2012. 04. 28.
Április végén (ápr. 28-29-30.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, ÁPRILIS 28.:
KÁEURÓPA DRÍMIN’

Waiting for the train that never comes
Újszülöttnek minden vicc új: kevesen tudják hogy a Dick és Jane trükkjei csupán egy remake, ám nyolckor ők is bepótolhatják a lemaradást a Cinemax 2-őn. Nálunk most különösen aktuális a Mókás páros, mely egy jobb módú amcsi házaspárról szól, akik a férj állásának elvesztése után fokozatosan rákényszerülnek a megélhetési bűnözésre, és milyen az élet, ők is luxuscikkekre költik a lopott anyagiakat. Nem csak a Jim carrey-s feldolgozás kedvelőinek, hanem azoknak is akik szívesen emlékeznek Jane Fonda hamvas ifjúkorára. Ugyanabban az időben lesz még egy rosszul sikerült sorozat-feldolgozás a sima Cinemaxon, amiben a leendő politikusgeci még el sem kezdődött pályáját elsötétíti az általa kúrogatott titkárnőjének megölése, amit kapcsolatba hoznak egy másik gyilkossággal is. A Dolgok állása és annak fogadtatása lehetett volna jobb is, de nem lett, és nemkicsit azért, mert az átlagember egyre jobban rühelli az összes politikust, és már a róluk szóló filmekre se kíváncsi. Aki azzal az felindulással kapcsol az M2-re hogy a Családi űrutazással vidám, felhőtlen kikapcsolódásban lesz része, az tévedni fog, és még a stáblistát se olvasta el: Billy Bob Thornton nem sűrűn szokott komolytalan szerepeket vállalni. Itt például egy egykori NASA-mérnököt játszik, aki visszavonulása után két disznóvágás között megépíti a maga rakétáját, egykori munkaadói legnagyobb rémületére, mert ugye mi lenne, ha mindenki csak úgy röködhetne, hova lennének az állami monopóliumok. Könnyen levezethető, hogy a fő konfliktus a nevében is farmer fickó és az űrközpont közötti nézeteltérés lesz, a nagy kérdés, hogy a köznapi ember is részesülhet-e a Zamerikai Zálomból amihez másokat hozzásegített, félig már eldöntöttnek tekinthető, a műfaj pediglen dráma lészen. El kell azért ismerni hogy az időpont is megtévesztő, hiszen fél kilenckor általában tényleg a családi vígjátékokat szokták adni - kivéve amikor negyed ötkor, mert akkor meg a Fantasztikus labirintust ismétli a Duna, ami gyerekfilmnek elég morbid, viszont legalább David Bowie szerepel benne.

Ajánlott rovat:
Ugyanitt (vagyis még mindig a Dunán) háromnegyed egykor egy, a rendező halála miatt befejezetlenül maradt román filmet adnak, ami megidézi Menzel szellemét (leginkább a Szigorúan ellenőrzött vonatokat), de mivel a történelem úgy ismétlősik hogy nem ismétli önmagát, természetes hogy a rendszerváltás után más történik és másként: a koszovóba békefenntartani induló vonatokat papírok hiányára hivatkozva megállítja egy kis romániai falu vasutasa, a lakók pedig profitálni szeretnének a hirtelen adódott "lehetőségből". A California Dreamin’ (befejezetlen) többet mond Kelet-Európáról, mint a hasonlóan nagyzoló címmel operáló magyar filmek (pld. Getno, ami ugye szintén egy kultszámra utal).

Magyarul!!! rovat:
Zöld felhők Moszkvában: "Többen az apokalipszist látták eljönni, de csak virágpollen festette meg az eget."MAGYARUL: a természet is megemlékezett Csernobilról.

LESZAROM rovat:
Íme a 7 százalék híján tökéletes arcú lány – Íme egy ezer százalékig tökéletes LESZAROM. Vesszen a szépségfasizmus!
A beteg a saját felelősségére távozott: "A Katona első közösségi színdarabja embert próbálóbb, mint egy végbéltükrözés."LESZAROM, mert a nézők is saját felelősségükre fognak majd távozni róla ^^

Kis hírek a nagyvilágból:
Elöntötte a szar a luxushajót – Szegény gazdagok! Mindent megtesznek hogy távol legyenek a szegényektől és a szaguktól, erre még az óceánjáróikon se lehetnek nyugodtan, még ott is becsúsznak hibák. Remélem fotó vagy videó is van róla :DDD
Demcsák Zsuzsa merev bimbóval támad: "Tőle szokatlan módon villantott a műsorvezetőnő, púderszínű ruhája alá nem vett melltartót." – Nem szokatlan egyetlen médiagecitől sem az exhibicionizmus, ezek mindenre hajlandóak öt perc hírnévért. Sajnos nekem még mindig az jut róla eszembe hogy majdnem gyurcsányék szóvivője volt, meg hogy lenézi a szegényeket, és nincs az a villantás ami ezt feledtetni tudná, mégha tök pucér volna, az sem. Hoppá, ezt majdnem meg is csinálta.
Meghalt a napfényből táplálkozó svájci nő – Működés közben az evolúció. Biglájk!!44 négy – "Svájcban újabb áldozatot szedett az idea, hogy ki kell zárni a szervezet működéséből az emésztést." – Van annak valami bája, hogy egy évmilliók alatt kialakult dolgot pár mai idióta megpróbál a maga képére formálni. Nem baj, egy hülyével kevesebb.
Roma vadtelepet számoltak fel Belgrádban: "A 250 családot incidens nélkül telepítették ki, de civil szervezetek élesen bírálták az intézkedést." - Ne bíráljanak, fogadják be őket, és vihetik a mieinket is!
Az űrből látszott Kim Ir Szen születésnapja: "Látszik az arany és vörös jelmezekbe öltözött tömeg, amint koreaiul a dicsőség szót formálja meg." - …és ők ezt sose fogják látni, mert nincs internetük. Ez a sok meló, ez a nagy diktatúra, és minden hiába!
Újabb prostituáltbotrány rázta meg Obama testőrségét: "A jelek szerint az elnök tavalyi, salvadori látogatásán is prostituáltakat béreltek testőrei." – Ezek a testőrök azért minden határon túlmennek! A Világ legnagyobb Országának elnöke csak szépen üldögélne a szobájában, olvasná a Mark Twain összest, ezek meg csak hozzák neki a prostikat, évekre visszamenőleg! Hát miért nem hagyják az amerikai ELNÖKöt nyugodtan olvasni?!!
Matolcsy: Lesz egymillió új munkahely - …tudjuk, és két hét alatt rendet is tesznek. :ásít: - "Van a kormánynak foglalkoztatáspolitikai elképzelése, mondta a gazdasági miniszter." – Én is attól félek :///
Mandiner: Totális leszerelés: "Az összes 120 éves rézkilincset ellopták a házból.Ráadásul
visszacsukták az ajtót, így először szerszám kellett, hogy haza tudjak jönni."
– Én úgy sírok amikor a "Parlamenttől pár száz méterre" élő elitet is eléri a megélhetési bűnözés rovat, egyszerűen potyognak a könnyeim. Hogy miket meg nem kell élniük! Ellopják a százhúz éves rézkilincset. Eközben vidéken:

FeketeLeaves 2012.04.26. 22:36:50
Mulatságos, hogy egy mindennapi eseményből, amely a vidéken élők
életének elemi része, mandineren cikk lesz. Minálunk naponta 10 ilyen
sztorit lehetne megírni... Kicsit örülök. No nem a lopásnak, mert az
elítélem, hanem annak, hogy végre a jobboldali elitünk háttérbázisa is
közvetlen közelről kapja a mi életünket megkeserítő mozzanatokat. Nem
látok különbséget a rézkilincs és a paradicsomunk, a kovácsoltvas
lámpa és a szomszéd bácsi tűzifája között....


Jaj, ez olyan negatív lett. Legyen a Nap kommentje valami tréfásabb:

csárli hárper (nyikhaj, tollforgató terrorista) 2012.04.26. 22:07:55
"a Parlamenttől pár száz méterre"
és csodálkoztok hogy lopnak?



VASÁRNAP, ÁPRILIS 29.:
BOWIE-ORSZÁG

Ajánlott rovat:
Tegnap is Bowie, ma is Bowie, bár csak mellékszerepben: az Ármány és szőke felett Martin Scorsese szelleme lebeg még annak ellenére is hogy John Landis rendezte. Nem nehéz kiszúrni a párhuzamokat a Lidérces órákkal: itt is egy átlagos, unalmas életű (és nem mellesleg: felszarvazott) férfi vágyik az izgalomra ami meg is érkezik a kocsijára eső szőke csajjal (Michelle Pfeiffer), aki az érzelmeinél fogva vezeti a férfit bele az éjszakába (ez volt az eredeti magyar címe is) és mindenféle kétes ügyletekbe (lásd még: Óvakodj a törpétől!). Cameózik benne még David Cronenberg is, kezdés kilenckor a Filmmúzeumon! Utána fél tíz előtt öt perccel egy ismétlésgyanús Ottlik-feldolgozás az M2-őn, ahol egy festő képének keletkezésén keresztül ismerjük meg a művész életét és az akkori társadalmat is. A Hajnali háztetőkben Cserhalmi György mellett az akkori (1985-ös) színészek színe-java (Eperjes, Udvaros, Kulka), még a rendszerváltozás utáni cél,-és aránytévesztések előtt (és hogy milyen aránytévesztésekről beszélek, az leginkább a Duna World-ön adott, "korszerű" III. Richárd-adaptáción mérhető le kilenckor, és ebben is szerepel Udvaros Dorottya és Kulka János is).

Ismétlés, de ajánlott:
Éjfél előtt tíz perccel a Halálos temetéshez hasonlóan morbid, de ugyanolyan szerethető vígjáték a Viasat3-on, bizonyítandó hogy néha Amerikában is képesek jót csinálni. Itt a Jean Reno alakította férj szeretné felesége végső nyughelyét biztosítani egy szűk kis temetőben, amiben összesen már csak három férőhely van. A férfi életeket ment (szó szerint), de ahogy lennie kell, pont az jön közbe, amire nem számított: egy kiöregedett gengszter. A Sírba viszel címe ellenére vissza fogja adni az életkedvünket!

Kis hírek a nagyvilágból:
Ha így folytatják, háború lesz – Biztos hogy csak lesz? Nekem úgy tűnik már itt is van: "Folyamatosak az összecsapások Szudán és Dél-Szudán között. A szudáni belügyminiszter szerint a probléma a déli testvéreikkel van." - …és mint a testvéreknél, mindig a másik kezdi a veszekedést.
Magyarország az új Kongó: Hende Csaba gyerekkatonákat akar: "Ez nem vicc. Érettségizni is lehetne önkielégítésből. Hogy juthat ilyesmi a kormány eszébe?" – Hát úgy hogy az érettségi már vagy tizenöt éve nem több mint merő faszverés.
A Zöld Pardon megépítette a Szeparét is: "Hivatalosan leállíttatták a munkákat, de azért elkészült a klub, és két héten belül nyitni akarnak." – Hát mit tegyünk, van ez így! Hivatalosan áll a munka, de ezek a szabadtéri színpadok egyszerűen szűznemzéssel szaporodnak, mert ugye hivatalosan senki sem építhetné meg őket. Vannak ilyen esetek!
Körbekapták rögtön, még a lámpáig se ért: "Miskolcon mától hiába várják csapatostul az utcán a segélyt hozó postást, pénzt többé ott nem fizethet ki." – Hát eddig se volt egy életbiztosítás Miskolcon segélyvivő postásnak lenni, de innentől végképp olyan lesz mint Örkény ama bizonyos novellájában.
Gyurcsány a sógora szakdolgozatát használva diplomázott: "Ugyanolyan címmel adta le a szakdolgozatát, amilyennel az exkormányfő 84-ben diplomát szerzett."TRENDING 2012: A szocik is belehúztak!!444 négy
Hová tűnt 15 milliárd forintnyi adó? – Nem tudom, de ha meglesz, utalják át nekem ^^
Puzsér Róbert senkitől nem kér bocsánatot: "A Csillag Születik zsűritagja keményen kritizál, de szerinte jogosan, ezért nem kér soha elnézést érte." – Róla csak ennyit.
18+: Heti póz: a kommunista szexpóz – Ha lehet kihagynám, majd’ ötven évig volt részünk benne, és az egész néppel csinálták az elvtársak…
Scarlett Johansson unja a melleit – Szegény kicsi lány. Bezzeg ha az én kezemben lennének, újra izgalomba hoznák 8))))

Elhiszem rovat:
Most több oldalról fogok mazsolázni egyetlen hír kapcsán, ugyanis az ezzel foglalkozó cikkeket átírják vagy (ahogy a Borsonline esetében) le is veszik (majd visszateszik, de már moderálva és átírva). Érthető, hiszen nem nagy hírértékű dologról van szó:
Enyhítette a bíróság a Cozma-ügy fővádlottjainak ítéletét: "Jelentősen enyhítette a Marian Cozma megölése miatt folyó perben a három fővádlott büntetését pénteken kihirdetett jogerős ítéletében a Győri Ítélőtábla."
18 évvel megúszták Cozma gyilkosai: "Raffael Sándor és Németh Győző életfogytiglan helyett 18-18, Sztojka Iván 20 helyett 8 évet kapott, csak egyrendbeli emberölésben bűnösök. (…) A tárgyalóteremben tartózkodó családtagok tapssal fogadták a Nagy Zoltán tanácsvezető bíró által kihirdetett, jogerős ítéletet (…). Indoklásában Nagy Zoltán kifejtette, hogy az eljárásban felmerült érdekellentéteket már az elsőfokú eljárás közben feloldották. Nem látta indokoltnak sem az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését – így új eljárás elrendelését –, sem pedig a további bizonyítást, a tényállást azonban merőben megváltoztatta. (…) Az életellenes cselekményekben a bíró részletesen taglalta az elkövetők szerepét. Ezek szerint a vádlottak között nem valósult meg akarategység. Az indoklás szerint mind Cozma szíven szúrása, mind Ivan Pesic vesén szúrása "indulati cselekmény volt, amelyben a szereplők legfeljebb jelenlétükkel erősítették a szándékot"." Szögi Lajos és a pár hete meglincselt szobafestő a megmondhatója, ezek csupán indulati cselekmények akarategység nélkül, az hogy ott van ötven ember aki véletlenül mind téged ver vagy késel halálra csupán indulatból, nem nagy ügy: ők csak jelenlétükkel erősítik a szándékot. Ez öröm és bódottá, és mivel már leülték a bünti egy részét, pár év és hirdethetik a fácsén a szabadulóbulit!!! Bezzeg a viszkis nem ölt meg senkit, és mégis mennyit ült, sőt, lassan egyetlen lemez letöltéséért többet kaphatsz mint egy ember megöléséért, nade ne legyünk negatívak, a legfontosabb az hogy innentől nem vádolhatják elfogultsággal meg más egyébbel a magyar bíróságokat!!444 négy négy négy
ÖRÜLJÜNK EGYÜTT A TAPSOLÓ CSALÁDTAGOKKAL
A ZIGASSÁGOS ÍTÉLETNEK!!!
Mivel tudom hogy sajnos lesz aki komolyan veszi ezt a paródiát is, belinkelem azt amit valójában gondolok az ügyről, de mások már jobban megfogalmazták helyettem:

HÉTFŐ, ÁPRILIS 30.:
A BŰZÓCEÁN-JÁRÓ

Hídlakó és lova, túl a barátságon
Ismétlés, nem ajánlott:
Ha nem tudnám, akkor is sejteném hogy valami ünnepnap közeleg, előhúzták az ilyenkor szokásos közhelyműsorokat:
Film+2, 18:40: Hello, Dolly!
TV2, 19:00: Shrek 2.
RTL 19:00: Alvin és a mókusok
M1, 21:40: Üvegtigris

Ismétlés, de ajánlott:
Az M2-őn fél tíztől újabb bizonyíték arra hogy Jókai Mór művei és a belőlük készült filmek elnyűhetetlenek, ezúttal a Névtelen vár jóvoltából, ami több részen keresztül bonyolítja a napóleoni időkben szétszakadó nemesi család történetét: a forradalmi lekületű ifjú apját látogatja a börtönben, majd mikor elvbarátai kivégzik, végképp a konzervatív értékek felé húzza szíve, és megszökteti a király még életben levő lányát, meg sem állnak Magyarországig. Franciaországból utánuk küldenek egy kémet, aki (mivel nőből van) beleszeret az ellenálló, de immár királypárti Vavel grófba. A történetnél csak a stáblista impozánsabb: a főszerepben Koncz Gábor, a király lányát Pap Vera játssza, ott van még Buss Gyula, Márkus László és Zenthe Ferenc is, sőt még Gálvölgyi János sem idegesítő (itt még).

Ajánlott rovat:
Nemrégiben adtak egy Viggo Mortenses történelmi filmet (Alatriste kapitány), azonban az már tényleg annyiszor voltmár, hogy csakazértse raktam be. Ma viszont egy csak címében histórikus opust kapunk a retekklubbon ugyancsak vele, amiben egy már csak történelem cowboy-t alakít, a címbeli Hidalgo pedig hozzá hasonlóan lejárt szavatosságú lovának neve, az alcím (A tűz óceánja) pedig egy sivatagi csapatleépítő tréning, ahová emberünket meghívják. Bár nyilván tele lesz reklámokkal, azért csak kapcsoljunk oda kilenc előtt tíz perccel – nem sűrűn adnak ugyanis ezen a csatornán ennyire jó filmeket mostanában. Kis érdekesség, hogy Omar Sharif is szerepel benne. Fél tízkor hippi-film a Cinemaxon, amiben egy jó családból származó luvnya (Cameron Diaz) a Hatvanas Évek szirénhangjainak engedve körbeutazza a világot és Portugáliában eltűnik. Más normális családban innentől duplán elzárnák a gyerekeket, de nem itt: a testvére is elindul a hippi trail-en, és csak remélni tudjuk hogy ő kiábrándul ebből a nemibetegséges, individualista, kábszerrel átitatott világból. És hogy miért ajánlott a Láthatatlan cirkusz, ha ennyi rosszat mondok róla? Hát nyilván elrettentésként!!!

Pálgium rovat:
A plágiumgyanút erősíti a Gyurcsány-dolgozat bírálata – Látom feri barátunk nagyon köztársasági elnök akar lenni :DDD - "Ugyanott vannak hibák a dolgozatban, mint a sógora munkájában, derítette ki a Hír TV." – Ha schmitt pál esetében is ilyen gyorsan dolgoztak volna, ugye. Csak arról valamiért nem készült leleplező műsor a jobboldalon, viszont cserébe tollforgató terroristának nevezték a csalást leleplező újságírókat. Sose lesz vége ennek a bolhacirkusznak?!
Gyurcsány: Mocskos játék zajlik: "Politikailag meg akarnak ölni" – írja. Lopás miatt feljelentést tesz az eltűnt szakdolgozata ügyében." - Nos, úgy tűnik egy darabig nem lesz.
Progresszív: Magánbűnök, közerkölcsök és önkéntes vadászok: "Amíg átbringázik az egyetemista a piroson, addig ott lapul benne is egy potenciális Schmitt, Gyurcsány, vagy Orbán." - Te szerencsétlen, szerecsenmosdató blogger. OK, áthajtani a piroson, az is bűn, de mi ez ahhoz képest hogy valaki aki elvileg az országot vezetné, nem képes önállóan szakdogát írni?!

Kis hírek a nagyvilágból:
Több bűncselekményt is elkövetett Szabó Győző - Amelyek természetesen már mind elévültek, főleg hogy azóta ilyen szép híres lett. És mi boldogan élünk, amíg.
Kalapács alatt Munch Sikolya - Nana, annyira azért nem szar az a kép hogy szétverjük ^^
Stohl lánya nemzetközi modell lehet - Remek. Dubajozni is fog majd, ha eljön az ideje? :DDD
Megépítenék a Titanic pontos mását: "A luxushajó négy év múlva indulna útnak Anglia és az Egyesült Államok között." - Tessék mondani, lesznek megemlékező elsüllyedések meg hajótörések is?
A vízellátást is különadóztatná a kormány - Miért pont azt ne! Remélem a levegővételt is fogják! - "Népszabadság: A megemelt Robin Hood-adót a vízszolgáltatók és a hulladékkezelők is fizetni fogják." - Kis különbség, hogy Robin Hood a szegényeknek adta azt amit a gazdagoktól elvett. Szóval az anti-Széchenyi-terv mintájára lehetne ezt is anti-Robin Hood-adónak nevezni.





Kulcsszavak: Marian Cozma

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés