2012. 05. 05.
Don Zöld Park (máj. 5-6.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, MÁJUS 5.:
ÖTÖDIK HÓ ÖTÖDIKE

...állj meg fiam, hisz' az én nótámat fújják!
Talán érdemes rovat:
Nem bírom a romantikus filmeket, különösen ha lelkiznek bennük, azonban egy 20:10-kor sugárzott jóság kedvéért hajlandó vagyok sutba dobni az előítéleteimet (mind a stílussal, mind Richard Gere-rel kapcsolatban). Két, addig életéből kikapcsolódni vágyó ember szalad egymás karjába az M1-en: az orvosként dolgozó férfi mögött műhibák és elrontott családi élet, a nő mögött "csak" általános életválság és elrontott családi élet, körülöttük meg tombol az anyatermészet, hogy az egymés előtti testi megnyílás mellé a kölcsönös szennyesek kiteregetésére is legyen ürügy. Az Éjszaka a parton akár az ellen-Lost In Translation is lehetne: egy helyszínen játszódik, a férfi és nő között megtörténik aminek kell, happy end viszont itt sincs, cserébe legalább hihető. A nőt játszó Diane Lane-nel ma este kicsit korábban (hét után tíz perccel) is találkozhatunk a Viasat3-on egy ugyancsak romantische ismétlésben, ami azonban már egyértelműen vígjáték, melyben frissen elvált asszonyt alakít, akinek a testvérei keresnek társat. A Kutyátlanok kíméljenek nekem már a kihagyandó kategória (talán pont azért mert pozitív az életszemlélete), de attól még biztosan sokan fogják választani.

Kiemelten ajánlott rovat:
Jó szokás szerint jó későn (éjfél előtt tíz perccel) kezdik a mai legjobb filmet a Duna TV-n. Az oboa hangját a címe alapján a nálam rosszindulatúbbak kapásból pornónak néznék, pedig több rokonságot mutat a Cinema Paradisóval és Menzel alkotásaival, a dél-amerikai helyszín (elhagyatott, lassú agóniára ítélt falvacska) miatt meg ugye tálcán kínálja magát Márquez mágikus realizmusa is. Az itteni semmitevésbe érkezik egy El Mariachi, aki gitár helyett a címbeli fúvós hangszert bűvöli, és általa minden tekintetben új életet lehel a vidéki rezignációba, annyira hogy az addig a helyi rendőrrel viszonyt folytató egyetlen nőszámba vehető lény is rábízza egy régi hagyomány újraélesztését, a némafilmek zenekíséretét. Minden, a halállal szembemenő és a régi mozizást újraélesztő filmre vevő vagyok, így erre is.

Elhiszem rovat:
Egy ember licitált az állam régiségeire: "Az örökösök nélkül elhunytak ingóságaiból rendezett az MNV Zrt. árverését. 9500 Ft-ot keresett az állam." – Huh, de jó, már ennyivel kevesebb az államadósság!!!
Elakadást jelző rendőrautó miatt gyalogoltak a 15-ös busz utasai: "Az egyik rendőr lusta volt odébb parkolni." – Méghogy lusta volt, hát hogy lehet ilyet leírni?! A rendőrök nem lusták, éjt nappallá téve dolgoznak azért hogy mi nyugodtan dolgozhassunk, hogy vagyonunk védve legyen és hogy vidéken is békében élhessenek az emberek. Na és ha ott támadt kedve parkolni? Na és ha rokkantaknak fenntartott helyre állt volna? Na és ha annak az ötven-száz embernek (gyerekes anyák, nyugdíjasok, stb.), aki épp arra járt, gyalogolnia kellett?! Egy kis testmozgás, ennyi, rájuk fér, nagyon el vannak itt puhulva a népek (igen, a tolókocsisok és a babakocsisok is, a nyolcvanéves járókeretes nénik meg aztán főleg). Jó hogy nem fotózták le a rendőrautót és nem rakták ki a netre! Ez a baj ezzel az országgal, nincs tisztelet az emberekben az authority iránt. Bezzeg Kádár idejében nem jelenhetett meg volna ilyen cikk, az írójának még a veséjét is leverték volna a megírás puszta gondolatáért is, és az utasokét is, ha kinyitották volna a szájukat. Akkoriban bizony nem így mentek a dolgok mint ma!444 négy
Kazahsztán cáfolja, hogy válság lenne – Jó tudni. Ezek szerint a világ 99%-a tudja rosszul!
Amanda Seyfried hitelesen mélytorkozik – NEM HISZEM EL. Bizonyítsa be nekem is!  - "Az ártatlan arcú színésznő a Lovelace-ben alakít legendás pornósztárt a hetvenes évekből." – Lehet hogy mégsem olyan ártatlan? :DD És mi értelme van megfilmesíteni egy pornóSTÁR életét? Már a Boogie Nights-nál se értettem. A pornót fogyasztani kell, gyerekek, nem emléket állítani neki meg elemezni! :D

Kis hírek a nagyvilágból:
Bódi Sylvi tudatalattija is közszereplő lett - Visszautalva kicsit Faludy egyik limerickjére: kinek lett mi a micsodája? - "A modellnek vannak mélységei, tud kommunikálni a tudatalattijával, de még vannak benne gátak az anyasággal kapcsolatban. Szürreális könyvbemutató." – Megint valami amit nem értek. Az összes férfi meg női modellnek meg kéne tiltani hogy könyvet írjon vagy nyilatkozzon. Mit tudhat a világ dolgaiból az aki a szépségéből él és olyan összegeket keres amiről az átlag magyar max. álmodozhat?!
Budapestre teszi számítástechnikai központját a CERN – Nabasszus, már nem is tudom mi hiányzott. Mindegy, a gazdaságunk már úgyis egy merő fekete lyuk, most majd lesz egy IRL black hole-unk is.
Az utolsó pecséten csúszott el a legnagyobb szórakozóhely: "A Park csak kicsiben tartja meg a Dorfmeister-nyitóbulit, mert hiába várták a jegyzői hozzájárulást." – Nem igaz, hogy mennyi papír meg engedély kell egy sztórakozóhely megnyitásához. Tényleg, a ZP kinyitott már,vagy még mindig "elfogadják a helyzetet", bár "nem értik" (a kommenteket meg törlik)? :DDD
Totális káosz a betegszállításban? - Úgy értik, innentől lesz káosz? Miért, ami eddig volt, az micsoda?
Békehadtestet akarnak a hatvannyolcasok - MAGYARUL: Amerikát segítő önkéntes golyófogókat keresnek. - "Cohn-Bendit ötletéhez Habermas, Demszky és Haraszti is csatlakozott, de Helmut Schmidt német kancellár és Kertész Imre is támogatja." – MUHAHA. A "písz end láv" hatvannyolcasok? A "make love not war" hatvannyolcasok? A "sorkatonák oszolj"-hatvannyolcasok? Basszus, demszky, cohn-bendit meg a többiek, egyetlen hírben ennyi ellenszenves embert, szegény Kertész Imre is hova süllyedt már. Elég is ennyi belőlük, lapozzunk.
Nyilvánosak az Oszama-iratok – Nocsak, ennyi időbe telt amíg megírták őket? Régebben gyorsabb volt az FBI :DDD – "Oszama megölette volna Obamát, derül ki az amerikai terrorelhárítók által közzétett iratokból." – HÁT PERSZE. Az Elhiszem rovat nem itt van, fiúk!
Nem kérnek a homoszexualitásból az amerikai metodisták: "A melegek nem férnek össze a keresztény tanítással, döntött 61:39 arányban a konvent." – Pedig vannak meleg keresztény közösségek világszerte, de ezek az amcsik úgy látszik még a középkorban élnek és nem olvasták az Újszövetséget sem ("Az vesse rá az első követ…"). Én már csak bosszúból is odaszervezném melléjük az ottani Pride-ot, aztán próbáljanak nem összeférni… Hadd döntsék már el a melegek hogy miben hisznek, basszus, a hit magánügy, ahogy sekszuális irányultság is. Erről jut eszembe, ami az ilyen kirekesztésnél is hányingerkeltőbb az ennek az ellentéte, vagyis amikor piedesztálra emelik a melegeket. Itt van például a magyar Pride-ot támogató videó, ami az egyik iskolapéldája annak, hogyan nem szabad ezt a témát megközelíteni (a másik gordon agáta munkássága, különös tekintettel az azóta megszűnt ICA blogra). Szóval ebben a csodás videóban sok szimpatikus és kevésbé szimpatikus meleg és nem meleg röhög az őket betiltó Hatalmon, és keményem megaszongyák, hogy "Nem Tilthatol Be Engemet". Tapasztaltabbak már első megtekintéskor kiszúrhatták a kakukktojást: igen, váccpávör karsai dorottya is ott van, a nemteccikarencer ujjmutogatása után újra Keményen Beszól A Zelnyomóknak, csak az a baj, hogy ezzel újra ellehetetlenítik a normális vonulást és újabb csalit dobnak az esetleg odalátogató melegverőknek. Nem baj, éljen a megosztás, birkák, idén is lesz cikk arról hogy Magyarországon mennyire tombol a kirekesztés :(((((


VASÁRNAP, MÁJUS 6.:
SPÁRTAKUTYA

True MAN Dog Show
Nem ajánlott rovat:
Romantikus filmmel zárja a hetet az M1, azonban annyira gyengével, hogy mindenképp ebbe a kategóriába esik. Kapjuk a szegény ember Hugh Grant-jét, Hugh Dancy-t mint tejfelesképű katonát aki a vad és primitív gyarmatokon hinti a brit birodalom magvait, a mellé segítőnek rendelt szűzies ám mégis érzéki lányt (Jessica Alba) és persze hogy az idősebbek is be tudják lőni valahova, még belerakjuk Bob Hoskins-t is. Természetesen lesz benne tiltott szerelem meg rácsodálkozás a törzsi kultúrákra, egyszóval minden ami a késő esti (22:25-ös) vasárnapi tévé előtti bealváshoz kell. Annyira rossz és hazugan nosztalgikus hogy akár egy Merchant-Ivory alkotás is lehetne, de nem. Semmilyen mentség nincs a Nyelvtanárnőre, és aki esetleg Jessica Alba csöcsei miatt nézné az jobb ha tudja hogy nem az övéit fogja látni. Nem járunk jól az M2-vel sem, itt egy ugyanígy elnyújtott és nagyon fárasztó magyar romantikusságot (9 és 1/2 randi) ismételnek fél kilenctől. Még Stefanovics Angéla sem fog leültetni elé, Jordán Adélból meg lassan kiszeretek, Fenyő Ivántól meg a hideg ráz, az itteni karakterétől meg pláne. Kiemelten kerülendő, de akkor mi marad mára ami tűrhető? A nagyon kevés Ajánlottság nyolc körül összpontosul, kezdjük 19:50-kor az HBO2-vel, ahol Pierre Richard egy nem is olyan régi vígjátékát adják, akit itt ajándék családtagként adnak egy magazin szerencsés (?) olvasójának – sőt, egy egész családnak, ám Victor beilleszkedése túlontúl jól sikerül. Pontban nyolc órakor egy a címe ellenére sem 100%-ig cukiság-(viszont cserébe igaz történeten alapuló) film a Kutyahideg képében a retekklubbon, ami az Antarktiszon magára hagyott szánhúzó kutyacsapat viszontagságait meséli el (meg gazdájukét, aki a vihar ellenére is vissza akar menni értük). Gyönyörűen fényképezett és néha elég megható jóság az állatbarátoknak (zsebkendőt bekészíteni!). Szintén nyolckor újabb variáció egy ugyanígy agyonhasznált témára (Spartacus) a Viasat6-on, amit egyedül Rhona Mitra miatt érdemes átszenvedni, a gladiátorok küzdelmes életét annyiszor feldolgozták már filmben meg sorozatban, hogy a könyökünkön jön ki. Még mindig ugyanabban az időben történelmi ismétlés a Bukással a Dunán, ami annak ellenére üt még mindig, hogy a fő monológból agyonhasznált mém lett. Akinek meg ennyi komolyság sem elég, az fél tizenkettőkor még mindig vigasztalódhat az Ördögűző rendezői változatával a Cartoon Network / TCM-en, és itt a simpson-i Pókmalac elődjével is találkozhat.

Kis hírek a nagyvilágból:
Homár: Csonti a Tescóból: "Kifejlett példány bukkant elő a fagyasztóból." – Csontihomár, a legjobb ár - kártevőben is!
Magyar lehet az év szlovák nője: "Vicsápi Bugyi Natália, harmincas üzletasszonyt egyedüli magyarként jelölték a versenyen."SUNÁZNÁM, nem csak azért mert üzletasszony, de azért is.
Elgépelés okozhatott óriási aranyüzletet: "Valaki 23 tonna aranyat adott el, megrogyott az árfolyam. Manipuláció is lehetett, de voltak már hasonlóan drága elütések a történelemben." – Nem az a szar, hogy elgépelés meg 23 tonna arany. A baj az, hogy ENGEM MINDIG KIHAGYNAK AZ ILYENEKBŐL!!
Cc: 18+: Nem minden sorozatba kell műmell – Sőt, mell se kellene minden sorozatba, de hát ha nincs történet, valamivel el kell adni a semmit, ez már a Spartacus, a Róma meg a Trónok harca esetében is bejött. - "Az ötvenes években játszódó Magic City készítői megizzadtak, mire természetes mellű nőket találtak." – Nem hiszem el hogy az anyjukon vagy a gyerekeiken is csupa műmell van. Tényleg, azokat miért nem castingolják ide? :D
Egy fújással berúgunk az új alkoholspraytől: "A mámor rövid ideig tart, viszont nincs semmilyen mellékhatása. Várhatóan 20 euróba kerül majd." – 20 euró?! Maradok a hagyományos módszernél, annyiból már kijön egy hosszabb ideig tartó és ugyanígy mellékhatásoktól mentes mámor :DDD
Múzeum helyett bevásárlóközpontban a hajóroncs rakománya: "Egy háromszáz éve elsüllyedt hajóroncs rakományát állította ki Zelnik István, az aranymúzeumáról híres műgyűjtő, de rendhagyó módon egy bevásárlóközpontot választott múzeum helyett." – Mi ebben a rendhagyó? Ma már múzeum helyett is csak shoppingolni járnak az emberek, és ha az ember nem megy a kultúrához, a kultúrát kell odavinni.
Nívó: Gyurcsány Ferenc védelmében: "Hagyjuk már a fenébe a plágiumügyeket és szakmai alapon ítéljük meg a politikusokat!" – Milyen igaz, kedves posztoló, milyen igaz! Idézzük fel feri karrierjének fontosabb állomásait: öregecskedő feleségek, el lehet menni Magyarországról, és persze az elmaradhatatlan elkúrtuk. Igyunk is erre egyet, és hétfőtől folytassuk innen!




bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés