2012. 10. 13.
Fedezd fel a másét! (okt. 13-14.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, OKTÓBER 13.:
POLLEN, A HÓDÍTÓ

Losz Szamurájosz
Talán érdemes:
Negyed tízkor újabb adag abból a stílusból amit hangulatomtól függően hol bírok, hol nem - Juliette Binoche-t szinte mindig bírom, úgyhogy lehet hogy adok neki egy lehetőséget. A Hiteles másolat az azonos című könyvet turnéztató íróról szól, aki a másolt és eredeti művek nagy szakértője, azonban egy kis galéria nem olyan kis tulajdonosnője (Binoche) kifog rajta: nem elég hogy együtt árul utánzatokat és eredeti műveket, de sikerül egy olyan játékba kezdeniük, amiben végül a néző is foghatja a fejét, annyira jól alakítják a régi házasokat. Most akkor mi a valóság és mi a színlelés, és mi ér többet: a kiábrándító realitás vagy a hazug álmodozás? A Cinemaxon kiderül. Vagy nem. Vagy igen. Vagy nem?... Tízkor egy jó hosszú (majdnem három órás!) szamurájfilm, amiben a rablóból lesz a legjobb pandúr visszáját láthatjuk: a legjobb harcosból a legjobb tolvaj lesz a környéken amikor hősünk egykori társai ellen fordul. Hideo Gosha neve garancia a minőségre, a Viasat6-é pedig az elcseszett szinkronra, ami miatt csak talán érdemes és nem egyből ajánlott, és aminek ellenére azért érdemes a Szamurájok és banditák előtt leragadni. Ugyanabban az időben egy Dean R. Koontz-feldolgozás a Story4-en. Koontz egy időben a szegény ember Stephen Kingje volt, azután egyre kevesebb vizet zavart, míg végül 98-ban jött ez a kicsit King Álomcsapdájára hajazó, elhagyatottsíelős-idegenes akármi. A Fantomokról Rose McGowan és Peter O'Toole ellenére nem véletlenül ugrik be inkább Jay és Néma Bob Ben Afflecknek beköszönő halivúdos jelenete.

Ismétlés, talán érdemes:
Tíz percnyi eltéréssel két hasonló című okosságot is kapunk hasonló időben: kilenckor Gerard Stembridge saját drámáját rendezi filmre a Universal Channelen, korunk erkölcseivel, illetve azok hiányával a célkeresztben. A pasifaló, de kielégületlen pincérnőt elbűvöli egy látszólag szemérmes, romantikus vendég, aki valójában tapasztalt nőcsábász, és Hódító Adam perszehogy csak álcázza magát a zöldágyra vergődéshez, amit akár választottja nővérével is hajlandó összehozni. Utána tíz perccel később Robert E. Howard barbárja, Kull, a hódító arat a Film Mánián mint Conan kevésbé szerencsés, cívódó örökösök közt igazságot tevő utódja. Tia Carrere boszorkányságai miatt esetleg érdemes lesz.

Halál a faszbúkra!:
Újabb biztonsági rés a Facebookon: "Bárki kibányászhatja a telefonszámunkat a közösségi oldalról, ha azt egyszer megadtuk." - KIZÁRT DOLOG. A faszbúk a barátunk, életünk megédesítője, és cukkerberg a Zév Embere! LÁJK!!!

Kis hírek a nagyvilágból:
Falanszter: Ma is titkos a Horthy-bunker: "Kádárnak külön lakosztályt is kialakítottak a gigantikus méretű objektumban." - Érthető: ami jó volt az egyiknek, az csak jó a másiknak is! Hát az ÁVH is a nyilasok székházába költözött...
25 százalék fölötti gázáremelés jöhet: "De csak annak, aki nagyon sok gázt használ. A többségnek nem változik az ár, lesz, akinek csökken." - Van egy olyan érzésem hogy...á, hagyjuk...
Gyémánt borítja egy bolygó felszínét: "Egy eddig is ismert kőzetbolygóról kiderült, hogy alapjaiban más kémia működik rajta, mint amilyen a Földön." – Amilyen a szerencsém, gondolom pont levegő meg internet nincs rajta!!
Eddig nem látott alakzatot találtak a világűrben: "Európai csillagászok különös spirális mintát fedeztek fel egy fejlődése vége felé járó csillagot, az R Sculptoris nevű vörös óriást körülvevő gázban. A spirális szerkezetet egy eddig láthatatlan kísérőcsillag okozhatja." – Mégiscsak igaza volt Lovecraftnak, és jönnek az Öregek? :D
A hajnalig piálás 6 legnagyobb veszélye: "Kemény volt a hét? Úgy dönt, hogy most bulizik egy rendeset? Aztán másnap megbánja? Ezeket a csapdákat próbálja elkerülni! Úgysem fog sikerülni." - NEKEM MINDIG SIKERÜL, MERT RÉSZEG MARADOK!!! Kövessétek a jó példát! EGÉSSÉG!


VASÁRNAP, OKTÓBER 14.:
EMBER JÁRJA BE EURÓPÁT

…csak sajnos farkasember.
Ismétlés / nem ismétlés, de kiemelten nem ajánlott:
FEM3, 20:00: Szeress és táncolj! – A százezredik táncfilm. Billy Zane szerepeltetéséből az is kiderül, hogy B-kategóriás. Ha a falat nézed helyette másfél órán át, azzal is többet érsz.
HBO, 20:00: Alkonyat: Hajnalhasadás, I. rész – Már a Kill Bill-en se értettem miért kell egy filmet kettévágni. Elvileg erre szolgál a vágó meg a stúdió megmondóembere: gátat szabni a rendező csapongásának és emberi hosszúságúra vágni az anyagot, a DVD-n majd kiadják a rendezői verziót, ha van rá igény. Na most azt képzeld el, hogy a Kill Bill ehhez képest egy mestermű (pedig ugye nagyon nem az), és azt vedd hozzá hogy hány értékes magyar és külföldi film esett el a vágóasztalon, Fellinitől Welles-ig, és hozd meg a döntést: KERÜLD.
HBO2, 22:00: True Blood: Inni és élni hagyni – ÉDES FASZOM, HÁT MI LESZ ITT MÉG?! Hány rohadt tini-vámpírfilmet tesznek erre a napra?!

Talán érdemes:
HBO2, 20:20: A lány és a farkas – …ez is tinihorror, ebben is van farkasember, egy fokkal jobb az Alkonyatnál, de azért nem egy alapmű. Mindegy, én értékelem hogy nem bontották két részre, hogy DiCaprio már producerkedik is, leginkább persze Jeremy Irons-t és Gary Oldmant értékelem, meg a timbörtöni álomvilágot (amiben lassan Oldman bácsinak is bérelt helye van), mert a sztori nem sokkal több mint az ezerszer lerágott Grimm-mese 2011-re igazítása köztünk járó farkasemberekkel és szerelemmel. Tíztől Meryl Streep tőle szokatlanul egy tudományos dráma mellékszereplőjeként, egy kínai diák mecénásaként, aki a Sötét anyag titkát kutatja, azonban az ígéretes kezdet után minden a lehető legrosszabbra fordul amikor felfedezései megcáfolják tanára (Aidan Quinn) addigi kutatásait. Az iskolában értelemszerűen persona non grata lesz, albérlete is megszűnik amikor a vele élők elköltöznek, és természetesen a szerelme is elhagyja. Mindezen körülmények összejátszása nem is fúlhat másba mint tragédiába… A Story4 gondolom Streep miatt vette meg, pedig nem kifejezetten női film, sőt még nem is minden férfinak való, csak azoknak akik bírják ezeket a drámázós elvontkodásokat meg a matematikát.

Kis hírek a nagyvilágból:
Előzetesben a rendőrgázoló hummeres: "Az osztrák férfi nem tett vallomást. Ausztriában 28 esetben került összetűzésbe a törvénnyel." – Ez biztos csak véletlen. KÖVETELEM hogy sztojka ivánhoz hasonlóan ő is kapjon ötmilliós kártérítést, és KÖVETELEM hogy avassuk tiszteletbeli magyar állampolgárrá és kapjon Kossuth-díjat meg életjáradékot is!
Praxis: Kövérnek nevezte a lányomat: "A gyermek-gasztroenterológus egyszer sem vizsgálta meg, csak gyógyszert rendelt neki." – Lehet hogy neki is halála a kövér :DDDD
Valamit talált a Curiosity: "Fényes tárgy van a homokban, a Mars-járóról eshetett le. Megszakították az aktuális küldetést." – Küldjünk oda pár színesfémgyűjtőt. Vagy akár az összeset…
Gazdag: Ilyen egy ötvenmilliós whisky: "Bár soha nem nyitják ki, áfonya, füge, eukaliptusz és étcsokoládé íze keveredik benne." – Akkor ez már így bontatlanul olyan lehet mintha ötször kijött volna az emberből hányás formájában. És ezért adnak ötvenmilliót?! HÜLYE GAZDAGOK, GAZDAG HÜLYÉK!!!
Nem engedünk az IMF-nek: "Egészoldalas kormányhirdetések a napilapokban." – Néha szinte sajnálom hogy nem olvasok újságot. De nem ilyenkor :DD
Varga: Nem kell nekünk külföldi pénz – DE NEKEM IGEN!!!! IDE VELE MIND!!! - "A recessziót részben a megszorítások okozták, de a csődveszély már messze, mondta az IMF-gyűlésen." – Jó hogy ő ezt mondja, más meg mást:
Európa 25 évre jéggé dermed: "Londonban elhúzódó, fájdalmas stagnálást várnak. Doctor Doom is összeomlást jósolt a kontinensnek." – Ezzel a névvel nem is vártam mást. Nem lehetne valami vidámabb nevű szakértőt megszólaltani?






bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés