2013. 02. 18.
Rosszkedvű szupravezető (feb. 18-19-20-21.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, FEBRUÁR 18.:
JELENTEM, FEJLÖVÉS

...vagy legalábbis kiütés.
Ismétlés, de érdemes:
Kilenckor Stephen King háborús bűnösös művét adja a Film Mánia, amiben a nácikról tanuló kissrác rájön, hogy a szomszéd öregúrnak sötét foltok vannak a múltjában. Az Eminens ereje (ahogy a hasonlóan nyomasztó Kísérleté is) abban rejlik, hogy valóságos, elképzelhető szituációt dob be és ezt még fokozza is: a nézőt ugyanúgy vonzza-taszítja McKellen figurája, a visszaemlékezései, de főleg a gyerek által ajánlott paktum, mint ahogy a srácot szippantja be az ex-táborfelügyelő bűnös kisugárzása. Voltmár, ajánlottam már, de jó. De nehogy azt higgyük, csak borongás jut ma estére: tízkor akcióvgjáték az AXN-en, amiben a már unásig ismert kung-fu fogásokat töltik fel humorral, és még jellemfejlődést is kapunk hozzá. A Pofonok földje egy lepusztult szegénytelepen terül el: az itt lakók szinte mindegyike profi valamilyen küzdősportban, ám ügyesen leplezik, egészen addig míg egy helyi banda beléjük nem töri a baltáját.

Kis hírek a nagyvilágból:
Urbanista: Mi lenne álmaid otthonában?: "Legyen kacsalába vagy könyvtárszobából nyíló titkos ajtaja?" – Akár az is lehet, persze, de a legfontosabb hogy legyen benne egy szobányi hűtőszekrény, tele sörrel.
Másfél millió japán szigetelődött el: "Egyre többen vannak. Nincs munkájuk, partnerük, ahogy barátaik sem. Sok a a fiatal köztük." - Ez persze szomorú, de valahol törvényszerű, hisz eleve egy szigeten laknak... :////
18+ Néhány tényleg jó film a pornóiparról: "Van olyan mozifilm, amiben olyat is láthat a néző, amit sosem akart elképzelni egy pornóforgatásról."MAGYARUL: ha megnézed, egy életre leszoksz a pornóról. Na ezért hagyom ki az összes ilyen "jó" filmet. ^^
Supernatural: Így vizel Nicole Kidman –Még hányszor adják el ezt a rohadt filmet ezzel az egy hírrel? Nicole Kidman tud pisálni, na und, amikor én meg LESZAROM.
KT: Rasszista a Sports Illustrated?: "Valóban elvetette a sulykot a magazin, vagy ez már a túlhajtott politikai korrektség kora?" – Az utóbbi, egyértelműen. Akinek egy bennszülött, vagy kínai rizstermesztő mellett lefotózott bikinis csajról is a kirekesztés jut eszébe, annak agyára ment a polkorrekció, de legalábbis a meleghullám. Nap kommentje:

hopptarisznya 2013.02.17. 19:43:34
De érzékenyek némely amcsik. Bezzeg amikor drónokkal gyilkolásszák más országokban a gyerekeket. Vagy akkor is figyelnek a megfelelő háttérre?




KEDD, FEBRUÁR 19.:
FÉNYES CSILLAG

Hopphopphopphopp
Talán érdemes:
Dráma és költészet a Duna TV-n: John Keats élete és művei (Jane Austen mellett) a mai napig lila ködbe burkolják a lányszíveket (na meg a romantikára hajlamosabb férfiakét), nem csoda hát hogy ő is kapott egy nagyívű életrajzi alkotást. A Fényes csillag ugyanazoknak szól akiknek az Üvöltő szelek, vagyis lesz benne sok olyan érzelem és szépség amitől mára bizony elszoktunk. Meg kell mondjam, én is kicsit túl cinikus vagyok már az ilyenfajta irodalomhoz, de jó néha belefeledkezni ezekbe is, és tudni, hogy voltak. Kezdés kilenckor. Ugyanabban az időben ugyancsak rózsaszín felhők a FEM3-on: a Brady Bunch a hatvanas évek tünete volt Amerikában, egy olyan sorozat ami a Nixon-éra és a Vietnam-konfliktus kellős közepén se vett tudomást a külvilágról, a hippik (ill. általában a gondolkodó emberek) gyűlölték, a giccs iránt posztmodern okokból vagy fejlődési rendellenesség miatt vonzódó nézők azonban kajálták. Érthetetlen hogy miért pont huszonegy évvel a befejezés után kaptak csak önálló mozit: az eredeti közönség már kinőtt belőle, a fiatalok nem biztos hogy kajálják ezt a fajta idealizmust. Két szék közt a padlóra, de ez is csak elmegy a Brady család mellett, akik a 90-es évek Los Angelesében is ugyanolyan naivak, jólelkűek és idegesítőek, mint a 1970 körül voltak. Azért el kell ismerni, valahol rendezői bravúr hogy fiatal színészekkel is el tudja érni ugyanazt a hatást...

Ismétlés, de ajánlott:
Háromnegyed tizenkettőkor egy tuti voltmár-koncert a Dunán és az A38-on, de a Qualitons-t szeressük: nem csak nevükben forr eggyé a hang és a minőség, hanem a koncertjeiken is, akár Kovács Katival állnak a színpadon, akár nélküle, és úgy idézik meg a régi ságereket, hogy nem lesz csöpögős a végeredmény, inkább dögösebb. Kár hogy későn adják, de ne felejtsd el élőben is kilátogatni egy bulijukra, amíg nem késő!

Kis hírek a nagyvilágból:
Megérkezett az első gólya az országba - Egy gólya nem csinál nyarat, és tényleg: "A feltehetően hím madár Tüskeváron jelent meg, a lakók etetik, mert még nem talál élelmet." - Ő még jól jár, mert etetik:
Szétszakítanák Tengelicet -Bizony, van ahol így bánnak a madarakkal :(((
Mentőautót akart dugni a skót: "A meglehetősen részeg, drogok hatása alatt álló férfit a térfigyelő kamera buktatta le." - Ez nem meglepő a minapi volvót hágó malac után. Lehet hogy egy újabb 2013-as trend születésének vagyunk tanúi?
Feje fölött lóbálta a kisbabáját egy nő: "Vérfagyasztó látvány, ahogy a párhetes csecsemőt babajóga címén tekergeti a feltehetően orosz nő." - Remélem ha felnő a gyerek, majd viszonozza!
Kender: A csehek legalizálták a füvet: "Persze csak orvosi célokra. A jogvédők máris tiltakoznak a grammonként 1150 forintos ár miatt." - Miért? Sokallják vagy keveslik? :D
Ezért fagyos állandóan a nők keze és lába: "A nők hideg végtagjaiért két dolog okolható: az egyik a hideg, a másik meg az, hogy nők." - Nocsak! Ezek szerint mégis van különbség férfi és nő között?
18+ 9 dolog, amit érdemes tudni a csiklóról: "Állítólag Marie Bonaparte arrébb rakatta. De jó tudni azt is, folyamatosan növekszik a nő élete végéig." – Its’s official: a nők nemi szerve egész életükben növekszik! Most mondja valaki, hogy nincs pozitív diszkrimináció a nők felé még a természetben is! Mert senki ne akarja velem elhitetni, hogy mindezt nem lehetett volna megoldani a férfiaknál is!!! Amúgymeg:
Marhára ajánlott, muhaha rovat:
Retekklub, 21:25: Szulejmán – Remélem mindenkinek feltűnt a törökök történelemhamisítása (gyengébbek kedvéért: szó nincs arról a törtémelemkönyveinkben hogy a magyarok lefejezték volna a követüket). Kíváncsi vagyok Mohácsot hogyan fogják feldolgozni… Mint legutóbb mondtam, megtehetném hogy írok róla, de inkább addig fikázom amíg műsoron van. Egyébként van ám egy hozzá kapcsolódó hír is:

C:c Török veszedelem a tévében: "Az USA után Törökországban készül a legtöbb sorozat évente. 2011-ben például 10 500 órányi." – Úgy néz ki, még a végén hálás leszek nekik hogy a többi szemetüket nem tukmálják ránk a kertévék. És akkor innen egy Nap kommentje:

Drogan 2013.02.16. 11:36:42
Hehe, itt csicskáztattak minket 150 évig, ami ugye nem kevés, most megfilmesitik a szopatást, és van balga birka magyar aki tapsikolva őrjöng a sorozatnak.

Én kitiltanám az összes ilyen szutykot.
Inkább legyen hétfőn adásszünet.

Lehet emberek beszélgeni egymással, és a szomszédokkal, és nem csak lehajtott fejjel elslisszani egymás mellett


Talán érdemes:
Kilenckor egy héten belül a harmadik Til Schweiger-vígjátékot kapjuk a FEM3-on, hát igen, a Fülenincs nyúl kicsit sok lenne ez a jóból, ha ezúttal nem társulna mellé némi életreformáló tanulság is, könnyű formába csomagolva, például hogy sose késő megváltozni, még egy médiatakony paparazzónak sem. Sajnos pont azokat nem fogja megváltoztatni, akikről szól, pedig én az összes bulvárfotós-újságírót visszaküldeném az óvodába gyerekekre felügyelni, vagy legalább egy borsodi iskolába.

Nem érdemes:
Cinemax, 20:20: Geronimo hadművelet – Amcsi propagandafilm egy kirakatbáb állítólagos elfogásáról. Elég friss. De ugye a propagandát nem lehet elég hamar rázúdítani a birkákra. Amerikában tuti siker volt, itt Európában még Xzibit se menti, sőt. Az meg hogy Amerika hogy bánik a hőseivel akik legyőzik a Sátáni Ellenséget, jól mutatja az a hír amit már a múltkor is kommentáltam.

Kis hírek a nagyvilágból:
Így csinálnak celebet egy állatból: "Egy állat akkor válik sztárrá, ha extrémen cuki, különleges képességekkel rendelkezik, vagy német." – Érdekes dolog ám ez a biológia! Állatból lehet celeb, de egy celebből sose lehet állat, mégha állatként viselkedik is.
Nyílt sebbel pózolt Paris Hilton – Ez is szép, persze ha elég mély az a nyílt seb, de én nekem inkább nyílt zsebbel pózoljon :DDD
Gyémántrablás Párizsban is: "Huszonnégy óra alatt két városban is több millió euró értékben zsákmányoltak ékszereket tolvajok." – Nem tolvajok ezek, csak a kelleténél többször nézték meg az Ocean’s sorozatot.
Már a Nestlét is elérte a lóhúsbotrány - A csokiban is lóhús van? Milyen szerencse hogy még idejében leszoktam az édességről és alkoholista lettem!
Csődvédelmet kért a Reader's Digest: "A 91 éves kiadónak egymilliárd dollár az adóssága." - HÁLA AZ ÉGNEK! Már aszittem sose lesz vége a spamjaiknak.
Szász Jenő a szórványmagyarság áttelepítéséről ötletelt: "Az új állami Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke "kontrollált visszavonulásáról" beszélt." – Erre csak ennyit.
Urbanista: Rejtélyes köveket bontottak ki a Keletinél: "Az aluljárót burkoló kőlapok belső oldalára feliratokat véstek, talán a régi Erzsébet híd darabjai lehettek."EZ NEM LEHET VÉLETLEN! Lemond a pápa, villám csap a bazilikába, meteorok hullanak, ÉS MÉG EZ IS!



CSÜTÖRTÖK, FEBRUÁR 21.:
CORA ÉS KUBRICK IN THE WALL
l
Lyndon k
ézi Dzsonzon
Ismétlés, de ajánlott:
21:10-kor újabb Szabó István-film a Dunán, amiben –a nemrég adott Mephistóhoz hasonlóan- ugyancsak benne van az érvényesüléshez szükséges kötelező megalkuvás, ezúttal frissvégzős egyetemistákkal, akik közül csak a nagyravágyó elképzeléseiket megszelidítők képesek a címbeli Álmodozások korából átlépni a felnőttvilágba, vagyis a tettek útjára lépni. Igen, a Kádár-kor sugallata érződik, de ezt könnyen feledteti velünk Halász Judit vagy Bujtor István, hogy a főhőst alakító Bálint Andrásról ne is szóljunk.

Talán érdemes:
Kubrick néha tökéleteset csinál, néha "csak" olyasmit ami monumentális és beépül a köztudatba. A Barry Lyndon ez utóbbi: egyes jeleneteit számtalan klip, film, sőt még seksz-film is megidézte, azonban önmagában nézve egy hosszúra nyújtott, felszínes és elnagyolt karakterekkel érzelemmentesen megvalósított, de legalább (mindezen negatívumokat feledtetően) rendkívül látványos történelmi tabló Thackeray művéből. Nem véletlen hogy csak az operatőr kapott Oscar-díjat érte. Az érdekházasságba menekülő férfi felemelkedésében és bukásában azért ennél több is benne volt. Aki szeret kockáztatni (márminthogy újraszinkronizálta-e az MGM vagy sem), az 21:40-kor teheti próbára a szerencséjét.

Kis hírek a nagyvilágból:
Télen vagy nyáron jobb születni? – Hát mivel válság van, így inkább egyik évszakban se. – "A februárban születettek között több a skizofrén, a nyáriak felnőve inkább követnek el öngyilkosságot." - MAGYARUL: kis hazánkba minden évszakban csak a kalandvágyók születnek, és nem mindig azért mert annyi kedvük van pont itt kalandozni.
Politikai nézetekkel születünk?: "Egyre több kutatás támasztja alá, hogy DNS-ünk alapvető szerepet játszik politikai attitűdjeink kialakításában." - Végre elismerik hogy így van! Én persze ezt mindig is tudtam, sőt, gyerekkoromtól kezdve az anyatejjel szívtam magamba a konzerváló jobboldali értékeket. – "A liberálisok szürkeállománya nagyobb, a konzervatívok könnyebben látnak fenyegetőnek egy arcot."MICSODAAA?! Hogy a liberálisoknak nagyobb a szürkeállománya?! Ez nem lehet igazi kimutatás, tuti hogy ezt is elcsalták mint a legsekszybb személyek megválasztását, amiből kihagyták Gianna Michaelst-t!
Ne taníthasson etikát, aki pornót néz: "És az se, aki elvált vagy csak élettársi kapcsolatban él, javasolja a szülői egyesület." – Ki fogtok röhögni, de én ezt támogatom. Ugyanis ha komolyan veszik ezeket a kitételeket, talán maga a Megváltó se felelne meg nekik, pedig nála tényleg nincs jobb erre a posztra. És hogy ebben mi a jó? Mert így senki se fogja tanítani, egyszerűen senki se elég jó, bizony, még a papok és apácák is kizárásra kerülnének már az első körben.
18+ Akkor én most nimfomániás vagyok? - Neeem, dehogy, csak lelkes és jótékony, mert nem kérsz érte pénzt. – "Attól, hogy szereti a szexet, még nem szenvedélybeteg. Szájbarágó." - Ez alapján jó tudni, hogy én se vagyok alkoholista, csak szeretem az alkoholt. EGÉSSÉG!!
Leállhat a házierőmű-mánia: "A rezsicsökkentés miatt nem éri meg erőművet építeni a hátsó kertben." – Pedig már reménykedtem egy pálinka-erőmű beindításában. Na mindegy, ha nem, hát nem.
Hatszor szavazott Obamára: "A választói körzetben dolgozó nő ellen választási csalás maitt nyomoznak." – Na, végül csak meglesz a választási győzelem igazi oka. Pedig Amerika egyre nagyobb részének már az első ciklus is elég volt, de hát ilyen a demokrácia!
Május 1-jén viseljen vörös csillagot!: "Az Ab szerint alkotmányellenes az önkényuralmi jelképek használatát tiltó paragrafus." - …és akkor erre jöjjön egy Év kommentje-candidate:

Új fórumos nicknév! válasz | megnéz 2013.02.20 11:13:20 © (1)
Úgy döntöttem, hogy mindet hordani fogom. Így nem vádolhatnak részrehajlással...
Előzmény: vermont11 (-)



...viszlát szombaton!
Kulcsszavak: szulejmán

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés