2012. 05. 02.
Má' juss oda te is! (máj. 2-3.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZERDA, MÁJUS 2.:
A NAGY TRAKTOR

Depardieu asztalnál (hol másutt...)
Ajánlott rovat:
Duna TV, 20:00: A nagy trakta – Vidéki olasz fiatalok dokumentfilmkészítési küzdelme a téma és a támogatók hajkurászása közepette. Bár az időjárás már nálunk is mediterrán, a hangulatot itt kapjuk majd meg hozzá, Gérard Depardieu meg akkora arc (minden értelemben) hogy még itt is szeretni fogjuk.

Ismétlés, kiemelten ajánlott rovat:

Nagy szellemek találkozásából sosem elég, így van ez Franz Kaffkával és Orson Welles-szel is, és kilenckor a Per feldolgozását ismétlik, meglepő módon pont a Hálózat TV-n. A csodagyerek rendező hatásos remekművet készített az örök számkivetett, lelkibeteg író az Átváltozás után leghíresebb művéből, ami itt Kelet-Európában mindörökké aktuális lesz: a bíróság és a bürokrácia kiirthatatlan, és a becsületes kisembernek hisznek utoljára. Mit lehet még ehhez hozzátenni? Talán csak annyit hogy Welles bácsi itt csak a kamera mögött van jelen, a színészkedés olyan figurák veszik le a válláról mint Jeanne Moreau vagy Anthony Perkins, na meg hogy halála után mindenki szerette Orson, még abban a halivúdban is ami nagy nehezen elismerte az Aranypolgárt, de ugyanezért a filmért tartósan parkolópályára is rakta. Nekünk is csak a posztumusz rajongás marad, az viszont feltétlenül.

Ismétlés, nem ajánlott rovat:
Film+, 21:00, Az ötödik elem – …avagy mit kapunk egy valaha nagy reményekkel indult, de halivúdba fulladó európai rendezőtől, kreatív csúcsain túl, anyagi sikereinek közepén. Egy kis Szárnyas fejvadász (nem csak a látvány terén: a hozzám hasonló filmbuzik fejből tudják melyik ottani android tűnik fel itt egy nem is olyan mellékszerepben), egy kis Metropolis (csak a látvány, sajnos), egy kis Die Hard (brúszvilisz, need I say more), a kötelező vicces / közhelyes karakterekkel, gondosan kimért seksz-szel (szigorúan gyerekkompatibilis ez is). Mindenki imádta ezt a Star Wars-pótlékot, pedig a legnagyobb ötlet talán az benne hogy a főbb ellenfelek nem találkoznak, Besson meg azóta nem csinált semmi jót, amióta először összejött a saját Yoko Ono-jával (igen, ő Milla Jovovich). Mindegy, Ridley Scott ugyanígy mélyrepülésben van minőségileg két-három évtizede (attól függően hogy a Blade Runnert vagy az Alient tartjuk-e az utolsó jó filmjének).

Kis hírek a nagyvilágból:
Freedom House: Már csak részben szabad a magyar sajtó - MAGYARUL: Senki se veszi az ÉS-t meg a Hócipőt. - "A kormány szerint megalapozatlan a leminősítés." - Kivételesen egyetértek velük: pénzromlásilag már nem tudnak hova lesorolni minket, hát marad a demokráciaféltés. Olyan nagy elnyomás van hogy még az Index is címlapon hozza :DDD
Exmenyasszonyával is durván bánt Damu Roland - Most aztán nagyon meglepődtem...NEM.
Masztivideót készít a nyolcasikrek anyja - Meglepődtem volna ha ez az idióta kurva dolgozni próbált volna. Egyedül a gyerekeit sajnálom...
18+: Ilyen pózban szeret dugni Jane Fonda - Ha most is úgy nézne ki mint a hatvanas években, én bármilyen pózban bevállalnám!
Halálra gázoltak egy bliccelőt Budapesten: "A férfit leszállították a buszról, megpróbált elmenekülni, de egy furgon elütötte a Thököly úton." - Íme az abszolút elrettentés. Innentől mindenki jegyet-bérletet fog venni...
Fulladoztak az utasok az új BKV-buszon: "Az ideiglenesen forgalomba állított Mercedeseken nem volt nyitható ablak és klíma sem a hőségben." - A Zemberek csak ne panaszkodjanak, lehetne rosszabb is:
Kigyulladt egy BKV-busz a fővárosban: "Az Apor térnél elfüstölt buszt a sofőr oltotta el." - Nem baj, ezer fontosabb dolog van a tömegközlekedésnél. Viszlát holnap!


CSÜTÖRTÖK, MÁJUS 3.:
ÉN ÉS ÉN + A PIRANYA!

Oh, TP-center!
Kiemelten ajánlott rovat:
Szeretem baszogatni a retekklubbot, és hát van is miért, működésük alatt több kárt okoztak az országnak mint hasznot. Azonban százévente egyszer még ők is műsorra tűznek valamit, amit még ötszáz reklámmal se lehet elrontani. A Megapiranha ilyen: mintha a nyolcvanas években készült volna és nem 2010-ben, abszolút visszahozza a B-filmek gyerekes örömeit. Ismeretlen arcok a stáblistán? Megvan. Komolyanvehetetlen történet? Megvan. Világmegmentés? Megvan. Komolyanvehetetlen főgonosz? Ez is megvan: bár a valóságban lassan kihalnak szegény piranhák, sorra készülnek azok a műalkotások amikben a világot és a nemzetközi békehelyzetet fenyegetik ezek a szegény, jóindulatú halacskák, akiket természetesen mindig legyőznek a színamerikai főhősök (itt épp egy FBI-ügynökpár, akik között gondolom majd szerelem is szövődik). Nem annyira alap mint a Piranha 3D, de 21:25-től mindenkinek kötelező.

Ajánlott rovat:
Kilenckor egy akció-sorozat a Hálózat TV-n, ami a hidegháborús félelmeket volt hivatva újraéleszteni, bemutatva hogy bizony a glasznoszty után is szükség van a krízishelyzet-megoldó OP Centerre, sőt most még inkább: mindjárt az első részben ismeretlen tettesek elrabolnak pár rakétafejet, amik egy kicsivel közelebb hozhatják a nukleáris világvégét. Az 1995-ös készítés óta sem lett biztonságosabb a világ, szóval mégha a technikai megvalósításon látszik is, mikor csinálták, azért csak nézzük. Szemfüleseknek feltűnhet Kabir Bedi is, mint mellékszereplő.

Ismétlés, nem ajánlott:
Tegnap azt mondtam, Depardieu minden filmet megment, ezt máris revideálnom kell: a Balhét annyira lehúzza Johnny Hallyday, hogy Keitel és Gérard együttesen nem tudja visszabillenteni a mérleget. A történet több mint tarantinói: az Utolsó Nagy Buliról álmodozó francia tolvajvezér megkapja a küldetését, ami Chicagóba szólítja, ahol azonban egyik balszerencse a másik után éri őket, a csúcspont az amikor tévedésből az ottani maffiavezér házát állnak neki kirámolni. Szerintem a készítők sokat markoltak de keveset fognak, negyed tizenegytől mindenki meggyőződhet a Film+-on arról hogy igazam van-e.

Kis hírek a nagyvilágból:
Ment egyet a BMW motorjával, két évig állt utána a farka:
"A kaliforniai férfi 20 hónap után úgy döntött, beperli a gyártót. Azt nem tudni, miért várt eddig." - Pedig egyértelmű: mással volt elfoglalva :DD
Macbookokra pisilő iskolás a net új sztárja: "A 11 éves pennsylvaniai fiú nyolcmilliós kárt okozott, javítóintézetbe kerülhet a rongálásért." - Pedig ki kéne tüntetni. Nem a károkozásért, magáért a gesztusért, hogy Macbookokra pisált. Ő az új hősöm ^^
Urbanista: Gyorsvasút épül a Liszt Ferenc Repülőtérre: "Na de honnan menjen és merre? Tényleg jobb lenne inkább a 3-as metrót kivinni Ferihegyre?" - Biztos hogy ez az Urbanista blog és nem a Hírcsárda?
A gatyájában csempészte az al-Kaida kódolt pornóit: "Egy ausztrál férfi európai merényletterveket szállított a Kick ass és a Sexy Tanja mappákban." - Hülyék ezek a muszlim terroristák: még pornó helyett is csak a gyilkolás jár az eszükben. Pedig mennyivel békésebb lenne a világ ha arra használnák a pornót amire való!
Képviselő Funky: Mint a dudva, nőtt nagyra az Ángyánt gyalázó blog: "Az egyetlen bejegyzéses napraforgoblog elképesztő karriert futott be, hála az MTI-nek." - Íme a csattanós válasz a sajtószabadságért aggódóknak! Még meg sem írták a blogot, de már MTI hír lett belőle! Még mondja valaki hogy Magyarország nem a lehetőségek hazája! Viszlát, és ne feledjétek, holnap tévémentes nap!





bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés