2012. 05. 19.
Malm őre a vizet hajtja (máj. 19-20.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, MÁJUS 19.:
MEMPHIS MÉR' FÖLD?

Sunáznám, csak így egyszerűen.
Nem ajánlott rovat:
RTL Klub, 21:50: Oltári frigy – Édes faszom, hány ilyen rohadt esküvős filmet láttunk már, és még a címük is hasonló: Oltári menyasszony, Négy esküvő, egy temetés, és még sorolhatnám. Egyik borzasztóbb mint a másik, és nem azért mert házasodnak bennük, hanem például ez is annyira erőltetett, hogy az már a nézőnek fáj. Most komolyan: higgyük el hogy egy bunkó nőcsábász belezúg egy házasság előtt álló csajba egy gyónásos félreértés folytán?
HBO, 20:00: Arthur, a legjobb parti – Erre is áll minden amit elmondtam eggyel följebb. Nem elég hogy remake, még rossz is, ráadásul korunk legidegesítőbb ripacsa, Russel Brand főszerepel benne, és magabiztosan alakítja önmagát, vagyis a dorbézoló aranyfjút. Remélem az életben is arra kényszerül amire itt a filmen, vagyis érdekházasságra. Maradjatok az eredetinél. Amúgy meg tökmindegy mit (nem) ajánlok, mert úgyis a Bajnokok Ligája döntőjét fogjátok nézni fél kilenctől (Bayern München kontra Chelsea), ezzel is a TV2 malmára hajtva a vizet, én meg csalódok bennetek, illetve nem csalódok bennetek.

Ajánlott rovat:
A zene a megmentőnk, ma is mint annyiszor: éjfélkor egy jó kis koncert zárja a napot az M1-en. Lehet fikázni a country-t, az AOR-sztárokat, de Sheryl Crow tehetsége elvitathatatlan, és minimum egy számát mindenki fejből tudja, még az is aki nem. A most sugárzott buli a legutóbbi, 100 Miles from Memphis című lemezéhez kapcsolódó turnén került felvételre, és bár Varjú Sára mindenkinek agyára ment azzal a dalával ami arról szól hogy ő csak jól akarja magát érezni, azért még mindig ez a legjobb lehetséges időtöltés mára (és ráadásul a focit se üti).

Halál a Faszbúkra rovat:
Csalódás a Facebook tőzsdei bevezetése – PEZSGŐT, PEZSGŐT MINDENKINEK!!!"A várt eufória és árrobbanás egyelőre elmaradt, eddig csak a tulajdonosok kaszáltak nagyot." – Miért, birkák, mit vártatok? Viszont a tulajok legalább kiviszik a pénzt a hazájukból :DD
A General Motors kiszáll a Facebookról: "Az autógyár szerint a facebookos hirdetések egyszerűen nem elég hatékonyak." – Na végre az üzletemberek is felfogták. Remélem hogy összedől az egész mesterségesen felpumpált faszság! És ha igen, rendelek még egy üveg pezsgőt 8)

Kis hírek a nagyvilágból:
Akinek Orbán volt az álma: "A párt ökléből lett Orbán közeli bizalmi embere Szijjártó Péter, aki most új feladatot kap. Mi kell egy ilyen felívelő karrierhez, és mit kell feladni hozzá?" – Ha én azt most leírnám, gyerekek…inkább rendelek még egy sört.
Kiemelt beruházás lett a Kossuth tér rekonstrukciója – Minek rekonstruálni, ráadásul pont azt? Hát legutóbb még ott volt a helyén!
Elkapták a budapesti álrendőröket: "Áldozataik adták meg a személyleírásukat, így találta meg a tetteseket az igazi rendőrség." – Na persze! Honnan tudhassuk? Lehet hogy az álrendőrök voltak az igaziak és vica verza!
15 év alatt behegedtek Szarajevó sebei: "Golyószaggatta nagyvárosból európai metropolisz." – Nálunk bezzeg béke van, és visszasüllyedtünk 15 évet. Bár ahogy elnézem, pár idióta nálunk is nagyon dolgozik a polgárháború kirobbantásán:
Vörös festékkel öntötték le a Horthy-szobrot: "Dániel Péter, az ismert baloldali aktivista betartotta pénteki ígéretét, az akcióról maga számolt be." - ...avagy előre bejelentett szoborleöntés krónikája. "Ismert baloldali aktivista", az. Újabb szánalmas provokátor.
Eltűnt Nick Stahl, a Terminator 3 sztárja: "Nick Stahl, a Terminator 3 John Connorja, a Sin City ronda, sárga pedofilja és a Carnivale sorozat misztikus múltú főszereplője hollétéről május 9. óta nem tudni semmit (…). Az alkohol- és drogproblémákkal küzdő, 32 éves sztár korábban is csak úgy látogathatta hetente 8 órányi időre a gyerekét, ha hivatalos tesztekkel tudta bizonyítani, hogy nem kokózott és piált a családlátogatás előtti 24 órában. Mivel a színész legutolsó bejelentkezése elmaradt, a válófélben lévő feleség, Rose Stahl a hatóságokhoz fordult segítségért." – Nem csoda ha nem találják, nálunk raboskodott valami balesett miatt, most meg ott folytatta ahol abbahagyta. Vagy ő csak a névrokona? :DD - "A sztori morbid érdekessége, hogy Stahl a 2003-as Terminator 3-ban pont egy olyan gyógyszerfüggő, alkesz John Connort alakított, aki megszakította a kapcsolatot az ismerőseivel, mobiltelefon és hivatalos papírok nélkül, motoros csövesként járta a világot, nehogy a szerettein keresztül elkapják a jövőből küldött Halálosztók." – Basszus, lehet hogy mégiscsak tud valamit a pasas! Én meg még mindig csak azt, hogy megyek sörözni!


VASÁRNAP, MÁJUS 20.:
MEGJELÖLTEK EGY JELÖLTET

Szegény Dzsoni és a csokigyáros
Ismétlés, nem ajánlott:
M1, 22:25: A 13-as rendőrőrs – Bár Carpentert manapság nem nagyon foglalkoztatja Hollywood, az ötleteit azért reciklálják, most épp az ostromlott ÉRDI rendőrörs történetét, amit épp bezárnának, amikor a hóvihar miatt ott szállásolnak el pár MEGÉLHETÉSI bűnözőt, akiket rács mögött akar tudni a rendőrség, és föld alatt a rivális banda. Kihagyható adaptáció, részemről megvárom amíg a They Live!-et újraforgatják :DDDD

Nem ismétlés, nem ajánlott:
M2, 20:30: Megöltek egy leányt – Baz Luhrmann semmi újat nem talált fel a Rómeó + Júliával: az originál Shakespeare-remixet mi, magyarok forgattuk 1961-ben, Verona helyett ipartelep, Montague-k és Capuletek helyett acélgyáriak meg bányászok rivalizálnak és sztrájkolnak, mígnem az aktuális acélvonat végleg a halálba nem táncoltatja az addig csak a kiskocsmában táncoló leányt – meg is valósul a munkásösszefogás, csak sajnos kicsit későn, mert jön a világháború. Mint látható, a kor amelyben készült eléggé rányomta a bélyegét, érthetően nem hagyott olyan mély nyomokat bennünk mint Baz meg az ő vizuálorgiája (és aki esetleg a benne szereplő Nagy Magyar Színészekkel jönne, azzal közlöm hogy nem méltó hozzájuk az amit itt osztottak rájuk). A fő tanulság így az, hogy nem mindig az újítóké a legjobb alkotás, még az általuk kitalált stílusban sem.

Ajánlott rovat:
Ma is csak a zene fog minket életben tartani, de már egész korán, nyolckor. Fred Astaire-t lehetetlen megunni, a régi szólást kifordítva, ha a kezébe adtuk volna a telefonkönyvet, azt is eltáncolta-énekelte volna, márpedig az LGT-nek is ötletet adó Zenevonatban nagyrészt ez történik: vékonyka és elcsépelt történetet ment meg pár jól megválogatott zánc,-és zeneszám. Astaire remekül adja a régi idők sztárját, aki nem tud és nem is akar haladni a korral, viszont kénytelen lesz, ha nem akar eltűnni a köztudatból. Sajnos későn esik le neki hogy Goethe-adaptáció kellős közepébe érkezett, ráadásul a mellé kijelölt balett-táncosnővel se értik meg egymást, ám nem egy Astaire-film lenne, ha nem lenne benne hepiend, és mi is jobban tesszük ha hiszünk a zene kapcsolatteremtő erejének, és erre a bő másfél órára kikapcsoljuk a cinizmusunkat hogy cserébe visszakapjuk az életkedvünket, mert hát valami ilyesmiről kéne szólnia a musicalnek (meg olyannak mint a retekklubbon 23:20-kor ismételt RHPS-nek) – leendő szerzők, ötleteléshez irány a Duna TV! Ugyanabban az időben (nyolckor) francia romantikázás a Cinemaxon arról, hogy sose késő (jó értelemben) bohócot csinálnunk magunkból, vagyis a szülői hagyományokhoz-munkához való visszatérésben lehet részünk Jane Birkinnel, aki elmondhatja hogy Örököltem egy cirkuszt, csak még nem tudja mit is kezd majd vele, mi azonban sejtjük: a papa halála által megüresedett helyre beálló idősebb lány feltalálja magát, a szerelem meg rátalál. Jellegzetesen francia film, azokat meg szeretjük. Kilenckor a mostanában elharapódzó fordított rasszizmus-divat egyik B-kategóriás előfutárfilmje a Hálózat TV-n 1995-ből, amiben egy fehér munkás lázad fel a kizsákmányoló fekete főnök (Harry Belafonte) ellen, mivel a melósok élete még a csokigyárban sem túl édes főleg ha végkielégítés nélkül basszák őket az utcára (szegény Travolta, mit csinálna vajon itt nálunk!). A Feketén-fehéren eredeti címe (White Man's Burden) jóval többértelműbb és beszédesebb, maga a film leginkább azért érdekes, mert Travolta később leforgatott egy nagyon hasonló (és nagyobb publicitást kapott) történetet Dustin Hoffmannal.

Kis hírek a nagyvilágból:
Amit nem szabad kihagynod Cannes-ban – …ahova a dolgozó magyar lakosság 99%-a életében nem jut el. - "A hajjal rendelkező Bruce Willis félénk rendőrt alakít, Sacha Baron Cohen teveháton népszerűsíti a Diktátort, Shia LaBoeuf rendezőként is fellép. Magyarországot Pálfi György Final Cutja képviseli." – Szerintem Magyarországot Csak a szél képviselje, hátha itt is hozzávágnak egy-két díjat :DDD
Hírcsárda: Callcenterezésre ítélhetik a betörőket – Tudom hogy hírcsárda, de nem lehetne inkább katéterezésre? Azt tudom hogy mit jelent, és még értelme is volna! – "Szigorodik a Btk: volt, hogy valakit már életfogytig tartó Semjén Zsolttá válással büntettek." – Ez is csak olyan mint a gyíkká változtatás: elmúlik. Viszont aki geek, az az is marad!
Pere előtt lett egyháztag Hagyó Miklós: "A volt főpolgármester-helyettes vasárnap konfirmált." - Valaki világosítsa már fel ezt a derék embert, hogy nem fogják felmenteni csak azért mert betér valamelyik vallásba!
Vörös festékkel öntötték le a leszbikus írónő emléktábláját: "Tormay Cécile, a Nyugat ellenlapjának volt a főszerkesztője, nőegylete üdvözölte Horthyt." - Egy idióta százat csinál. Ma dániel péter, holnap ezer másik, és a végén tényleg egymásnak uszul a magyar. Szerencsére a humor képes elvenni az ilyen hányadék tettek élét, úgyhogy linkelem a Barikád photoshop-galériáját.
LiveInfo: Vona forró őszt ígér: "A Jobbik a kormányzásra és az utcára készül." - Nap kommentje:

Kalmár 2012.05.20. 11:12:03
Vona az utcára és kormányzásra készül.
Értem.
Szóval Vona elmegy autózni.
Ki nem szarja le?






bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés