2012. 12. 15.
Szeretetet egyik sem ad (dec. 15-16.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, DECEMBER 15.:
MERÜL, ÉS?

Miss Sissy reloaded
Talán érdemes:
Nyolckor két választásunk van: vagy az HBO-ra kapcsolunk és ott egy modernkori Holt költők társaságát kapunk a Merülések képében Eva Green-nel, lányiskolában, irodalom helyett a sport (úszás) érzéki örömeit felfedeztetvén a leendő NDK úszónőkkel amíg egy kvázi-leszboszi tanár-diák affér fel nem borítja az idillt, vagy ugyanakkor a Cinemaxon egy ismétlésgyanús zenés vígjáték egy, a U2-vel egyidőben induló, de örök mellékpályára került zenekarról, akiknek egyetlen esélye van a híressé válásra: Kinyírni Bonót, mindezt igaz történet alapján, nem véres hanem angolos-ironikus-nickhornby-s humorral tálalva. Lehet hogy voltmár, de ilyeneket mindig szívesen nézek újra.

Horror rovat:
Tízkor minden Amityville-ek legkevésbé sikerültje, a második rész (magyar fordításban: A démonok háza) kerül adásba a Viasat6-on. Bár másodk rész, igazából prequel, és a rosszabb fajtából: a főszereplő olasz család egyik tagjáért se tudunk szorítani, annyira sztereotipizálták őket, a nevüktől kezdve a viselkedésükön át az utolsó ruhadarabjukig olyanok mint a WASP amerikaiakban a kétkezi munkából élő, alulképzett csórókról élő közhelyek, akik véletlenül pont egy kikapnak egy jó házat egy jó környéken. Oké, temetőre épült, de még így is jobb mint egy lepukkant harlemi garzon, nemigaz? A ház néha menstruál, vagyis dől a vér mindenhonnan, a lakók meg minden apróságot túlreagálnak, külön vicc, hogy a BUZIDÉMON walkmanen keresztül szállja meg a kissrácot – de mint mondtam, addigra már a túlvilágnak és az őslakos környékbelieknek fogunk drukkolni hogy tüntesse el már valamelyikük ezt az idegesítő bevándorlócsaládot erről szép, büszke, fehér és kísértetjárta környékől.

Egy Kiss ERZSI Tibor rovat:
Könyves: Kiss Tibi: A művészetnek fel kell zabálnia: "Egyetemen tanult a képzőművészetről, diplomája van arról, hogy tehetséges festő, mégis autodidakta zenészként ismeri az ország. Egyszerre ír dalszöveget, fest tele hatalmas vásznakat és koncertezik a Quimbyvel. "Mindent kipróbáltam, aztán semmi sem lett belőlem igazán" - mondja magáról Kiss Tibi, aki három éve dolgozik a képzőművészeti munkáit összegyűjtő albumán." – Nem az a vicc, hogy –ahogy az egyik kommentelő is írta- az egész interjú tök simán mehetne a modorosblogra (leginkább a szenvedő, drogos művész összes közhelye miatt), hanem az hogy ezt a beszélgetést a megboldogult Terembura egyszer már szinte szó szerint leközölte, igaz az csak egy álinterjú volt a Genyó Szívó Disztroly nyomán.
Könyves: Lángszóróval és plüssállattal művészkedik Kiss Tibi: "A Quimby énekese gyerekkora óta fest, Fekete Györgynek is üzen, de csak New Yorkban élt festőként." – Nem csoda hogy így alkot, a kvimbinek is volt egy száma ami úgy kezdődött hogy: "a lángszóró az egyetlen eszköz amivel én festhetek"…ja nem, az egy másik együttes volt, sorry, lapozzunk…

A háború borzalmai, sőt még rosszabb:
75 éve kezdődött a nankingi mészárlás: "Gyilkolóversenyt rendeztek, élveboncolások is voltak. A több százezer halottal járó gyalázat ma is a kínai–japán viszony elüszkösödött sebe." – Elolvastam, asszem nem kellett volna. - "Egy akkor tizenegy éves szemtanú így számolt be: "Az unokatestvérem hét hónapos terhes volt. Nyolc katona halálra erőszakolta. A tizennégy éves unokatestvéremet a katonák elvonszolták és megbecstelenítették. Újra és újra beledöftek a szuronyukkal és meghalt." Egy másik szemtanú hétéves volt a vérfürdő idején: "Egy tucat szuronyos japán tört be a házunkba – mondta el –, lelőtték apámat, megragadták kishúgomat, szuronnyal ledöfték […]. Ezután megölték a nagyszüleimet, szuronnyal belém és hároméves kishúgomba döftek. Utána megragadták az idősebb nővéreimet […]. Láttam őket vértócsában feküdni, holtan." (…) A japánok ugyan ma is hevesen tagadják, de helytállónak tekinthetők a hírhedt 731-es egységről Kína-szerte elterjedt rémtörténetek: ez az alakulat próbálkozott a biológiai hadviseléssel. Élveboncolást végzett, kolera-, tífusz- és lépfene-kórokozókkal fertőzött meg tízezreket, röntgenbesugárzással pusztított el embereket, és a fagyhalállal kísérletezett. Jóllehet 1946-ban nemzetközi katonai bíróság tárta fel a nankingi vérfürdőben a japánok bűneit, mindössze 25 embert ítéltek halálra, illetve életfogytiglani börtönre. (…) A legmagasabb rangú japán katonai vezetőt, Aszaka herceget, Nanking parancsnokát azonban nem is állították bíróság elé: MacArthur tábornok és Hirohito császár megállapodott abban, hogy a császári család tagjait nem vonják felelősségre." – Na, enni ma már nem fogok, a kötelező rosszullét is megvolt, ahogy a következtetések levonása is: egyetlen sajnálható ország sincs a világtörténelemben, ergo innentől Japánt se tudom annyira sajnálni Hiroshima miatt, nem mintha Amerika vagy Európa sokkal jobb lenne:
Rehabilitálnák a matematika Einsteinjét: "Alan Turingot homoszexualitása miatt ítélték el és kasztrálták az ötvenes években." – Az a kurva szánalmas hogy csak most jutottak el idáig. Homokosság miatt elítélni és kasztrálni valakit…aszittem ilyen csak a középkorban volt :SSS

Kis hírek a nagyvilágból:
Magyarországot már Egyiptommal, Fehéroroszországgal emlegetik együtt – Ezzel csak az a baj, hogy még hozzájuk képest is szarul állunk: nincsenek se piramisaink, se…tényleg, mi is van Fehéroroszországban? Ja igen: VODKA! Hát vodkánk az nekünk is van! EGÉSSÉG!!!
Hírcsárda: Elkészült a költségvetés pornóváltozata: "A férfi főszereplő táblázatokkal és diagrammokkal teszi helyre a lányokat." - …és az a durva, hogy ez a valóság: a költségvetés mindenkinek be fog tenni, nemkicsit, nagyon!
Akik nem ugyanabban a ligában játszanak: "Valljuk be, Beyonce találhatott volna magának szebb férjet, és Adriana Lima választása is érthetetlen." – B+ velvet, ti nagyon hülyék vagytok. Elhiszitek, hogy szerelemből vannak együtt és nem pénzért vagy valami sátánista világösszeesküvés miatt? Beyoncénál ráadásul mindkettő bejátszik egyszerre: tele van a világháló azzal hogy hánymilliós órát kapott a férjétől, vagy hogy a Destiny’s Child istenes imázsától milyen rövid idő alatt eljutott az ördögi szajha szerepéig. Wake the fuck up!
Bombanőt dobott ki Lucas a Jediből: "Vivienne Chandler a 70-es évek leszbivámpíros horrorjaiban játszott. Nem lehetett X-Wing-pilóta." – It’s official: GEORGE LUCAS IS GAY!!!
Eltáncolta a Gangnam Style-t és meghalt: "Egy 46 éves brit férfinek nem bírta a szíve a lovacskázást, az orvosok ezért már óvják a középkorúakat a túlzott ugrálástól." – Plusz egy ok, hogy kihagyjam!
Radioaktív hulladékot temettünk: "A kétszáz méter mélyre fúrt aknákban tízezer évig tartják majd a radioaktív szemetet." – Tessék mondani, nem lehetne egy füst alatt a parlamenti üléseket is áthelyezni oda, aztán rájuk csukni az ajtót? Egy-két felezési idő alatt csak kitalálnának valami jót, ha meg nem, tízezer évig akkor is nyugtunk lenne tőlük…


VASÁRNAP, DECEMBER 16.:
LISTEN LIKE THIEVES

Megsunázta. Vagy valami ilyesmi.
Kiemelten ajánlott:
Ha egy pillanatra mást is nyomatnának nálunk mint a focit meg a világvégét, akkor talán az is feltűnhetett volna a népnek, hogy 2012-ben volt a legendás magyar karmester, Sir Georg Solti születésének 100. évfordulója, ergo az idei évet Solti-évnek nyilvánították, csak ugye ez nálunk nem jelent meg annyira a médiában – mostanáig. Jobb későn mint soha alapon ma jó későn (fél tizenegykor) behozhatjuk a lemaradásunkat az M1-en, annál is inkább mivel csupa a klasszikus zenében közismert arc emlékezik vissza a nagy karmesterre. Ugyancsak az éjszaka közepén, éjfél előtt tíz perccel kezdik vetíteni Altman bácsi egy ritkán adott művét az MGM-en, ez a Tolvajok, mint mi, amiben három, frissiben szökött fogoly próbál csatlakozni a nagystílű bűnözők világához, leginkább bankok kirablásával. Bár a rendező célja volt mind a gengszermítoszt, mind a válságba került Amerikáról kialakult képet átrajzolni, mégis ez Altman legbefogadhatóbb, legkevésbé cinikus és legszerethetőbb műve, innentől Shelley Duvall-ra sem csak mint a Ragyogás elkínzott, sipítozó főhősnőjére emlékezhetünk majd.

Talán érdemes:
Film+, 21:15: Kincsvadászok – Az angol címe (Diamond Dogs, egyik kedvenc Bowie-számom!) a legjobb ebben az egyébként elég gyengus Dolph Lundgren-filmben, ahol a Smaragd románcát igyekeztek egybegyúrni az Indiana Jones-összessel és Dolfi bármelyik akciófilmjével, melyben egy gyémántokkal borított buddhista szentséget üldöz mindenki, de leginkább két csapat, a címbeliek és egy rivális orosz banda – sablonos sztori ugyanolyan megvalósításban, az alámondásos videók idejében, VHS-en nagyot ütött volna, csak hát ugye húsz évvel később készült, ez viszont max. a kameramozgáson érezhető. Éjfél előtt fél órával egy sajnos csak erős közepes dráma az M1-en, amit még De Niro és Edward Norton játéka, illetve Milla Jovovich meztelenkedése sem képes megmenteni az unalomtól. Pedig az ötletből többet ki lehetett volna hozni: egy elítélt piromán gyilkos (Stone) rábeszéli a feleségét hogy elcsábítsa azt a hamarosan nyugdíjba vonuló rendőrt, aki a kiszabadulását intéz(het)né. Mivel Jovovich nem az esetem, így a két férfiszínészre maradna hogy mentse ami menthető, azonban nem egyszerűen rutinból, hanem alvajárva nyomják le az egészet. De Niróról ugye vagy jót vagy semmit, Nortonról meg csak annyit, hogy messze nem olyan meggyőző rosszfiú itt, mint Pitt volt a Kaliforniában.

Az űr, ha jó rovat:
Űrfolyót észleltek a Titánon – Űrhajót? Ja hogy űrfolyót...akkor nem maradtam le semmiről. – "A Szaturnusz holdján található, 400 kilométer hosszú folyó szénhidrogéneket tartalmazhat." – Vagyis van valami kitermelhető kincs ott is? Ajjaj, Amerika hamarosan felszabadítja a Titán-lakókat is :DDD
Az emberiség utolsó lépései a Holdon: "Negyven éve ért véget az Apollo-17 küldetése, és lezárult az űrkutatás egy nagy, hősi korszaka." – Nem baj, mint mondtam, hamarosan a Titánon lesz dolguk a derék űrhajósoknak :DDD Az amúgy megvan, hogy pont most cáfolták a brightoni díszkivilágítás közé rejtett obszcén üzeneteket, miközben negyven éve az USA az űrhajóival egy óriáspéniszt rajzolt az űrbe?

Kis hírek a nagyvilágból:
Előkerült Hitler vécéülőkéje: "Egy amerikai katona vitte haza a világháborúból. A fia most először beszélt a történelmi ereklyéről." – Ez igen, ilyen egy igazi rajongó! Családon belül adja tovább a Führer trónját!!!!4 négy
Öngyilkos akart lenni, de előbb máson tesztelte a kést: "Több tucatnyi késszúrással végzett 24 éves áldozatával a zavart férfi, előzetesbe került." – Hát, akkor a halál vagy ungabunga kérdésre neki maga az Élet válaszolt: ha nem máson próbálta volna ki a kést hanem magán, akkor megúszta volna hogy köcsögöt csináljanak belőle a börtönben. Mi van most a levegőben hogy mindenki szurkál meg tömeggyilkol?! :(
Speedet találtak a faddi diszkóban – Ez egy hír?! Nekem az volna az igazi főcím, ha létezne a világon akár csak egyetlen drogmentes diszkó is. – "A környékbelieket régóta zavarta a hely, összehangolt akcióban négy embert elfogtak." – Gondolom nem a terjesztőt, hanem a fogyasztókat…
Demi Moore-t dobta 26 éves pasija: "Vito Schnabel állítólag olyan kínosnak érezte a színésznő részeg produkcióját, hogy dobta." – Hát igen, van olyan nő akit még részegen se lehet elviselni :DDD






bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés