2012. 05. 26.
Nekem a maraton a Riviéra (máj. 26-27.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, MÁJUS 26.:
AZ ANYAI CSÁRLI

...és pont ezt, pont Pünkösdkor. Bravó!
Előre szólok: ma szinte semmi jó nem lesz, vagyis az ajánló háromnegyede inkább nemajánló. Persze ebben is vannak fokozatok:

Kiemelten nem ajánlott rovat:
M1, 21:00: Eurovíziós Dalfesztivál 2012, Döntő – Nem, még akkor se ezt választom ha van magyar induló benne. Szögezzük le: a magyar focinál csak egy rosszabb van: a magyar könnyűzene. Tegyük hozzá hogy az Eurovízió sosem magáról a zenéről szólt, de még így is kitermelt olyan hallgatható popzenéket mint az ABBA vagy Bayer Friderika, akit egyből be is szipkázott a hitgyüli. Mára azonban végképp a ruhák, az imázs, meg egyetlen emlékezetes dal amire minden versenyző utazik. Ha ZENÉT akarsz hallgatni, menj el valami kis zenekar nóném bulijára, akik talán sose jutnak el a világot jelentő deszkákra, de legalább a szívüket teszik bele.

Nem ajánlott rovat:
TV2, 19:35: Bratz: Talpra csajok!
– Gyermekink gondolkodásának megfertőzése rendületlenül tart: a babákból rajzfilm lett, rajzfilmből rendes szereplős nagyfilm, ripacs színészekkel, szájbarágós iskolás történettel, vagyis minden adott, hogy újabb generációk nőhessenek fel hamis női szerepeket kergetve.
HBO, 20:00: Rémségek cirkusza – …és itt a második gyerek-agymosás, az okkultizmus, ami a Harry Potter óta az összes sátánista praktikát behozta a legpuritánabb családok nappalijába is. Én sokáig azt hittem hogy Darren Shan csak Nemere István egyik álneve, de nem: tényleg el lehet adni az ezredik vámpíros-kisfiús történetet is, ráadásul családi filmnek besorolva. Persze ebbe is raktak felnőttcsalogatót, van nagymellű (és még nagyobb bajszú) bombanő (Salma Hayek), a kiábrándultaknak meg Abszolút Minőségi Színész (Willem Dafoe), akiben most nagyot csalódhatnak. Az alapötletet Ray Bradburytől nyúlták, a megvalósítás tipikusan halivúdi, de legalább (a Twilight-tal ellentétben) nem kúrnak benne össze-vissza, ha egy arrajáró vándorcirkuszos netán engem is örökéletűvé akarna változtatni, a kocsmában megtalál…

Ismétlés, nem ajánlott rovat:
AXN, 22:00: Koktél – …de nem abban ahol a szcientológusok keverik az altatót az ember italába! Bizony, húsz éve még mindenki Cruise-ról álmodott, és most is, csak rémálmokat. A bizonytalan sekszualitás, az állandóan résnyire nyitott száj, az agymosott vigyor azóta úgy beékelődött a világ tudatalattijába, hogy ebből a filmből sem Elisabeth Shue-ra vagy Gina Gerhsonra emlékezünk. Azért el kell ismerni, ez valahol teljesítmény is. Lesz még ezen lívül a Sztriptíz, az egy Alienbe oltott Predator vonzerejével rendelkező Demi Moore-ral, akinek a Zaklatás mellett ez volt a másik sekszesebb filmjei, mielőtt a producerek rájöttek volna, hogy ez bizony nem neki való. Nem írom hogy hol és mikor adják, ahogy a Charlie angyalainál se, aki büntetni akarja magát, az nélkülem tegye.

Ismétlés, de ajánlott rovat:
Filmmúzeum, 21:00: Ne folytassa, felség!
– Egy semmi kis vígjáték, amin valahogy a mai napig tudok röhögni, pedig ebben is nagy nevek nevettetnek – csak közben úgy hogy nem csinálnak bohócot magukból, hanem ahogy a királyi székbe kényszerülő bárgúnár emberi arcot ad az egyre távolabbi múltban vegetáló burzsoáziának, úgy ők (John Hurt, Peter O’Toole) is megmutatják a komikusabb énjüket (bár az 1984 fogkitépős jelenetét azért nyilván nem fogja elhomályosítani). Ellentétben a ma sugárzottak többségével, ez igazán családi és igazán vígjáték.

Kiemelten ajánlott rovat:
Az egyetlen nemismétlés és nagyonjó műsor a Hálózat TV-n lesz, mégpedig tíztől, igen, még én is behódolok a Bencze-Show-nak, pedig utálok minden beszélgetősdit, de hát mit tudok tenni, ha a magyar irodalom nagy(on elvont) alakja, Tandori Dezső a mai vendég, akinek műveinél csak a fordításai számosabbak. Ha egyvalamit akarsz ma, és nem korlátoz a család ízlése, ezt nézd.

Elhiszem rovat:
Rémisztő villamossín a Nyugatinál: "A púposodást javították ideiglenes jelleggel a 4-6-os vonalán, a BKV szerint biztonságos." – Ó, ha a BKV aszongya, én hiszek nekik. Végülis, a BKV vezetői is minden nap ezekkel a járatokkal mennek dolgozni, nemigaz?

Kis hírek a nagyvilágból:
Erotikus trilógia uralja a világ könyvpiacait – És még azt mondják hogy haldoklik a pornóipar! - "Az Ötven árnyalat-trilógiáből eddig tízmillió példányt adtak el, a magyar kiadás júniusban jön." - …mintha nem lenne elég mocsok: Ötven árnyalat, Alkonyat, Harry Potter…és a legrosszabb, ezek a szerzők mindig, kivétel nélkül trilógiákban meg kvadrológia-ciklusokban gondolkodnak, mintha egy százoldalas könyv nem lenne elég nekik meg az egy mondatban összefoglalható történeteiknek.
Állami segítséget vár a hegymászó családja: "Jelzálogból utazott a Mount Everestre, a családja csak kanadai segítséggel tudja hazahozatni a testét."ÉDES FASZOM. OK, mentsük meg a devizahiteleseket, tartsuk el a segílyeseket, de hogy valaki jelzálogból megy luxusútra (igen, a hegymászás luxus), azért ehhez pofa kell, a családjának is, hogy állami pénzből hozatnák le a maradványait. És igen, tudom hogy külföldön történt, de biztos lesz egy-két idióta itt is, aki vérszemet kap. Én ott hagynám őket a hegyen…
Mécs nem cserben hagyta Erősst, csak nem segített neki lejönni – Csak kavarják, csak kavarják,pedig már az egyszeri népnek is nyilvánvaló miről szól az egész. - "Erőss Zsolt jövőre újra Nepálban mászik."JAJJ DE JÓÓÓÓ, remélem egyedül és nem a mi pénzünkön, és azt is remélem hogy nem várja el hogy a minimálbérből küszködő, éjjel-nappal hullafáradt magyar még tapsoljon és lelkesedjen is neki, meg persze megvegye a könyvét. Mint eggyel feljebb: ehhez azért vastag arcbőr kell.
Magányos űrhajós a pácban: "Sóstai Zoltán egy évig kiflit evett, hogy be tudja fejezni Cycle című futurisztikus animációs filmjét." – Na neki viszont RESPECT, ellentétben a hegymászóinkkal.
Négy fekete, két fehér bugyi az Éden nőin – Ez jó jel, mert azt jelenti, minden nap tisztát vesznek fel. Mondjuk nem lennék a helyükben amikor pisilniük kell, amíg ezt a hat réteget lehúzzák, addig kb. ötször behugyoznak :DDDD
Uszító feliratokat festettek a Duna-parti mártíremlékműre: "Nem a ti országotok, mocskos zsidók!", "oda lesztek belelőve" – üzenték festékszóróval." – Köszönjük meg akkor ezt is dániel péternek. :(((
Kelly Brook átlátszó fürdőruhában domborított Cannes-ban: "A sokat vetkőző brit celeb áttetsző fürdőruhában feszít a kameráknak egy luxusjachton." – Revideálnom kell amit korábban mondtam: igenis van, amikor a színészi tehetséget helyettesíti a szépség.
Sosem emigrált volna még ennyi magyar: "A lakosság egyötöde külföldre költözne." – A mondat folytatása: ha nem kötné őket harmincféle hitel, a nyelvtudás hiánya, vagy az életkor.
Képviselő Funky: Matolcsy: Magyarország két éve a gyógyulás útjára lépett: "Ez az onkológiai intézetben merült fel a miniszterben." – Hurrá! Ez azt jelenti,hogy végre rendbeteszik az orvosok béreit is?

Még azzal sem rovat:
C:c Nem csak seggvakarás a valóságshow – Nem bizony, inkább az ami seggtörlés után marad a papíron… - "Az Éden Hotelben nem a nézők szavaznak, és ettől igazán érdekes ez a műsor, nem a bikiniktől." – Helyesbítek: ez az a műsor, ami még seggel, csöccsel, részegséggel sem érdekes.
Vibrálás helyett benzedrin Az úton-moziban: "Az Alkonyat Kristen Stweartja mellbedobással mentette Jack Kerouac regényének adaptációját." – Nem, azt sajnos még ezzel sem lehet megmenteni.
LG: 18+: Seggek, csöcsök és az ördög: "Skrillex zenéjére készítettek egy akár klipnek is felfogható videót, amiben egy friss férj álmodik." – Nos, ez meg az a zene, amit még azzal sem. Viszlát holnap!


VASÁRNAP, MÁJUS 27.:
TIZENHÁROMEZER VESSZŐPUNCH

Halálmegdögleszkinyírunk
Nem ajánlott rovat:
HBO, 20:00: ÁlomháborúTailor-made for emos and loligoths, ahogy az angol mondaná: egybegyűjtve az összes klisé, ami az önsajnáló szubkultoknak eladhat egy látványfilmet: elmegyógyintézetbe zárt lány alternatív tudathasadásos világba menekül, amiben négyen van, és mindenki steampunk meg gót ruhába öltözik, dübörög trailerben a Lords Of Acid (az egyetlen jó pontja a beharangozó, bár némiképpen ront az összképen, hogy a lapostetűről írt számuk instrumentális verziójára ugrálnak a csajok). Mondhatnám azt hogy hasonló poént már ellőtt egyszer a Saint Ange sokkal jobban és sokkal kevesebb hatásvadászattal, de nem mondom, mert az se volt annyira jó. Ha már mindenképp képzelet világa, akkor a Faun labirintusa, már arra is érvényes a mondás, hogy mindig gyanús, ha valaki egy kis lábra túl nagy és túl díszes cipőt gyárt. Más szóval, ami működött gyerekkorunkban, a fantáziánkban, az nagyon szarul néz ki multiplexesítve.

Meklód fia | Válasz ápr. 30. 20:41 | 341/341
Egy kis spontán magömléshez valószínűleg jó szórakozást nyújt majd. De nekem ez most kevés ahhoz, hogy pozitív véleményt tudjak fogalmazni erről a suttyóságról.


Viasat3, 21:55: Kém a szomszédban – Jackie Chan-t is elérte az óvóbácsi-szerep: derék (?) halivúdi jómunkásemberek egybegyúrtak pár alighasznált rókabőrt (rejtőzködő szuperkém mindennapi helyzetekben, melyekben szükség lesz a szuperképességeire is), tetszőleges mondatokat raktak a forgatókönyvbe, és az ottani közönség be is kajálta ( ha nem a bárgyú történet, akkor Billy Ray Cyrus miatt), nekünk azonban ez nem elég. Egy jó van benne: Chan bácsi kapott érte jó sok pénzt, amit arra költhetett amire akart. Mi azonban ne szánjunk rá se pénzt, se időt.

Ismétlés, de ajánlott:
Story 4., 22:00: Istenben bízunk, avagy vallást akarunk – Klerikál-komédia az Ifjú Frankensteinben már összeszokott Peter Boyle-lal és Marty Feldmannal, aki itt a forgatókönyvért és a rendezésért is felel. Nem ők az egyetlen kívülálló humorforrás: két tragikus sorsú stand up-komikus, Andy Kaufman és Richard Pryor is feltűnik. A Feldman által alakított szerény és nyugodt életet élő szerzetest az angyalok ördögi (=bűnnel teli) városába küldi a klérus adományszerzés céljából, pedig L.A. még egy civilizált embernek is túl sok. Szerencsére egy bibliai nevű (Mary) utcalány szíve megesik rajta, annyira hogy csatlakozik a sajátos küldetéshez. Amit kapunk az szerencsére nem a szokásos kereszténységgyalázó halivúdi maszlag, sokkal inkább egy mulatságos,de nagyon komoly példabeszéd a vallás, a hit és a pénz összefüggéseiről (nem véletlen hogy külföldön sem sűrűn adják és itthon nem is nagyon lehet beszerezni). Voltmár, ajánlottammár, de nem lehet elégszer, annyira jó és időszerű (lásd a hitgyüli legutóbbi térnyerését az önkormányzati iskolákban).

Ajánlott rovat:
Az egyetlen valamennyire nemismételt figyelemreméltóságot hajnali 2:20-kor adja a Cartoon Network / TCM, egy harmincas évekbeli misztikus film képében, amiben a címével ellentétben nem Tizenhárom, hanem csak 11 van, nagy részüket a pokolba kívánja egykori iskolatársnőjük, akit az utcai élettől mentett meg a bentlakásos lét, amíg ki nem túrták onnan. Most, hosszú évek múltán eljött a bosszú és a baljós horoszkópok ideje, és az összes egykori kirekesztőre szomorú sors vár. A film utóélete is fura: az eredetileg 74 perc körüli hosszúságot megvágták egy órásra (így lett tizenegy nő a tizenháromból), a műsorújság szerint most a teljes filmet leadják, hát nem tudom, csak azt hogy aki fennmarad vagy felveszi, annak maradandó élményben lesz része, nem mellesleg rájön arra hogy nincs új a nap alatt, a kétezres évek tini / poszt-suli-slasherjeinek ha van előfutára, akkor ez az.

Kis hírek a nagyvilágból:
Pisztollyal próbálták rávenni a jobb futballra: "A Racing Clubnál már véresen komoly a helyzet." – Dehogy komoly. Amikor a Pink Floyd-os David Gilmour birtokán bombát találtak, na az volt a komoly! Ráadásul ok nélkül kapta a bombát, mert kevesen gitároznak nála jobban!
Bornai Tibor: Ha én Köztársasági Elnök lennék – Nem is tudom mi hiányzott az életemből. Az összes lejárt szavatosságú ember twitterezik vagy blogol mostanában, legyen szó politikusról (Fodor Gábor), alternatív zenész-köztársasági elnökről (Dopeman), és most itt van az egyre szánalmasabban vergődő KFT szebb napokat látott billentyűse. A poszt indulata érthető, a szoborgyalázásokkal nekem is tele a tököm, de az ahova kilyukad, az úgy szánalmas ahogy van. Na mindegy, azért akadt Nap kommentje:

2s1én 2012.05.27. 08:27:02
A Duna parti Mártír emlékművet gyalázatos feliratokkal firkálták össze. Legszívesebben azt mondanám, elmebetegek, de attól tartok, többen vannak, mint egy zárt osztályra való szerencsétlenség.
Ha én felelősen gondolkodó értelmiségi - pl. Bornai Tibor - lennék, most odamennék egy vödörrel, és egy kefével, és saját kezűleg mosnám le. Nem nagy fizikai erőfeszítés, viszont vele együtt hazánkról is lemosnám a gyanút, hogy fasizálódunk, nem törődünk a szélsőség egyre szemtelenebb, agresszívabb fickándozásával. Amúgy performansznak is jó, bele lehetne kerülni vele a Híradóba. Nem csak a magyarba. A világon mindenütt tisztelettel beszélnének a magyar független értelmiségről - pl. Bornai Tibor.
Ez csak egy ötlet. Nem jogdíjas, én örülnék legjobban, ha ellopná és megvalósítaná Bornai Tibor. Köszönetet sem várnék. Az lenne maga a köszönet, hogy megteszi.
De nem teszi.


Berry: Bye-bye Motorola, hello Ashton Kutcher: "Ennyire nagy lesz az új iPhone." – Ennyire LESZAROM, ha ezzel a nyálas köcsöggel reklámozzák ^^
Női ruhás fotók kerültek elő John Travoltáról - Mi a fene, zsarolják a szcientológusok? :DD Vagy inkább eltüntetik a bizonyítékot, a hivatkozott link ugyanis már nem működik...
Radics Gigi is a médiába' akar dolgozni - MAGYARUL: nem akar dolgozni, csak ingyenélni. Persze a hétvége fő eseménye a kádár-évforduló volt, és én annyira szeretem ez a derék embert, hogy külön rovatot kap tőlem:

kádár jános rovat:
Indiana Jones és a Kádár-koponya: "Nem Kádár volt az első vezér, akinek eltűntek a testrészei. Hol lehet például Mussolini agya vagy Raszputyin pénisze? Egyszer minden kiderülhet." – Így is van, és ÉN TUDOM IS MIKOR: a végítélet előtt ugye eljön a Sátán földi helytartója, az Antiktrisztus. Na már most, mindannyian olvastuk Mary Shelley művét, amiben egy szörnyet halott emberek darabjaiból raknak össze. Meggyőződésem, hogy valaki(k) az Antikrisztus összerakásán fáradoznak, és ehhez kellett nekik a világ összes főgecijének fontosabb testrésze. Ma még nevetsz, de amikor a kezedbe építik a chipet, mindjárt nem fogsz!!444 négy
Kádár a rablóultit szerette - …és nem csak kártya közben, hanem a való életben is! – "Kis tétekben játszott, és kártya közben fröccsöt ivott." – Ohhh, mily CSODÁS TEAZSÚR megható. Szinte már emberi! Remélem Rákosi Mátyás és Sztálin elvtárs századik születésnapjáról is megemlékezik Magyarország Vezető Hírportája!!44 négy Micsoda faszság. Mi jöhet még?!
Biszku Béla is felavatta Kádár szobrát – ÉDES FASZOM. Akkor folytassuk az előbbi hangnemben: remélem Biszku "SZENT" Béla még életében felavathassa Rákosi "SZENT" Mátyás szobrát. Mert ezek igenis szentek, mértékadó forrás szerint: - "A mobil mellszobor avatóján Moldova György elmondta: az ország nem méltó a proletárszentre." – Proletárszent, nem méltó...tisztára mint a Tanú zárójelenete. Kádár-szobor, bazmeg. Hol van ilyenkor dániel péter, hát ennek a lelkén is mennyi ember élete szárad… Én előszeretettel alázom Puzsér Róbertet, de el kell ismernem, igaza volt: tényleg csak egy megaparty hiányzott a temetőből. Viszont miután megittam a sörömet, úgy döntöttem, nem fogom azt a hibát elkövetni hogy pár komcsi idiótából magvas következtetéseket vonok le az egész országra (pedig megtehetném, mi az hogy baszkibéla kilép a háza kapuján és senki sem köpi, hányja, hugyozza vagy szarja le?!), a fontos az hogy minket, béketűrő embereket vigasztaljon a tudat hogy EZEK IS MEGDÖGLENEK EGYSZER, ha másban nem, hát végelgyengülésben. EGÉSSÉG!




bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés