2012. 09. 15.
A vébé keddtől. Akkor nyugtalan. (szept. 15-16.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, SZEPTEMBER 15.:
EL VAN VÉTVE

Bácsi kérem, hol lehet itt becsapódni?
Ajánlott:
Viasat3, 21:00: Mi lenne ha? – Kétesélyes, kétéletes romanticitzálás a ritkán tévedő Frank Darabonttól, Jim Carrey-vel at the helm, aki már bizonyította hogy képes a Roberto Benigni-féle humánus és drámai humort is hozni. Itt pont erre van szükség: a helyszín Hollywood, a főhős egy baloldalisággal gyanúsított forgatókönyves, az időpont az ötvenes évek Amerikája, amikor már az effajta gyanú is elég volt ahhoz hogy az embert tartósan kivonják a forgalomból. Emberünkkel is ez történik, vége az aranyéletnek, viszont a folyónak nem direkt szalad neki – viszont ennek, és a velejáró amnéziának köszönheti új életét, ami egy eldugott kisvárosban vár rá, ahol mindenki felismerni véli benne a helyi mozitulaj fiát. Azonban ugyanaz a hatalmi szervezet (Amerika-ellenes Tevékenységet Vizsgáló Bizottság) ami nemrég még az eltüntetésén fáradozott, most mindent megmozgat az előkerítéséért. Nekem kicsit érzelmes, de maximálisan értékes mű, amit Mark Isham zenéje is csak erősít. Ugyanez a jelző (értékes) áll fél kilenckor Gus Van Sant 2011-es dobására is az HBO-n, melynek főhősei nem gótulni meg sírokon pózolni járnak a temetőbe, hanem elfogadni azt amit az élet rájuk mért: a lánynál a rákot, a fiúnál pedig a szülők közelmúltbeli elvesztését. Ne tévesszen meg minket hogy a Nyugtalanság kora nem szólt akkorát a jegypénztárnál vagy a kritikusoknál mint a korábbi, kultként tisztelt művek – ahogy a többi X-generációs rendez, író meg zenész, úgy Van Sant is egyre tisztábban szól hozzánk, igen, néha ugyanarról amiről húsz éve. Két emberarcú film egy nap, vajon mi lehet a levegőben?...sőt: háromnegyed nyolctól lesz még egy romániai Shakespeare-adaptáció is a Duna TV-n a mester egyik legtöbbet feldolgozott-megfilmesített művéből (A makrancos hölgy avagy A hárpia megzabolázása), és mivel csupa magyar színész játszik benne, ezért ajánlott ez is, szerencsére nem Alföldi Róbert-mértékkel aktualizálták.

Kis hírek a nagyvilágból:
Perelnek Kate Middleton topless fotói miatt: "Egy francia lap lehozta a hercegi pár nyaralásán készült képeket, jogi útra terelik az ügyet." – Ahelyett hogy örülnének neki hogy valaki kíváncsi rá. Én ha fizetnének se venném a fotóit…
Hv: Többen sunáznák KeresztestEZÉRT FOGY A MAGYAR!!!"Azért elvétve tehetség is akad az X-faktor válogatóin." – Itt a kulcsszó: elvétve. Mi a fenének kell 1-2 tehetség mögé egy egész tévéműsort szervezni? Ki fogja venni a lemezeiket? Kinek van szüksége az újabb meg újabb megasztárokra? Senkinek, mert még a régiek is itt vannak…
Lady Gaga a színpadon tetováltatta a fejét – Na, erről beszéltem. És ezeket még fel se fedezték, csak eladták a birka népnek. - "Csütörtök este mutatta be Fame nevű parfümjét Lady Gaga a New York-i Guggenheim múzeumban, ahol olyan hírességek tették tiszteletüket, mint Yoko Ono, Paris Hilton vagy Lindsay Lohan."MAGYARUL: az összes nímand has-been médiakurva ott verte magát, hátha rájuk is esik a Gagára irányított reflektorfényből. – "A beszámolók szerint Edith Piaf- és David Bowie-dalok hangzottak el az eseményen, a tetoválás alatt pedig Kanye West Mercy című száma szólt. És ha már idekevertük azt a fránya zenét is, elmondjuk, hogy Lady Gaga új lemeze valószínűleg 2013 elején jelenik majd meg a sokatmondó Artpop címmel." – Én általában nem szeretem a világvégéket, de most az egyszer a majáknak drukkolok. Tényleg, azt nem lehetne hogy csak a celebeknek legyen apokalipszis 2012-ben? Bár ha én is beleesek, legalább megúszom az új lemezét, hát idén csak nem jön ki más ilyesmi...
Új Rihanna-album novemberbenÉDES FASZOM. Ezt is hogy minek kell? Eddig tartott a reménykedésem. Nap kommentje:

doggfather • http://apengeele.blog.hu/ 2012.09.13. 15:06:06
7 lemez, és egyik se ér egy forintot se...


Barroso kimondta az f betűs szót – Én meg az L betűset: LESZAROM.
Magánnyomozók figyelnék a budai parkolóőröket: "Egyes dolgozókat külön is megfigyelnek majd." – …és figyeljék meg a megfigyelőket, mert lehet hogy a megfigyeltek lefizetik őket:
Ukrán rendőröket zsaroltak ukrán rendőrök: "Több tucat rohamrendőr tettek feljelentést, azt állítják, havi 4500 forintnyi hrivnyát kell fizetniük a feletteseiknek, hogy ne rúgják ki őket." – Ez tipikusan a nullával osztás, meg a pénz egyik zsebből másikba tevésének esete...
Branding: Foglalkozása: Világevő: "Zabálási vágyból elkövetett megélhetés." – Szerintem erre találjunk inkább egy új nevet, például MEGÉLHETÉSI CELEBBŰNÖZÉS.
Burzsuj: 450 milliárd forintot bukott egyetlen nap alatt a Burberry – Hej, abból bizony jó sok sört lehetne venni… @_@
Havi 40 000 000 000 dollár zúdul a világra – Hol? HOL?! És főleg: engem miért hagynak ki belőle?! - "Az amerikai jegybank két hónap alatt elkölti a magyar államadósságot gazdaságélénkítésre." – Engem egyszerűbben felélénkíthetnének ugyanennyi pénzből, és az látványosabb is lenne. Számomra mindenképp :)


VASÁRNAP, SZEPTEMBER 16.:
FEKÜDJ, TOM!

Néni kérem, hol lehet itt átverődni?
Ismétlés, talán érdemes:
Kilenckor egy korrekt iparosmunka az M1-en George Clooney-val, aki itt Michael Clayton, a látszólag rendezett életet élő sikerügyvéd bőrébe bújik. John Lennon szerint minden sikeres ember mögött áll egy sikeres nő, Clayton azonban a másik örökigazságot képviseli, miszerint aki sikeres a munkában, az nem sikeres a szerelemben. Ráadásul munkája eredményessége is kérdésessé válik, amint átveszi egy régi munkatársa ügyét – de legalább felismeri, hogy nem jogos a megbízó követelése. Ez viszont még mélyebbre löki a magánéleti problémákba, ennek hatására még tovább kutat…érezhető a downward spiral vonzása.

Ismétlés, nem ajánlott:
Film Mánia, 23:00: Grindhouse: Halálbiztos – Tarantinót a Ponyvaregény óta az amerikai mozit megmentő zseniként tartja számon a világ (= Amerika), miközben nagyjából a Ponyvaregény óta nem csinált semmit ami értékelhető és nem az a saját faszát szopkodó, saját vállát veregető, önmagára utalgató jópofáskodás, amit korábban úgy megvetett. Így lehet a Brigantyk utolsó mondata az hogy "ez a mesterművem", így szerepelteti magát ebben a direkte rossz filmben, így nem lehet már kibogozni hogy hol végződik a tiszteletadás és hol kezdődik a plagizálás. Anno volt neki egy Roger Avery-je. Most már csak egy Eli Roth jutott neki, és ez látszik is az eredményen, mindkettejük filmjein, miközben a kismesterek (leginkább Rodriguez és Del Toro) szép lassan elhúznak valami komolyabban vehető irányba. A média lelkesedése érthető, kellenek a zsenik, ha nincs, akkor csinálnak egyet, és addig mondják az illetőre hogy zseni, míg maga is elhiszi, és ő is elkezdi mondogatni ezt magáról, sőt, beleírja a forgatókönyvbe is. Ha ez így van, akkor Tarantino jelenleg ott tart, mint Welles a karrierje legvégén – csak mögötte ugye ott volt egy komolyan vehető életmű, nem csak az epigonkodás meg az össze-vissza utalások. Ha csak egy kicsit is szigorúbbak lettek volna a kritikusok (ha már a rendező nem volt az saját magával), mindjárt más lenne az összkép. Hogy milyen egy igazi zseni munkája, arra álljon itt egy példa:

Ismétlés, de ajánlott:
Duna TV, 21:35: Ginger és Fred – Az egyik kedvencem, amit újra és újra megnézek és folyton ajánlok itt is, akárhányszor adják is le. Készítésekor már a Mester is érezhette hogy a tévé lassan megöli a mozit (pont úgy ahogy jelenleg az internet öl meg mindent), ezért van hogy bármennyire is vígjátéknak van besorolva, a könnyekig meg tudja hatni az embert a két idős színészt utánzó két idős színészt alakító két idős színész minden csetlés-botlása. Csak hogy érthetőbb legyen: Mastroianni és Masina itt azt a művészpárt játssza el akiknek élete a legjobb amerikai filmek bűvöletében és a színészek utánzásával telt el, miközben velük együtt öregedtek. Bár keserédes és szomorkás alkotás, de benne van Fellini minden rajongása az álmait jelentő mozikról, amik a kiutat jelentették neki a második VH utáni Olaszország romjaiból, és amik elindították az önálló (tehát nem epigon) rendezővé válás útján (ilyenkor mindig elmondom, hogy Ginger Rogersre jellemző hogy nem értette, mit is akart mondani Fellini). És megtörténik a varázslat még ebben az embertelen falansztervilágban is: a két öreg táncraperdül, halljuk a hajókürtöt, és a hajó megy, egy korszak lezárul, mi pedig itt maradunk a tévéből ránk szabadult szörnyekkel, alekoszokkal, krisztofelekkel és a többi nímanddal:

Kiemelten nem ajánlott:
TV2, 22:00: Frizbi Hajdú Péterrel.
Vendégek: Alekosz, Cristofel, Galambos Lajos, Korda György és Balázs Klári.

Nem ajánlott:
Ahogy közeledik az USA elnökválasztás, úgy szaporodnak a befolyásoló alkotások. A Versenyben az elnökségért kétórányi (!) újrajátszása a 2008-as választásnak, természetesen nem kevés elfogultsággal Obama felé, egyetlen pozitívuma a Palint játszó Julianne Moore, de mi még őérte se kapcsoljunk nyolckor az HBO-ra, az meg tökmindegy hogy ki nyeri a választást, az átlagpolgár mindig szopni fog, és ennyi.

Párhuzamos hírek:
Vasst megtalálták a román nacionalisták: "Tudor szerint a Kolozsvárott focizó Vassnak nagymagyarországos tetoválása van, és a címert is le kell ragasztania, ha pályára lép Romániában." – Ó, a jó öreg Vadim! Sose az eszéért szerettük.
Kitüntették az NFL magyarját: "A Patriotsban játszó Meskót a Patriots-elnök dicséri, gyerekeket látogat, játszóteret épít." – Na, itt a különbség. Az egyik helyen hiába játszol az ország csapatában (magyar kisebbségiként), csak a basztatás megy, a másik helyen ugyanezért kitüntetés jár, függetlenül attól hogy mi van a karodra tetoválva…

Kis hírek a nagyvilágból:
Budapesti parkolási rendszer lesz Indiában: "Az ötmillió lakosú Csennai lemásolná a magyar parkolási társaság módszereit." – Nagyszerű. Nem vinnék magukkal azokat is akik nálunk kitalálták ezt a parkolási rendszert, kezdve mondjuk Demszkyvel?
Rájár a rúd a péniszgyűrűs nudistákra: "San Francisco Castro negyedében mindenki bárki meztelenül, de péniszgyűrűvel már túlzás." – A hibát bennehagytam. Szóval a hír arról szól, hogy SF egy negyedében az öreg homokosok pucéran flangálnak, de ha valaki egy karikát húz a faszára, egyből ott terem a rendőrség, mert "ez már túlzás". Lehet hogy mégis jobban járnánk a maja világvégével?...
Nesze: 18+: Mihalik Enikő a latex baba: "Bőr, fémek és félmeztelenség." – Sajnos hiába próbálkoztok: még mindig inkább egy guminő, mint ez a csontkollekció.
Fashion: Enikő, mint Catherine Deneuve: "Egy kis időutazás Mihalik Enikővel." – Könyörgöm, ne nyomjátok tovább, még a végén meleg leszek én is :SSS
Rabok dobálták meg Makranczi Zalánt: "A Szinetár Dórával hírbe hozott színészt, aki a debreceni börtönben lépett fel, fadarabbal hajigálták meg a csalódott elítéltek." – Rosszabbul is járhatott volna, a majmok például a saját ürülékükkel szoktak dobálózni.
VV Fecó menni Anglia – Hé, az összes senki kivándorol, akkor végülis én akár maradhatok is!
Városban: Romművészetet Budapestnek: "Rájöttem, mi kellene most a városnak. Véső, meg kalapács." – Az nagyon kéne, basszus. Egyetlen rohadt romkocsmáva kéne bontani az egész várost, végülis már most is tök élhetetlen…
Sarapova szétlőtte Djokovics férfiasságát: "Az orosz szépség teniszütővel halálpontos volt golfban, bowlingban a szerb tarolt, majd kiterült." – Tanulság: NŐVEL SOHA NE VERSENYEZZ.
Dope: Majka lufi...Fújjátok még?: "Annyira tetszik, mikor a kisegér oroszlánt alakít." – Annyira poén, amikor pont az a nímand pattog, akit az általa felkarolt másik nímand egyszer már legyőzött, ráadásul nagy közönség előtt.





bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés