2012. 04. 02.
No, YOUR name! (ápr. 2-3-4-5.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, ÁPRILIS 2.:
VEDD, MEG ADD

Minden raptor mémek ősatyja.
Nem igazán ajánlott rovat:
Sidney Lumet-et szeretem, ahogy szereti őt minden igazi filmbuzi. Remekművek és tisztes iparosmunkák kötődnek a nevéhez, a Védd magad! azonban iskolapéldája annak, hogy mit nem szabadna csinálnia egy rendezőnek: minimum annyira elfogult mint bódis kriszta vagy fliegauf "bence" benedek "legjobb" alkotásai. Arra már itthon is van példa hogy egy bűnözőből STÁR lesz, Amerikában ennek már ezeréves hagyománya van. Pont emiatt a bíróságon magát védő Jackie DiNorscio történeténél Lumet választhatta volna Scorsese vagy Coppola példáját, ő azonban nem kritikát, nem szatírát, hanem egyértelműen vígjátékot forgatott arról, hogy egy nagyfejes maffiózó (tehát valaki, aki benne volt a sűrűjében) hogyan eteti kezéből a bíróságot – és a végén oda is áll mellé. Ha valamiért, egyedül Vin Diesel tőle szokatlanul színészi szerepe miatt érdemes tizenegykor az M2-re kapcsolni.

Ismétlés, kiemelten nem ajánlott rovat:
HBO, 23:05: Antikrisztus – Mindig próbálkozok vele, de mindig arra jutok hogy Trierben valahol egy nőgyűlölő elmebeteg lappanghat. A Dogville az első figyelmeztető jel volt. OK, társadalomkritika, újító drámafilm, bekajáljuk. Hopp, gyárt egy musicalt. Milyen? Van egy sorscsapott, enyhén ütődött főhősnő (külön poén hogy aki játssza, az a való életben is ugyanilyen elvont), szóval egy hősnő, akivel minden rossz megtörténik, és közben még kornyikál is. Vagyis: anti-musical. De várj, Trier még a horrorhoz is ért! Igaz hogy nem hangulattal, hanem sokkolással, premier plánban való dugással, kasztrálással és saját előítéleteinek ránk erőszakolásával (Természet = sátán, Nő = férfikasztráló sátán) éri el a hatást, ami, ellentétben a horror legjobbjaival, kimerül a szimpla undorban és hányingerben (lásd még a mai francia horrorhullám legszarabbjait). A főhősnőt alakító csaj, ki hinné, a való életben is egy echte botránypicsa (Charlotte Gainsbourg sajnos apja zenei tehetségéből semmit sem örökölt, csak a feltűnési viszketegséget). Három film, három stílus, és minél inkább erőlteti magára az új meg új stílusokat, annál nyilvánvalóbb hogy valahol mélyen mindig ugyanazt (és ami még rosszabb: ugyanúgy) mondja. Utoljára azt mondta magáról hogy náci, meg hogy pornót akart forgatni. No, attól mentsen meg minket a jósors. Trier egy ideje már végleg egyik filmcímévé vált: nem több egy túlértékelt idiótánál.

Vígjáték rovat:
Film+, 19:20: Rejtőzködők – A XXI. században velünk élnek a legendák – LASSIE Nessie, a Loch Nessie, na meg a dínók, akik olyanok mint a hobbitok: itt vannak csak bújkálnak és a kellő időre várnak – de senki ne várjon egy Jurassic Parkot: bár akciófilmnek van eladva, némi tudományos-fantasztikus felhanggal, azonban valójában ez egy igazi, kétórás (!) epic facepalm, nem több, de nem is kevesebb, ha megmaradt volna magyarban is az eredeti címe (Anonymous Rex) akkor még azon is lehetne röhögni, így csak Faye Dunaway-en fogunk (Daniel Baldwintól nem vártam mást).

Kis hírek a nagyvilágból:
Farrell űberkatona lett az Emlékmásban: "A klasszikus Schwarzenegger film feldolgozásának előzetese látványos akciófilmet sejtet." - Mi értelme van a jó filmeket feldolgozni? Ugye hogy semmi. Akkor miért dolgozzák fel a rosszakat is, ha nem lesznek jobbak?! És főleg, miért nem tudnak az Indexnél helyesen írni?!!
Öngyilkos robbantás Szombathelyen: "Rendőrök akarták kirángatni az égő autóból a férfit, de az három gázpalackkal robbantotta fel magát." - Akkor ismét: MEGÖLTÉTEK A JÖVŐNKET!
Berlusconi filmet forgat magáról - Ha ő valamit szerethet magában, az a szerénység.  - "A forgatókönyvet is a politikus írja majd, csoda, hogy a rendezést átengedi egy szakemberernek." - ...remélem egy pornósnak :DD
Steven Seagal drogcsempészeket fogott el - Ezt csinálja utána bármelyik halivúdi köcsög! Arnold Svarci eat your heart out!
Tíz szuperszexi nő, akik máshogy nők - ...mert pöcsük van, ergo nem is nők. Kérem a következőt!
Sarka Katának az orrát is műtötték titokban - ...ami titokban kikerült a címlapra. Van ilyen, sőt, szinte már maguktől műtődnek az orrok az éj leple alatt...
Az államhoz vándoroltak a megtakarításaink - Az jó, mert az állam jó gazda. Mi az hogy, nagyonis. - "Csak a nyugdíjállamosítás miatt a GDP 9,5 százalékával csökkentek a háztartások megtakarításai." - Ez most akkor jó? Vagy nem?...vagy csak nekünk nem jó?

Pálgium rovat:
Orbán: Schmittnek joga van harcolni - Egyetértek. Küldjék ki Afganisztánba, ott harcolhat amennyit csak akar ^^
Hírcsárda: 18+: Heti póz: Schmittpálozás: "A póz lényege, hogy a nő mellé a férfi keményen befekszik és plagizálni kezd." - PLAGIZÁLNI, PLAGIZÁLNI, MUSZÁJ NEKÜNK PLAGIZÁLNI!
Schmitt Pálos szerzetesrend alakul - Belépek. Plagizálni tudok, misebort inni dettó...
Orbán: mindent a maga idejében! - Úgy is kell! "Kellő időben a megfelelő csapást!"
A Heti Válasz szerint Schmittnek vége van: "A Magyar Nemzet után megszólalt a Heti Válasz is, immár hivatalos szerkesztőségi véleményben." - Asszem ezt nevezik nagybetűs CIKInek. Meg ezt is: "Stumpf András "Hajrá, Elnök úr!" című írása - amely az államfő plágiumügyének feltárásával megbízott bizottság döntését kritizálta, és amely szerint az államfőtől el kellene venni a doktori címet - lekerült a hetilap honlapjáról. Ezt Borókai Gábor az előzetes szerkesztőségi kontroll hiányával magyarázta." - Szerintem meg pont azért kerülhetett ki, mert kontroll volt :D
BRÉKING: Schmitt Pál lemondott:


...na, akkor asszem ideje lemennem a közértbe azért a pezsgőért, hogy utána:

Viszlát A DETOXBAN holnap, szevasztok!


KEDD, ÁPRILIS 3.:
BERLINI ELFERDÜLÉSEK

Badarat tolláról, taxisofőrt barátnőjéről
Talán érdemes:
Fél kilenckor film a filmkészítésről az HBO Comedy-n, Robert Altman bizarr humorú modorában, Donald Sutherland-del a főszerepben, aki itt egy alkotói válságban szenvedő rendezőt alakít (nyilván találkozott már épp eléggel), aki épp Kínában próbál valami kalandos történelmi izét összehozni, de amikor a Ferde forgatás során nem csókolja meg a múzsa, rendel magának egy ilyen kifordított, elpoénkodott temetést. A gond csak az, hogy mire összehozzák neki, tényleg kómába is esik…

Ismétlés, de ajánlott:
M2, 23:05: Hóbortos szerelem – Két, a "normális" társadalomba beilleszkedett autista fiatal szerelme és küzdelme a betegséggel, melyről nem tehetnek. A főhős "specialitása" (kívül-belül ismeri a számok világát) miatt is Esőember-beütésű, szerethető film, nem vagyok képes csak "toleranciameseként" értelmezni, mert szerencsére túlmutat azon a kategórián, Josh Hartnett játéka miatt is. Lehetett volna nagyon komorra is leforgatni, szerencse hogy nem tették, így az üzenet (szeretet és szerelem nélkül is lehet élni, de nincs sok értelme) mindenki számára fogyasztható formában kerül elénk.

Nem biztos hogy érdemes:
Hálózat TV, 21:00: Ítélet Berlinben – Ez viszont egy szájbarágós történet az akkor kettéosztott Németországról, ahol egy szabadon mozgó üzletember belezúg egy NDK-s csajba, és megpróbálja kimenekíteni, végső elkeseredésében még gépeltérítéssel is próbálkozik, de persze a bíróság előtt köt ki. A valóság azonban az volt, hogy a bírók nem a vajszívükről voltak híresek, és a berlini Falnál se engedték át mindig a szerelmeseket, sőt. Úgy lehetne összefoglalni, hogy Leo Penn írt a fiának (Sean) egy filmet, amit egyedül a magyar vonatkozás (Pogány Gábor operatőrködése) miatt érdemes megnéznünk, ha egyáltalán.

Kis hírek a nagyvilágból:
Megrongálták a szolnoki Tiszavirágpárt: "A vandálok két darabot törtek le a bronz műből." – Megélhetési bronzgyűjtés, avagy a Tiszavirágok utolsó napja. Most mi a probléma, ahhoz képest hogy az IRL tiszavirág egy napig él, ez a szobor egész sokáig húzta!
Kolontáron folyamatos a porszennyezés: "A megengedettnek a kétszeresét mérte az öt hete felállított automata mérőállomás." – Csak a duplája? Az nem olyan sok! Szerintem ne ugráljanak a falusiak, inkább örüljenek az új házaiknak. Igaz hogy lassú halálra vannak ítélve a szállongó vörös portól, de legalább fedél van a fejük fölött, és ez is csak a MAL jóindulatából! Ha Csernobilban élnének, ott nem csak a porral gyűlne meg a bajuk! Hálásnak kell lenni mindenért! MAGYARORSZÁG, ÉN ÍGY SZERETLEK!
Fiának szállította a speedet az anya – Íme az abszolút szülői szeretet. Nekem sose vett szpídet a Zanyukám, sőt még sört se amikor először kértem tőle, aszonta, vegyek magamnak : (((( Bizony, nem jut mindenkinek ilyen jó anyuka, aki még drogot is vesz neki!! - "Az 53 éves nő Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe szállított kábítószert, a vasútállomáson elfogták." - …és íme, a brutális világ így szakítja szét korunk családjait!!!4444 négy
Hamarabb láthatják a Bosszúállókat a film facebookos rajongói – Én nem vagyok fent a faszbúkon, és milyen az élet, még a hivatalos bemutató után se fogom látni, inkább megnézem helyette ezredszer is a Cabiriát. Ilyen az én ízlésem!
Gyász: Dundikát talán nem látjuk többé pucéran – Hát ez iszonyatos tragédia valóban, ez egyszerűen rettenetes. Gyász bazmeg, az. Asszem erre megint bontok egy pezsgőt, csak nehogy aztán újra összeálljon egy címlapfotó erejéig!!
A nyugalmat keresik a gyilkolni tanuló iráni nindzsanők – Most miért! Ha ők a lelki békét és a nyugalmat a gyaurok gyilkolásában lelik meg, mi köze ahhoz a világnak! - "Orgyilkoshadseregnek kiálltotta ki több újság is azt a több ezer nőt, akik a nindzsa harcművészetnek hódolnak Iránban. A gyilkos fegyverekkel gyakorlatozó, fekete csuklyás asszonyok azt állítják, hogy ők csak sportolók, akik a lelki egyensúlyt és az önbecsülést keresik. A WikiLeaks-táviratokban diplomaták arról írtak, hogy az iráni nindzsák egyáltalán nem olyan ártatlanok, mint ahogy azt a jó hírnevükért folytatott perekben állítják." – Nyilván Iránban hagynák, hogy nők önként, alulról szerveződő, önvédelemre is alkalmas harcművészeti csoportokban keressék az önbecsülést. NYILVÁN :DDD


SZERDA, ÁPRILIS 4.:
AKI MEGÖLTE A JÖVŐNKET

...de csak 2012 után!
Ajánlott rovat:
Újabb autista-film, ezúttal a Dunán és kilenckor. Örök igazság, hogy kutyával és gyerekkel mindent el lehet adni, itt mindkettő van, de mégse giccses, mert az is bizonyított, hogy az állatok gyakran terapeutaként működnek, és áttörnek olyan félelmeket, amiket egy humán pszichológus nem tudna. A Thomas után címbeli kutyája pontosan ezt teszi. Utána ismét a Duna World, ismét a Kézjegy-sorozat, én meg ismét lemaradok róla, pedig szeretem a határon túli színjátszást, már ami eljut belőle hozzánk, ebbe az alföldiróbertes kultúr-dágványba. Karna Margit hosszú karrierje ennek pont az ellentettje, vagyis "csak" egy jó színész botrányoktól mentes munkássága, fiatal korától egész mostanáig, leckét adva nekünk magyarságból meg emberségből. Aki fogja, 21:20-kor kapcsoljon ide. Ugyanabban az időben újabb bőrlehúzás a Universal Channelen szegény inkákról és az ő arany (LOL!) városukról, na meg az utána kutató kalandor régészről, aki fut a kincs és a csajok szoknyája utána, őutána meg egy teljes hadsereg lohol. Natalie Martinez miatt talán érdemes, tőle eltekintve az El Dorado: A nap temploma pont az, amit a címe ígér, vagyis egy közepes Indiana Jones-koppintás.

Kis hírek a nagyvilágból:
22 ezren választották az állami nyugdíjat: "A vártnál többen hagyták ott nyugdíjkasszájukat." – És ráadásul mindezt önkéntesen, mindenfajta kényszerítés és rásegítés nélkül! NAGY SIKER, a sőt, a vártnál nagyobb, hogy végre mindenki rájött, mi neki a legjobb!
A DK Iványi Gábort javasolja államfőnek: "Gyurcsányék szerint Németországhoz hasonlóan lehetne lelkész köztársasági elnökünk." – Szerintem egy pornósztár legyen a köztársasági elnök, jobban már úgyse tud semmit elkúrni, meg aztán a külföldiek már régóta csak seksz-turistáskodni járnak ide. Ja nem, van még egy csomó prémiumfesztiválunk is…
Mila Kunis nagyobb segget akar – LESZAROM.
C:c A Schmitt-ügy legnagyobb vesztese: "Mindent megtett Obersovszky, de Schmitt lemondott." – Neki is követnie kellene a példáját. Vagy lehetne egy új műsora: Aki alákérdez: Obersovszky Péter…
Az állatkert nem fogad be húsvéti nyulat: "Ne is próbálkozzanak!" – Bizony ne! Hozzátok inkább ide a kocsmába és akkor fasza kis nyúlpaprikást fogunk zabálni hétvégén ^^
Vasvillával vetett véget a zenének: "Zavarta, hogy egy mozgóárus zenekísérettel kínálja a portékáját Bakonycsernyén, beszúrt az ablakon." – Civilizált, emberi megnyilvánulás.
Kocsmázó megasztárosokra pipult be Bereczki – Miért? Életükben először valami jót csináltak, és ez a hála?!
Egy koszos punk Jennifer Aniston féltestvére – Ha nő, akkor megmosnám és SUNÁZNÁM. Ha nem, akkor tarháljon ő is a Ferenciek terén!
13 000 kilométer utat építenek Tibetben: "Peking 13 385 kilométernyi autópálya megépítését jelentette be, többségük valójában sima földút lesz." – Most mi a baj? Azon is lehet autózni, sőt akár százzal menni is, csak nem egy életbiztosítás. Szerintem a Dolgozó Nép még ezért is hálás lesz, nem úgy mint nálunk, ahol folyton zaklatják a szegény politikusokat hogy hol késik már a négyes metró. Kínában nem így menne a dolog! Az emberek örömmel mennének akár gyalog is az alagútban!

Ostobenkó kurva rovat:
18+: Így lettem luxusprostiból kabinos kurva
– Te szegény lány, mindjárt elsírom magam. A testedből éltél akkor is meg most is, te szerencsétlen, jobban kellett volna befektetned vagy vigyáznod rá. Remélem az összes mostani dubajos picsa így fog járni, megnézném őket ahogy a Rákóczi környékén vagy a bekötőutaknál strichelnek, mert ugye a szépség nem tart örökké ahogy az olajsejkek pénze sem, viszont a kábszerfüggőség meg a nemibetegség az tartósan megmarad :DDD Esküszöm fizetnék is ha mondjuk Kelemen Annát ott ilyen állapotban ott látnám az út mellett, persze nem sekszelnék vele, hát nem akarok én semmit elkapni. Ellenkezőleg: adnék neki egy ötezrest hogy sikálja ki a szaros vécét, mossa a koszos gatyáimat, vasalja a büdös zoknijaimat, egyszóval munkát végezzen hogy életében egyszer megtudja, mi az. A cikkbeli csaj már végre-valahára beárazta magát, csak még nem tudja hogy mindig is egy kabinos kurva volt, csak a kabint eddig máshogy nevezték :DDD
18+: Oktoanyu segélyből él, nem vetkőzött eleget – Na, a másik ocsmányság. Ez meg világra szül nyolc gyereket hogy kövesse a példaképét (Angelina Jolie), de érdemi munkát sose végzett, viszont valahogy csak volt pénze "szépre" műtenie magát. Ha van igazság, elveszik tőle a gyerekeket olyanoknak akik rendes szülők lesznek, ő meg mehet az utcára az eggyel előbbi csaj mellé.


CSÜTÖRTÖK, ÁPRILIS 5.:
ÖRKÉNYES FOGLALÓ


Mosolyogj, muffocska!
Ajánlott rovat:
A legjobban akkor jársz, ha megemlékezel Örkény István századik születésnapjáról. Kilenckor a Duna levetíti az Isten hozta, őrnagy úr! című mesterművet, ami több, mint egyszerű feldolgozás: remek alapanyag (Tóték) és a belőle készült színdarabban már összeszokott színészek teszik az egyik legjobb magyar filmmé. Ismétlés, de kötelező. Utána az M1 veszi át a stafétát, jó későn: előbb 23:25-kor leadják a kötelező tiszteletműsort (Örkény 100), majd éjfél előtt öt perccel négy novellát kapunk egyben (Az ember melegségre vágyik). Kár hogy Örkény nem érte meg, hogy lássa, hánykor tűzik műsorra a műveit, írt volna róla egy egypercest. Komolyan, Édenhotel meg Fábrisó főműsorban, az egyetlen jóság meg tizenegy után? Elmehet mindenki a fenébe...

Nem ajánlott rovat:
HBO, 21:00: Amerikai ének
- Mérsékelten (= egyáltalán nem) vicces amerikai politikai szatíra. Ha van szánalmasabb annál ha valaki a hazája kárára poénkodik (lásd a Hungarikum című animációs fost), az az ún. "patrióta" vígjáték, még cikibb, mikor egy lejárt avatosságú embert ekéznek, márpedig a központi figurában, Michael Malone-ban nem nehéz felismerni Michael Moore-t (főleg hogy az őt alakító színész jobban hasonlít rá mint ő saját magára). Ezután már csak egy régi történet átdolgozása kell a totális kultúrlavinához, és lőn: eléneklik Dickens Karácsonyi énekét, hamisan. Az Amerika-ellenes (természetesen baloldali) filmrendező a Szent és Sérthetetlen Függetlenség Napját kívánja elszabotálni, ám álmában megjelennek neki a Fontosabb Amerikai Hősök és megtérítik, emberünk innentől a saját követőivel harcol. Izzadságszagú és szánalmas, hála az égnek hogy Hollywood-ot a liberálbolsevik karvalytőke irányítja, inkább ezer Jackass, sőt ugyanennyi Wayans tesók-film, mint ez még egyszer. Méltatlan a legnevesebb főszereplőihez (Leslie Nielsen és Dennis Hopper, sajnos már nincsenek köztünk).

Kis hírek a nagyvilágból:
Nagykövet lett Janicsák Veca!: "Az ország érdekében csatlakozott hozzánk. Ez zsír!" - Nem, az egy másik megasztáros, de nice try, try harder!
Turházásokkal tért vissza a színpadra Stohl András - Végre, annyi idő után önmagát alakíthatja ez a derék ember! LÁJK!!44 négy
18+: Edinát rendesen megrakták az Édenben - Tessék mondani nénikérem, volt seggből szájba is? :DDD
Otthoni pankrációba halt bele egy amerikai férfi: "Egymáson próbálták ki az egyik fogást: egyikük belehalt." - Na most mondja valaki hogy a pankráció csak cirkusz! Most már csak olyat kéne kitalálni, amitől mindkettő meghal egyszerre.
Beyoncé három évig várt első twitterüzenetével - Én ebben is túlszárnyalom, mert életem végéig várni fogok vele, sőt utána is :DDD
Kim Kardashian állítólag Kanye Westtel jár - Állítólag LESZAROM. Nem, egész biztosan. Igen, mindkettejüket.
Fluor Tomi Super Marióval képzeli el a nyarat - Én Gianna Michaels-szel (mármint az ideális nyarat), dehát kinek a pap, kinek a papné.
Újraéled A múmia: "Az új Scott-film, a Prometheus írója Jon Spaihts éleszti újra a Universallal A múmia-franchise-t." - Úgy látszik nem tanultak a harmadik részből. Rachel Weisz csinálta jól, amikor a második után kiszállt...
Mentőkre támadt egy nő Újpesten: "Az 50 év körüli nőt csak rendőri segítséggel tudták kórházba szállítani, eljárás indult ellene." - Nem tudom mit tolt, de nekem is kell belőle o_O Erről jut eszembe, EGÉSSÉG, holnap tévémentes nap!


Kulcsszavak: Gianna Michaels

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés