikor, annyiszor leadták már).

Kiemelten ajánlott rovat:
A már emlegetett emléknap ellenére is politikamentes késői (00:20-as) lesz a mai főprogram, tárgya a Bűvös Nyolcvanas Évek egyik sikercsapata, a Spandau Ballet, akik 2009-ben újra összeálltak egy kiadós kaszálás erejéig. Annak idején sikk volt utálni őket: a "buzis" és "nyálas" jelzők az ő munkásságukat is végigkísérték, valamelyes jogosan, hisz’ főleg a kislányok körében voltak népszerűek. Most hogy ők is velünk öregedtek, mindenkinek nyilvánvalóvá vált az amit a vájtfülűek már akkor is tudtak, vagyis bár úgy adták el őket mint később a Take That-et, de itt a szép fiúk még hangszeren is tudtak hozzá játszani, és erről mi is meggyőződhetünk az M1-en.

Talán érdemes rovat:
Nyolckor két út áll előttünk: vagy romantikázunk egyet a Cinemaxon a Spinal Tap-es Rob Reiner-rel (Változó szerelem), vagy a FEM3-on ugrálunk az idősíkok között az Időstoppolókkal, és bár én elvből a sci-fi-t választanám, ebben valamelyest visszatart, hogy az igéretes ötletet (megáll az idő, nem csak Budapesten, de ugyanúgy egy fiatal srácnak meg az általa nyomogatott szerkentyűnek köszönhetően) elég lo-fi szinten csinálták meg – vagyis marad egy fiatal lány csakazértis szerelme egy iskolatársába, akinek időbe kerül helyretennie a lány iránta táplált érzelmeit, és Reiner neve a garancia hogy mindezt cukormentesen kapjuk.

Kis hírek a nagyvilágból:
Üvegszálas bottal kínozta nevelt gyerekeit: "Egy makói férfi kikötözte és verte a gyerekeket, hogy komolyan vegyék őt. A 14 éves lányt molesztálta is."ABSOLUT NEVELÉS: a gyerekek egy életre komolyan vették. Kis vigasz lehet nekik, hogy a börtönben még az ottani tizenévesek is ugyanezt fogják majd tenni a nevelőpapival amit ő tett velük.
Ellenzik Medgyessy szereplését a Terror Háza reklámjában: "Több 1956-os szervezet is felháborodott." – Ne háborogjanak. Többször is el lett mondva töbek által, hogy a lényeg a megbocsátás, hisz’ "együtt vagyunk" mi ebben a történetben. Ne firtassuk hát ki kiről jelentett, kinek mi volt a REND nyilvántartási száma a tartótiszteknél, ne háborgassuk az alig pár évtizeddel ezelőtti felelősöket! Minek is, amikor megszűnik az 56-os intézet! Így kell ezt csinálni: emlékeztetni a birkát a múltra, miközben megszüntetni / átalakítani a múltat kutató intézményeket!
Megtette első önálló útját a Xombie rakéta – Kit evett meg milyen zombirakéta?...hanyadik pohárnál tartok?...az élet nagy kérdései!
Eisenhower találkozott a földönkívüliekkel?: "Egy volt Pentagon-tanácsadó állítása szerint az ötvenes években három titkos találkozó is volt az amerikai elnök és az ufók között." – Amennyiben ez igaz, felmerül a kérdés: ha annyi becsületes embert el tudtak rabolni a kis szürkék, őt (vagy akár a világ összes politikusát) miért nem?! Eisenhower takarodj!!!
Fizetniük kell a Malév-károsultaknak: "A felszámoló vállalat legalább 5000 forint regisztrációs díjat kér minden Malév károsulttól." – Only in Hungary, folks, only in Hungary. Nem baj, majd a sok befizetésből lesz pénz az újraindulásra.
Nem sikeres vagyok, csak hírhedt: "Hó Márton nagylemeze 2011 legjobb magyar albumai közé került, mégsem ismerik sokan. Motyogás, vagy a magyar dalszövegírás új generációja?""2011 legjobb magyar lemeze", és "nem ismerik". Csak én érzek itt ellentmondást? Vagy lehet, hogy tudtomon kívül én is egy író-zseni vagyok, csak engem se ismer senki? :DD
Tarlós egyet tud, pénzt akar – Én még annyit se tudok, pénzt viszont én is akarok! Sokat!!!!44 négy - "Hiába áll összedőlés előtt a BKV, Tarlós új tervében is csak annyi van, hogy a kormány adjon pénzt. Vagy vegyen el a kerületektől." – Asszem ez már tudom is hogy mit jelent: elvesznek a kerületektől, ÉS ennek ellenére összedől.
Keira Knightley boldogtalan Jude Law-val – Hát, vele én is az lennék :/// Knightley-val viszont boldog :)) - "Egészen különleges Anna Karenia-film készül Keira Knightley főszereplésével, játékvonatokkal és babaházakkal." – Jahogy film, és Anna Karenina! Nofene! Még a végén jegyet veszek rá?...
A balhés Zlatan újságírónőnek hajtott: "Nem lassított, hanem gázt adott Audijával, a visszapillantó elkapta a rámenős riporternő kezét." – Audi? Biztos hogy nem Hummer volt? Az hozza ki ezt a viselkedést az emberből :DDD
18+: A mandarintól isteni, a haltól émelyítő a sperma – Ezt nem is akarom tudni, hogyan sikerült megtudniuk :SSS - "Pasijával tesztelt egy Velvet-olvasó: a párizsi és a hal kerülendő, a pezsgő pedig azonnal csodát tesz." – Ja, hogy Index,- azon belül meg Velvet-olvasó! Így már érthető. A velvet a leglyóbb.
Elfoglaltak a diákok egy termet az ELTE-n: "A Hallgatói Hálózat így tiltakozik. A dékán szólt, ez nem a West Balkán." – Hát ja, de nem is bulizni mentek oda a fiatalok. Viszont a helyzet teljesen olyan, mármint Nyugat-balkáni…
Együtt sírunk, együtt nevetünk a kormánnyal – Aztat mi is! Főleg az utóbbit. - "El kell tüntetni az MKB veszteségeit, akár leépítések is jöhetnek, mondja a bank vezérigazgatója, Simák Pál. Volt egy kis bankpánik, de már elmúlt." – Engem meg geek-é változtattak. Az viszont nem múlt el, és holnapig nem is fog! EGÉSSÉG!!!


VASÁRNAP, FEBRUÁR 26.:
HARRY, A JÓARCÚ

Február utolsó hétvégéje (a címadás is a múlt évi hasonló idejű és című bejegyzésre utal) rossz műsorokkal és újrázásokkal búcsúzik tőlünk. Akkor járunk a legjobban, ha olvasunk valamit…be is bizonyítom:

Ismétlés rovat:
Bemutatásakor iszonyúan idegesített a Gladiátor, ma már azonban tíz sestertiust is megadnék azért, hogy a Róma / Spartacus / akármilyen című, de mindig a távoli Rómában játszódó véres-kúrós sorozatoknak legalább egy részig jusson egy Ridley Scott kaliberű rendező (s vele egy Oliver Reed-szintű színész). Nem fog, mi meg fél tíztől vigasztalódhatunk az M1-en, a Filmmúzeumon meg úgy tűnik hogy Coen tesók-napot tartanak: egymás után adják az Arizonai ördögfiókát (negyed nyolckor), az Ó, testvér, merre visz az utad?-at (kilenctől), a sort végül az agyonismételt, de jó Fargo zárja.

Nem ismétlés, talán érdemes rovat:
Nyolckor veterános film a Cinemaxon, mellékszerepben Steve Buscemi-vel, aki itt a főhős, Sármos Harry haldokló barátját játssza, és egy utolsó szívességre kéri a jóképű, rejtélyes és minden bizonnyal piszkos (lelkű és sekszuális indíttatású) Harryt. Garantált bevezetés a haditengerészet zuhanyzóinak szappantól síkos padlójára...

Kiemelten nem ajánlott rovat:
Bevallom, én szeretem Göncz Árpádot. Ebben nem kis szerepet játszik, hogy fordítói munkái miatt jóval előbb tudtam a nevét mint az ország akkor már szavazóképes része, és nem is értettem mit keres egy magafajta szellemi, írástudó ember a politikában, bár ha másra nem is, arra mindenképp jó volt, hogy a későbbi elnökökhöz viszonyítva nem csak a helyesírási, hanem az általános minőségi különbségek is óriásiak legyenek. Röviden: nem tudok rá haragudni, nem is rá haragszom. Az ATV-n mindig is tobzódtak a szörny-műsorok, kerülöm is jó messzire. Most azonban reméltem, hogy születésnapja alkalmából végre egy tisztességes Rendkívüli interjút csinálnak Göncz Árpáddal. Sajnos erre még egy évet (vagy akár többet is) várni kell, mivel a nyolckor kezdődő kérdezz-feleleket a visszatérő turnéra összeálló kuncze ROZM "megélhetési bűnözés" "kovácspisti" "mártíriusz" "minekmentoda" gábor vezeti le, és ebből már sejthető is a NYELVcsapásirány. Csak akkor nézd, ha sugárban akarsz hányi három napig, csomósat és véreset.

Kis hírek a nagyvilágból:
18+: Heti póz: szűk gyertyában - Ez az, amikor seksz közben felgyújtják magukat tiltakozásként?
Rihanna twitteres követőivel szájkaratézik - Asszem erre mondják újmagyarul, hogy succesful troll is succesful.
Használ itt még valaki szappant? - Ha a buszt-villamost veszem alapul, nem sokan. Még télen is olyan büdös van hogy inkább gyalogolok. (Meg mert bérletem sincs, de az más kérdés.)
Deutsch Tamás MOB-alelnök lett: "A fogyatékos sport élére állt a volt miniszter, Schmitt Pál automatikusan elnökségi tag." - Hát akkor én inkább meg se szólalok. Illetve dehogynem: pincér, még egyet ugyanabból!
VV Fecóékat ki akarják tenni az albérletből - LESZAROM. Rengeteg ember küzd megélhetési problémákkal, csak ők nem valóságsósztárok...
Réz András kihúzta Návai cápafogát - Megint ez a cápa-téma. Még a végén ez is trend lesz... - "A legnagyobb magyar filmes tészta és Hollywood nagyasszonya megmondja, kik lesznek a 84. Oscar-gála nagy nyertesei." - LESZAROM. Az Oscar-díj köztudottan szart se ér.




bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés