2013. 03. 16.
Közben megy a szerzés (márc. 16-17.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, MÁRCIUS 16.:
ANGYALOK A SZOMSZÉDBAN

So many shoes, so little time.
Imáim meghallgatásra találtak: az időjárás elmosta az összes megemlékezést, így az idei 15-e viszonylag nyugodtan telt (nekem biztosan, akik a hó fogságában rekedtek azoknak már nem annyira). A másik fő esemény a pápaválasztás volt. Bevallom, én reménykedtem Erdő Péter győzelmében, nagyon ráfért volna a világra már egy magyar pápa, ráadásul a neve is illett volna a próféciákhoz, de ha nem, hát nem. Persze megviselt hogy nem ő győzött, egy percre szinte már kételkedni is kezdtem a katolikus egyház feddhetetlenségében és tökéletességében, ám két sör után megerősödtem lelkileg és úgy döntöttem hogy csakazértse leszek pünkösdista vagy református, maradok annál amihez értek és ami már bevált nekem idáig, ezek pedig a római katolikus hit, a konzervatív meggyőződés, a kocsmábajárás, a Gianna Michaels-filmek gyűjtése, végül, de nem utolsósorban pedig a tévéajánlás:

Ismétlés, nem érdemes:
Egyszerre, majdnem egyidőben két Jackie Chan-filmet is kapunk ma, az egyik egy szánalmas vígjáték negyed kilenckor az M1-en, ahol – követve a többi levitézlett pofonosztó lábanyomát – a jobb sorsa érdemes Jackie gyerekmegőrzésre adja a fejét a titkosügynöki munka helyett. Svarcitól Stallonéig mindenkit megkísértett a gagyi családi vígjátékok szelleme, a Kém a szomszédban kábé olyan mintha az összes ilyesmi történetét egybegyúrnánk. Előtte fél nyolckor egy kicsit jobb, de túl sokszor leadott akciófilm (A tiltott királyság) szintén vele (plusz Jet Li-vel) a retekklubbon, ami max. annyiból érdemes a figyelmünkre, hogy a Majomkirály-legendát hozza populáris formában olyanoknak akik amúgy életükben nem találkoznának vele.

Kiemelten nem ajánlott:
Nem tudom eldönteni hogy Nicholas Cage-nek melyik a nagyobb bűne, melyik film, melyik feldolgozás, melyik remake. Vegyük a ma esti példát, a Berlin felett az ég legyalázását: Wenders eredetije mindenről szólt: az emberi életre-érzelemere vágyó angyal vívódásáról, a kettészakított német főváros meghasonlottságáról, benne volt az életünk, a mi nyomorult, II. VH utáni európai életünk egy darabja, a Fal ami családokat szakított ketté és aminél lelőtték a szökni próbálókat. Nem is értem a remake-et, mert már az eredeti sem nem volt akkora üzleti siker, de nem is közönségfilmnek készült. Oké, kínálta magát a párhuzam mert Los Angeles már nevében is az Angyalok városa, de L.A. és Berlin között max. annyi lehet a kapcsolat hogy mindkettő "bűnös" város (és a most visszatérő Bowie mindkettőt megénekelte). Képzeljük el most Wenders összes gyönyörű képét a mögöttes tartalom nélkül, egy sima szerelmi történetté degradálva. Mondom, képzeljük el, mert csak emiatt nem éri meg hétkor a Viasat3-ra kapcsolni, még akkor sem ha a világ azon része amelyik nem látta az originált, két pofára zabálta.

Ajánlott:
Aki többre vágyik a Jackie Chan-filmeknél, az nézzen egy velük kb. egyidőben (20:15-kor) leadásra kerülő zenés északi vígjátékot a Cinemaxon, ami az ugyancsak ismert és milliószor feldolgozott megkomolyodás-történeteken csavar egyet, amennyiben egy tipikus ingyenélő fickót kényszerít rá a felnövésre nem egy cuki kisgyerek, hanem pár ápolt az új munkahelyén. Az első előítéleteken túl emberünk megtanulja hogy a fogyatékkal élőknek is vannak vágyaik, művészi ambícióik, és úgy dönt hogy segít nekik ezek kibontakoztatásában. A Ki köti be a cipőmet? talán az egyetlen jó program mára.

Politbürovat:
Schmitt szívesen lenne újra nagykövet – Ó, az én is! – "A volt államfő Washingtont ambicionálná, unokaöccse viszont biztosan Sanghajba megy." – Asszem akkor én most iszok egy söröt.
Alaptörvény: Áder János aláírja a módosítást: "Az államfő megkerülte, hogy véleményezze a törvényt: "akár tetszik, akár nem, alá kellett írnom"." – Hát igen, a sör nem ital, az asszony nem ember, a medve nem játék, a politika meg nem kívánságműsor!
Mit csináljon, ha jön a forradalom napja?: "Az biztos, hogy ha utcára megy, fázni fog. Orbán nem lesz itthon, Áder pótolja. Bajnai felszólal. A DK szállodába menekül. Sűrű nap lesz." - …és én csináltam a legjobban, mert a kocsmában voltam most is. Nem tudnak annyit fizetni vagy annyi sört venni nekem, hogy bármelyik párt rendezvényén ott legyek…

Kis hírek a nagyvilágból:
18+ Félmeztelen nők tüntettek a Szent Péter bazilika előtt – Még mindig nem tudom hogy ezeket a feminácikat ki szponzorálja, egy biztos: mindenütt ott vannak ahol emberek öröméét tehetik tönkre: riói karnevál, pápaválasztás…
63 éves, nyugdíjas, és kurva: "Három hét alatt közel kétmillió forintot szexel össze a brit nagymama." - …nem az a szar hogy van aki még az ő testéért is fizet (persze ez is, de a briteket sose a szépségükért szerettük). A baj az, hogy még ott is ilyen instabil a nyugdíjrendszer hogy erre kényszerülnek egyesek. Mi lesz nálunk mondjuk húsz év múlva, nagyipornó-nagyhatalom leszünk?!
Milla: Elkészült az új Milla-dal: "Az igazságot nem lehet átszerkeszteni. A társadalmat nem lehet szinkronizálni."ÉDES FASZOM! Már nem is tudom mi hiányzott: a szebb napokat látott Kistehén és egy hamisan éneklő, enyhén betépettnek tűnő, a szöveget se igazán tudó csaj featuring-je. Pedig a másik lábon kihordott lejárt szavatosság, Dopeman papa is rendületlenül próbálkozik, legutóbb már egyenesen Orbán Viktornak írt egy kis gyalázkodást, de hát a forradalom csak nem akar kitörni :DD
Katy Perryt összetévesztik egy topless modellel – Nem tudom ez hogy lehetséges! A toplessmodellnek legalább annyi haszna van hogy vetkőzik, de nem énekel. Katy énekel pedig nem tud, és vetkőzik, de csak alsóneműig.
Új elnöke van Kínának – Nem lehet véletlen hogy pont a pápaválasztásra időzítették, de hát a komcsik sose szerették a keresztényeket! – "Hszi Csin-pingt már novemberben a Kínai Kommunista Párt főtitkárává választották." – Nekem itt valami nem stimmel. Szerintem ezek olyanok mint a vámpírok, örökéletűek, és csak nevet váltanak, hát emlékszem egy Teng Hsziao Ping nevű fickóra, aki ráadásul pont így is nézett ki!
Rowling ismer, de nem szeret minket – Én meg nem ismerem ÉS nem is szeretem, úgyhogy 1:1.
Külügyér: Ideje rovarokat enni?: "Csótányt enni jó az embernek, kímélő a környezetének. Európa felkészül a rovarevésre." – Bezzeg Észak-Korea ebben a trendben is megelőzte a világot!!44 négy Ez igazán duplapluszjó: jól is lakunk meg a kártevőket is pusztítjuk!!44 négy


VASÁRNAP, MÁRCIUS 17.:
A FEKETE RUHATÁROS NŐ LÁTHATÁSA

Anglia? Ó, az egy tök Más Világ.
Kiemelten nem ajánlott:
Annak idején volt egy prófétikus filmecske, ami a mára már valósággá lett identitáslopásról szólt és Sandra Bullock küzdött benne a régi énjéért. A probléma ma aktuálisabb mint valaha, tehát ideje volt hogy készüljön még egy feldolgozás erről a témáról. Arra azonban nem számítottam hogy folytatni is fogják, Bullock és az eredeti stáb nagy része nélkül, márpedig megtették és ma tizenegy előtt tíz perccel le is adja a végterméket a TV2. Nem véletlenül emlegetem végtermékként: a Hálózat csapdájában 2.0 kb. tizenegy évvel később készült, ennek ellenére sztoriban-látványan-hitelességben messze alatta van, pedig egy az egybe az eredeti újraforgatása, csak itt nem Mexikóban történik a baj hanem a törököknél. Nikki Deloach pedig akármilyen szépen is néz ki, de Bullock-nak a nyomába se ér. Ez az a paranoia-film, amire még a paranioások se fognak ráharapni, plusz a technika veszélyeit se sikerül hitelesen ábrázolni: a nerdek és számítógépbuzik meg hangosan fognak röhögni a tévesztéseken. Nagyon remélem hogy Charles Winkler rokona az eredetit rendező Irwin Winklernek, mentsége persze akkor se lesz erre a szemétre, de legalább megérteném hogy miért ő folytatta.

Ismétlés, de ajánlott:
Tízkor kamaszkorom egyik kedvenc vígjátékát adja a Viasat3, egy kezelhetetlen osztály kirándulását Amerika és a világ politikájának központjába, a Fehér Házba. Útközben minden elromlik ami elromolhat, vagyis egyszerű komédiaforrást kapunk (road trip + politika) hogy akkor mégis miért szeretem, hát mert gyerekkori álmom volt hogy egyszer úgy szabaduljak be országunk vezetői közé, ahogy ezek a tökös amcsi gyerekek teszik, és bár Töketlenek a címe, ez ne riasszon el senkit, nem lesz pitebaszás, annál több ügyesen leplezett társadalomkritika. Szomorú hogy manapság nem az ilyesmit, hanem a fingós-dugós fasságokat tartják tinivígjátéknak. Utána Daniel Radcliffe, amint megmarad a varázs-terepen, ám a Harry Potter gyerek,-és tinivilága helyett továbblép a klasszikus gótikus, ill. Hammer horror-ba. A Fekete ruhás nő stílusgyakorlat, és annak hibátlan: bármelyik régivágású angol / amerikai borzongatás mellé odatehetjük, annyira jól idézi meg azok hangulatát és helyszíneit (pedig az alapregényt is a mi időnkben, 1983-ban írták). A felesége halálától lesújtott ügyvédet a mocsár közepére szólítja a kötelesség, vagyis a hagyaték-felmérés. Minden együtt van amit már régen is szerettünk ezekben a művekben: zárkózott, bunkó helyiek, gyanúsan kedves segítő és persze egy lappangó titok az elhunyt asszony házában. Hogy mennyire megváltozott a közízlés, azt mutatja a fogadtatás: a vérhez-belekhez szokott tinik nem értik hogy ez mitől is horror, mi, kultúrsznobok viszont örülhetünk, és 22:55-kor kapcsolhatunk az HBO-ra.

Kis hírek a nagyvilágból:
Mire iszunk ma?: "Szent Patrik napja van, amikor a világon tízmilliók öltöznek zöldbe, és isszák a sört, mintha muszáj lenne. De miért kell ma mindenkinek írnek lenni?" – Biztos sokan azt hiszik hogy én is csatlakozom, mert mikor igyon az ember, ha nem ma, a piálás nemzetközi világnapján, amikor mindenkinek van ürügye a berúgásra. Nos, a mai napot imádkozással, jótékonykodással és más ilyenekkel fogom tölteni, meg is mondom, miért. A Szent Patrik-nap csak egy ugyanolyan ránkerőltetett álhagymány mint a Valentin-nap, ilyenkor az összes kocarészeg ott fetreng az utcákon, és ez nekem visszataszító. Az igazán TRVE arcok nem azok akik ma isznak, hanem akik az év minden napján, kivéve a mait, és ami a többit illeti, MAJD AKKOR LESZEK ÍR, HA A DRÁGA ÍREK KIADJÁK NEKÜNK CIARÁN TOBINT.
Isten veled: Hogy tudjuk, kit szidunk: "Értelmes ember arról mond véleményt, amit ismer. A Millát főként olyanok szidják, akik sosem voltak egyetlen rendezvényükön sem." – Hát persze, mert értelmes ember eleve nem is jár a Milla rendezvényeire, de szidni attól még lehet, hát egy sima szadesz reloaded az egész.
Pornót néző irodistát fotóztak le Ausztráliában: "Az ausztrál James P méretes heccnek gondolta, hogy a szemközti irodaházban lefotóz egy épp pornót néző munkavállalót, majd a képet feltölti a Twitterére – írja a Huffington Post. Azonban a kép megosztáscunamit szült, James P pedig a 2600. megosztás után inkább jobbnak látta leszedni azt. Ekkor azonban már késő volt, az internet lecsapott a képre, és futótűzként terjedt el. Íme, gyönyörködjön rajta!" – Íme, a szép új orwelli világ: az ember már heteró-sekszuális igényeinek se hódolhat a munkahelyén, mert mindig lesz egy idióta, aki lefotózza és felrakja a netre. Goodbye privacy!
Balzsay Károly elüldözte a betörőket: "A világbajnok ökölvívó otthon volt családjával, mégis ki akarták fosztani. Nem hagyta magát." – A TASZ már gondolom fogalmazza a beadványt, hogy szegény drogos megélhetésibűnözőt már lopni se hagyják ebben a kirekesztő országban. Valószínüleg olyan hecckampány lesz ellene mint a kerítésbe áramot vezető öregúrnál is volt, ettől függetlenül RESPECT neki.

Halál a guglira! rovat:
I tried to be nice, really, de ami igaz az igaz: a faszbúk mellett mostanra ők lettek a másik nagysátán:
Megszűnik a Google Reader: "Július 1-jétől nem lesz elérhető a szolgáltatás." – Minek is, akik sokat használják a guglit azok nem sokat olvasnak :DDD
A Google a kormány átvételére készül: "A cég szerint öt éven belül piacra dobják az önvezető autót, ami életeket ment és milliárdokat spórol meg." – Természetesen mindez csak a mi védelmünkben történik, véletlenül se fognak vele mondjuk célzottan balesetet okozni. Miért is tennék?
Hatalmas dobásra készül a Google - Jön az új "Googleplex": "Beköltözik a NASA-hoz a Google új székháza. A tervező természetesen egy világhírű építésziroda." – Mi más! És hova máshova költöznének mint véletlenül a NASA mellé!
Mit hoz a Google szuperszemüvege?: "Az első randevún például igencsak jól jöhet, ellenzői szerint viszont jogsértő lehet a Google Glass." – Még szerencse hogy ilyesmi sose zavarta őket.
Beszélő cipőt mutatott be a Google: "Beszól, ha nem mozgunk eleget, dicsér ha sportolunk, és a Google Plusra posztolja a véleményét, ha kell, ha nem." – Anno még viccelődtünk azzal hogy "ha a cipőm beszélni tudna", de mára már nyakunkra lépnek a tárgyak. Képzeljük el: ülünk a kocsmában a jól megérdemelt sörünkkel és egyszercsak mint a pocakreklám, elkezd ugatni hogy törődj magaddal, takarodj futkosni meg ilyenek. Most komolyan, még perkáljak is azért hogy nyilvánosan megalázzanak?! Vagy: sörözés utáni jól megérdemelt másnaposságomat hajtom ki magamból a vécén ülve (vagy föléje hajolva, mikor hogy), ez a szemét meg kirakja Google+-ra. Mindentlátó-posztoló-megfigyelő szemüveg és visszapofázó lábbeli: INNENTŐL EGYÉRTELMŰ HOGY A GOOGLE MAGA AZ EZERFEJŰ BIBLIAI GONOSZ!



bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés