2012. 08. 18.
A Darvas: vadász. (aug. 18-19.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, AUGUSZTUS 18.:
A TÉVÉ BERBER BŐRE

Én is felvenném. Mind a hármat... ^^
Talán érdemes:
Fél nyolckor egy max. közepes vígjáték a TV2-őn, amit 20 év felett csak a mindenhol gömbölyű Diora Baird miatt érdemes nézni. A Felvéve egyszerű története sok itthoni középiskolás és egyetemista számára ismerős lehet: a kibekkelt-átbulizott iskolás évek után a suli vagánya ott áll a világot jelentő semmi közepén, merthogy egyik felvételije se jött össze. Ésszel él az ember alapon emberünk úgy dönt hogy ha nem kell egyik felsőbb iskolának sem, csinál sajátot, ha másért nem legalább azért hogy szülei továbra is támogassák a diáklétben – és láss csodát, nem csak hogy sikerül az átverés, de még sikert is arat: mindenki ide akar járni…inkább az Éretleneket nézzétek, ha már mindenáron iskola-vígjátékot akartok. Háromnegyed tizenegykor a bölcsészpop rajongói kapcsoljanak az M1-re, ahol a múlt évi Sziget Petőfi rádiós helyszínén felvett Nagyon zene sorozatban a Hiperkarma koncertjét láthatják. Én személy szerint nem szeretem ezt a fajta szóvicczenét, de tudom hogy sokan igen, és előttük még Bérczesi Robi se tud akkorát esni hogy ne legyenek kíváncsiak rá. Nap kommentje:

ceia | Válasz jún. 23. 14:17 | 2/2
A címből kimaradt a 'rossz' szó..


Tizenegykor a sorozatgyilkos-rajongók figyelmére számít a Hálózat TV. Megint valami amit sose értettem, hogy lehet akkora férgeknek mint Charles Manson vagy Jeffrey Dahmer akár csak egyetlen rajongója is, de mintha beigazolódni látszana Hasfelmetsző Jack jóslata ("én szültem a huszadik századot"): a jelenkor hősei egymásra licitálva kegyetlenkednek és a sok birka csak rajong értük a neten. A Titkos életnek egy(etlen) jó oldala van: nemhogy követendővé de még csak érdekessé se teszi Jeff Dahmer működését, több benne a lelkizés mint az akció, vagyis aki az Amerikai Pszicho és más ilyenek miatt ülne le elé, az arcul lesz csapva, nemkicsit, nagyon, mi meg inkább olvassunk helyette.

Ajánlott rovat:
Közepes western lesz a mai este megmentője, mégpedig a Viasat6-on, csak hogy megnyugtassuk magunkat: ezer éve és a világ másik oldalán is léteztek korrupt rendfenntartók. A törvény éber és kisvárosi őre egy egyezség értelmében örökseriffi rangot kapott cserébe azért hogy szemet hunyt a városatyák piszkos üzelmei fölött (pld. emberölés), ám egyre taplóbb stílusa már azoknak is terhessé teszi akik a posztra helyezték, csakhogy Frank Patch nemigazán akar távozni a hatalommal ÉS pénzzel járó állásról. Ez nem jelenthet mást, mint hogy fél tízkor újra felcsendül a hatlövetű világsláger…és nem csak akkor, hanem előtte kilenckor is a Universal Channelen, ahol egy érdekes jelenség, az ún. ikerfilm tanúi lehetünk, 1993-944 körül ugyanis két filmet is kihoztak a legedás pisztolyhős Wyatt Earp-ről, és bár a Tombstone – A halott várost jobban kajálták a népek (nem kis részben Val Kilmernek köszönhetően), azért nekem még mindig jobban fekszik ez a változat Kevin Costnerrel, Gene Hackmannel és sosem nekem fekvő Isabella Rossellinivel.

Kis hírek a nagyvilágból:
Praxis: Egy éve fájdalomcsillapítókon: "Most bölcsesség fog nélkül élek, fájdalomcsillapítón, fáj a fülem, a nyirokcsomóm, a tarkóm, a szemem is már és néha zsibbadok." – Én ugyanezt el tudom érni fájdalomcsillapító nélkül is, pár üveg sörrel…a bölcsességfog hiánya amúgy a helyesírási hibákból is érezhető.
A lengyeleknek nem kell euró, amíg ilyen: "Csak akkor vezetnék be, ha vége az euróválságnak." – Nekünk is erre kéne hivatkoznunk, akkor talán nem minősítenének folyton le minket…
Csintalan megvenné a Népszabadságot: "A volt hírtelevíziós a baloldalt félti, de az MSZP elől akarja megvenni a napilapot." – Ízlelgessük a hír elejét: Csintalan. Megvenné. A Népszabadságot. Asszem erre mondják újmagyarul hogy DIVIDING BY ZERO.
Betiltották a varázslatot az Ebayen: "A legnagyobb online piactér nem engélyezi a természetfeletti termékek kereskedelmét." – Ilyenkor azért érzem hogy volt értelme 1956-nak, 1990-nek meg az uniós csatlakozásnak. A mi királyaink törvénybe iktatták hogy boszorkányok nincsenek és ne is emlegessük őket, de íme, párszáz év után eljut a vonal Amerikába is…:DDDD
Tökéletes állapotú 2600 éves agyat találtak: "A vaskorban élt embert felakasztották és lefejezték, agya véletlenül konzerválódott." – Na már csak egy hozzáillő múmiát kéne találni és talán össze lehetne kalapálni egy olyan frankesteini szörnyet, aki a világuralomra törő politkusokkal szemben végre a NÉP érdekeit képviselné. 2600 év alatt azért elég sokminden rájöhetett a fickó, nem? Bölcs Elme reloaded :DDD
A magány korai halált okozhat: "Nagyobb kockázatot jelent, mint az elhízás, ezért egy angol szervezet kampányt indított ellene." – Támogatom, keressenek nekem társat. De hogy ne kelljen sokáig keresniük, segítek nekik: legyen széparcú, nagymellű, és hívják Gianna Michaels-nek vagy Diora Baird-nek…:DDD
Dotoho: Ki nem ugrál, büdös zsidó?: "Miután a szurkolók kifütyülték az izraeli himnuszt és mocskos zsidóztak egy nagyot, ugyanazzal a lendülettel énekelték el a magyar himnuszt is." - …és igen, az Indexen folytatódik az oszd meg és uralkodj-játék. A szlovák, de magyarul posztoló blogger sajnálatos módon feledkezik meg a közelmúlt egyes eseményeiről (segítek: dunaszerdahelyi rajongóverés állami segédlettel, magyarul beszélők baszogatása), de pár tapló drukkerről magvas véleményt mond az egész országról, aminek a nyelvén és hírportálján ő maga is írogat. Év kommentje-candidate:

szakállas trollbácsi 2012.08.17. 18:29:41
Bocsánat, csak benéztem egy pillanatra, sajnos nincs időm elolvasni a szarságaidat, ezért megelőlegezem: kurva anyádat.



VASÁRNAP, AUGUSZTUS 19.:
SZÜLETETT HÓDÍTÓK

Se lyem, se út, csak a hó.

Ismétlés, de úgyis mindenki nézni fogja:
Kilenckor Oliver Stone annyi amerikai mítosz után most egy európait próbál ha nem is lerombolni, de legalábbis átépíteni egy kicsit. Nagy Sándor, a hódító élete maga a szenzáció, akárcsak Mozarté (de kicsit véresebb gondolom ez imponált Stone-nak), és ugyanolyan gyors életet élt: fiatalon világuralkodó lett, majd pár évre rá meg is halt. Én az ilyen filmekből mindig azt szűröm le, hogy bár nem vagyok akkora tehetség mint a kis Wolfgang, vagy hadvezér mint Alexandrosz, de már most túléltem őket. Stone-t itt is kísérti a Született gyilkosok minden tünete, és az se segít rajta hogy gyerekkori álma volt feldolgozni a makedón hadvezér történetét (az ilyen indíttatás ritkán sül el jól), ráadásul pont akkor tette mindezt amikor amúgyis divat volt a görög történelem (lásd még: Trója, ahol a problémák egy része is ugyanaz). Mondjuk mindez nem változtat azon a tényen hogy a döntő többség ide, vagyis az M1-re fog kapcsolni, vagy ha nem akkor a Viasat3-ra, ahol ugyanabban az időben egy újabb egyoldalú történelemátírás J.F. Cooper regényéből ami ugyancsak ismétlés – hát persze hogy az Utolsó mohikánra gondolok, ahol a több értelemben is két tűz közé került indiánok meg az általuk felnevelt fehérek attól függően kergetik egymást hogy kinek milyen származású sápadtarcú nője van. A végeredmény tudjuk: a rézbőrűek vesztettek ebben a háborúban is.

Ismétlés, kiemelten nem ajánlott:
Duna TV, 19:35, Szellem a házban – Merchant és Ivory filmjei a legnagyobb rejtélyek közé tartoznak nekem, akár együtt forgatnak, akár külön-külön. Mindegyikben pazar szereplőgárda, lenyűgöző díszletek, többórás időtartam, díjeső – és kevesebb történik bennük mint a Sátántangó gyaloglós snittjeiben, viszont legalább ugyanannyira közérdekű problémákról szólnak. Most komolyan, ki a faszt érdekel az összevissza házasodó, különböző angol kasztokhoz tartozó családok élettörténete, pláne most amikor alig pár év és mecset lesz a Big Benben…mindegy, álmatlansággal küzdők még így is megnézhetik.

Ajánlott rovat:
…és újra vissza kilencre, csak a Film+2-re, a Selyemút árvái kedvéért, ami egy igaz történet alapján készült dráma Kína harmincas évekbeli japán megszállásáról és pár civilről akik kimentenek hatvan kisgyereket a rájuk váró biztos halálból hogy a címbeli útvonalon menekítsék őket a mongol határig. Nem egy vidám nyári szórakozás, de kell a bizonyosság hogy az ember néha jót is tud cselekedni egy kilátástalan helyzetben.

Kis hírek a nagyvilágból:
Mihez kezdene, ha kapna ajándékba tízezer évet? – Nap (optimista) kommentje 1.:

Donriko96 2012. 08. 14. 21:05
vissza adnék 5ezret (5.000) és kérnék mellé örök fiatalságot .


Milla: Puncigyalázás vagy politikai kritika: "Hol húzódik a vallásszabadság és a művészi önkifejezés szabadsága közötti határ?" – Én úgy vártam hogy a TASZ vagy a Milla megvédi az ozorai célközönséget, de egy faszbúk-megemlékezésen kívül eddig nem sokat kaptak. Bizony, az idióta orosz feminista punkok problémája előbbre való!!444 Nap kommentje 2.:

Ambiorix 2012.08.18. 20:16:35
No para. Kolimában tiltakozhatnak tovább a jegesmedvénél. :)


Breiviket másolta volna egy cseh férfi: "Gépfegyvert, robbanószereket és rendőrségi egyenruhát is találtak a lakásán." – A sok balfasz trend mellé egy újabb: planking, owling, most meg breiviking…://///
Hastánccal ünnepelte születésnapját Delhusa Gjon – Basszus, ennyire nem megy a zenéből élés hogy nála eljött az ideje egy coming outnak?
Egy szúrással ölték meg a ketrecharcost: "A 21 éves áldozatot a pécsi mulató vécéjében találták meg, gyilkosa 8 év után nemrég szabadult." - Érdekes egybeesések: Bándy Kata gyilkosának börtönben kellett volna lennie, ahogy a német házaspárt kiraboló, a nőt megerőszakoló elkövetőknek is. A legutóbbi vonatos késelő ha jól emlékszem frissen szabadult a börtönből, ahogy ez a mostani is. Valami nincs rendben a börtönökkel, mert úgy tűnik nem veszik elég szigorúan a megjelenést, és még az ott levők kedvét se veszi el a bűnismétléstől...


Kulcsszavak: Diora Baird

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés