2012. 10. 06.
Miénk ez a régi ház (okt. 6-7.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, OKTÓBER 6.

Ünnepi műsorok:
Negyed kilenckor egy többször, több okból is indexre tett és rehabilitált szerző, Tormay Cécile művének színházi felvételét láthatjuk az M1-en. Mint minden, a komcsik által betiltott-agyonhallgatott, majd újrafelfedezett és kötelező olvasmánnyá lett írónál, nála is pont ez a poszthumusz átlendülés a másik végletbe lehet a fő kifogás azoknak akik kerülni akarják az életművet, meg az, hogy javarészt olyan emberek takaróznak a vele akiknek köze nem volt ahhoz az értékvilághoz amit képviselt akár ő, akár Wass Albert. Nagyjából innentől lett kötelező az egyik oldalon szeretni és a másikon utálni őket (miközben lényegében változatlanul nem olvassák egyiküket sem). Kettejük közül Tormay az aki kevesebb indulatot gerjeszt és aki fogyaszthatóbb (dacára annak hogy Wass az ismertebb), és a mostani újrafelfedezés egyik pozitív hozománya hogy egy Nobel-díjra jelölt művét most elcsíphetjük a TV-n is. A Régi ház a mi Kísértetházunk, bár kevésbé túlfűtött és bizarr mint Isabel Allende műve, de itt is generációkon átívelő nemesi család története áll a középpontban, meg persze a velük együtt szenvedő, élő és elmúló épület, amit ugyanúgy megtépáz az idő vasfoga mint a benne élőket. Ugyanott tíz óra tízkor a lassan kötelező Csík zenekar koncert a MüPában, a kötelező vendégekkel (Presser, Lovasi) megtámogatva. Én szerettem, de ennek ellenére most kihagyom. Fél tízig kell várnunk az első igazán komoly megemlékezésre amely konkrétan kapcsolódik is a mai szomorú dátumhoz: a Duna újra levetíti azt a lassan harmincéves, mégis időtlen drámát (Szirmok, virágok, koszorúk), ami szabadságharc leverése utáni depresszióról szól egy előbb áthelyezett, majd leszerelt huszár (Cserhalmi György) életén keresztül. Álmok, lázálmok és valóság összemosódása, ahol csak a hatalmi játszmák és az elmegyógyintézet falai a valóságosak.

Ismétlés, talán érdemes:
Két, teljesen hasonló akciófilmet is kapunk félóra eltéréssel, mindkettőt Liam Neeson főszereplésével. Az első az Elrabolva lesz a retekklubbon kilenctől, a másik fél tíztől a Cinemaxon az Ismeretlen férfi. Az első sima akciófilm (Luc Besson ravaszul csak a forgatókönyvet írta, de még így is vele adják el), és Liam bácsi több benne, mint testőr, vagyis ex-titkosügynökként STÁRokat véd a rajongóiktól, főleg elrablásuk után, a másikban letörölték a memóriáját egy kiadós autóbaleset alkalmából, és próbálja visszaszerezni az identitását. Közös párhuzam még hogy mindkettő Európában játszódik (az egyik Párizsban, a másik Berlinben) és az hogy igazából egyik se kihagyhatatlan…

Ajánlott:
Pontban tízkor egy jó régi, de kicsit felemás Shô Kosugi-film a Viasat6-on, melyben nyugati fegyverekért kel útra a hadvezér kedvenc szamurája és annak fia (akit ráadásul Kosugi fia alakít!), ám az úton annak rendje-módja szerint minden rosszul alakul, ráadásul a helyzet a célországban sem javul sokat, a puskavásárlásból hamar eljutunk az összecsapásokig. Ez ígéretesen is hangzik, azonban sajnos nemcsak a történet múltszázadi, hanem a megvalósítás is, még eredeti gyártáshoz (1991) képest is. Mindezek ellenére a Szamurájok fejedelme még így is érdekes lehet, mert Christopher Lee játssza benne a spanyol királyt. Egy biztos, David Essex szerepeltetését nem fogom az előnyei közt emlegetni…

Kis hírek a nagyvilágból:
A legfontosabbal kezdem: végre aktivizálták magukat Gianna Michaels magyar rajongói! Az egész Indexen ez ér innentől a legtöbbet! EGÉSSÉG!!!
Stephen Hawking megöli Istent – MUHAHA. Mibe fogadjunk, hogy a végén pont fordítva lesz? :DDD
A mobiltelefon segít megelőzni a bőrrákot: "Az Androidra és iPhone-ra fejlesztett alkalmazás felismeri és osztályozza a gyanús anyajegyeket."MAGYARUL: a mobil segít diagnosztizálni azt a betegséget amihez ő maga is hozzájárul.
7 ok, amiért nincs okostelefonom: "Találtunk valakit, akinek nem egy iPhone az álmai netovábbja. Elmondja, hogy miért nem." - Csak egy embert találtak? És csak hét okot?! Nem kerestek eléggé.
A cápák nem szeretik az emberhúst – Basszus, akkor miért esznek belőle?! Senki se kényszeríti őket! Legyenek vegetáriánusok, mindannyian jobban járunk!
Az a jó pornós, aki sikít, sír, összeomlik: "Nem tartja magát bűnösnek az újpesti szado-mazo film forgatásával kapcsolatos büntetőper vádlottja, a bíróságon azt mondta, mindenkivel előre közölték, mire számíthatnak." – Csak öt percre hagyjanak vele egyedül egy bekamerázatlan szobában. Komolyan, csak öt perc, csak ő, meg én…ÉS A LÁNCFŰRÉSZEM. És igen, "közölni fogom vele előre" hogy mire számíthat, egy biztos: irgalomra semmiképp, viszont "jó pornóst" csinálok belőle: sikítani fog, sírni, és még össze is fog omlani, a maradékot meg majd eltakarítják a kutyák ^^
Hogyan leszünk kőgazdag nyugdíjasok? – Egyszerű: SEHOGY. Ez egy nagyon hülye kérdés volt ám :SSS - "Nehezen: kevesen tartjuk fontosnak, hogy spóroljunk öregkorunkra, és még kevesebben kezdünk tényleg spórolni. Pedig nem hisszük, hogy az állami nyugdíjból meg tudnánk élni." – Kedves Index, mégis miből sporóljanak azok akik nyolcvan-százezret keresnek?
Hogyvolt: Hogyan viszel le egy autót az Andokból? – Ez is egy egyszerű kérdés: természetesen föld-levegő rakétával, darabokban. – "És ha még gyíkot is kell közben enned?" – Akkor fogyókúrázok.
Lefagyott a farka, perel a veterán: "Tízmillió dolláros kártérítést követel az államtól, mert egy nővér folyton jegelte sérült péniszét." – …és ez nem itt nálunk volt a súlyponti egészségügyben, hanem a prosperáló Amerikában! Most döntöttem el hogy soha nem fogok kórházba menni. SOHA.
Gruppenszex közben randizni hívott: "Összeállítás olyan esetekről, amikor egy férfi nagyon furcsa körülmények között kér randit a nőtől." – Mi ebben a fura? Gondolta elbánik még egy nővel, osztjónapot.
18+: Gaga, Richardson és Donatella Versace körbeszopták egymás ujját: "Sajnos kép is készült az esetről, ráadásul Lady Gaga még a mellbimbóját is megmutatta." – Nabaz+ ma se fogok enni, és NEM Lady Gaga miatt. Az addig OK hogy Richardson az öreg szatír prototípusa, megszoktuk, de Donatella Versace-t meglátván eldönttem hogy bojkottálom a termékeit. Nem mintha lenne rá pénzem, de ha elegen bojkottáljuk, talán még éhenhal.
LG: Az RHCP csak úgy szórja a dalokat: "Itt van még két új szerzemény tőlük, és talán jobbak is, mint a nagylemezesek." – Tényleg? Akkor esetleg koncentrálhatnának a lemezekre is, a Californication óta kb. semmit nem csináltak. OK, nem várok el még egy Blood Sugar Sex Magik-ot, se heroinaddikciót, de akkor legalább oszoljanak fel tisztességesen, ne gyalázzák a legendát tovább.
Cc: A Pro4 meztelen időjósokkal fogna nézőt: "Öt percen át fogják magyarázni a holnapi esőt
a műsorvezetőnők. Meztelenül."
- Rossz hírem van: egy rossz hírt még ezzel sem lehet lenyomni a zemberek torkán. Nap kommentje:

Kim Wilde 2012.10.05. 16:52:11
Jövő ilyenkorra mi meg meztelenül nézzük.
Ha még lesz tévénk.
Meg áram.



VASÁRNAP, OKTÓBER 7.:
NEM VÉN TYÚKOK EGYESÜLETE

A középsőt még mindig sunáznám.
Talán érdemes:
Nyolckor Török Ferenc legutóbbi alkotása az M1-en, ami valószínüleg a férfitársadalom kettősmércéjét hivatott pellengérre állítani, vagyis hogy az oké hogy idős férfiak levarrják a tanítványaikat, de az már nem hogy a feleségük egy kiadós megzuhanás után elhúzzon Isztambulba: kamasz gyerekét küldik utána hogy hozza haza. Én már párszor megégettem magam a magyar filmekkel, úgyhogy kihagyom. Fél kilenckor Mészáros Márta egyik kevésbé sikerült műve az M2-őn a közelmúltból (2011) de nem a közeli, hanem a távoli múltról, egész pontosan Bajor Gizi férje általi meggyilkolásáról. Hiába az érdekesnek ígérkező sztori, a minőségi (Börcsök Enikő, Hegedűs D. Géza) és közönségkedvenc színészek (Kováts Adél, Rudolf Péter), az egész nem áll össze, dacára annak hoghy mindössze egyórás. Az Ármány és szerelem Anno 1951-et nézve kezdem azt hinni, hogy a Naplókat is csak a témája, meg elkészültének körülményei adták el…

Ajánlott:
FEM3, 20:00: Öreg díva, nem vén díva – Azt mindig is tudtuk hogy a hírességek élete se csupa csillogás és PARTY HARD, de fogyasztóként ritkábban gondolunk bele abba, mi lehet az élő legendákkal. Természetesnek vesszük hogy időnként levesszük filmjeiket a polcról, és elfogadjuk az örök klasszikus státuszt még akkor is, mikor már ezer éve túllépett rajtuk az idő. A probléma az, hogy a siker elmúlik, viszont a közönségben mindig megmarad egy kép a STÁRról: fiatal, gazdag, előtte hever a világ, és mégha olvassa is a pletykákat meg halálhíreket, erősebb az a tudat hogy bármikor újra és újra láthatja az illetőt, ráadásul legjobb formájában. Ahogy a némafilmek sztárjai pillanatok alatt hullottak a semmibe, úgy tűnt el egy másik, jóval nagyobb költségvetésekkel dobálódzó műfaj is a kétezres évekre: a musical. Százévente egyszer-egyszer feltámasztják ugyan, de legtöbbször úgy hogy ki-kikacsintanak a nézőre: tudjuk ám, hogy vége ennek a korszaknak. Revivalok jönnek, reuinonok mennek, de az idő csak múlik, és akkor már miért ne búcsúzzunk vidáman a múlttól? A ma esti főfogással ezt is letudhatjuk: ahogy a filmbeli három makrancos gráciát újra összeboronálják egy utolsó nagy előadás erejéig, ugyanúgy trombitálták össze Hollywood egykori legszívdöglesztőbb asszonyait (Joan Collins, Elizabeth Taylor és Shirley MacLaine), akik ma már humorral tudják eljátszani a régi nagy riválisokat. Azt se felejtsük hogy anno legtöbbször a színfalak mögött maradt az ellenségeskedés, most viszont végre kaptak egy forgatókönyvet amiben kiélhetik magukat – ez utóbbiértt Carrie Fishert illeti a dicséret, aki tud egyet s mást a halivúdi körhintáról, és szerencsére még idejében kiszállt belőle, de úgy hogy azért benne maradjon fél lábbal. Igazi jutalomjáték ez a három dívának, akik közül sajnos Liz Taylor már nincs velünk :(

Kis hírek a nagyvilágból:
Halott alattvalóin gazdagodik Károly herceg: "Egy középkori rendelet miatt a hercegségében meghaltak 200 millió forintnyi vagyona lett az övé." - Azért mennyire genyóság már hogy ezek még vadidegenek halálából is csak az örökséget érzik!
Christina Hendricks megsértődik, ha bögyös-farosnak hívják – A HÜLYE. Ahelyett hogy büszke lenne rá, ahogy a nevére is!
A postás tudja: ha kis csomagját nagyon várják, drogot visz – NEM, HANEM NYUGDÍJAT.
Büntetik a készpénzhasználatot januártól – Ne finomkodjunk, vágjunk a közepébe: TILCSÁKBE A FORINTOT, és az állampolgár fizessen még azért is hogyha az ország hivatalos pénzét költi!!4444 négy
Tévéből tanulunk a pénzzel bánni – Na pont onnan nem. Csak nézd meg mit lát a birka a műsorok 90%-ban: milliomosok szupernőkkel, gazdag sportolók, hát persze hogy ő is azt akarja, aztán meg bőg amikor rájön hogy neki ennek a töredéke se fog összejönni… - "Újabb animációs filmekkel segíti a pénzügyi kultúrát a PSZÁF, jó betétet találni is megtanulhatunk." – Annak idején nagyokat röhögtünk a Frici, a vállalkozó szellem című marhaságon. Mára már lefagyott a mosoly az arcunkról…
Demszky kerékbilincset kapott – …egész mostanáig, ezen ugyanis most nagyon felröhögtem. A folytatás még jobb: "Kölcsön kellett kérnie, hogy a bírságot kifizesse. "Adószedés folyik, a legkisebb eltérést is büntetik."" – Hogy én miért nem voltam ott, basszus. Nem, nem vagyok semmilyen párti, de úgy megnéztem volna hogy demszky kölcsön kér, meg ugyanúgy szív mint az átlag pesti autós :DDD




bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés