2013. 01. 19.
Fifázni könnyű, focizni nehéz! (jan. 19-20.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, JANUÁR 19.:
LENT AZ ALVILÁGOS FLÓRIÁNON

Már megint ez a kurva HAARP!
Ajánlott:
Film Mánia, 19:25: Merlin 2.: A varázslóinas – 2006-os adaptáció első része, Sam Neillel a nagy varázsló és Miranda Richardsonnal a Tó Hölgye szerepében. A hangsúly a címből sejthetően Merlin botcsinálta segédjén van, aki a piti bűnözést hagyta ott a bűbáj és a Szent Grál kedvéért. Kevesebb seksz és több történet, mint a mostani vértől és testnedvektől lucskos történelmi felnőttfilmekben.

Talán érdemes:
Diane Keaton életműve külön fejezetet / blogbejegyzést érdemelne ami leginkább arról szólna hogy hogyan lehet ugyanazt, ugyanúgy eljátszani évtizedeken keresztül, és, ahogy az angol mondja, getting away with it. Hogy mennyire egy szerepre van beállva, az lemérhető a másfajta filmekben nyújtott alakításáról. Ma negyed kilenckor például egy egész ígéretes maffiatörténetet kapunk vele az M1-en, amiben egy kinyírt családtag (a férje) után örökölt adósság miatt ő is a bűn útjára lép, először az adminisztratív, majd az executive osztályra, magyarul bérgyilkos lesz. Azonban asszonyi vajszíve miatt egyetlen áldozatával sem végez, inkább elrejti őket a külvilág elől, de ezt persze nem lehet a végtelenségig csinálni, főleg nem úgy hogy az egyik hullajelölt bele is zúg. Ennyi a történet, és ezt a kicsit elcsépelt, érzelmes bérgyilkos karaktert Keaton még a várhatónál is jobban túljátssza, holott már az életkora miatt sem túl hiteles benne. Ha szűkölködnénk a hasinló témájú vígjátékokban (és nem Keaton játszaná a főszerepet), akár még ajánlott is lehetne, azonban úgy hogy a Csak egy kis pániktól a Maffia!-ig terjed a választék és mindben jobb színészek játszanak, kimondhatjuk hogy a Mrs. Maffia egyedül Paul Sorvino miatt nézhető, aki a Nagymenők óta semmit se vesztett alvilágos kisugárzásából.

Nem ajánlott:
Több hasonlóság van Lars von Trier és Woody Allen közt, mint gondolnánk: mindketten egyetlen filmet forgatnak számtalan részben, változó érdektelenséggel, a tartalmat hol pótolják valamivel, hol nem. Allennél ez a látványosan kirívó technikai-szcenikai megoldásokban jelenik meg (abszurd, csak a városban tenyésző karakterek és pld. a görög kórus update-elése), Triernél emellett még a minél sokkolóbb pszichikai-vizuális terror is bejátszik (ez a Dogville-től az Antikrisztus megtett úton mérhető le legjobban). Ami a legfontosabb: mindketten túlvannak már kreativitásuk csúcsán, és bekerültek a köztudatba, vagyis hiába forgat az egyik egyre unalmasabb közönségfilmeket, a másik meg ugyanannyira kihagyható art movie-t, még ha senki se nézi meg amit csinálnak, akkor is tud róluk mindenki. A Melankólia újabb fejezet ugyanabból, ezúttal Triertől: megoldatlan családi ellentétek és botrányok kirobbanása egy esküvő apropóján, miközben egy, a címbeli beszédes nevet viselő kisbolygó készül még jobban elbaszni a már amúgy sem rózsás helyzetet. A kasztrálás elmarad, helyette lesz dugás a mezőn, de még pont emészthető formában, hogy beférjen a nyolc órai főműsoridőbe, annyiból tehát jó, hogy végre (?) született egy von Trier-mű ami még az HBO is le tud adni és ami még a Seksz és Nyújork rajongói számára is élvezhető, annyiból rossz, hogy csak nekik lesz az, mert a sztár (Charlotte Rampling, John Hurt, Kiefer Sutherland, valamint Alexander Skarsgard és Stellan Skarsgard) és STÁR!parádé (Kirsten Dunst, de főleg Charlotte Gainsbourg) ellenére ez egy (több mint két órán át!) túlnyújtott, művészieskedő, de valójában szappanopera, negatív de coelhóian közhelyes okosságokkal megszórva. Akármelyik Bergmant beteszed helyette a DVD-lejátszóba, jobban jársz, ő legalább kreatívan volt depressziós és nem ordibálta bele a világba hogy ő náci meg pornófilmet fog forgatni.

Halál a faszbúkra! rovat:
A Google vezére beszólt a Facebooknak – Clash Of The Titans: Bármelyik győz, mi megszívjuk! – "Larry Page vezérigazgató szerint a Facebook nagyon rosszul kezeli saját termékeit." – Jóember, hagyja már ezt a cukkerberg gyereket, hadd intézze ő a saját marketingjét. Ha csődbemegy, hát csődbemegy! Bár már ott tartanánk! Utána jöhetne a gugli meg a többi szemét is!
Iphone + Facebook = ingyen telefonálás: "A Messenger for Iphone wifin továbbítja a hangot. A szolgáltatás amerikai tesztje sikeres volt."MAGYARUL: iphone + faszbúk = 1984.
Soctimes: Kamu barátnő a Facebookra: "A nemlétező lány kommentel és bejelöli, hogy kapcsolatban van veled, súlyos dollárokért." – Súlyos dollárok? Annyiért már rendes nőt is lehet venni…
Véget ért a Farmville uralma: "A 2009-es első rész óta most először nem a parasztszimulátor a legnépszerűbb facebookos játék." – Érthető, mert egyre több a paraszt ott is, ezek viszont nem úgy parasztok hogy közük van a mezőgazdasági munkához (sőt), tehát ilyesmit még kattintgatva se játszanak.
1 millió lájkért könyörög Facebookon, hogy szexelhessen a szőke lánnyal - TE IDIÓTA!!! Amíg a faszbúkon gyűjtöd a lájkokat, a "csajod" a fél osztály megtömi!!!!
Neszeszer: A facebook ereje: "Két kicsi lány 1millió lájkot gyűjt, hogy kutyusa lehessen - tündéri történet." - ÉDES FASZOM. Az egyik dugni akar, a másik kutyát, miközben mindegyik éretlen mindkettőre. Én csak egy sört kérek, és ehhez nincs szükségem egymillió lájkra! Ez a legfontosabb: az ésszerű célok kitűzése!!!! Szerk.: azóta már az egyik projekt biztosan sikerült, sajnos nem a kutyás. Basszus, egy pattanásos, túlsúlyos tini seksz-elésére hamarabb összegyűlik a támogatás, pedig gyerekkel-kutyával eddig mindent el lehetett adni! Még egy ok, hogy megszüntessük a dekadencia eme melegágyát!!44 négy

Kis hírek a nagyvilágból:
Katie Holmesé a legjobb szexjelenet: "A GQ szerint az utóbbi száz évben nem volt semmi olyan erotikus, mint az ex-Cruise-né a The Giftben." – Most nem azt mondom hogy egy Gianna Michaels-jelenet kellett volna az első helyre (pedig dehogynem), de hogy az utóbbi száz év összes filmjéből pont ezt a nyomorult szcientológus-feleséget kellett a legerotikusabbnak megválasztani? És ez egy férfimagazin?!
Technoviking töröltetné magát a netről: "A szőke óriás beperelte Matthias Fritschet, aki levideózta, szeletelés közben, egy technobuliban." – Én a videós helyében engednék neki, láttuk már mire képes!!4
15-en birkóztak a labdáért a kapu előtt: "Az angol meccs jelenete sokkal inkább hasonlított a rögbihez, mint a futballhoz."NEM: az ilyesmi leginkább egy elfajult homokosorgiához hasonlít :SSS
18+ Egy rosszul sikerült orgazmus után nagyon megvert: "Megrázó levél olvasónktól egy olyan traumáról, aminek hatása alól évek után sem tud szabadulni." – A kurva anyját az ilyeneknek (mármint a nőverőknek), de ezt asszem mondtam már.
Pál Dénest megverték egy kocsma előtt - …kis jó a rosszban hogy neki legalább nem kellett orgazmust színlelnie közben. – "A Voice énekesének felszakadt a szája, és azóta is retteg a Keleti pályaudvar környékén." – Ja, hogy a Keleti…nincs is több kérdésem. Nem értem az Index hogy engedhet ilyen rasszista híreket a címlapra. Nade komolyan! Solymosi néni halálra verése a jóságos bódis kriszta cseppgyerkőcei által nem ért meg egy apróbetűs hírt se, bezzeg ha egy Voice-osnak elkenik a száját, egyből tele van vele a média...


VASÁRNAP, JANUÁR 20.:
A KIS VALENTINA!

Hogy megnőtt tegnap óta!
Ismétlés, talán érdemes:
M1, 20:15: Farkasokkal táncoló – Epikus igényű és hosszúságú (háromórás) film az indiánintegrációról, illetve egy kiábrándult fehér katona (Kevin Costner) beintegrálódásáról egy sziú törzsbe, ahol rátalál magára és a szerelemre is. Mint látható, egy sorban elfér a történet, de ebben nincs benne a látvány, ami – ha egyszer ráérez a néző – magával ragad. Costnernek sikerült a bravúr: úgy mondta el a rézbőrűek történetét hogy nem csak a közhelyes nosztalgiára épít (a rendezői verzióban például benne van fehér telepesek megölése után rendezett ünneplés is). Amikor először ment a mozikban, idegesített az ajnár ami körülötte ment, de hát azóta eltelt húsz év, és a mai fosdömpingben megtanultam értékelni – talán csak az Utolsó szamuráj ami hasonló történetet oldott meg, ugyanilyen korrekten. Még az is lehet, hogy ötven év múlva az Avatart is így megszépítik az emlékek…NEM. Kimaradt még valami ebből a kategóriából? Ja igen, fél kilenc előtt öt perccel Jennifer Aniston is egyike lesz azon Förtelmes főnököknek, akiknek a beosztottját játszotta tizensok évvel ezelőtt a Hivatali patkányokban. Az HBO Comedy-re csak azok kapcsoljanak, akik azt nem látták, viszont a Jóbarátokat igen, mert amit itt kapunk annak ahhoz több köze van mint az Office Space anarchista humorához.

Ismétlés, de ajánlott:
Duna TV, 21:10: A kis Valentino – Jeles András megunhatatlan haéngazdaglennék-filmje már tíz évvel a rendszerváltás előtt megmondta, hogy a pénz nem boldogít. A kispénzű kocsikísérő erre saját kárán jön rá, amikor a rábízott anyagiakat inkább magára költi. A shopping spree a rendőrségen ér véget, ahova emberünk végül önként és dalolva megy el. Sz. László tragédiája az, hogy onnantól kezdve hogy mindent megtehet és megtesz amit addig anyagi korlátai miatt nem tudott, rájön hogy az amit addig akart, már máshol van: bármelyik álmát váltja is valóra, csak az ürességet kapja, nem a kielégülést. Az érzés megmaradt, csak az összegek változnak: tizenötezer forintért ma már aligha lehetne egynapos kicsapongást rendezni.

Halál a faszbúkra! rovat:
Eltűnt az Instagram-felhasználók fele: "A fotómegosztó bejelentette, hogy reklámnak adja el a feltöltött képeket, a közönség büntet."Dicsőség, dicsőség! Már csak a faszbúkosoknak kéne felébredniük!
A Facebook lenyomja A walesi bárdokat: "A közösségi médiában megosztott bejegyzések emlékezetesebbek, mint a könyvek és az arcok." – Ez annyira így van, hogy maga zuckerberg is azt nyilatkozta, hogy egy döglött mókus alkalmasint relevánsabb, mint az afrikai éhezők szenvedése. Nézd meg az egész videót, tanulságos:
Mindenki mindenki ellen rovat:
...avagy pár régebbi hír, amit csak most olvastam el, a Nagy Olvadás kezdetekor:
A pápának vetkőztek a feministák – Neki??? MINEK?!"A melegek jogaiért tüntettek a Femen félmeztelen, ukrán és francia aktivistái a Szent Péter téren." – …és Benedek erről max. az újságokból értesült, mert ugye kutyaugatás nem hallik az égig. Ezek is mehetnének a Pussy Riot után.
Tízezrek tüntetnek a melegházasság ellen: "Párizsban jó hangulatú, színes tömegrendezvényt tartanak Francois Hollande törvényjavaslata ellen." – Eeeejjjj! Mi ez hogy "jó hangulatú, színes" melegellenes tüntetés? Mi lett belőled, Index?!
Zavargás a neonáci-ellenes felvonuláson: "12 ezren tüntettek a 900 fős neonáci felvonulás ellen, több rendőr megsérült Magdeburgban." – 12 ezer ember 900 ellen, és még így is kárt tesznek magukban meg az őket védőkben, na ez a nem semmi. Mondjuk ha az antifák verik egymást akkor végülis ez is egy jó hangulatú tüntetés lehetett, remélem lesz róla videó.

Zene rovat:
Léggitár: Kereszténydemokrata Metálpárt: "Gyilkos metál riffek egy Miatyánk, és egy üdvözlégy Mária között."Végre egyesült két nagy kedvencem, a metál és a pornó a (remélhetőleg katolikus) keresztény vallás! Ha indulnak a parlamenti választásokon, rájuk szavazok! Mennyivel vidámabban ébrednénk ha a hírek nem arról szólnának hogy melyik politikus mennyit sikkasztott, hanem a Nemzeti Lounge-Jazz Összefogás és a Magyar Detroiti Techno Szövetség zenés párbajaitól lenne hangos a Parlament – és vele az éter is! Ez egy annyira jó ötlet, hogy szinte megbocsátom az újabb ugyanolyan zenei blog létrejöttét. De csak szinte.
DopeManTV: Majka igazi arca: "A cserbenhagyott és kiábrándult zalaszentgróti Majka rajongók vallomásai." – Ejrópa, segíccs: Majka cserbenhagyta és kiábrándította Zalaszentgrótot! NEMZETHALÁL! Ez már annyira abszurd hogy csak röhögni lehet rajta. Hány év is telt el a Nagy Összeveszés óta? Öt? Tíz? Én ki nem állhatom egyiket sem, de mennyire szánalmas hogy a Nagy Dope, a Demokratikusan Megválasztott Alternatív Köztársasági Elnök Úr még mindig ezen pörög! Hogy is volt a Shop Stop 2-ben? "Jajj, dugjatok már egyet és legyen szent a béke!"
Madonna eltúlozza afrikai jótetteit: "Madonna azzal dicsekedett, hogy tíz iskolát épített Malawiban. A kormány szerint csak kibővített tíz, már létező épületet."ALJAS RÁGALOM! Kinek hisztek inkább?! A hivatalos forrásoknak akik ráadásul ott is laknak, vagy STÁR!!!nak, aki már gyerekkorotok óta mosolyog rátok a poszterekről? LÁJK!!!!444 négy
Recorder: Beszpídezett iskolabusz: "Mint egy kábszeres Google Street View-fotós egy napja, olyan ez a rövid amerikai road movie." – Áháháhhh, látom Déri Zsolt távozása ellenére megmaradt ugyanaz a stílus. Nem baj, megy ez is a válogatásba (amiből a múlt évi összefoglaló itt található).

Kis hírek a nagyvilágból:
18+ Szereti a reggeli szexet?: "A férfiak és a nők többsége szereti, ha hajnalban szexszel ébresztgetik." – Én nem szeretem. Csak szeretNÉM. Nagy különbség, sajnos :(
Attraktor: 60 kilót visz a robotláb: "A Panasonic exoskeletonja 45 millió forint, de cserébe viszi a hátizsákunkat." - BARMOK. 45 millió forintért még a demokratikus, jogegyenlősített Amerikában is vehetek magamnak rabszolgát aki elbír ugyanennyit! Hátizsákcipelésre 45 millió, eszem-faszom megáll.
Terjed az itatás meg az öregezés: "Két bűncselekménytípust mutatott be a BRFK." – Hát igen! Ahogy terjed a válság, úgy szorul rá mindeki a megélhetési bűnözésre!!!44 négy Kár hogy kunczegabi már nincs a parlamentben, biztos erre is mondana nagyon okosakat!
Elkapták a csaló bolgár nagymamát: "Öregekre szakosította magát." – Már az öregek is öregeznek? Akkor ideje bevezetni a nyugdíjasbűnözés fogalmát!
Budai plázában vadásztak tehetős idősekre: "Kifigyelték, és hazáig követték áldozataikat a rablók. A rendőrség elfogta a gyanúsítottakat." – Gondolom majd ők is szabadlábon védekezhetnek…
Kést szorítottak a jóhiszemű autós torkához: "A támadók azzal az ürüggyel állították le Hajósnál, hogy elromlott a kocsijuk. Aztán elrabolták az övét." – …és szép lassan megvalósul az, hogy senki se fog megállni segíteni, mert senki se akar meghalni. Dél-Afrika leszünk... :(((
Letartóztatták, mert csokiért fenyegetett: "A mezőkövesdi fiú verést ígért, ha nem kap apróságokat osztálytársaitól." – Édességbűnözés. Nekem amúgy régen aztat tanították otthon, hogy ne hagyjam magam, ha meg fenyegetnek, szóljak a tanár Néninek vagy az igazgató Bácsinak, mert a Törvény nekem ad igazat, főleg ha többen támadnak rám ok nélkül. De szerencsére azóta megtudtam a Leghivatalosabb Helyről, hogy már ez se így van:
Öt év börtönt kapott önvédelemért: "Hárman támadtak rá egy kocsmai verekedésben, védekezés közben mellbe szúrta az egyik támadót." – Ilyenkor tér vissza a hitem a Zigasságszolgáltatásba! Jó tudni hogyha Szögi Lajos vagy Marian Cozma megvédték volna magukat, akkor ugyan élnének, csak börtönbe kerültek volna! MAGYARORSZÁG, ÉN ÍGY SZERETLEK!
Mandi: Szabadságharcos vagy bűnöző?: "Öngyilkosságba menekül az internet mai kinézetét jelentősen formáló Aaron Swartz." – Komolyan, úgy bírom ezeket az álnaiv híreket. Mintha nem tudná mindenki hogy mi zajlik Amerikában és világszerte. Mintha nem pont most linkeltem volna be róla egy videót. Mintha már az eredeti postban nem lenne benne a válasz:

tesz-vesz • http://kkbk.blog.hu 2013.01.19. 14:14:54
"Részt vett az RSS és a Reddit kialakításában, valamint a világhálót rendszabályozni szándékozó SOPA és a PIPA elleni küzdelemben"

világos


…és akkor egy Év kommentje-candidate, csak hogy arra is legyen példa amikor szeretem Gordon Agátát:

icentrifuga • http://centrifuga.blog.hu 2013.01.19. 10:19:14
A web-generáció beáldozása elkezdődött.


…és igen. Magam se mondhattam volna szebben.


Kulcsszavak: nemzethalál

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés