2013. 01. 26.
Új jég a Ligetben! (jan. 26-27.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, JANUÁR 26.:
A LÉ MEG A FŐNIX.

Elvihetlek egy darabon?
Talán érdemes:
Haladjunk visszafelé! Fél tíz előtt tíz perccel egy kissé Fargo-utánérzés a Dunán. Nem elég hogy a helyszín is hasonló (végtelen hómezők), de itt is dominál a véres-komikus-abszurd helyzetek sora, kezdve onnan hogy egy szép napon hullát talál a kukájában egy pénzszűkében levő ügynök (Robin Williams ezúttal másfajta vígjátékban), és megy is a rendőrségre, csak előbb átfaragja kicsit a fickót, hogy jobban hasonlítson az évek óta eltűnt testvérére – illetve első útja a biztosítóhoz vezet, hogy végre felmarkolhassa a testvér után járó életbiztosítást. A könnyű pénz kellemetlen velejárói se váratnak sokáig magukra: a biztosító egyik embere gyanakszik és nyomoz, és a hulla eredeti tulajdonosai is feltűnnek. A Nagy fehérség vonzereje attól függ, mennyire kedveljük a bizarr vígjátékokat és Robin bácsit. Egy biztos, a zenére nem lehet majd panaszunk, azt ugyanis a Devo tagja, Mark Mothersbaugh szolgáltatja. Más. Charlotte Gainsbourg nem volt ám mindig az a faszbacsapós arthouse-kedvenc mint manapság, erre bizonyság a Félix és Lola, ami azért már megelőlegezi a későbbi elvont-elmebeteg filmeket: Charlotte itt egy zavaros múltú fémfatálat játszik, aki előbb magába bolondít egy hapsit, csak azért hogy elutasítsa, majd mikor kiderül múltjának egy kevésbé szép része, felkéri a friss udvarlót, hogy végezzen a régi, bárénekes pasijával. Mivel a címe is hasonlít többmindenre (A lé meg a Lola, Félix és Rose, stb.), ezért én se tudom biztosan hogy volt-e már, csak azt hogy negyed kilenckor vetíti az M1. Előtte nyolckor a másik elvont csaj, Liv Tyler dúlja fel egy anyakomplexussal küzdő szakács biztonságos, de kétségkívül unalmas életét a Cinemax 2-őn, amikor munkát kap a nagyvilágtól távol eső kis vendéglőben, ahol Életgyáva emberünk és annak anyja is dolgozik, ez utóbbi érezhetően rosszallva és riválisként tekint a gyereke életébe belépő bohémre. A zene itt is igazi sznobmágnesként funkcionál, részint mert a Sonic Youth-os Thurston Moore komponálta, részint mert az itt szerencsére nem zenélő Evan Dando is felbukkan, mint Callie / Tyler barátja, hogy az eredeti szakmáját (pincér) újra gyakorló Debbie Harry-ről ne is szóljunk.

Ismét / horror rovat:
Féléjféltől megnyitják a rímségek kicsiny boltját az MGM-en: előbb bolyonghatunk egyet Az erdőben és a benne lapuló, titokzatos magániskola falai között, majd egy órától ugyanott egy viszonylag jól sikerült Stephen King-adaptáció 1991-ből. A Néha visszatérnek nálam is visszatérő vendég az ajánlásbanm azért meg külön jópont jár hogy a műsorszerkesztők figyeltek a folytonosságra: míg az első filmben a lányiskola diákjai hullanak, addig ebben halott tanulók ijesztgetnek egy tanárt.

Kis hírek a nagyvilágból:
Vádat emeltek Zalatnay Sarolta ellen: "A vád szerint a Csillagszem Állatvédelmi Alapítvány ellen követett el csalást, pénzt kért, nem adta meg."KIZÁRT DOLOG!!!!! Mindenki cinije soha nem követne el ilyen rettenetes, erkölcstelen tettet! Pláne állatok ellen!!! Vagy ha igen, majd megint sír egy sort a bíróságon, börtönbe vonul valóságsót forgatni, és vetkőzik egyet valamelyik férfimagazinban, ahol még nem mutatta meg mindenét.
Eljátszotta saját elrablását: "A 11 éves fiú megijedt, mert a szüleit behívta egy tanár. A rendőrök keresték, az apja találta meg." – Mindig megkapom hogy milyen negatív vagyok, úgyhogy ennek az esetnek nézzük a jó oldalát: ez legalább még fél a tanároktól.
Baltával verte szét a kutyája fejét: "A 66 éves férfi nevelt lányára is rátámadt, amikor az számon kérte rajta tettét." – Asszem sejtitek mit mondanék, úgyhogy nem is mondok semmit. Kutyára-gyerekre baltával…minek él az ilyen?!
Mellük nő a német díszszázad katonáinak: "Vigyázni kell a puskával hadonászással, könnyen féloldalas gynecomastia lehet a gyakorlatokból." – Ezért kellett a két Németországnak egyesülni, hogy a férfias NDK úszónők helyett nőies katonáik legyenek?
Mozivandál: Hollywood szeret újrahasznosítani – Nem, nem szeret, hanem már szinte csak azt tud. Nagy különbség! – "10 film olyan film az Álomgyárból, amit korábban már valahol leforgattak." – …és ami a legrosszabb: mindegyik jobb, mint az amerikai változatok, amelyek közül még csak nem is mindegyik hivatalos remake.
XVI. Benedek: Twitteren is kell prédikálni: "A pápa szerint közösségi portálokon is hirdetni kell az evangéliumot. Nem zavarják a sértegetők." – Ismét bebizonyosodott, hogy a KAOTIK katolikus vallás a legjobb, a leghaladóbb szellemű minden másik felett! Twitterezik a Pápa: újabb csapás lesz az ateistákra!!! ÉBERSÉG! EGÉSSÉG!!


VASÁRNAP, JANUÁR 27.:
ANOMÍNUSZ

Egy oly nagy ravasz.
Talán érdemes:
TV2, 21:40: A belső ember – Túszejtéses-bankrablós-beépített emberes-tárgyalós film, ügyes, bár kicsit sablonos alapszituval (valaki segíti a bűnözőt odakintről) és pazar színészgárdával (Jodie Foster, Willem Dafoe, Clive Owen, Denzel Washington). Gondolnád, hogy ekkora tutiramenést nem lehet elrontani? Spike Lee-nek még ez is sikerül a spoileres címmel de főleg a végtelenségig elnyújtott, üresjáratokkal tarkított megvalósítással. Több mint két órát vesz el az ember életéből, és ez nem jó.

Nem ajánlott:
Story4, 22:00: Psycho 2. – Hitchcock után lehetetlen hozzányúlni egy témához, még akkor is ha megtartjuk a főszereplők egy részét (Anthony Perkins, Vera Miles). Norman itt már túl van a börtönbüntetésen és konyhai állást vállal, de még mindig abban a Baljós Házban lakik, és persze odaenged lakni egy fiatal nőt is, azonban "anyja" ezt nem nézi jó szemmel. Szerencsére nem baszták el annyira mint a színes verziós újraforgatást, de ez csak egy iparosmunka, amit mindenki az eredetihez fog mérni, így én is ezt teszem.

Ismétlés, de érdemes:
Viasat6, 22:00: Engedj be! – A nagyon kevés vállalható mai vámpíros filmek egyike. Az osztálykülönce fiú és még nála is különösebb szomszédgyerek barátsága a rendhagyó helyszín (iskola) és a vele járó problémák (kirekesztettség) beemelése mellett a gyönyörű operatőri munka miatt is kiemelkedik a Twilight meg a többi fos tengeréből.

Ajánlott:
Nyolckor Emmerich legutóbbi műve az HBO-n. Az Anonymus kellemes csalódás, bár a sztori azért hű marad a rendező korábbi alkotásaihoz: egy angol nemes egy drámaíró mögé bújva akarja leleplezni kora dekadenciáját saját darabjain keresztül, ám végül csak egy bizonyos Shakespeare jut neki. A sztori innentől egyértelműen a mostanság divatos összeesküvés-elméletes vonal lesz, de mint mondtam, kellemes csalódás: korrekt korrajzot vázol föl a korábbi filmek bombasztjai nélkül. Ez lehet Emmerich legkevésbé emmeriches filmje, és esetünkben ez dicséretnek számít.

Kis hírek a nagyvilágból:
Rajban mozog a minirobotok százas serege: "Háromezer forintos önszerveződő robotokkal kísérleteznek a Harvard Egyetemen." – Ajjaj, ha már a robotok is kezdik a rajoskodást, akkor tényleg nemsoká nyakunkon a Gépek Lázadása terminátorostul-mindenestül!
Himnuszt feldolgozni nem kell félnetek: "Sokan próbálkoztak átértelmezni Erkel dallamait, de nem jött össze. Dopeman kétszer is belevágott." – …és egyszer se sikerült neki, mert mindig ugyanazt ragadja ki belőle, és csak az első két versszakot tudja.
Sajttűz volt Norvégiában: "A brunos barnasajt szinte úgy ég, mint a benzin. Kéthetes forgalomszünetet okozott egy alagútban." – Képzelem mit művelne emésztés után, a bélgázokkal egyesülve! Nem csodálnám ha Norvégiában emelkedne a spontán öngyulladások száma!
Láng: Snoop Dogg gúnyt űz a rasztákból?: "Bob Marley zenésztársa szerint szégyen, mit művel." - Az vallásos füves cikizi azt a füvest, aki csak jólesésből szívja. Nem is tudom melyik a szánalmasabb.
Haszan apó meghalt, most mi legyen?: "Az egyik legbefolyásosabb orosz keresztapa utódlásáról tárgyalt négy maffiavezér, elfogták őket." - Na, akkor most már az ő utódlásukról is lehet tárgyalni :DDD





bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés