2013. 03. 23.
Akciózz ha tudsz (márc. 23-24.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, MÁRCIUS 23.:
PUSZTA TÁR

Most puszta csak igazán a tartár!
Ajánlott:
A Cinemax 2-vel kezdjünk nyolckor, itt Dino Buzzati egyik kafkai hangulatú művének megfilmesítését, a Tatárpusztát kapjuk. Mellette szól hogy a Domb mellett a katonai lét értelmetlenségeit kevés film ábrázolja ilyen jól, bár itt nem foglyok, hanem az Ellenségre váró katonák egyhangú élete a téma, akik ennyi erővel akár Godot-ra is várhatnának. Az Ellenség távoli és bizonytalan, hivatalosan a címben szereplő nép, áttételesen viszont maga a Sors és a Végzet, aminek lesújtásra kész karja mindannyiunk feje felett ott lebeg (ez jó költői lett, inni is kell rá egyet). Mellette szól még Morricone zenéje meg a színészek listája (Giuliano Gemma, Vittorio Gassman, Philippe Noiret, Fernando Rey, Jean-Louis Trintignant, Max von Sydow), ellenérv maximum annyi, hogy iszonyatosan hosszú… Egymás után két jóság is lesz ma az M1-en, az egyik a negyed kilenckor kezdődő Apósok akcióban, ami egy 1979-es buddy movie újragondolása, és ahogy a haverfilmeknél általában, úgy itt is két teljességgel ellentétes karakterű ember kénytelen elviselni egymást: egy nyugis, de precíz életű orvos és egy laza titkosügynök, akik gyermekeik házassága alkalmából futnak össze hogy rögtön utána együtt fussanak mindenféle zűrös ügyek után és még zűrösebb emberek elől, nyilván nem az orvosnak köszőnhetően. Az Alan Arkin és Peter Falk nevével fémjelzett eredetihez annyiban is hasonlít hogy igazából amaz is egy tisztes iparosmunka volt ami mindvégig a polkorrektség határain belül maradt. Utána ugyanott tíz előtt tíz perccel egy kis zene a Müpából az MR2 Akusztik+-szal, ami akarva-akaratlanul is mutatja gazdasági-kulturális helyzetünket, mert ugye valahol a válság és az ország lesüllyedésének egyik jele az ha már a művészek is itthagyják, és sajnos a mai előadó, Jamie Winchester is elbúcsúzott tőlünk egy fellépéssel. Ugyan ez nem annak a koncertnek a felvétele, de addig is amíg azt is műsorra tűzik (ha egyáltalán), megteszi.

Ismétlés, de ajánlott:
Film+2, 21:00: Szeress, ha tudsz!
– Ha eddig azt hittük hogy Los Angelesben, a Seksz és Halivúd fővárosában mindenkinek rendben van a nemi élete, most majd meggyőződhetünk az ellentétéről, és ebben sok jólismert és tehetséges színész lesz majd a segítségünkre (?), na meg Zsigmond Vilmos operatőri munkája. Több részből és még több kapcsolatból felépülő elsőfilm életünk (a pia utáni második legfontosabb) mozgatórugójáról, amiben a legemlékezetesebb talán Sir Sean Connery és Gena Rowlands idős párja, akik régi hűtlenségeiket emlegetik fel, illetve a bizonytalankodó színházi rendezőt játszó Gillian Anderson, aki itt lépett túl az X aktás imázson, na meg Angelina Jolie, aki valamelyest önmagát alakítja vagány bulizósfiatalként.

Kis hírek a nagyvilágból:
Kiss Ramóna média nélküli esküvőt akar – ...olvassuk mindezt a Velveten.
Noemisszió: David Guetta autója: "Nálunk még mindig nem forgalmazzák." – Jó-jó, de nekünk David Guettánk sincs!
A nő 30, a férfi 34 évesen a legvonzóbb: "Egyre idősebb korra tesszük az öregedés kezdetét." – Érthető, hiszen Mi, Férfiak egyre idősebben leszünk egyre vonzóbbak!
Öregebb az univerzum, mint gondoltuk: "80 millió évvel korrigálták az eddigi adatot." – Na mit mondtam, hát a Világegyetemhez képest még Matuzsálem is örökifjú kamasz…
Gyanúsított lett a drogügyben Gáspár Laci: "Állítólag pozitív lett az exmegasztáros drogtesztje." – Az ügyvédje előre megmondta hogy ha így is lesz, ez csak véletlen lehet :DDD
Amanda Bynes erőszakért könyörög: "A pár éve még szende színésznő most azt akarja, hogy a rapper Drake gyilkolja meg a vagináját." – …ha meg megteszi, akkor meg megy a picsogás. Komolyan mondom hogy azért kár volt feltalálni az internetet hogy az összes selejt oda fossa a gondolatait. Nem mintha a kocsmázással egybekötött tévésblogolásnak több értelme lenne, de legalább a látszatja megvan.
Vietnami kislány lett a rovásírásverseny helyezettje: "Zugló élharcosa volt az ősi székely írás hivatalos helyeken való megjelentésének." – Most persze kötekedhetnék hogy nincs olyan nagy különbség az ő betűik meg a rovásírás között max. nehézségi szintben, de csakazértse fogok, inkább nyomok egy RESPECTet.


VASÁRNAP, MÁRCIUS 24.:
WOYZECK-HARMÓNIÁK

Ha az elsőnek nem sikerül, a második lelövi
A hó végének megfelelően igen gyér lesz a felhozatal, majd pótolom hírekkel, mert a felesleg kiszórása után csak e kettő maradt:

Ismétlés, nem ajánlott:
21:00, Duna TV: Herzog után Szász János is hozzányúlt Georg Büchner darabjához. Az ő Woyzeckje váltóőrként dolgozik, de ugyanúgy berobban, amikor felesége megcsalja. A Sátántangóhoz hasonlóan ez is erősen hangulatfüggő film, azt hiszem egyszer már ajánlottam, akkor jobb hangulatban voltam, most viszont a kerülendő kategóriába került, mert akármilyen szépen is van fényképezve, és hiába hogy csak másfél óra, ma nem vagyok vevő a művészi (?) depresszióra.

Ismétlés, de ajánlott:
22:50-kor gyerekkorunk kultfilmje, az Elit kommandó végre nem hangalámondással vagy VICO-kazettán, hanem a Film Mánián. A kilencvenes évek agyatlan akciófilmjeinek egyik legjobbja, jó színészekkel: Charlie Sheen már akkor se volt komplett, Bill Paxton számára meg rutinküldetés az egész. Pozitívuma hogy még annak ellenére is kerüli a politizálást hogy arab fanatikusok ellen vetik be az elit osztagot: a robbanófejekkel fenyegetőző figurák nem ideológia,-hanem erőszakfüggők (az valamelyest háttérbe szorul hogy az erőszak megindoklásához is kell ám egy ideológia). Kis érdekesség: a Shop Stop magyar verziójában szó szerint lefordították a címet ahelyett hogy utánaéztek volna milyen név alatt futott nálunk, így lett belőle Hadifókák. Kapcsolódó hír:

Gyilkolt a szerelmes tengerészgyalogos: "Megölte társát, majd a nőjét és saját magát is." – Hát igen, ezek a tengerészgyalogosok mindig tiszta munkát végeznek!!4 négy

Halál a gúglira! rovat:
Hologrammal kísérletezik a HP: "Szemüveg nélkül nézhető, széles látószögű 3D kijelzőt építettek a kaliforniai cég mérnökei." – Na tessék, egy hülye százat csinál. Először volt a google glass, most meg a többi is rárepül a témára mint gyöngytyúk a takonyra…
A Google a legnagyobb magyar költő: "Nem kell nekünk a más folyója / Nem kell nekünk idegen égbolt / Nem kell nekünk bölcsesség / Nem kell nekünk más." Vajon ki írta?"A GONOSZ!
Intelligens karórát készít a Google: "Az androidos részleg fejleszti az új eszközt, ami a pletykák szerint nemsokára megjelenhet." – Beszélő cipő és mindent megfigyelő szemüveg után már az időbeosztásunkra is rátelepszenek, sőt, már világot is láthatunk a képernyő előtt ülve, "hála" nekik:
Kanapéból megmászható a Kilimandzsáró: "A Google munkatársai megmászták helyettünk, nekünk csak kattintgatnunk kell a képekre." – Tessék mondani, nincs ilyenből lezuhanós, lehetőleg olyan amin a cég vezetői potyognak a sziklákról? :)

A seksz, a szipu rovat:
18+ Ilyen egy pornóforgatás Kovinál: "Egy Kovi-film forgatásán akkor is folytatni kell, ha a pornószínésznő szemébe megy a sperma." – Hát igen, kemény ez a pornószakma!!!
18+ Kovi: Most gyorsulj be, és élvezz el!: "Leállások lassítják a pornóforgatásokat, és ha kell, sűrített tejet használnak sperma helyett." – Nagyon promózzák, de attól félek a régi dicsőségeit nem fogja utolérni.
Szexvideója lehet az egyik Jonas-nak: "A keresztény, szüzességi fogadalmat tett 23 éves énekesről állítólag áprilisban jelenik meg a videó.""Keresztény?" Biztos csak református vagy valami más ilyen eltévelyedett, egy katolikussal ilyen egyszerűen nem fordulhatna elő. Mindegy, remélem nem fogják terjeszteni a pornóvideóját mert akkor tényleg egy világ omlana össze bennem, hát nehogy már a reformátusoknak lehessen pornója, nekünk meg nem!
MusicPress: 18+ Sátánista esküvő a sztriptízbárban és vámpírlakoma: "James Franco, a hollywoodi filmsztár Daddy nevű együttesének szerelmes dalához több korhatáros okkult klipet is rendezett." – …és sikerült neki a lehetetlen: unalmas sátánista-sekszes videót csinálnia. Az is megérne egy misét (szó szerint) hogy ma már az összes aberráció megengedett, sőt elvárt egy együttes sikeréhez. Mindegy, mi katolikusok olvastuk a Bibliát és tudjuk ki fog győzni, a sátánisták meg hadd pörögjenek amíg tudnak!
Könyvesblog: James Francónál is csak szívnak és dugnának: "A kötetének hősei túlélik a kritikus 21. évet, akár Bret Easton Ellis-regényhős is válhat belőlük."ÉDES FASZOM, ez a legkártékonyabb fajta, a mindenhez értő világtehetség. Színész, rendező, zenész, fotós, ír…ÉS BIZTOS MÉG HUMORA IS VAN.

Kis hírek a nagyvilágból:
Brutális a kínai vízszennyezés: "Egyes tengerpartokon nem ajánlott az úszás, a haltenyésztés, de még a kikötőépítés sem." – Na, úgy néz ki a világ proletárjai a saját dzsuvájukba dőlnek. Nem tudom sajnálni, megölték az ipart mindenütt…
Sokkoló a fényszennyezés Hongkongban – És ezt így hogy? Túl nagy a világosság, vagy mi? Valami bűzlik ott Keleten…
Kitiltanák a legyeket a kínai vécékből: "A nyilvános illemhelyeken négyzetméterenként egy legyet tűrnének meg, a bűzszintet is korlátoznák."ÉN MEGMONDTAM! Mondjuk kíváncsi vagyok a legyekkel mit csinálnak, megbírságolják vagy közmunkára kötelezik őket?
Halálbüntetést kértek az időjós mormotára: "Korai tavaszt ígért, hóvihar jön. A ohiói Buttler megye népe csalással vádolja Punxsutawney Philt." – Ez igen, egy állatot hibáztatni pedig ők a hülyék hogy jelként értelmezik a viselkedését, bezzeg a híradósaik megússzák még azt is ha direkt hazudnak… De ha büntetés, legyen büntetés, vessék a mókusok elé vagy kövezzék halálra, az úgyis nagy divat manapság. HÜLYE AMERIKAIAK, AMERIKAI HÜLYÉK!
Toni Braxton izzadságfoltja, vagy Chloe Sevigny hegedűs ruhája kínosabb?: "A hegedűs ruha ötletes, de lehet, hogy ön szerint kínosabb, mint egy nagy izzadságfolt hónaljban." – Nem! Az igazán kínos Chloe Sevigny "művészete" és Toni Braxton kinézete…mi lett abbó a gyönyörű csokibabából :((((
Így lesz trendi márka egy afrikai diktátorból: "Aki menő, az R G Mugabe pólóban és sapkában parádézik Zimbabwéban." – Tessék mondani, a sztálinos-hitleres-maocetungos is trendi? Csak mert ők több embert öltek meg...
Szt!m Vándorcirkusszal erősít a Sziget: "Tavaly is nagy sikere volt az artistáknak, idén még több lesz belőlük." – Sőt, az egész Sziget egyetlen hatalmas bohóckodás lesz.
Kivágták a piliscsabai öreg hársfát: "Hétfőre még egyeztetést ígértek, de már ma kivágták. Hiába küzdött érte Hobo is, a vasútépítők győztek." – Nem hiába, mert ugye a szocik is megaszonták hogy a békákat se szokás megkérdezni amikor lecsapolják a mocsarat. A lakosok meg örüljenek hogy megengedték nekik hogy "esetlegesen karitatívan hasznosítsák" a fa maradványait. MAGYARORSZÁG, ÉN MOST LEISZOM MAGAM!
Tobin-ügy: A kormány nekimenne az EB-nek: "Viviane Reding szerint mivel a magyar igazságszolgáltatás nem független, érthető, ha Írország nem adja át a gázolót." – MUHAHA. Amikor függetlenül kicsempészték Magyarországról akkor a naggggyon független ír bíróság bezzeg nem toloncolta vissza, nem tiltakozott, fel se merült hogy pert indítsanak ellene. Több mint egy évtizede nem képesek elégtételt adni annak az embernek akinek a lányait megölte ez a szemét. Hát igen, a híres ír összetartás többet ér mit két gyermek élete! KÖSZÖNJÜK SZÉPEN ÍRORSZÁG, KÖSZÖNJÜK SZÉPEN ÍREK, NEM FELEJTJÜK NEKTEK!
Dunakeszi nem jött lázba a baloldaltól: "Az MSZP és az Együtt 2014 egyelőre inkább egymás ellenfelei, mint szövetségesei." – Erre ennyit:




bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés