2012. 11. 17.
R. Tusa (nov. 17-18.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, NOVEMBER 17.:
MÉG A SZEPTIKUSOK IS

A dolgozó nők a dolgozó népet szolgálják. Ki.
Ismétlés, nem ajánlott:
Nyolckor a lassan lecsengő, mostani okkult-sátánista agymosásnak megágyazó Harry Potter-saga kiagyalójáról készült J.K. Rowling-sztorit újrázza a Cinemax. Ha meg akarjuk érteni miért lehet ma olyan szemetet eladni mint a Szürke 50 árnyalata, a Twilight meg a többi szar, akkor itt kell kezdenünk a keresgélést, ez a blueprint, amit szinte az összes többi minket büntető okkult-sekszuális sikersorozat követ: küszködő női író, aki Ki Akarja Magát Fejezni és Meg Is Valósítani, ezt pedig merő véletlenségből a plebset érdeklő dolgok összekatyvasztásával (sátánizmus és/vagy nemi perverziók) tudja elérni, a kritikus pedig nem szólhat egy szót sem, mert hát nő írta és keménykötésben adják ki, így ez messze több mint pornó vagy a Romana füzetek, még akkor is ha kb. ugyanaz a vásárlóköre mint amit a stílus alapján feltételezhetünk (unatkozó háziasszonyok, hormonháztartásban élő kamaszok, satöbbi). Fél tizenegy előtt öt perccel saját bűrünkön tapasztalhatjuk meg, mivel jár amikor áll a báll a sivatagban. Mint ilyenkor mindig minden országban, nálunk is gyorsan leporolják a patrióta filmeket. Randall Wallace-nak köszönhetjük a szintén Mel Gibsonos Braveheart-ot és a nélküle készült, de ugyanolyan patetikus és eposzi Pearl Harbour-t, így könnyen belőhető mit kapunk a Katonák voltunk száznegyven percében: hős amerikaiak ezúttal Vietnamban, akik óriási túlerőben szemben is kitartanak, örömmel halnak meg a hazájukért, a tisztességes harcos mintapéldányai. Sehol semmi amiről akármelyik valódi háború hírei szólnak, vagyis véletlenül egymást lövő katonák, ártatlan civil ádozatok, nem, itt minden fekete-fehér és majdnem olyan explicit mint a hasonlóan egyoldalú Passió, de ez az ilyen egysíkúan manipulatív filmeknél nem zavar senkit, akit esetleg mégis azt a behülyíthető 90% néző üldözi el, mert nem elég hívő és nem elég hazafi. Csak a mazochisták kapcsoljanak az M1-re, meg azok akik még hisznek a mesékben, mert az ilyen propagandaanyagokhoz nagyobb naivitás kell mint az összes gyerekfilmhez meg fantasyhoz együttvéve.

Talán érdemes:
Pontban kilenckor egy német történelmi film a sötét és zavaros középkorból (sajnos újfent Árpa Attilával) a Viasat3-on. Egy kényszerházasságba hajszolt lány pokoljárása: a neki szánt vőlegény és a biztonságotjelentő frigy helyett Marie-ra erkölcsi megaláztatás vár, és mint társadalomból számkivetett nő, egyedüli reménye a prostitúció, amibe egy idősebb kurtizán vezeti be – újabb kényszerpálya, amely azonban a bosszú ígéretét is magában hordja, mert akármennyire is megbélyegezték a prostikat a történelem minden időszakában, azért a szolgáltatásaikat mindenki igénybe vette. A hétvége első ördögűzéses filmjét (merthogy lesz még egy) az HBO-n kapjuk fél tíztől, melyben egy szkeptikus fickó egy ördögűző Rítus során lassan, de biztosan meggyőződik arról hogy nem minden megmagyarázható, illetve hogy a démoni megszállottság messze több mint lelkibetegség és gyógyítható pszichiátriai kategória. A fő ördögűző Sir Anthony Hopkins, mellette Rutger Hauer magyar szerepben, mint Istvan Kovak, már miattuk (meg a kötelező igaz történet miatt is) érdemes!

Kis hírek a nagyvilágból:
NFL Nem kap pénzt a káromkodó bíró
- F***ért nem adnak neki pénzt b+?!
CC: Caramel lett a magyar will.i.am: "A magyar Voice a brit verziót másolta könnyekkel, isteni érintéssel, lelkizős zsűritaggal egyetemben." - Pedig az eredeti is mekkora egy nulla...
Nem ússzák meg a brutális olasz rendőrök: "Neten terjedő képek és videók bizonyítják a szerdai tüntetésen kivezényelt rendőrök túlkapásait." - Hol itt a demokrácia?! Nálunk bezzeg Pro Urbe-díjat kapnának!!!
Voice-ra ivós játék a Velvettől, önöknek: "Ha már unja a tehetségkutatókat, dobja fel egy kis megkoreografált piálással! Még nem késő felkészülni!" – Hülyék ezek a velvetesek! Hát az ivásra nem kell ürügy!!! EGÉSSÉG!!!!


VASÁRNAP, NOVEMBER 18.:
MEGJÁRTAM A HADAK ÚTJÁVAL

Bugos éjszakák Betartottam lovam száját.
Nem ismétlés, nem ajánlott:
Ma is kapunk nyálmirigy,-és könnyzacskófacsaró (első világ)háborús filmet Amerikából (ami azonban Európában játszódik), ezúttal Steven Spielberg "jóvoltából": a Hadak útján egy újabb változat a Lassie hazatérre, csak itt kutya helyett lovat adnak a történet alá, akit ugyancsak egy gyerektől vesznek el, hogy a briteket haderősítse. A ló azonban több mint a többi ló, sőt, ember: továbbadja azt a szeretetet amit gazdájától kapott, útját csodatételek szegélyezik, satöbbi, a történet kitalálható (gyerek nem bírja a ló nélkül, utánamegy), ahogy az eredmény is borítékolható (díjeső, díjeső, díjeső). Sokan hajlamosak a Schindler listáját is a giccs kategóriába sorolni, nos ennek a 2011-es filmnek a megtekintése újra kell gondolniuk mindent. Sokat elmond róla hogy bár elhalmozták díjakkal és jelölésekkel, Európában (főleg nálunk) nem sok vizet zavart. Aki még ezek után is büntetni akarja magát vele, az nyolckor az HBO-n megtalálja.

Ismétlés, de érdemes:
Tízkor jön a hétvége második ördögűzése a Viasat6-on a Stigmatával, ami a tegnapihoz hasonlóan igaz történet alapján készült: előkerülő apokrif iratok, melyek üzenetét az egyház minden erővel el akarja rejteni a nép elől, mert szembemegy az addigi dogmákkal. Kis probléma, hogy egy szent férfiú imafüzére egy amerikai rockercsajhoz (Patricia Arquette) kerül, aki viszont teleírja a falakat AZZAL HOGY RÓMAIAK MENJETEK HAZA ezekkel az apokrif szövegekkel, így az ottani RKE kénytelen közbelépni. A fő tanulság nekem ebből –minden katolikusságom ellenére- még mindig az hogy kerüljük a templomokat, különösen a vért könnyező szobrokat és főleg, hogy ajándék rózsafüzérnek nézd meg jól az eredetét, különben megszáll a buzidémon, és nyelveken fogol szólni meg írni.

Ismétlés, kiemelten ajánlott:
Sokminden kell ahhoz hogy a hivatalos ismétléscsatorna (M2) bármelyik programja is bekerüljön ebbe a kategóriába – sokminden, vagy az hogy az illető filmet ritkán adják (vagy ismételjék). A Rocksztárral pontosan ez a helyzet: viszonylag ritkán adják, nagyon jó az alapötlete, és kellemes ellenpólust nyújt a tehetségkutatók világával szemben, mert akarva-akaratlan rávilágít arra a problémára amikor valaki feldolgozásokból él. Jelen esetben Chris Cole (Mark Wahlberg) kedvenc zenekara tiszteletére egy tribute-bandet működtet, rajongása azonban olyan mértékű hogy még zenésztársai se viselik el és barátnőjének (Jennifer Aniston) is tele van a (képzeletbeli) töke azzal hogy a pasija mások dalait játssza. A szerencse azonban Chris mellé szegődik: tagja lesz annak a zenekarnak aminek ő volt a legnagyobb rajongója, barátnője pedig menedzseli. A régi közmondás (légy óvatos azzal amit kívánsz, mert megvalósul) új értelmet és dimenziót kap amikor a rajongóból frontember lesz – és ez intő példa a mások dalait éneklő, a sztárság külsőségeit kézhez kapó percemberkéket illetően. Mindezek miatt összes hibája ellenére (Mark Walhberget kísérti a Boogie Nights szelleme, Aniston még mindig ugyanabból az egy-két arckifejezésből él, a rendező moralizálása) ma ez az ami kiemelten ajánlott mindenkinek, külön jó pont hogy elég korán (21:20-kor) kezdik.

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés