2012. 10. 01.
Tizedik hónap, első hét, 2012, nulla év (okt. 1-2-3-4.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, OKTÓBER 1.:
HOGYÉR' AZ ÖNBECSAPÁS?

Kép: If We Don't, Remember Me
Hűdenagyon ajánlott, detényleghűde:
M1, 20:15: Hacktion Újratöltve – Szeretném szeretni, de nem tudom, mert mindig ismerős valahonnan az alaptörténet. A mai epizódé például (Online öngyilkosok) Sofia Coppola Virgin Suicides-ára hajaz…

Kiemelten ajánlott:
Cinemax, 20:00, Négyszáz csapás – Nem túlzás a filmtörténeti klasszikus jelző: Truffaut mester debütálása újraírta az akkori játékszabályokat és úgy osztotta meg a nézőket-kritikusokat, hogy mégis lelkesedtek érte. Szimpatizálunk a fiatal főhőssel: kirakatcsaládban, szeretet nélkül nő fel, bármit csinál büntetés a vége, alapvetően intelligens, csakhát a családi háttér… Nem szimpatizálunk vele: lóg az iskolából, zsarolja anyja szeretőjét, egyre nagyobb bűnöket követ el és ezért egyre nagyobb büntetést érdemel és kap is. Mégis, látjuk benne magunkat és megértjük. Azonban az hogy mindannyian átestünk a magunk lázadó korszakán, csak az egyik oka ennek. A titok nyitjára maga a rendező is csak évekkel később jött rá: az emberek mindig a rettenetes gyerekekkel szimpatizálnak, és mindig a felnőttet hibáztatják, ha nem a kölyök neveletlen. Különös hogy ma már mint gyerekkor-filmet emlegetik, illetve nincs ebben semmi meglepő: az ember még akkor is hajlamos nosztalgiát érezni a gyerekkora iránt, ha pokolian rossz volt, és hát igen, régen még a rossz is jobb volt. Hadd ne kelljen sorolnom ki mindenkit ihletett meg Andersontól (Ha…) Mundruczó Kornélig (aki konkrétan a tengeres zárójelenetet át is emelte egy saját művébe, OK, utólag törölte, 5:21-nél a lényeg). Truffaot előnye az epigonjaival és imádóival szemben, hogy mivel hasonló élete volt mint Antonie Doinel-nek, ezért mindig maradt benne valamennyi a gyermeki látásmódból. Később is alkotott remekműveket, de egyik se annyira őszinte, mint ez. Utána (ha még bírjuk) lesz még egy jó kis poldoku a Duna TV-n fél tízkor. Manapság természetesnek vesszük hogy Oroszországban hullanak az újságírók és hogy cenzúra van, hogy talán egy 2006-os eset felelevenítése felráz minket a közönyből. Anna Politkovszkaja az akkoriban dúló orosz-csecsen konfliktusról tudósított évek óta, ám máig tisztázatlan körülmények között meghalt. A Levél Annának sorra kérdezi a rokonokat, munkatársakat – az igazi főszereplő azonban végig a háttérben marad, és így lesz egyre feltűnőbb.

Kis hírek a nagyvilágból:
Lövöldözés Moszkva belvárosában: "A rendőrség erősítést kért, és blokádot vont a belvárosban lövöldöző esküvői konvoj köré." – Az oroszok azért tudnak élni! PARTY HARD!!!
Molnár Anikó a jósnője miatt nem lett öngyilkos: "És most úgy néz ki, egy éven belül rátalál a nagy ő." – Hé, hát már húsz éve rátalált, asszem valami műsor is volt róla!
Recorder: 16 éves, szabadkőműves - …és mintha mindez nem volna elég, ráadásul még fekete is. Őszinte részvétem a családjának, nem lehet nekik könnyű! - "Pestre jön a magát a világméretű összeesküvés vezérigazgatójának valló amerikai zenész." – Pestre jön és kőműves? Senki se szólt neki hogy pang az építőipar? :DDD OK, tudom, vegyük komolyan a dolgokat, de egyszerűen nem lehet, hát mennyire lanyhulhat az ÉBERSÉG a világösszeesküvőknél ha minden jöttmentet felvesznek maguk közé! Előbb Lady Gaga most meg ez? Régebben jobb volt a világösszeesküvés!!
Cicciolina új olasz pártja rendezné a prostikérdést – Én meg őt rendezném le 8)
18+: Mindenre verték, amire lehetett: "Nemcsak klipekre, de filmekre, fotókra, naptárra, de még szövegre is maszturbált a magyar." – Hiába no, mindig is leleményes nép voltunk! A mai fiataloknak bezzeg csak az Index-címlap jut ugyanerre a célra... :DDD
Ön is felveszi a telefont szex közben? – Megfogadom Barcs Miklós tanácsát, és NEM VESZEM FEL. Basszus, ma csak ilyen "hírek" lesznek?!
Stohl András hivatalosan is visszatért – Akkor én hivatalosan is LESZAROM.
Justin Bieber lehányta a színpadot: "Lazán lejön a lépcsőn, majd csandázik egy nagyot." – Őszintén bevallom, én eddig egy nyálas kis buzinak tartottam, és bár a zenéjétől még most is azt csinálom amit most ő, de el kell ismerni hogy tud a srác, nemkicsit, nagyon. RESPECT, JUSTIN! PARTY TILL YOU PUKE!!!


KEDD, OKTÓBER 2.:
SZILVESZTER MEG AMÍG KÖRTE VAN

Alles gut, ober wald.
Ismétlés, talán érdemes:
M2, 20:37, Szilveszter anno – A modern tévéműsorok műsorok annyira rosszak, hogy még egy abszolút ide nem illő újévi műsorválogatás is jobb náluk, pláne ha Bodrogi Gyula narrálja.

Ajánlott rovat:
…és megint megcáfolnak: fél tízkor egy kivételesen jó Antonioni-művet ad a Duna, pedig ez is mennyire hasonló alapszitu mint a többi, általam nem kedvelt műve. Itt is két nagyon eltérő társadalmi helyzetű és indíttatású ember találkozik, az egyik egy lázadó fiatal aki akár a hatvanas évekbeli diákok előképe is lehetne, pedig ő csak szimplán anarchista, a másik egy épp esküvőjén, épp tíz éve elárvult uralkodónő, aki épp gyászolni érkezett számtalan kastélya közül pont ide. Az egymást vonzó ellentétek tanúi leszünk: a nő elhunyt férjét véli felismerni az életére törő férfiban, az pedig csak simán vonzódni kezd hozzá. Az oberwaldi titok sötét hangulatát csak fokozzák a készítéséhez felhasznált technikai újítások. Szinte kubricki-hitchcocki precizitást kapunk, ha ezt választjuk – és miért ne tennénk? Monica Wittiért mág azok is megteszik ezt, akik alapból irtóznak a művészfilmektől vagy a sznob rendezőktől. Tízkor jó értelemben vett toleranciafilm a FEM3-on Amerikából, de a kínai közösség zárt világából, ahol egy majd’ ötvenéves de friss terhes nő a lányánál kénytelen segítséget kérni, miután az apjától nem számíthat semmi jóra. Itt azonban belőle is előtör a konzervatív, az orvosként dolgozó lány ugyanis leszbikus, és ez még neki is sok. Azonban felnőtt gyereke elkezd pasit szerezni neki, és lassan az egész sztori jól fejeződik be. A magyar címének (Jó, rossz, meg ami közte van) természetesen semmi köze nincs se az eredetihez (Saving Face), se a western-klasszikushoz.

Kis hírek a nagyvilágból:
Zámbó Krisztián tudta, hogy nem jó – Az semmi, én már előre tudtam.
Paksy Tímea: Nem szeretem annyira Magyarországot, hogy éhen haljak: "A világbajnok kajakos két éve nem kapott fizetést." – Nem baj, van helyette ezer focistánk! Igaz hogy ők jóformán labdába se tudnak rúgni de azért keresik a százezreket, Paksy meg világklasszis és két éve nincs kifizetve, de mit nekünk egy ilyen népszerűtlen sport, mint a kajak, és úgyis van elég tehetségünk rajta kívül!
Kémkedhet utánunk a kamerás telefon: "Észrevétlenül készíti és továbbítja a fotókat egy okostelefonos alkalmazás."KIZÁRT DOLOG. A telefon a barátunk ahogy a faszbúk is!!!4 Minél fejlettebb, annál barátabb, és minél több lájkgomb van rajta, annál nagyobb biztonságban vannak az adataink!! LÁJK!!!!44444
Független MSZP-s nyert DunaföldváronFÜGGETLEN MSZP-S?! Ezt így hogy?
Gazdag: Ilyen egy Oscar-díjas otthona: "Hilary Swank háromemeletes háza több mint 600 négyzetméter és van szivarszobája is." –Hejj, nekem mikor lesz külön piaszobám? Vagy akár csak egy szobányi piám? Soha… :(((
Álláshirdetésben keresnek alpolgármestert: "A súlyosan eladósodott Szentendrén rájöttek, hogy nem politikus, hanem menedzser kell a városnak." – Nem, politikus is jó lenne nekik, ha nem lopna ugyanúgy Magyarországon minden gazdag.
 

SZERDA, OKTÓBER 3.:
ALGAJÁRÓ VÉRFARKAS

Semmi ilyesmi!
Húdeajánlott rovat:
Kilenckor egy mostanában nagyon is aktuális téma az M1-en a Pesty Fekete Doboz mai részében: miért oly sok nálunk az Öngyilkosság, mikor pedig nincs is erre semmi okunk, hisz fejlődünk, dübörgünk, ugrik a pannon puma és még az IMF se diktál nekünk. Addig is amíg Pesty a rejtélyt kutatja, mi ne felejtsük a lényeget a folyton tetőző világválságban: suicide is painless. Ja, és MEGÖLTÉTEK A JÖVŐNKET!

Ajánlott rovat:
Nyolckor ismét egy ritka madár a Cinemax 2-őn, mert ugye spanyol horror-vígjátékokat nem sűrűn adnak (sőt, nem-spanyolt sem). A történet szerint egy kis galíciai falu (Arga) úrnője impotens férje helyett egy arrajáró cigánykaraván férfitagjával termékenyíttette meg magát, majd – hogy ne legyen se tanú, se apasági kereset – kinyíratta az egész tábort, ám az egyik asszony megátkozta, melynek eredményeként a születendő gyerek minden teleholdkor szőrt növeszt és tizedeli a falu lakosait. Az egyetlen megoldás, ha a nő egyik leszármazottját feláldozzák… Itt jön be a képbe egy pályakezdő író, aki alkotói válságát szeretné orvosolni egy kis vidéki kiruccanással, egy baj van csak ezzel, hogy fennáll némi rokoni szál az Arga felé tevékenykedő farkasember édesanyja fel. Az viszont biztos hogyha túléli ezt a kalandot, lesz miről könyvet írnia! A Farkascsapda szerencsére tiszteletben tartja a régi rémfilmek hagyományait is, vagyis nem megy át se önparódiába, se a Twilight buzis-emós-bisekszuális giccsébe. Fél tíz előtt tíz perccel egy szintén ritkán adott kalandfilm a Viasat3-on, ráadásul igaz történet alapján, a Brit Birodalom legszebb hódító napjaiból, amikor még Afrika vasúthálózatát építették, illetve építenék, ha nem szabotálná el egy létfontosságú vasúti híd megépítését két oroszlán a maga sajátos partizánakcióival és nagymacskaravaszságával. Sajnos az eredeti cím (The Ghost and the Darkness) áldozatául esett a rendező egy másik filmjének, amit gondolom errefelé jobban ismernek, így lett a Szellem és Sötétség helyett Ragadozók – amivel nyilván azokat is bepalizzák majd akik nem tudják hogy a Predator második részét is Stephen Hopkins rendezte. Ők csalódni fognak, mindenki más viszont jól fog szórakozni.Val Kilmer jól játssza a nagyratörő hadmérnököt, Michael Douglas pedig azt a bizonyos Remingtont, aki végülis véget vet a vadak rémuralmának.

Elfogulatlan Újságírás rovat:
A legendás indexes tényfeltáró terepmunkák után ("a távolban valahol felsír egy gyerek") újabb budapesti foteljólmegmondást kapunk, ezúttal a magyar börtönviszonyokról, munk veronika után újra női szerző tollából (ez megint valami amit nem értek, egy nő hogyan állhat az elkövető, a gyilkos, az erőszaktevő oldalára?). Az Indexet még az sem zavarja, hogy saját cikkei és az ország egyéb hírportáljainak cikkei sorra cáfolják amit mondanak:
Ritkán szívódnak fel az eltávra engedett rabok: "A markológépes gyilkos szökése miatt törvényszigorítást sürget a Jobbik, pedig a jutalomból vagy méltányosságból kis időre kiengedett rabok alig élnek vissza a lehetőséggel." – Bizony, ez aztán kurvára így van, Bándy Kata gyilkosa és az idős német házaspár kifosztói-megerőszakolói bizonyítják hogy mennyire. Sőt, engedjük ki az összes brutális gyilkost, írják ugyanebben a sorozatban:
Csendben térnek haza az elborult családirtók: "Rettegnek tőlük, pedig a statisztikák szerint a kényszergyógykezelés után sokkal kevésbé veszélyesek, mint a börtönviselt épelméjűek. Átlagosan négy-öt év után szabadulnak." – ...holott ezzel szemben a valóság így néz ki:
Elkapták a futó kislányt, és megerőszakolták: "Brutális erőszakos közösülési ügyet vizsgál a rendőrség! Információink szerint egy 14 éves gyereklányt kényszerített fajtalankodásra a börtöntöltelék csavargó, M. László (60) és a 16 éves barátja, Dávid még augusztusban. A kegyetlen tettről most szivárogtak ki részletek. Az idős férfi idén januárban jött ki a börtönből. Előtte már kétszer ítélték el erőszakos közösülésért." – Ez sajnos nem Index hanem Blikk hír, de hát egy 14 éves kislány megerőszakolása amit egy visszaeső erőszaktevő követett el az ugye nem hír az Ország Vezető Hírportálján, augusztustól egész mostanáig. KÖSZÖNJÜK AZ ELFOGULATLAN TÁJÉKOZTATÁST, KEDVES INDEX!

Kis hírek a nagyvilágból:
Váci utca: 18+: Majdnem pucérra vetkőztette Pinket Bryan Adams - Á, látom mások is rákaptak a recorderblogos címadásra... - "Divatfotósként is ismert a romantikus rocker." - Egy alignő pucérra vetkőztetése fotózás címén, az nagyon romantikus :SSS
Betiltották az evést és az ivást Rómában - Mi ebben is megelőzzük őket: nálunk nincs betiltva, csak lassan nem eszik senki se :DDD - "500 euróig terjedő bírságot kaphat, aki Róma történelmi városközpontjában piknikezik." - Tanulság? Lómában tégy úgy mint a Lómaiak!
Nagyon elkeseredettek a magyarok: "A Tárki felmérésében csak minden századik ember volt elégedett a saját és az ország helyzetével." - Minden századik? Túl sok, ez biztosan manipulált eredmény...
Ötmilliós kártérítést kapott Sztojka Iván - Én akkor erre csak annyit mondanék amennyit a Nap kommentje:

baloand 2012. 10. 03. 09:40
Kossuth díjat nem kap?...


Ja, meg még ennyit:
MAGYARORSZÁG, ÉN ÍGY SZERETLEK!

CSÜTÖRTÖK, OKTÓBER 4.:
RÁSZÓLTAM FÁNK-FEJŰRE

Griff'n'Dale
(figyeld a szárnyát)
Október első hete nagyon kevés ajánlhatóságot tartogat a (számomra mindenképp) utolsó munkanapra. Lesznek hülye és kevésbé hülye ismétlések, de mindegyikről többször is írtam már, úgyhogy most kihagyom őket, lássuk a lényeget:

Ismétlés, de ajánlott:
Tízkor egy méltatlanul későre tett vetélkedő a 100 év sorozatban, ezúttal Thália papjairól és papnőiről. A Játék a színház végre jót és jól csinál, hogy a haza fényre derüljön: ismert és ma már sajnos kevésbé ismert emberek mérik össze tudásukat értelemszerűen a színházról (amit meg a tévés közönség ismer egyre kevésbé, max. hírből). Egy nagy bajom van a késői időponton kívül: az, hogy nem fogom a Duna World-öt... :(

Talán érdemes:
Kilenckor egy John Travoltával eladott krimi a Film Mánián, még jóval azelőttről hogy a Pulp Fictionnal ismét cool lett volna. Az igazat megvallva a tökös szociális munkás szerepe sokkal jobban áll rá mint a legtöbb sikerfilmje karaktere: valamiért elhiszem neki, hogy képes beépülni a drogmaffiába hogy megmentse egyik kiskorú pártfogoltját. Ne úgy nézzük hogy az Aranyláncok is a megélhetési bűnözést próbálja relativizálni (szegény gyerekek kénytelenek drogot árulni, jaj), és akkor kapunk egy feszült, társadalomkritikus akciózást.

Annyira rossz hogy biztosan érdemes:
Film+2, 21:00: A griff támadása – Szegény Jonathan LaPaglia-nak nem jutnak akkora szerepek mint Anthonynak. Ez például egy ilyen nem is tudom milyen mesefilm?, fantasyfilm?, csak ugye ahhoz kellene egy friss történet minimális technikával, vagy egy jól működő régi, de normálisan feldolgozva. Amit így kapunk az egy erősen WTF-kategóriás újrafelmelegítés a királyságot dúló háborúról, amit egy kisebb(nek ható) rosszal, vagyis a címbeli, önnönvéréből klónozott óriásmadárral kíván megszüntetni a király. Ahogy sejteni lehet, a terv visszaüt: a szörnyet életrehívó varázsló az ellenséges sereg után a saját főnöke ellen fordul, a király lánya pedig a menekülő ellenséghez, hogy ugyan állítsák már vissza a régi rendet. A mára hasonlóan elavult, stop-motion technikás alkotásoknak volt valami bája (gondoljunk bele mennyi munka volt még abban is hogy kicsit szögletesen mozogjon az a rohadt sárkány), de a rossz CGI és a még rosszabb jelmezek minden ilyesmit elvesznek a mai Zs-kategóriákból. Ez is ilyen: egyszer le fogunk tőle fáradni, de nem lesz annyira újranézhető mint a többi hasonló "rossz" (de legalább régi) film.

Kis hírek a nagyvilágból:
ElitKlub: Fánkfejűek: "A "fánkfej" egy ideiglenes testmódosítás, melyet először 1999-ben mutattak be. A videók és képek csak erős idegzetűeknek ajánlott!" – Milyen meglepő: újabb rejtélyes indexblog, egyszerre két posttal is a címlapon, de már az elsőben újrahasznosított Velvet-cikkekkel és helyesírási hibákkal (azok legalább saját kútfőből vannak), a másodikban meg történelmi pontatlanságokkal:
ElitKlub: Hasima szellemvárosa: "Egészen 2009-ig tilos volt a szigetre lépni, semmilyen jármű nem landolhatott rajta vagy köthetett ki a partjainál." – Ez is valami?! Béla bácsi 2011-ben ott rekedt pár hétig, hát az se volt egy leányálom!!!
Az MSZP-vel is összefognának a fideszesek Tarlós ellen: "Annyira eldurvult az elmúlt hetekben a fővárosi fideszesek és Tarlós István konfliktusa, hogy a Fidesz a budapesti szocialistákkal is összefogott volna Tarlós ellen - tudta meg az [origo]. Tarlós helyettese és a Fidesz fővárosi frakcióvezetője a budapesti helyzetről egy titkosan kezelt levélben Orbán Viktort is tájékoztatta. A héten közben Rogán Antal kezdeményezésére újabb fórumot alakítottak a fideszesek." – Aztarohadt, ez azért nem semmi: MSZP-Fidesz összefogás a Fidesz főpolgármestere ellen? Valamit nagyon jól csinálhat ha ennyire nem tetszik egyik nagy pártnak se… :DDD
Törökország invázióra készül: "Összehívták a parlamentet, felhatalmazást kaphat
a hadsereg "közvetlen katonai műveletekre"."
– Ki ellen? Hiszen már mindenütt ott vannak! Csinálják inkább a kebabomat de kurva sürgősen, és ne spóroljanak az alapanyaggal, mint legutóbb!!!44
Így változik a nettó bér 2013-ban: A tehetősebbek járnak jól a változásokkal: "A táblázatból megtudhatja, többet keres-e jövőre. A változásokkal a tehetősebbek járnak majd jól." – Akkor rá se kell néznem a táblázatokra hogy tudjam, rosszabbul fogok élni mint egy éve. Kezicsókolom, nem lehetne már egyszer úgy csinálni hogy ne csak a tehetősek járjanak jól hanem azok is akik eltartják őket?!


 



Kulcsszavak: éberség

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés