2012. 07. 02.
Winter In July (júl. 2-3-4-5.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, JÚLIUS 2.:
IT'S NOT A CLOWN CAR.


Joe Pesci kivételével mindegyiket SUNÁZNÁM.
Igen, az autót is.
Huh, de hideg van! Eljött a júniusi tél, közelít a világvége, felborult a természet rendje. Nyár van, de annyira hideg, hogy fűteni kell, a fesztiválok sorra maradnak el, mindenki télálló bakancsra és burgonyára gyűjt…a tévében is csak a pangás van:

Talán érdemes:
Joe Pesci immár végleg megmarad a középkategóriában, ami nem rossz, főleg ha olyan társai vannak, mint most Helen Mirren vagy Gina Gershon. Az Országúti bordély címe ellenére sem doku, hanem romantikus dráma: a középpontban nem a seksz-biznisz, hanem az úttörő műintézmény tulajdonosának másik szerelme, a boksz áll, ami elhozza az amúgy is ingatag lábakon álló párkapcsolata tűzpróbáját, mégpedig egy tüzes dél-amerikai ökölvívóval. Mindez az M2-őn csíphető el, a felnőtt téma miatt csak fél tizenegytől.

Ajánlott rovat:
Sok foci közt elvész az ajánlottság, és én is így vagyok ezzel, csak most tűnt fel hogy a Dunán a cseh rendezőzseniről, Miloš Formanról adnak doku-sorozatot. Az alcím a köztudott közhelyet juttatja eszünkbe (Amibe nem halsz bele az megerősít), és már a második résznél tartanak, ami a kommunista betiltatástól halivúdig vezető út első felét járja be, valamivel a Száll a kakukk… elkészülte előtt. Megszólal benne sok nagy ember, színészek-rendezők egyaránt, kezdés negyed tízkor, minden jóízlésű embernek és kevésbé jóízlésű sznobnak kiemelten ajánlott.

Ismétlés, de ajánlott:
Cinemax, 21:25: Egy marék dinamit – Sergio Leone örökbecsűje természetesen Morricone zenéjével és egy akaratán kívül forradalomba keveredő ex-forradalmárral, aki a címbeli segédeszközzel igyekszik ezüst után kutatni – hol potenciális lelőhelyeken, hol meg bankokban (mit tegyünk, hát szeret biztosra menni). Segítője egy szintén csibész koldus, ő adja a tippet a széfrobbantáshoz – csak sajnos a páncélteremben ezúttal politikai foglyok vannak, a nép pedig hősnek kiáltja ki az őket kirobbantó gazfickókat.

Ismétlés, kiemelten nem ajánlott:
Film+, 21:00: Sziklák szeme – Wes Craven horrorjának 2006-os feldolgozása jó sok explicit gore-ral, B-kategóriás színészkedéssel (a legnagyobb rejtély számomra még mindig az, hogy a stábban nem volt senki aki agyoncsapta volna a visítozó női főszereplőt). Tipikusan az az eset, amikor a kevesebb több lett volna, a legtöbb ez esetben a film el sem készülte lett volna.

Kis hírek a nagyvilágból:
Falusi Mariann aktmodell lesz - It's official: nincs remény, gyerekek, valóban nincs több remény: TÉNYLEG VÉGE LESZ IDÉN A VILÁGNAK. Mind meg fogunk halni!
Stohl Andrásnak nincs ideje a drogosokra - Ejnye, Bandi! Elfelejted honnan jöttél?! :DD
Bikinis testüket mutatták a magyar celebnők - LESZAROM! Télen-nyáron ezt csinálják.
18+: Kelemen Anna az eheti pornós - Édes faszom. Ez még él?
Ma a Szigony utcánál bombáztak: "Nagy pirotechnikai show-t rendeztek hétfőn a Het Bombardement holland-magyar film forgatásán." - Tessék mondani, azt nem lehetne hogy ne csak filmforgatásilag bombázzanak a Szigony utcában? :DDD
Aranyba fektet az új államtitkár - Én is abba fektetnék. Már ha lenne mit. - "Győri Tibornak egy A5-ös Audija, jelentős ingatlanjai, értékpapírjai és könyvritkaságai vannak." - A legutolsó az igazán jó hír: ezek szerint tud olvasni.
Sharon Stone feszt melltartó nélkül járkál: "Úgy tűnik, már a melltartó fogalmát is elfelejtette." - Én majd akkor leszek igazán boldog, ha sekszelni is elfelejt. Ideje lenne.
Kerékagy: Sörös, boros: alapfelszereltség kerékpárra: "Egy dugóhúzó még nem válasz a vezet vagy iszik dilemmára." - Idióta barmok. Amikor meg a rendőr bünteti a részeg kerékpárost egyből megy a rinyálás...alapfelszereltség, az, basszus. Nap kommentje:

GG81 2012.07.02. 14:52:57
látom próbálkoznak még a srácok, hogy legalizálják az ittas járművezetést!!!

lehet próbálkozni. vagy fekete zsák lesz a vége vagy jobb esetben egy vaskos csekk, ha van bármilyen jogosítvány elvesztése, vezetéstől eltiltás és többszázezres bírság. csoportterápiára is lehet járni a nagy szabadidőben... akkor már józanul bringával!



KEDD, JÚLIUS 3.:
FEJ A FALNAK!

...maradtam volna a biliárdnál...
Talán érdemes:
Általában utálom a romantikus vígjátékokat, ez nem is kérdés. A Fejjel a falnak azonban sikerrel párosítja az originál Golfőrültek humorát és a sportfilmek özök közhelyét, a jobb sorsa érdemes, régi dicsőségeken (most épp golf-sikereken) mélázó Magányos Férft, akit itt Kevin Costner alakít. Hogy még színesebb legyen a kép, becastingolták a mindig szép és mindig korrektül játszó Rene Russo-t, aki a Magányos Nőt alakítja, aki mindenáron meg akarja tanulni a labdák lyukba kergetését, és miközben a züllött ex-sztár kitanítja, lassanként ő maga is visszatér régi formájába, és elindul az aktuális kupáért. Kellemes nyáresti szórakozás az M1-en, ráadásul normális időben (negyed kilenckor). Plusz jópont minden füves vígjátékok egyik atyja, Cheech Marin beválogatásért!

Ajánlott:
Ugyanabban az időben végre az operabarátokra is gondolnak. A klasszikus zene halálát ezer éve jósolgatják, ennek ellenére él és virágzik, a fiatalabb korosztály is felfedezi magának, hála nemcsak a régi, nagy nevű szerzőknek, hanem azon mai előadóknak, akik szerethetővé teszik a műfajt. Vallomás következik: még gyerekként láttam Melis Györgyöt a színpadon először, és ő volt az aki életet vitt az amúgy kötelező iskolai tiszteletkörökbe: nemcsak szerette azt a zenét amit játszott, de mindent megtett hogy más is megszeresse. Hibátlanul kiénekelt mindent, néha megengedett egy-két kikacsintást a közönségnek, és nekem ennyi elég volt hogy megjegyezzem a nevét, és ideválogassam azt a beszélgetést, amit az M2 sugároz ma. Az Egy nyári délután Melis Györgynél már a címével is minőségi kikapcsolódást ígér, és be is tartja. Negyed tízkor újabb Forman-tribute a Dunán a Fekete Péterrel, igazi hatvanas évekbeli remek: a nonkonformista főhős egy közért biztonsági őreként keresi a kenyérrevalót, attól eltekintve benne is dúl a kamaszkor, a maga összes ellentmondásával és vágyával, a kötelező példaképek és tanítók intései közepette. Mint a vele egykorú cseh filmek többsége, ez is ajánlott. Aki viszont a Szűzvonalbant esetleg a címe miatt nem nézné meg, az tegyen magán erőszakot és egy próbát a filmmel. A FASZKORBÁCS-candidate fordítás mögött ugyanis egy emberközpontú, szerethető romantikus vígjáték lapul (ma már a második, basszus, még a végén rászokok), John Turturróval (és egy mellékszerepben Shery Crow-val). A nagyvárosi magányt a bringásfutár és a korosodó, lakását soha el nem hagyó aggszűz a maga módján igyekszik elkerülni: a férfi szextelefonál, a nő beszélgetőtársat keres, Ámor nyila esetükben egy félrekapcsolás, ami összehozza őket. 2011-es film, sajnos nem sokáig volt a mozik műsorán, a Cinemaxon viszont leadják 21:40-től. Szerintem érdemes.

Kis hírek a nagyvilágból:
Százéves melegrekord dőlt meg Budapesten: "24,8 fokot mértek kedd reggel a fővárosban és Pécsett is. Ez új országos csúcs." - It's official: A TERMÉSZET NYERTE A MELEGOLIMPIÁT.
Megvonták a kommunista elitnyugdíjakat - Nahh! Végre. Baszkibéla takarodj, mindenkinek pezsgőt!!! - "Orbán szerint Matolcsy történelmi pénzügyminiszter." - Bár csak emiatt a mostani lépése miatt lenne helye a történelemben...
Bekamerázzák a veszprémi viaduktot: "A rengeteg öngyilkosság ellen akarnak fellépni. Cáfolják, hogy hídpénz szedését készítik elő." - Ez mekkora ötlet! Fogadjunk hogy a leendő öngyilkosoktól akarnak hídpénzt szedni, "ugorhatsz, ha fizetsz"-alapon!!!
Az Apple közel a kétharmadhoz mobilweben - ...és úgy tűnik, a kétharmad is a trending 2012 része lesz: "A Symbian kihalt, a Windows Phone még alig él, az Android nő, de nem eléggé." - Még ha nő lenne, akkor se sunáznám. Az androidcsajokkal vigyázni kell!
34 év cigányoknak rasszista erőszakért: "Ismét elítélték azokat a miskolci romákat közösség tagja elleni erőszakért, akik még 2009. március 16-án felvegyverkezve támadtak rá egy autóra." - MUHAHA. Gondolom a TASZ már fogalmazza a levelet az Amnesty Internationalnak :DDD
Az ügyészség nem fogadja el a Cozma-gyilkosság ítéletét: "Felülvizsgálati indítványt nyújtottak be a Kúriához." - Nagyon helyes. Még a végén tényleg elindul valami igazságszolgáltatás-féle...
Bunkerbe rejtették a zsákmányt a szökött intézetisek: "A két, gyermekotthonból szökött makói fiú sorozatban lopott, egy óvodából például kiságyat." - Szökött intézetisek? Akkor ez csak egy kis megélhetési bűnözés volt :DDD
Rubint Réka seggtortával ünnepelt - Jól olvastam? Ehető? Segg? Torta? LESZAROM.
Meghalt Gruber Hugó: "Kedden elhunyt a legendás báb- és szinkronszínész." - ÓBASSZUS. Ifjúkorom újabb darabja. :((( NYUGODJÉK BÉKÉBEN :(((


SZERDA, JÚLIUS 4.:
A ZÖLD SZÁMOK

Az égből került.
Talán érdemes:
Kilenckor egy kis krimibe oltott francia art-depressziózás a Film+2-őn egy régi bűnügy ürügyén, melynek elkövetőjét szabadon engedik, az egyetlen megmaradt (és rejtőzködő) túlélő pedig csak egy hozzá hasonlóan kiábrándult zsarura számíthat a gyilkos megbüntetésében. Mint a hasonló történetű műveknél általában, az MR 73-nál is borítékolható a komor befejezés. Lelkileg stabilaknak ajánlott.
Viasat3, 21:20: 9: A szám hatalma – A számok bűvöletében vagy beléjük fojtva éljük életünket. Kezdődött mindez a 23-as számmal, amiben Jim Carrey segített elterelni a figyelmet a számhoz köthető valódi titkokról, és most ránk eresztik ezt a 2007-es filmet, amiben a kilencesek hatalmáról van szó – három, együtt és külön-külön is baromi zavaros és zavaró történetben, melyekben talán a média és a benne dolgozó gecik jelenti az elsősleges kapcsolódást. Van itt otthonába zárt tévésztár, netes valóságshow és még játékfejlesztő is. A készítők sportot űztek abból hogy egymástól minél távolabbi embereket kössenek össze minél valószínűtlenebbül. Nyugodtan megnézheted, nem kerülsz a hatása alá :D Végezetül fél kilenc előtt öt perccel mérsékelten ajánlott romantikus vígjáték az HBO Comedy-n, a címe pedig Derült égből El-visz (úgy látszik ezen a héten csupa FASZKORBÁCS-díjas magyarítás jut nekünk). Hőse a Cream zenekar örökbecsűjével szólva, ha nem is rossz csillag alatt, de legalábbis keresztúton és dugóban született, valószínüleg kis rendellenességgel, mert épeszű ember jobb hobbit választana magának mint a forgalom figyelését és kijegyzetelését. További gyanús vonása hogy megszállottan szerelmes egyetlen nőbe (Anne Heche), annak ellenére hogy nem jut vele egyről a kettőre. Ha van tanulság, azt a film nélkül, magunktól is megtanul(hat)tuk idejében: soha ne fuss busz vagy nő után, mindig jön a következő. EGÉSSÉG!

Halál a faszbúkra! rovat:
Kockablog: Facebook: melegházasság engedélyezve: "Facebookon megjelentek a melegházasságokhoz szükséges ikonok, az első ilyen ikon a Facebook társ-alapító Chris Hughes adatlapján tűnt fel." – It’s official: csak a buzik facebook-oznak.
Programhiba volt a Facebook emaileltérítése - HÁT PERSZE! Vannak ilyen véletlenek meg programhibák. Én például véletlenül mindig a kocsmában kötök ki minden este, nem mondjuk az Operaházban... - "A közösségi oldal elnézést kért, és visszaállítja a felhasználók eredeti emailcímeit." – Most még "visszaállítják", birkák. MOST MÉG. Később már nem lesz választásotok :DDD

Kis hírek a nagyvilágból:
Tarlós hűsölőtermet nyitott a városházán: "Bárki betérhet a légkondicionált 282. sz. tárgyalóba." – Tessék mondani, lehet majd tünetni is? :D
Kóczián: Ki a legény a gáton? – Fodor Gábor, Deutsch Tamás, Dopeman, Bornai Tibor, most meg Kóczián Péter… Basszus, minden lejárt szavatosságú átköltözik az internetre?! Tényleg vége lesz a világnak… - "A Neo Fm története nem egy rádió bukása, hanem a baloldali-liberális politikai közösségé."Only in your dreams, pal, only in your dreams. Mondom ezt jobbosként.
Buborékfelhő borult Reginára: "Nyári vihar után csapdába esett jégkristályok formáltak furcsa felhőket Kanada egén."HAARP is one hell of a project, guys :DDD
LG: Hendrix-film Hendrix-dalok nélkül: "A legendás gitáros játszott sok feldolgozásokat is. Ezt a korszakot mutatja majd be a róla készülő film." – Aszongya: "játszott sok feldolgozásokat is." Édes faszom. És ez egy Index címlapos blog.
Muzulmánok pusztítják el a mecseteket: "Szalafista szélsőségesek baltákkal törtek be a timbuktui Szidi Jahja mecsetbe." – Muszlimok támadnak muszlim templomokra?
Nem utazna annyit a magyar nyugdíjas: "Kevésbé tartjuk fontosnak az utazgatást, mint más európai országok polgárai." – NEM, ugyanolyan fontosnak tartjuk, csak NINCSEN RÁ PÉNZÜNK. Idősebbek még emlékezhetenk a "nyugdíjasok ingyen repülhetnek" kezdetű cinikus reklámfogásra is.
Öngyilkosságra késztethet a macskaparazita: "Az összefüggés kicsi, de bizonyítottnak tűnik. Szerencsére csak kevés embert érint." - …viszont azok bizonyítotttan mind gótok.
Tom Cruise-tól elválni jó: "Nicole Kidman bizonyította, hogy a színész után is van élet, ráadásul boldogabb, mint előtte." – Akkor nekem van a legjobb életem: soha nem voltam Tom Cruise élettársa és szcientológus se! Tom Cruise-nek meg az alábbit ajánlom:

 


CSÜTÖRTÖK, JÚLIUS 5.:
TETŐZIK A HIDEG!

"I'll be back."
Ismétlés, nem ajánlott:
RTL Klub, 20:05: Akit Buldózernek hívtak – Innen lehet tudni hogy abszolút uborkaszezon van: jönnek a Terence Hill / Bud Spencer filmek.
Film+2, 21:00: Egyetleneim – Mindig leadják és én mindig óva intek tőle mindenkit, meg attól is hogy úgy próbáljon ismerkedni ahogy a "főhős" teszi (futás a nők után, sportot csinálni az ismerkedésből, osztályzatokat adni majd könyvben kiadni az egészet – mint sejthető, szkeptikus vagyok a vígjátéki besorolással, arról amúgy is elég fura fogalmai vannak az átlag magyar művésznek, legyen akár művész, vagy közönségfilmes). Kicsit kevesebb vágás és több lélek jót tett volna neki. Persze lehet hogy száz év múlva ugyanolyan kult lesz mint az Eszkimó asszony vagy a Szárnyas ügynök, azokat is inkább a korabeli helyek és arcok archiválása teszi naggyá és nem a történet.

Nem igazán ajánlott:
Vigyázni kell azokkal a filmekkel amiket több címmel próbálnak ránksózni. A Bérgyilkos testőrének ez még csak a második névvariációja (az első a Fegyver két végén volt), és két, ellentétes oldalon álló bűnöző egyoldalú érdekszövetségéről szól. A nagymenő bérgyilkos kénytelen pont azt a verőembert felfogadni akit ő maga tett anno gallyra és parkolópályára. Sima alsókategóriás akciófilm, még Chazz Palminteri és Til Schweiger se menti, de aki miattuk nézné, az kilenctől megteheti a FEM3-on.

Kis hírek a nagyvilágból:
Craiova polgármesterét idegesíti a magyar – Engem meg az ilyen idióták idegesítenek. Szerencsére nem minden román ilyen. - "Lia Olguţa Vasilescu szerint nem normális, hogy a szakmunkások nem románul beszélgetnek." – De drága uram, hát mégse lehet minden posztra ötdiplomás, hat nyelven beszélő román állampolgárokat állítani! :D Ez is mekkora már, kell az olcsó magyar munkaerő, de azt nem akarják hogy az anyanyelvén beszéljen…
Átszínezik a BKV-buszokat: "Jön az új, egységes szín, amelyről hangsúlyozzák, hogy égkék, és nem bugyikék."HÁT PERSZE. Hé srácok, a melegolimpia már végetért, a Pride-ért meg nem érdemes átfestetni őket! :DDD
Kínai szellemváros Angolában: "Választási ígéretként épült meg a város, nincs érdeklődés a negyedmillió dolláros lakásokra." – Pedig az ICÁn pár napja még téma volt hogy Afrikába egyszer majd özönleni fognak a népek :D Mondjuk ezek a negyedmillió dolláros lakások max. negyedmillió forintot ha érnek, a többségük sima panel ugyanis.
Letépték a lábkörmeit, sokkolták a péniszét: "A szíriai rezsim borzalmas módszerekkel kínzott gyerekeket is, a HRW a hágai bíróság elé állíttatná." – …aztán majd az lesz itt is mint Mengelével: szépen átveszik a legdurvább kísérleteit, lásd Dr. Cutler esetét, aki ott folytatta ahol német elődje abbahagyta, csak ő ugye a Szabaccság és a Demokráczija Hazájának érdekében végzett kísérleteket  leginkább Guatemala meg a saját országa "alsóbbrendű lakóin", és soha, senki nem számoltatta el.
Fent és Lent: Az olasz szélsőjobb már a Bazilikánál van: "A Deák tér-környéki multikulti hihetetlen méretűre kezd tágulni, már ott tart, hogy az olasz szélsőjobb is belefér." - …és persze, ezért is a magyarok a hibásak, ahogy mindenért. Pár marha odamegy és kimatricáz valami olasz nyelvű hülyeséget, amit az arra járók 90%-a nem ért, és másnap jön a lebaszó blogbejegyzés az Index címlapon...
Subba: Más pornóját fizettetnék Marikával: "Pornófilmekről kap több tízezer forintos számlákat egy nyugdíjas házaspár az egyik kábeltévé-szolgáltatótól." – Tegnap is mondtam volt, vannak ilyen félreértések. Vigasztalja őket hogy nekem minden hétvégi pihenésem alkalmával kiszámláznak ennyit a pingvinek…én meg rájövök, hogy basszus, végig a kocsmában voltam o_O
Orbán a család mögé sorakozva gratulált a 80 éves Horn Gyulának: "Mindig több az, ami bennünket összeköt, mint ami szétválaszt, írta elődjének a miniszterelnök." – …pár napja itt örömködtem hogy elveszik a kommunista nyugdíjakat, most meg ez… Én most asszem iszok egy sört. Ne feledjétek, holnap tévémentes nap!




Kulcsszavak: faszkorbács

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés