2012. 08. 27.
Ló vagyok, ráborulva (aug. 27-28-29-30.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, AUGUSZTUS 27.:
EZ AZ ARC LESZ A VÉGSŐ!

...csak összefogni, hát, az nehéz.
Extrém bodymod hagyományőrző módra,18+!
Nem ajánlott:
Duna TV, 22:20, Börtönben Bolíviában – Megint valami amit nem értek, mondjuk én az egész Rózsa Flores-jelenséget egyre kevésbé értem. Az szimpatikus volt amikor kiállt a vajdasági magyarokért, de az utolsó akciójával elásta magát nálam, azzal meg főleg hogy pár naiv gyereket behülyített és magával vitt. Hogy mit csináltak volna, talán sose tudjuk meg, Bolíviától nem remélhetünk elfogulatlan tárgyalást, az igazság sose fog kiderülni. Maradnak a tények és a szimpátiakeltő dokuk, amiket én kihagyok, akármekkora vérkonzervatív vagyok is.

Talán érdemes:
A Trónok harca-mániát igyekszik meglovagolni a Film+, amikor héttől gyors egymásutánban leadnak ilyen kardozós-sekszes-sötétközékoros alkotásokat, előbb az enyhén ismétlésgyanús Arn, a templomos lovagot, ami a lovagi/szerzetesi fogadalom megszegésért a Szentföldre kiküldött, ott elismerést szerző harcos személyes kálváriáját és visszatérését mutatja be két részben, ez az első (igen, biztosan voltmár). Utána kilenctől ugyanott János király és az ő be nem tartott ígérete miatt ellene törő nemesei vívják meg a Lovagok háborúját, ami az alcím szerint Harc lesz a végsőkig. Végülis, ők is csak láncaikat veszíthetik, akárcsak a proletárok… Mostanában sorra adják a westerneket az MGM-en, ma is kapunk egyet nyolckor. A Shunkawakan visszatér egy indián törzs által elfogott majd, majd a vezetőjükké avanzsált angol nemes (eredetiben: A Man Called Horse, vagyis a lónevű fickó) története, aki most visszatér megsegíteni véreit. (A kicsit utolsó szamurájos történet a film első részében játszódott, ez a mostani csak annak a folytatás.) Fun fact: majdnem húsz percnyi akció után jönnek csak a főcímek, vagyis aki esetleg felvenné, így készüljön: nem maradt le semmiről csak a rendező volt a kelleténél önállóbb. A másik dolog ami miatt jegyzik (vér, kínzások), mára már elavult, mint a háborús bűnök: ezerszer vadabb dolgokat láthatsz egy-egy kamaszoknak szánt rajzfilmben. Illetve, talán nem...:SSS

Kis hírek a nagyvilágól:
Elfogták a fekete sereg vezérét: "A 2,5 éve bujkáló M. Róbertet spanyol rendőrök kapták el. Élete végéig rács mögött marad." – Borzasztó ez a rendőri elnyomás, és már Spanyolországban is. Egyszerűen nem találok rá szavakat. Illetve de: ha a mi rendőreink lettek volna ilyen tökösek, akkor talán nem a spanyoloknál rohadna rá a műanyaglakat.
Világpénz lesz a forint – Mindig is sejtettem hogy egyszer eljön a mi időnk! Hejj, LESZ MÉG MOSZKVA MAGYAR FALU!!! EGÉSSÉG!!!
Cigány dinoszauruszt fedeztek fel: "A francia lelet hasonlóságot mutat, rokona lehet a korábban Romániában megtalált fajnak." – Hogy mik vannak! Ezek vajon miért halhattak ki? Kipusztultak azok a dínók akiken élősködtek, vagy a meteor miatt elmaradt az azévi bodzatermés? KÖVETELEM hogy a TASZ nyomozza ki a dinoszauruszok haláláért felelősöket és egymilliomodik leszármazottukban is büntessék meg őket!!! négy !44
LG: 18+: Engedélyezett meztelenség: "Amanda Palmer szívesen pucérkodott a Flaming Lips újra felvett dalához. " - Nem, ezt a betépett hippi fost már nővel se lehet eladni. Igen, még meztelen énekesnővel sem. Csak van valami oka annak hogy még Erykah Badu is kihátrált a projektből…
Kocka: Az ADSL mióta gagyi?: "Szőke Kapitány, merre vagy? Elhiszem, hogy kell valami ötlet a reklámba, de akkor ne mondjuk már badarságokat." – Szőke András nem badarságokat, hanem Badárságokat szokott beszélni, a kockablog meg még mindig szar. Köszöntem!

Trollbait alert rovat:
Istenveled: Tanuljunk a cigányoktól!: "Mi is tanulhatunk tőlük, például családszeretet és összetartást, ami nagyon hiányzik hazánkból." - OK, innentől egyértelmű hogy miért rak az Index ilyeneket a címlapra, ez már egyértelműen csak szimpla provokáció, ennyire senki nem lehet hülye. Soha nem hittem volna hogy bárki valaha is pozitívumként fogja emlegetni az olaszliszkai lincselést, de íme itt van, mint a családféltés és a gyerekszeretet példája, egy állítólag keresztény és magyar ember klaviatúrájából, tessék itt is, arra az esetre ha törölné a blogból (bár talán ez volna a legjobb): "A cigány szülők nagyon tudnak szeretni. Olaszliszka számomra erről is szólt. Azok a cigányok azért öltek, mert féltették gyermeküket. Az egész közösség egy emberként állt ki. Persze ettől még nem kellett volna lincselni..." Nem kellett volna lincselni, édes faszom. Kezdjük azzal hogy ha annyira szeretik a gyerekeket, miért engedik őket az utca közelébe? Nekem az első dolog volt amit megtanítottak kiskölyökként, hogy ne menjek a forgalom közelébe egyedül, a második meg az, hogyha tömegközlekedünk, maradjak nyugton és ne hangoskodjak, vagyis pont az ellenkezője mindannak amit az író megfigyelt egy "népes családon" (az ő kifejezése) a vonaton – és ami az ő számára számára pozitívum volt, ahogy az is, hogy a "szüleik elképesztő nyugalommal tűrték rakoncátlankodásukat, sőt beszálltak játékaikba, énekeltették és dicsérgették őket. Egy szkinhed biztos frászt kapott volna a jelenettől: a rajkók hangosak voltak és Berki Krisztiánt megszégyenítve tornáztak a vasúti üléseken állva." Igen, mindenki "szkinhed" aki nyugodtan akar utazni és nem szereti ha a fülébe ordibálnak. Baszod, legalább le tudnád írni helyesen azt hogy skinhead, hát ha már provokálsz, csináld rendesen!
E kis kitérő után vissza Olaszliszkára, folytassuk azzal, hogy a vétlen tanárt aki kiszállt a kocsiból egy utcányi ember verte halálra, miközben olyanokat üvöltötték hogy "Öld a magyart, meghalt a gyerek". Gyengébbek kedvéért: ő volt az egyetlen aki konkrétan aggódott a gyerek miatt, mégis öt ölték meg, és pont azok akik a posztoló szerint annyira szeretik a gyerekeket. Az első gondolatuk nem az volt hogy életben van-e a kiscsaj, hanem hogy "kapára, kaszára, gyerünk lincselni". Említsük meg azt is hogy Szögi Lajos gyerekeit még meg is akarta erőszakolni ez a gyerekszerető társaság.
Igyekeztem normálisan megfogalmazni mindazt ami az első kurvaanyázások után eszembe jutott a posztíró hazugságairól, de ki kellett jönnie ennek is, majd legfeljebb leveszem, basszus, még csak hat éve történt mindez, most lesz az évfordulója másfél hónap múlva, és már most itt ugrálnak a hullagyalázók, akik a kattintásszámért egy család tragédiáját is elhazudják, magukról meg azt állítják hogy keresztények. Jézus urunk asszem az ilyen esetekre is azt mondta volna hogy bocsássunk meg mert nem tudják mit cselekszenek, én azonban azt hiszem hogy nagyon is tudják, és direkt csinálják. Úgyhogy KEDVES POSZTOLÓ, REMÉLEM MÁR MELEGÍTIK NEKED AZ ÜSTÖT A POKOLBAN, ja, és a kurva anyádat, már ha még nem voltmár. A mindenre ráharapó olvasóknak meg csak ennyit kell tudniuk:

Réka ‎ • http://indafoto.blog.hu 2012.08.26. 22:52:24
En nem tudom, ki ez a ket faszi (balavany meg ez itt), meg azt sem, hogy ki tolja oket es milyen iranybol, de igen tanulsagos kovetni, ahogy a semmibol feltunik ket onjelolt "kereszteny" blogger es egymast szepen kiegeszitve, egymast szinte versenyszeruen alulmulva terjesztik az iget. Az osszeeskuves-elmeleteket sem szeretem, de nem hinnem, hogy puszta veletlen lenne. Kivancsian varom, hova fog ez fajulni.


Ne feledjétek amit a Millánál is mondtam: NE ÜLJETEK FEL A PROVOKÁCIÓNAK.


KEDD, AUGUSZTUS 28.:
RETTENETES GYERMEKEK

Rettenetes: felnőttek!
Talán érdemes:
Amióta csak Darren Aronofsky először megmutatta a Pi-vel hogy milyen is amikor konkrétan vagyunk számokba fojtva, nem csak olyan grínövéji módon, sorjáznak a jobb-rosszabb alkotások amik a számok sorsfordító erejéről vagy a velük való túlzott foglalkozás veszélyeiről szólnak. A Láthatatlan jel a kevésbé sikerültek közé tartozik, Jessica Alba dacára: a matematikus apa hatására és az ő betegsége ellenére is számolgató, sőt azokat iskolában tanító, enyhén zavart lelkű lány sztorija csak egy kicsit csavar a 23-as számon és a többi tudósos-jövőszámítós izén, és nem eleget ahhoz hogy tartósan érdekes legyen. Ettől függetlenül, 19:25-kor lehet vele próbálkozni az HBO-n. Nyolckor egy kicsit erőltetett toleranciafilm a Cinemaxon, ahol a svéd miniszterelnök pont a számára sikertelen választások után jön rá arra hogy saját neméhez vonzódik – mintha nem volna elég az hogy a hatalom közelébe Még négy évig nem nagyon juthat. Én azonban érzem a mögöttes tartalmat: egy jól időzített coming out mindig jól jön egy karrier újraindításához. A "kiválasztott" természetesen ifjú, csapodár, éssss….SZOCIÁLDEMOKRATA!!!!! Ezek után ne mondja nekem senki hogy nem mindig ők kezdik! Én amúgy szívből örülnék annak ha minden politikus meleg volna – legalább nem szaporodnának…

Kiemelten ajánlott:
M2, 20:12: Mestersége színész: Szilágyi Tibor – Minden alkalmat meg kell ragadni arra hogy emlékeztessük a népet, kik az igazi színészek. Szilágyi Tibor a legnagyobbakkal játszott együtt - és ma már őt is legnagyobbként tartom számon. Ez a visszatekintő műsor tökéletes lehetőség lesz arra hogy lerójuk tiszteletünket előtte. Fél tízkor végre valami minőségi is jut a képernyőre egy olyan thrillerrel, ami szinte biztosan kiábrándít minket a mozi és főleg a gyereksztárok világából. A Mi történt Baby Jane-nel? azt mutatja be egy lánytestvérpáron keresztül, mi történik egy-egy ilyen karrier végén, főleg ha a rivalizálás és az egymásrautaltság is bejátszik, márpedig emberből vagyunk, tehát bejátszik. Így történhet meg hogy az egyik lány (Jane, Bette Midler) nem tud túllépni a gyerekszínészségen és az alkoholizmusba menekül, addig testvére (Blanche, Joan Crawford) túlnő rajta – ő viszont egy baleset folytán megnyomorodik, tehár rászorul az egykor körülrajongott, mára lezüllött húgára, aki látszólag gondját viseli, valójában azonban az életére tör. Azt még a film hosszát egyik fő hibájának felrovó kritikusok is elismerik hogy Bette Davis nagyon jól adja a karrierje csúcsán túllevő, utánpótlásra féltékeny figurát, ennek részben az az oka hogy Hollywood – elég cinikus módon – így adott lehetőséget az "újjászületésre" egykori csillagának, és ő tudta ezt (lásd még a filmben Blanche azon gesztusát hogy saját filmjeiben is szerepet ad a megcsúnyult Jane-nek). Örkény, Hitchcock és Spiró kiábrándult emberismerete lengi be ezt a nagyon jól sikerült, de nagyon sötét alkotást, amit csak megpecsétel a két színésznő későbbi, a film után kirobbant veszekedése és az hogy ironikus (vagy inkább kiszámított és cinikus?) módon elindított egy ilyen újrafelfedezési hullámot. Külön jó hogy egy olyan csatorna adja amit még én is fogok (Duna TV), így biztos nem maradok le róla. Nektek sem ajánlom, mármint a lemaradást – a filmet azt igen!

Kis hírek a nagyvilágból:
Kívül tágasabb: Egy nagyváros haldoklása: "Hogyan lesz egy kétmilliós pezsgő nagyvárosból 800 ezres, lecsúszott nyomortelep?" – …ez most épp Detroit, de lehetne Johannesburg is, legyen elég ennyi. Év kommentje-candidate:

Taplopó 2012.08.27. 14:55:03
Nem tudom hol van az a város, de ide a rozsdás bökőt hogy ezért is a Zorbánviktor a felelős


Unilever: Európába visszatér a szegénység – Hé! Nem úgy volt hogy a forint lesz innentől a világpénz? Vagy az egyik hozza magával a másikat?
Otthonában késelte halálra a 69 éves nőt: "A huszonegy éves encsi férfit letartóztatták." – Gondolom bódis kriszta már gyűjti a következő konyve anyagát ami a Gyűlölködő Nyugdíjasról fog szólni aki kizsákmányolja az öt nyelven beszélő, hatdiplomás, csupán a származása miatt munkanélküli "huszonegyéves férfi"-ről. De nem baj, a lényeg az hogy a gyerekeket szeressék és sokat tudjunk tőlük tanulni.
Hajsza egy oroszlán után Angliában: "Volt, aki a háza mögött hallotta üvölteni az oroszlánt, amit mesterlövészekkel üldöz a rendőrség." – Arany Oroszlánnak aranylövést! EGÉSSÉG!
Legális lehet a marihuána Csehországban: "Orvosi készítményként lesz megvásárolható a szer. Egy adagért 13-14 ezer forintot kell fizetni." – Támogatom. De komolyan! Aki orvosi készítményként használja, annak elég lesz ennyi, aki meg drogos, szívjon, de főleg: szopjon és fizessen, SOKAT! Az meg de jó is lenne ha az összes kendermagos, TASZ-os meg millás romkocsmafilozófus kivándorolna Csehországba. Nem, ezt már el se merem képzelni, ez túl szép…
Majomnak hitte a fiát, és agyonlőtte: "Termését féltette a fára mászó 12 éves nepálitól." – Őszintén: te nem néznél majomnak valakit aki a fádon mászkál? Különben is, nézzük a dolgok pozitív oldalát: ott legalább megvédheti a zember a magántulajdonát, akár a saját gyerekétől is. Így kéne ezt mindenhol!
18+: Oktoanyu az interneten tarhál pénzt házra – Remélem senki se lesz olyan idióta hogy akár egy centet is ad neki!
Rubint Réka a mellbimbójával provokál – Ajjaj, ez már Madonnának se sikerült :DDD Remélem ez volt az utolsó ilyen hír…
Monique Covet posztolta felpolcolt csöcseit – Igeeen? Akkor LESZAROM.
Twittelte gigacsöcseit a Celebrity Big Brother-sztárLESZAROM. Komolyan, lassan már ciki lesz ruhás fotót kitenni a netre…
Németh Lajos erét átharapta a kutyája – Nem ismerem se őt, se a kutyáját. Ezek után már nem is akarom!
Adrenalin: De hová tűnt az Iwiw? – Remélhetőleg oda ahová hamarosan a faszbúk is fog ^^ - "Úgy tűnik, a magyar szociális média térképéről végérvényesen letörölte a közöny." – Azt remélem is! PEZSGŐT! Már csak a cukorhegy-birodalomnak kéne a saját kardjába dőlnie, és lenne újabb okom nagyon berúgni 8))))
Csombor: A végzetes füge: "Füge vetett véget Mátyás király uralkodásának." – Én még sokáig szeretnék királykodni, úgyhogy tartózkodom a gyümölcsöktől és mindentől ami egészséges. Mégegyszeris EGÉSSÉG!
Kötelező lesz az iPad két belga iskolában: "A tanfelügyelők és egyes szülők is tiltakoztak." – Én még ennél is továbbmennék: akinek nincs pénze iPad-ra, iPhone-ra, nincs fenn a faszbúkon, nincs mikrocsip a karjában és a fenevad bélyege a homlokán, az ne járhasson iskolába, rekessze ki a tulajdon hazája és magányosan, tönkremenve pusztuljon el, esetleg dolgozzon ingyen haláláig. Nincs mese, a zembereket rá köll kényszeríteni hogy haladjanak a korral, vásároljanak meg minden szart, és mindezt lehetőleg gyerekkoruktól kezdve.


SZERDA, AUGUSZTUS 29.:
ÚJRA ITT VAN, ÚJRA ITT VAN...

...újra itt van a nagy csapat.
Tegnap órákat zengtem ódákat arról hogy mekkora nagy királyság is a Baby Jane – az is volt, bár nem aludtam utána túl jól. Ma azonban visszatér a selejt bosszúja, vagyis nem lesz semmi, de semmi:

Az egész ország ezt fogja nézni:
Lassan-lassan felvezették, és most jön az amire a retekklubb egész idáig készült: kilenctől jön a 2012-es, egész friss Dallas-sorozat, sok régi arccal, és – gondolom én – kevesebb régi szinkronhanggal. A Déli Villában Őrségváltás esedékes: Bobby eladná a nemzedéki gödörásáshoz hozzájárulú ranch-et, de közben Jockey fia feltúra a legelőt és olajat talált, valamint elszedte Bobby természetGYÓGYÁSZbarát fiának barátnőjét. Két embertípus küzd meg gyermekeiben a tanya és Amerika jövőjéért: a kapitalista Jockey és az emberbarát (nem mellesleg halálos beteg) Bobby. Én kihagyom, úgyis ezzel lesz tele minden…

...én meg ezt:
Akkor már inkább héttől egy ismétlés a Film+-on, abból a korból amikor Franciaországot még inkább a családi és felnőtt vígjátékairól ismertük mint az amcsi stílust majmoló egyen-alkotásairól. A Marhakonzerv-akcióban Jean Reno karikírozza korábbi tökös szerepeit, ebben segítségére van a mindig komolytalan Christian Clavier. Nem véletlen hogy többször is együtt dolgoztak: nagyon működik köztük a kémia. A kicsit sablonos történet Kolumbiában kezdődik egy balul végződő drogbanda-felszámolással, minekutána emberünket Párizsba rendelik egy belső ellenség szemmel tartására, de mindez csak kifogás a poénokra, amik attól függően ülnek vagy nem, hogy mennyire kedveljük a francia humort.

...ezt viszont senki se:
Az Asylum sportot űz mainstream filmek kisköltségvetésű, szerzői jog-borzoló címekkel ellátott újraforgatásaiból, na meg az annyira szar hogy jó blődlikből. Az Amerikai hadihajók sajnos még ennek se jó, mondjuk az eleve szar Csatahajóból nem is lehet várat építeni. Kilenckor kerüld messze a Universal Channelt, akik nem is értem hogy tűzhetnek ilyesmit műsorra, mert ha az ATV adná vagy a Film+2, az még oké, de egy nagy stúdió nevét viselő csatorna…

Az ellentétek egyenlőek:
Két napig nem lesz gáz Somogy megyében – Ez egy olyan eset, amikor ugyanennek az ellentéte is igaz: NINCS GÁZ, TEHÁT GÁZ VAN :DDD Van még pár ilyen párhuzamos hír mostanában amúgy:
Szexvideóval zsarolta a vietnami maffia Csehországot: "A hanoi cseh konzul helyetteséről tettek közzé egy videót, amin vietnámi nőkkel enyeleg." – Egyszerre több nővel csinálta? Miért nem tüntetik ki? Mások meg pont ettől remélik (másfajta) karrierjük újraindulását:
Pornózik az első horvát elnök unokája: "Igor Tudjman énekesi karrierjét akarja fellendíteni Szerbiában a 35 perces házivideóval." – Én azért fizetnék hogy aki politikus, az NE sekszeljen, ne éljen nemi életet és ne szaporodjon. És ha megteszi, megtiltanám neki hogy élvezze és főleg azt hogy pénzt is keressen vele!!!
A pornófilm alatt jött rá az apa, hogy meleg: "Egy brit férfinak felesége segített pasit találni, miután az közös pornózás közben rájött, hogy meleg." – De még ebben is van jó: legalább nem politikus!!! Nade vissza a hasonló hírekhez:
Csaknem falhoz kente a labda a biztonságit: "Az amerikaifocista belebikázott a labdába, a pálya másik végén álló ősz, szakállas munkatárs bánta."
16+: Gerely ölt meg egy atlétabírót: "Korán indult a dobást lemérni, a szer eltalálta, szörnyű sebet ejtett rajta a düsseldorfi versenyen."

Halál a faszbúkra! rovat:
Ilyen a Facebook első adatközpontja"Ekkor láttam, hogy a tengerbõl egy vadállat bukkan fel. Tíz szarva volt és hét feje, szarvain tíz korona, fején meg istenkáromló név. A vadállat, amelyet láttam, hasonlított a párduchoz, lába mint a medvéé, szája pedig az oroszlán szája. A sárkány neki adta erejét és trónját, nagy hatalmával együtt. Az egyik feje mintha halálra lett volna sebezve, de halálos sebe meggyógyult. Az egész föld csodálta a vadállatot." - "Benézhetünk az oregoni székhelyű szerverparkba."MAGYARUL: mást se nézhettek meg, birkák, csak biztonságos távolból azt hogy hol tárolják a hivatalosan törölt képeiteket, de nem mehettek oda ténylegesen is letörölni. Lájkoljátok, idióták. Viszont van remény, megint közelebb került a faszbúkpusztító jóslatom beteljesülése:
Közeledik a halálnap: "A Facebook népszerűbb, mint valaha, a cég mégis bajban van: pénzt kell csinálnia, nagyon sokat és nagyon gyorsan. Vagy kirúgni Mark Zuckerberget. A sajtó már az utódot is megtalálta." – És MILYEN VÉLETLEN, az illető nyakig benne van még most is a politikában. Nyilván ennek nincs köze ahhoz hogy fél Amerika bizalmas adatai ott vannak ezen a szaron, a videón bemutatott szervereken tárolva. Mindegy, ha becsődöl, bontom a pezsgőt!

Kis hírek a nagyvilágból:
18+: A sperma boldoggá teszi a nőt: "Amerikai tudósok szerint a boldogság titkát a sperma rejti, ami antidepresszáns anyagokat is tartalmaz." - Ehhez képest egy rakás pornószínésznő van aki lenyelte meg az arcára kapta és mégis depressziós meg öngyilkos lett. Hogy is van ez?!
Juhász Ferenc alkalmi ivó volt – Újabb rossz tulajdonság, mert IVÁSRA MINDIG VAN ALKALOM!!! - "A volt honvédelmi miniszter már csak emiatt sem kaphatott visszapénzt whiskeysdobozban." - Tényleg? Még akkor se ha nem viszki volt a dobozban? Na mindegy, mobiltelefonja biztosan van, még az is lehet hogy Nokia :DDDD Maradjunk is a telefonoknál:
Ebolával fertőzte meg a lopott telefon: "Ugandában egy férfi elvette egy fertőzött beteg mobilját, és elkapta tőle a halálos kórt." - Ja, hogy Uganda? Nincs is több kérdésem :DDD Mégiscsak lehet valami az isteni igazságszolgáltatásban.
Itt A Pogány Madonna újradigitalizálva: "Bujtor első közönségfilmjén csak kicsit fanyalgott a kritika. Értékelték, hogy konzervsört iszik." – Ezt azért nem fogom nyomatni annyira mint az Idő vant, mivel gyakrabban ismétlik. De hogy rajtam kívül mások is megtalálták a film igazi értékét, arra bizonyosság a mai Év kommentje-candidate:

2012.08.29 11:22:27(Lemondott Dr. Doktorovics) THY Rokk 'n' Troller
Én a Kopekin Györgyi dudái miatt 12 jegyet vettem az első sorba (cigánypáholy)!
A pornófilmjei most is megvannak!


Háborog Románia a cigánydinó miatt: "A sajtó szerint az elnevezés is azt mutatja, hogy sok francia azonosítja Romániát a cigányokkal."MUHAHA. Pedig húsz-harminc éve még lelkesen nyomatták Romániában a francia rokonságot igazoló kutatásokat, most meg ez a hála? :DDDD
Önmagát kereste az izlandon eltűnt turistanő – Az igen, asszem megvan a PARTY HARD!!! kategória idei győztese!
Írsz kézzel egyáltalán?: "Mi értelme kézírást tanítani az általánosban, miközben szinte csak gépen írunk? A tanított verzió ráadásul nem is alkalmas gyors jegyzetelésre." - Így igaz. A gomboknak gyors nyomogatása fontosabb mint holmi elavult nosztalgiák! KÖVETELEM hogy ne taníCCCSák a kézírást, KÖVETELEM hogy magyar nyelv és irodalom meg heJesírás heJett twittelni, fotósoppolni és képfeltölteni taníCCSák a gyereköket! KÖVETELEM hogy mindenki ájfónnal járjon iskolába, akinek nincs az ne mehessen! KÖVETELEM hogy jó magaviselet helyett a rajoskodást, kurvás pózolást és vécebeni füvezést osztályozzák! És íme, gyermekeim, pár évtized alatt eljutottunk egy Fahrenheit 451-es, 1984-es, embertragédiás falanszterhez, ahol pár év múlva kétféle ember biztosan nem fog tudni kézzel írni: az aki még az általános iskolát se járta ki, meg az akinek hat diplomája van. Mások is ugyanerre a következtetésre jutottak:

2012.08.28 10:59:30 68nyara
Valahol, valaki, egyszer (talán igaz sem volt) arra a következtetésre jutott, hogy az ember egyik nagy újítása volt az eszközhasználat. Az eszközhasználat miatt aztán fejlődtek az agy azon részei amelyek a finom mozgásokért voltak felelősek, majd ez a folyamat elvezetett a beszéd, és - többek közt - az írás kialakulásához. Aztán ha ugrunk egy nagyot akkor elérkezünk egy olyan korba, amikor olyan képességek mint a matematika, fizika - többek közt az írás, valamint a finom eszközhasználat és a bonyolult nyelvek miatt jelentősen igénybe vett és ezért fejlett agy jóvoltából - elértek egy olyan szintet ahol már lehetővé vált a számítógép megalkotása. Majd elérkeztünk abba a korba, ahol tagadjuk az írás, a nyelvtan és a finom eszközhasználat létjogosultságát. Majd megoldják helyettünk a gépek. Aztán már nem lesz szüksége komoly munkára az agynak és szépen lassan visszatérünk az egész elejéhez. Igaz, a bunkósbothoz nem kell számítógép.


Azon szerencsétleneknek pedig akik örömködnek a kézírás esetleges eltűnésének, itt egy másik komment:

2012.08.28 10:45:23 vomit
elektronikusan mennyivel egyszerubb mindent kontrollalni.
"Pedig nem is volt hozzászokva a kézzel való íráshoz. Egészen rövid jegyzeteken kívül mindent a beszélírba szokott diktálni, ezt azonban most persze nem használhatta. Bemártotta a tollat a tintába, aztán még egy pillanatig tétovázott. Remegés futott át a gyomrán. Nyomot hagyni a papíron: döntő cselekedet. Ügyetlen, kis betűkkel leírta:
1984. április 4."
[
link]

CSÜTÖRTÖK, AUGUSZTUS 30:
SIVÁR ZÁRVÁNY

A ruha, a nő, a haj...so nineties!

Nem ajánlott:
M1, 20:15, Fábry
– Tudsz mindent. Kezeket a távirányító fölé, és irány egy korán kezdő pornócsatorna! Vagy velem maradsz, és akkor jöhet az ami
 
 
Ajánlott:
Kilenckor aki azt hiszi a Szivárvány harcosairól hogy a.) Greenpeace-film, netán b.) melegjogi szájtépés, az nagyot fog csalódni a Cinemaxban – aki viszont egy jó kis háborús, emberi akaraterős kikapcsolódásra vágyik, az megtalálja a számítását: ez a tajvani alkotás ugyanis az ország japán megszállás alatti időszakáról, illetve a lakosság lázadásáról szól, és mint ilyen, a hazafias és férfias értékeket népszerűsíti. Végre van ilyen is! Más, máskor, máshol: ó, azok a kilencvenes évekbeli vígjátékok, amikor még a média is más volt, biztonságos távolból csodáltuk és irigyeltük az ott dolgozókat és az ő problémáikat, és közben napestig bámultuk az idióta szappanoperákat! A Folytatásos forgatás ezt az időszakot hozza el újra 21:20-kor a már nagyon is mai médiát képviselő TV2-re, benne Sally Field-del, aki remekül hozza az idegesítő, de ünnepelt STÁRt, akit szeret a közönség, utál a stáb, és még saját idősödésével no meg a feltörő, fiatal STÁRjelöltekkel is meg kell küzdenie. A türelem ott fogy el, amikor még a producernek is alájafekszik. Kellemes alkalmi KAPCSOL film, amiben azért már az új színészgeneráció is ott van, akik később végre hozzájuk méltó szerepeket kaptak (Kevin Kline, Elisabeth Shue és főleg Robert Downey Jr.), én mégis Carrie Fisher és Teri Hatcher miatt fogom nézni, és közben próbálok nem tudomást venni whoopi goldbergről.

Kis hírek a nagyvilágból:
Subba: Radics Gigi:
"Megasztáros Gigi 2005-ben, a Győzike show-ban." – …avagy egyik szemét tévéműsorból a másikba egy nagyon nagy gitáros vezetéknevével. Szánalom.
Radics Gigi menni Amerika – Mi van mostanában a mega STÁRokkal? Mujahed zoli meleg társkeresőn húzogatta a gatyáját 2009-ben és egész 2012-ig tartott neki bevallani hogy meleg, Oláh Ibolya szintén erre bazíroz, Gigi meg kivándorol...bár nekem mindegy, addig se énekelnek.
Több mint 12 ezer pucér katona csatlakozott Harry herceghez: "A Facebookon tisztelegnek meztelenül. Galéria." – Oké, Anglia immár hivatalosan is elesett. Mondjuk az utóbbi időben egyre degeneráltabb lett az a vidék (is), de azért valahol mégiscsak kár érte.
Vérciki egy férfinak, ha nem dugja meg a nőt rögtön ismerkedés után – Ha meg megdugja, akkor meg azabaj, és mekkora nemierőszakoló seksz-ista állat. Kedves feminácik és egyéjszakás macsók, kéne már egy közös nevezőt találni!
Fent&Lent: A Lánchíd megnyitása: "Ideje lenne elgondolkodni a Váralagút és a Lánchíd útpályáinak busz-kerékpársávvá alakításán." - Meg a lónak a faxát, azt.
Hekkerek támadhatnak az emberi agyra: "Olcsó EEG eszközökkel már ma is kinyerhetők az agyból a PIN kódok vagy a bankkártyaszámok." – Ilyenkor azért örülök hogy az évtizedeken átívelő alkoholizmusom következtében az én agyamból semmi használhatót nem tudnak kiszedni.
Kiszivárgott az Apple-esek titkos tankönyve: "Tiltott szavak, pszichológiai trükkök, szerepjáték; így hálózza be az Apple-géniusz a vevőt." – Mindig is sejtettem hogy ezt a szart csak agymosással lehet eladni! Persze nem nekem, lásd az eggyel fentebbi okokat!
Apple: Iskola mellett lövöldöztek az iPhone-ért: "A rendőrök kiürítették a tárat a rablóra." – Döntöttem: maradok hagyományos vonalas telefonnál, a PC-nél és a Szent Vindóznál. Az Apple-fanoknak meg csak ennyit:
…és ezzel a szép képpel búcsúzok tőletek meg ettől a hónaptól is (mert holnap ugye tévémentes nap van), a legközelebbi találkozásunkkor már hivatalosan is ősz lesz!




Kulcsszavak: Szögi Lajos, Olaszliszka

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés