2012. 05. 12.
Állítsátok meg a lézerágyút (máj. 12-13.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, MÁJUS 12.:
YO: EGY VÁROS KERESI AZ ASSZONYT

Klónok harca.
Nem ajánlott rovat:
Ha valaki, hát én aztán imádom a konzevatív és vallásos értékeket közvetítő műveket, azonban a Hitetlenek úgy hiteltelen, ahogy van. A régi tanítványait újra elővevő, őket ostorozó nővér figuráját már ellőtték a Blues Brothers első részében, ott rendben is volt, talán még egy egészestés filmet is elbír a karakter, de ehhez több kellene mint egy régi karácsonyi előadás felmelegítése a felnőtt gyerekszereplőkkel, akik nyilván nem felelnek majd meg a még idősebb és még maradibb apáca elvárásainak. Lehetett volna ebből vígjátékot forgatni, ám Jennifer Tilly és Laura San Giacomo castingolása azt mutatja, a készítők eleve a drámát célozták be, a végeredmény mégis röhejes lett, és egy újabb bizonyíték arra hogy Diane Keaton nyolcvanas-kilencvenes évektől máig nyúló karrierje egyetlen végtelenített művészi zsákutca. Aki mindezek ellenére belevágna, megteheti a FEM3-on nyolckor.

Ajánlott rovat:
Mindenkinek aki fogja a Cinemaxot, van egy jó tippem mára. Hollywood nem tud kiszeretni a nagylövő kiscsajokból, és Bessonnak ebben komoly szerepe van: mind a Nikita, mind a Leon, a profi mély nyomokat hagyott Los Angeles tudatalattijában, ami újra meg újra előbukó feldolgozásokban és mellékszereplőkben manifesztálódott (azt gondolom nem kell mondani hogy a Ponyvaregény Winston Wolf-ja a Nikita Viktor nevű takarítójának reinkarnációja), a nagyfilmként majd sorozatként mainstrammé erőszakolt, felemásul sikerült Nikita után épp ideje volt egy még fiatalabb, de ugyanúgy gyilkolásra programozott nőnemű lénynek. A Hanna: Gyilkos természet annyiban más mint az egyre gyengébb amcsi feldolgozásfilmek, hogy nem teljesen amerikai, és nem teljesen feldolgozás, ergo : a történet máshol és más indítékokkal pörög újra, nem kiábrándult bérgyilkos, hanem titkosügynök apuka készíti fel a leányzót a bosszúra, ami látványos és sok áldozattal jár. Mint mondtam, Saorsie Ronan Hannája sokat köszönhet Natalie Portman Mathildájának, és ugyanúgy vízválasztó a karrierjében: többé már nem csak az életkora miatt nem fogják benne mindörökké a kislányt látni, akár családi filmben, akár nyomasztó thrillerben, remélhetőleg meg is marad ezen az úton, addig is mi nyolckor újra élvezhetjük Joe Wright alkotását, ami lehet hogy ismétlés, de még mindig a legjobb program ma estére. Egyértelmű újrázás viszont az M1-en a majdnem ugyanakkor (20:10-kor) adott Jóasszony: akiről egy város beszél, amit már korábban (két éve) is ajánlottam, és okkal: viszonylag jól sikerült Oscar Wilde-feldolgozás ugyanis (Lady Windermere legyezője), ami a gazdagokat több értelemben is pumpoló nő, Mrs. Erlynne vándorlásait követi Amerikából Olaszországba. Lesz benne sok szép név (Scarlett Johansson, pld.), vagyis ezzel se járunk rosszul. Ugyancsak irodalmi feldolgozás (és ismét nyolckor, basszus, ez valami összeesküvés lesz) a Cimemax 2-őn, mégpedig Tennesse Williams eredetijéből, Sydney Pollack rendezésében (és az átdolgozásban még Coppola keze is benne van). Ez a ház bontásra vár, azonban ez nem gátolja meg a tulajdonos lányát hogy anyja tiltása ellenére sekszeljen benne a jóképű városi idegennel (Robert Redford), akit ennek örömére össze is vernek a helyiek (akik közt Charles Bronson is feltűnik). Fülledt és déli, akárcsak az alapjául szolgáló dráma.

Kis hírek a nagyvilágból:
Bezárták a Király utcai Sirályt: "Az önkormányzat emberei rendőrökkel érkeztek, életveszélyesnek nyilvánították az épületet." – Én általában örülök hogyha a belvárosi tarisznyás bölcsészek vadászterületét visszaszorítják, de azért ezt nem kéne. Most komolyan, mekkora kamu az indoklás, hát ennyi erővel a teljes BKV-t be lehetne záratni, és tényleg:
Életveszélyes a 3-as metró: "Drámai hangú levelet írt az egyik karbantartó. Félti a munkáját és az utasok biztonságát." - BKV-s és félti az utasokat? Na, ez se lesz sokáig alkalmazásban.
Kirúgták az eltűnt hatvani tűzoltót: "A 45 éves tűzoltó alezredes márciusban távozott a munkahelyéról, azóta nem adott életjelet." – Szóval aki nem ad magáról életjelet, azt kirúgják. És aki még él és dolgozna, azt miért rúgják ki?!
Himlája: Tibi a hegyen marad: "Nyilvánvaló volt, hogy egyszer majd belép a sátorba, hiszen előbb-utóbb azért le kell jönni a hegyről." - Ez akár az Így terel az Index rovatba is mehetne, ugyanis a nagy gyászolás közepette véletlenül pont az egyik velük mászó véleménye kerülte el a Vezető Hírportál címlapját, pedig érdekes fényt vet az expedícióra. Mindegy, itt van, olvassátok, terjesszétek, tanulságos.
Egyszerre esett teherbe a feleség és a béranya – Néha irigylem az ilyen férjeket: egyszerre dughatnak a feleséggel meg egy (lehetőleg vonzó!!!) béranyával. Aztán amikor mindkettőnél becsúszik a gyerek, mindjárt nem irigylem őket annyira…:////
Ilyen lenne a gyári munkás Sarka Kata
– Ez, mint a régi viccben, a tudományos-fantasztikus kategória. És bármilyen munkaruhát ráadhatnának, ugyanide esne.
Lézerágyút kapnak az amerikai hadihajók:
"Kalózokat és öngyilkos merénylőket hárítanának el a gépágyúval keresztezett ipari lézerrel." – És tessék mondani, a lézerágyút ki hárítja majd el?
Ötvenezerre büntették Balsai sofőrjét:
"Az alkotmánybíró sofőrje egyirányú utcában a forgalommal szemben közlekedett."
30.000 forintra büntették Pintér sofőrjét – De jó hogy vannak ilyen sofőrök! Így a főnökeik most és mindöröké úgy parkolhatnak ahogy akarnak…
A Mal vezetői perelik az államtitkárt: "Szerintük Illés Zoltán a becsületükbe gázolt, amikor őket okolta az iszapkatasztrófáért." - Szerintem az ott élőket is ki kéne perelni a vagyonukból, mégis hogy merték a házaikkal útját állni a csodálatos, emberre nem káros vörösiszapnak?! Na jó, nekem ennyi ilyen hír sok volt mára, holnap folytatom, most iszom egy sört...illetve hát holnap is azt fogom tenni...


VASÁRNAP, MÁJUS 13.:
SZERENCSÉS VASÁRNAP

A másik férfi iránti érzelmek diadala
Száz éve született Ottlik Géza. Erről mindössze egyetlen csatorna emlékezett meg, a Duna, a reggel háromnegyed nyolckor (!!) adott Hajnali háztetőkkel. Igen, ez ugyanaz a Duna, amelyik ma este tizenegykor külön műsorban köszönti Schmitt Pált szintén a születésnapja alkalmából.

Nem ajánlott rovat:
Halivúd nem csak a pisztolyos csajokból, de a vízimentőkből se tud kiszeretni, legnagyobb bánatunkra. Mi viszont nyolckor egy életre megutálhatjuk őket Ashton Kutcher segítségével a retekklubbon. A Hullámtörőkkel nem az a baj hogy a magyar cím pofátlanul nyúlja Trier kevés jó filmjének egyikét, hanem hogy a történet kismilliószor voltmár, csak más variációkkal. Most épp egy munkabeli tragédiából az oktatásba menekülő vízimentő hozza ki a legjobbat osztálya legnehezebb tanulójából. Tiszta Good Will Hunting, csak a sztorin csavartak egyet, és Robin Williams helyett egy másik múltbeli arcot (Kevin Costner) szerződtettek.

Talán érdemes rovat:
Meglepő, de a melegeknek is vannak érzelmei, sőt, tartós párkapcsolatai is, és özvegyek is tudnak lenni. Mindezt nem árt észben tartani a hamarosan botrányba fulladó budapesti Pride kapcsán, még mielőtt a vörös köd elöntené az agyunkat és mi is nekiállnánk lebuzizni azokat, akik nem azok, mert míg az exhibicionista vonulás többet árt mint használ, addig fél nyolckor az HBO2 bemutatja a másik oldalt, amiben állandó alázásaim egyik állandó célpontja, Colin Firth, itt végre valami ráillő szerepet kapott, egy párja elvesztésébe szinte belehaló idősebb meleg férfit, aki előtt pont akkor nyílnak meg az újrakezdés lehetőségei, mikor eldobná magától az életét. Nyilván nem mindenki kíváncsi arra, milyen amikor Egy egyedülálló férfi megosztaná magányát egy hozzá hasonló másikkal, dehát nyilván nem is a vaskalaposoknak készült. Folytatódik a tegnapi nyolc órás átok: ekkor ad ugyanis az HBO egy elég sajátos drámát, ami Amerika első valóságsójának (An American Family) keletkezéséről szól. Kb. innen, 1973-tól datálható az összes családos irreality és bigbráner kezdete, mindaz ami már tíz éve csattog rajtunk is. Eredetileg egy átlagos kaliforniai família életét tervezték megörökíteni, de csak minden mást sikerült: szétesést, meleg srác coming out-ját, ilyeneket. Az akkori alkotók a Cinéma vérité eszközeit használták, természetes hogy a róluk forgatott dráma ezt a címet kapta.

Kiemelten ajánlott rovat:
Duna TV, 23:00: Schmitt Pál 70. születésnapjára: Ünnepi beszélgetés a 70 éves Schmitt Pállal – Ha úgy ülünk le elé hogy komolyan vesszük, sírni fogunk. Ha viszont bekészítjük a söröket, akkor Hofi Géza legjobb pillanatait fogja felidézni, aki ha élne, bizonyára egy teljes műsort kanyarítana köré. Így viszont marad a saját képzelőerőnk az alákérdezések kicifrázására (és arra, hogy az iskolai tananyag Ottlik Géza miért nem kapott hozzá illő műsoridőt).

Kis hírek a nagyvilágból:
Melyik munkaszüneti napot töröljék el? – AZ ÖSSZESET, és a szabadságokat is! - "Elmagyarázzuk, miért hülyeség lazsálni újévkor, március 15-én és karácsonykor. Szavazzanak!" – Szerintem meg ne legyen szavazás, a Zemberek dolgozzanak, hétvégén és éjszaka is. Hát ha megkérdeznék őket akkor talán még pihenni akarnának!!!44 négy
C:C Vége a Heti hetesnek?: "Leleplező videó szivárgott ki, de az RTL titkolózik." - JESSZ!!! És lehet hogy még david guetta is visszavonul idén. Mégse annyira szar ez az év! PEZSGŐT MINDENKINEK!
Sárkányrepülősök kukkolták a pucér Balázs Klárit - Kezdem érteni miért van annyi repülőgépbaleset mostanában.
Összeomolhat az antarktiszi jégtakaró – Sőt, a forint is, a BKV is, Görögország is meg az euró is. Az összeomléások korát éljük… - "New Jersey méretű medence fekszik a jég alatt." – Megoldás: telepítsék oda New Jersey-t, az úgyis az amerikai trash szinonímája. Problem? Solved!
Tanárától kapott szexet 17. születésnapjára egy houstoni középiskolás: "Tiffany Michelle Amos már korábban is küldött magáról meztelen képet, de az aktussal megvárta a születésnapot." – Gyanús hogy ez a hír voltmár, de ilyenkor mindig eszembe jut hogy mennyivel jobb helyzetben is vagyunk mi itt Európában! Minket leginkább csak orosz nyelvből basztak meg a tanárok a suliban, és akkor se szó szerint!
Pálinkaízű a szauna a Gellért fürdőben: "Állítólag van egy új kádfürdő, de azt nem tudták megmutatni, mert bent ment a kényeztetés. Nem jó, ha a sót a szaunában a genitáliáinkra kenjük." – Sőt, hogyha nem ismerős kényezteti a genitáliánkat, akkor nem csak a só fogja csípni.
15 év a társát meggyilkoló hajléktalannak – 15 év fűtött börtönben, napi háromszori étkezéssel…. Lehet hogy azért csinálta hogy végre fedél legyen a feje fölött?
Matolcsy nagy sztár Lipóton – Na, ég veled Index, ezért a címadásért még ma este indulnak a rabomobilok…:DDD - "A kifliről híres településen magyarázta Matolcsy a gazdaságpolitikát. Mi vagyunk a világminőség." – Ez nagyon megnyugtató, akárcsak az a korábbi kazah megállapítás hogy nincs válság.
Egy óra alatt megoldható az ügynökkérdés - …és két hét alatt rendet lehet tenni. :sóhaj: - "Az ügynökügyről szóló vita ismét bebizonyította, hiányzik a valódi akarat a probléma rendezésére." – 20 év alatt már magunktól is kitaláltuk, köszönjük. Gondolom biszku béla is kapja még a nyugdíját. MAGYARORSZÁG, ÉN ÍGY SZERETLEK!




bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés