2013. 03. 09.
Egy ház, egy sör (márc. 9-10.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, MÁRCIUS 9.:
KÖZÖSEN EGY HÁZÉRT

I'm Busey peeping.
Kiemelten ajánlott:
Film+2, 22:40: Egy házban az ellenséggel – A nagyon rossz magyarítás kivételes filmet takar. Matthew Patrick első filmje egyfajta horror-thriller, ami ügyesen kerüli a zsáner hibáit, központi figurája pedig egy elmegyógyintézetből szabadult ápolt, aki húsz évig raboskodott, miután durva szüleit megölte, és immáron nem akar mást, csak egy szerető családot és egy nyugodt lakást. Mindkettőt megkapja, amikor beköltözik egy üresen álló, frissen felújított házba, ahol kialakít magának egy rejtett szobát. A házba költöző családot innen kíséri megszállott figyelemmel hogy aztán a maga sajátos eszközeivel eltávolítsa a képből az apát, és elfoglalja a helyét az anya (Mimi Rogers) szívében. Már ennyiből is ígéretesnek tűnik a dolog, de attól lesz igazán az, hogy ezt a frankensteini, Ödipusz-komplexustól gyötört de lényegben mégiscsak áldozat-figurát Gary Busey játssza, aki karrierje egyik legjobb alakítását nyújtja.

Talán érdemes:
Ha az előbbi filmet a hasonló című Julia Roberts-es művel keverte össze az egyszeri néző, akkor a Martha Marcy May Marlene-t a Vicki Christina Barcelona-val fogja, a főszereplőt alakító Elizabeth Olsen-t pedig az azonos nevű ikrekkel, holott ez egy dráma, keményen szektaellenes mondanivalóval, ami ugyanannyira szól az emberi gyengeségről is. Az idejekorán rossz befolyás alá került Martha túl van a vallási kiábránduláson és új életet kezdene, ám a régi közössége által belekódolt félelmek mindegyre előtörnek, és a távoli rokonokat is meg kell szoknia, akiknél próbál visszarázódni a normális életbe. Nyolckor kezdik az HBO-n, vagyis senkinek nem lehet kifogása arra hogy kihagyja.

Kis hírek a nagyvilágból:
Szexelő nőt ölt egy oroszlán Zimbabwéban: "A pár a bokrok között szeretkezett, az állat hátulról támadt, és halálra marta a nőt." – Ki tudja, lehet hogy csak be akart szállni. Plusz egy ok hogy ne sekszeljünk nyilvánosan, mert bár oroszlánok nincsenek nálunk, de harcikutyák, farkasok meg erdei perverzek vannak!
Vin Diesel megmutatta az izmait egy leopárdnak: "Hollywood egyik legszimpatikusabb keménycsávója egy magazincímlaphoz pózolt félmeztelenül." – Szép-szép, csak nehogy ő is úgy járjon mint az előző hírben a csaj.
Nem fogunk kijönni a csúf gödörből: "Londonban szomorú jövőt jósolnak a magyaroknak." – Én is nekik, de nem annyira gazdasági szempontból, hanem egész más okok miatt.
Válasszon példaképet! Ki ma az ideális nő?: "Nőnapra összeszedtük, kik azok a nők, akikért a legtöbben rajonganak. De vajon közülük ki mennyire érdemli meg? Mondja meg ön!" – Az én ideális nőm még mindig Gianna Michaels, és szívesen adnék neki egy gyöngy nyakláncot. Mert megérdemli. És én is megérdemelném :DDD
Zimány Linda azt se tudja, mit nyert meg - Én se, de engem nem is érdekel.
Tíz ok, amiért megéri a Google-nél dolgozni: "Ingyen van a kaja és a világ legokosabb emberei vesznek körül. Alkalmazottak beszélnek." – Nekünk, katolikusoknak oda kell figyelnünk mindenkire, és fel kell ébreszteni az embereket a világi hívságokból, rá kell ébreszteni a népeket, hogy nem minden az a kurva pénz. Úgyhogy innen üzenem mindenkinek aki azon gondolkodik hogy beadná az életrajzát, hogy az Antikirisztust szolgálni mindenkor kifizetődő volt, de kétszer is gondoljuk meg! Mit gondolna rólunk a gyermekünk ha tudná hogy vagyonunkat abból szereztük hogy munkánkkal a Gonosz uralmát támogattuk?! Amúgy nekem majd akkor szóljon a gugli vagy a faszbúk, ha a sör lesz ingyen munkaidőben.
Újabb leépítések a Google mobilcégénél: "A dolgozóinak egytizedtől válik meg a Google tulajdonában lévő Motorola Mobility telefongyártó cég. A cég megvásárlásakor a Google már kirúgott négyezer embert, most további ezerkétszáz dolgozótól válik meg." – Nocsak, nocsak! Akkor mégse fenékig kifizetődő az Antikrisztus szekerének a tolása? :DDD EGÉSSÉG!


VASÁRNAP, MÁRCIUS 10.:
NEM ELÉG KEGYETLEN BÁNÁSMÓD

Benne vannak az időben
Ajánlott:
Ma is nyolc óra, ma is HBO: a már többször is nagyot dobó Andrew Niccol ezúttal Cillian Murphy és Justin Timberlake szereplésével visz el minket egy újabb alternatív jövőbe, ami legalább annyira sötét mint a Gattacáé volt, itt a tökéletes gének helyett az idő a pénz, és itt is van akinek sok jut belőle, akinek pedig nem, annak csúnya vége lesz, hacsak némi ügyeskedéssel nem hosszabítja meg saját élettartamát. A Lopott idő alapötlete Harlan Ellisontól származik (per is lett belőle) de se ez, se Timberlake nyálas arca ne riasszon el tőle senkit.

Talán érdemes:
Ugyanabban az időben (nyolckor) valós történet a Cinemaxon egy rendhagyó emberrablásról, ami a maga idejében megrázta az egész világot, érthetően: a Heineken-emberrablás kétségessé tette sokak kedvenc sörének jövőjét. Azonban a dúsgazdag gyáros felveszi a kesztyűt, és visszavág az idiótáknak akik épp csak elkezdenék élvezni a könnyen szerzett pénzt. Ez kivételesen azon esetek egyike, amikor igenis sajnálom a gazdagot, hát ő nem tisztességtelenül gazdagodott meg, hanem egy finom nedűvel! Aki annyira sznob mint én, az azért is megnézheti mert Junkie XL csinálta a zenéjét. Negyed kilenckor Coenék vígjátéka az M1-en, ami ezúttal – dacára a Kegyetlen bánásmód címnek – romantikusság, és Catherine Zeta-Jones és George Clooney miatt az is megnézheti aki egyébként idegenkedik a műveiktől, főleg hogy a történet is közönségbarát: egy válóperes ügyvéd meghíúsítja egyik kliensének kisemmizését, cserébe annak nője száll a nyakába és próbálja meg tönkretenni.

Politikai rovat:
Most szólok hogy csak ennyit fogok foglalkozni a közelmúlttal, nem többet:
Újabb erkélyt foglaltak el a Fidesz-székházban: "Rázárták a kapukat a Lendvay utcai székházat megostromló tüntetőkre. Megjelentek a Fideszt védő nyugdíjasok, de nyolckor megérkeznek a foglalókat erősítő Hahások is. Az épületet rendőrsorfal védi." – Hogy is volt az a Bikini-dalszöveg? "Mindenki mindenki ellen, mindegy csak dolgozni ne kelljen…"
Michael Knight: Szembesülés: "Kellemetlen érzés lehet, hogy a tiltakozó fiatalok ellen csak egy maroknyi nyugdíjas vonul fel védeni a kormány becsületét."Év kommentje-candidate:

benoke77 2013.03.08. 10:12:17
Szar dolog azzal szembesülni, hogy délben fiatalok tüntetnek, ahelyett hogy dolgoznának:-) Szar lehet azzal szembesülni, hogy pár tucat embert érdekel az egész:-) Szar dolog azzal szembesülni, hogy a közbeszéd csak ilyenekről szól. Megint egy gumicsont, amin a sok droid mind a két oldalon kurvaanyázhat egy jót, nőhet a feszültség, mélyülhet az árok. Szar dolog ez kérem meg szomorú.


…és a mai első Nap kommentje:

Roa 2013.03.08. 11:01:47
Maroknyi pöcs maroknyi nyugger ellen...
Én már csak egy kávét kérek. :)


Kis hírek a nagyvilágból:
Csavarhúzó állt a homlokába, hát rágyújtott: "A lengyel férfi végül háromórás műtéten esett át." – Látjátok, vannak még tökös gyerekek. RESPECT!
É.-Korea megelőző atomcsapással fenyeget – Ha így megy tovább, rájuk fognak megelőzést megelőző csapást mérni. Amúgy én ezt nem értem. Az egyik nap várja hogy Obama felhívja, Dennis Rodmannel pacsizik, vendégül látja a gugli-alapítót és a lányát, pár hétre rá meg élesíti az atomot. Ennyire hülye még csócseszku elvtárs se volt, a végén mégis elsöpörte a népharag. Mondjuk az is igaz, hogy a román nép gerincét nem tudták úgy szétverni mint a koreaiakét…
Comment:com: Kiszabadult Varga Livius: "A Quimby zenésze 120 órát töltött a föld alatt, mire kimenekítették. Túlélte, de visszamenne." – Én maximálisan támogatom ebben, vihetné a teljes Quimby-tagságot is, meg az egykaptafás magyar alterzenekarokat (30Y, stb.) is.
MusicPress: Itt a teljes 30Y-film!: "A Szentimentálé című új albumhoz Lévai Balázs rendezett filmetűdöket a zenekar tagjaival." – Na tessék, kellett emlegetnem őket. Előbb Matolcsy kinevezése, most meg ez, tudjátok mit, lehet hogy tényleg jobban jártunk volna a maja világvégével. Illetve nem, nem jártunk vona jobban, de hamarabb túllettünk volna mindenen.
Turista: Budapest egyre kedveltebb?: "Ha megkérdezik otthon a külföldi fiatalokat, mit láttál Budapesten? Sok romkocsmát, jó bort, sok fiatalt... ez a válasz."MAGYARUL: idejönnek baszni, bebaszni meg a várost szétbaszni.
Félpucér képet kértek Steiner Kristófról: "Steiner viccesen azt írta, neki csak teljesen meztelen képei vannak, mi azonban félpucért is szereztünk!"EZÉRT FOGY A MAGYAR!!! Nagyon remélem hogy azok a teljesen pucér képek nem kerülnek ki, mert akkor spontán kihal az ország lakossága :SSS
HP: A pornó betiltásán agyal az Unió: "Az USA-ban épp csak elkezdődött a marihuána legalizációja, erre válaszul az Európai Unió a pornó tejles betiltását veszi fontolóra." – Mindig mondtam hogy nem jó ötlet ez a csatlakozás, és tessék, itt tartunk, és késő bánat, eb gondolat, hamarosan az lesz mint a krisnásoknál hogy csak szaporodás céljából lehet nemi életet élni. Na jó, legyünk optimisták: előbb fog az Eu összeomlani minthogy kordába szorítsák a sekszuális vágyainkat!!44 négy Nap kommentje 2., amit akár én is mondhattam volna:

Martian 2013.03.08. 20:38:06
Szerintem a szexet tiltsák be, kifejezetten az eurokraták számára, hogy véletlenül se szaporodjanak. Ja és a klónozásukat is, biztos, ami biztos...
:)


Kémgépek lettek az internetszolgáltatók: "Amerikában mostantól figyelik a júzerek forgalmát. Magyarországon egyelőre még nem kell félni."HÁT PERSZE. Sőt, Amerikában is csak a Zemberek érdekében figyelik meg őket. Nem kell ide konteó, a valóság durvább mint Orwell összes műve…
Felvértezik a százmilliárd forintos hadihajót: "Drónt telepítenek az amerikai haditengerészet gyöngyszemére, hogy kivédje a támadásokat." – Komolyan mondom, már kezdtem félni hogy Amerika ezen a héten nem költ el milliókat valami elcseszett fegyverre, de most megnyugodtam. Illetve nem…
Ön mire használja az internetet? – Pornót nézni tilos, megfigyelni a felhasználót szabad, drónokkal emberekre vadászni dettó, hát akkor innentől kezdve inkább semmire… :DDD




bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés