2013. 03. 25.
Álhagyomány útján (márc 25-26-27-28.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, MÁRCIUS 25.:
SÉTALENTOM

Say "what" again!
Részben ismétlés, egészében nem ajánlott:
Egyszer már vendégeskedett nálunk a Fekete tükör, ami egy mérsékelten sikerült társadalomkritika a ránk váró falansztervilágból, ma azonban háromnegyed kilenctől egyből három részt kapunk a Cinemaxon: a Himnuszt, az Egyetlen kiutat (erről írtam) és végül az Emlékchipet, ami előrevetíti a google glass rémuralmát, vagyis a visszatekerhető emlékeket. Mondom, a feldolgozott problémák valósak, de a megvalósítás rém gyenge. Ki tudja, talán szándékosan csinálnak ilyen gyenge filmeket a témában, azért hogy könnyebben elfogadtassák a Zemberekkel az Antikrisztus közelgő királyságát…:SSS

Ajánlott:
Kis szünet után újra ajánlható irodalmi műsor nyolckor, én meg újra lemaradok róla, mert a Duna World adja, pedig Csukás István kedvéért odakapcsolnék a Tálentumra, nagyon szerettem a dolgait…de hát ez van, az értelmes műsorokat mindig azon csatornán adják ami nekem nincs. Ha ettől a műsortól eltekintünk, akkor egész hajnali egyig kell várnunk, ha valami egészestés jóságot akarunk, ekkor adják ugyanis az IRA ellen dolgozó besúgókról szóló, beszédes című Sétáló hullákat a Film+-on. A besúgás rizikós szakma, erkölcsileg is meg egészségileg is, értheő okokból: ami az egyik oldalnak hőstett és emberéletek megmentése, az a másiknak szimpla árulás és szabotázsakció, ami a szabadságharc sikerét igyekszik megfúrni, ennélfogva általában golyóval jutalmazzák, amint kiderül kilétük, sejthető hogy itt is ez történik, és az addig szorgosan jelentgető ügynök (Jim Sturgess) durva macska-egér játékba kerül. Miatta és Sir Ben Kingsley miatt is kötelező néznivaló.

Kis hírek a nagyvilágból:
Nők és Férfiak: A nőknek nem volt joguk az orgazmushoz:
"Az egyiknek öröm, a másiknak köröm". – Ó igen, a régi szép idők. Hiába, a seksz már nem ugyanaz amióta a nők is élvezik…:(
Mi a teendő, ha a cipzár becsípi a péniszt?: "Főleg 18 évnél fiatalabb fiúk szenvedik el a fájdalmas balesetet, amely a második helyen áll a péniszt érintő sérülési okok listáján." – Kevesebb sört kell inni, hogy ne sérüljön a mozgáskoordináció. Nekem is beletelt egy időbe, dehát senki születik tökéletesnek!
Kristen Stewart a biztosítékot sem veri ki – Hát igen, manapság egy dupla faszverésnél (K. Stewart) vagy színésztársunk lepisilésénél (N. Kidman) több kell a kasszasikerhez, és az se árt, ha netán jó is a film, nem csak botrányjelenetek vannak benne... – "Az Úton azoknak is élvezhetetlen, akik olvasták a regényt, és azoknak is, akik nem. Pedig az emberiség csak erre a két részre osztható." – Nem, mert van egy harmadik is, akik olvasták de azt akarják bár ne tették volna. Én ez utóbbi kategóriába tartozom.
Burger: Luther Burger: "Ki az a Luther, és mit keres a fánk a burgerben?" – Hajjaj, reformátusok, kálvinisták, jehovisták, buddhisták, arabok, ateisták, lutheránusok…a jó katolikusnak már sehol sincs nyugta, mindenütt ott vannak ezek, már a burgerben is! ÉBERSÉG!


KEDD, MÁRCIUS 26.:
S HÍV A KOZMOSZ.

Ez a jelenet sajnos nem lesz benne a filmben.

Talán érdemes:
Film+2, 21:00: Hideg veríték – A Richard Matheson egy korai regényéből készült film remake-je, nem mintha ez látszana rajta: a második feldolgozás minden eredeti ötletétől megtisztította a történet vázát és maradt a véres bosszúállás amiben az itt főszereplő Charles Bronson ugye nagymester, az európai drokartellnek bezavaró amerikai idegen csak ürügy. Egynek jó, de témában-megvalósításban sok jobb van nála. Fél tízkor montreáli helyett berlini bankrablás a TV2-őn, a korszellemhez igazítva, vagyis nem csupán pénzre megy a játék: a bankrablók mellékállásban terroristák is, és a véletlenül arra járó és Tűzvonalba kerülő ifjú házaspár férfitagját közreműködésre kényszerítik. A sorozatfüggők Gary Dourdan miatt fogják nézni, de a sznoboknak is lesz ürügy odakapcsolni, mivel Nina Hagen lánya, Cosma Shiva játssza a feleséget. Hát igen, ez elég kevés mára, szerencsére a havazás majd ellát minket tennivalóval...

Kis hírek a nagyvilágból:
A megint vesztő Radics Gigi a hét lúzere: "A 16 éves énekesnőről még csak a közönség nem volt hajlandó elfogadni, hogy közönségkedvenc." – Nem ő az egyetlen. A minap is botorkáltam hazafelé a kocsmából, és láttam egy plakátot, ami valami családi programot hirdetett, hogyaszongya: "sztárfellépő: Csobot Adél". Na most, én valahol elvesztettem a fonalat. Múlt év október 10-én még arról szóltak a hírek és azt kommentáltam hogy úgy kellett őt átsegítenie a zsűrinek mindenen mert hamiskás és nem túl tehetséges, most meg: sztárfellépő. Ő akkor most mitől is sztár? Hány lemezt adott el? Hány koncertje volt? Mennyit dolgozott azért hogy ott legyen, ahol? És miért a közönség a hibás ha nem kíváncsi már ezekre?
A playmate, a szépségkirálynő, a húga, meg az orosz lányÉDES FASZOM. Peter Greenaway már megint forgat valami elszálltságot? Vagy ez valami más? – "Ez nem vicc, mind címlaplány szeretne lenni. Szépek, elszántak, a médiában akarnak dolgozni."MAGYARUL: dolgozni egyik se akar, de a pénz az kell mindegyiknek. Tudjátok mit, jobban jártunk volna egy Greenaway-filmmel.
Így rohanja le Észak-Korea Szöult: "A legújabb propagandavideóban a kommunista északiak 150 000 amerikai hadifoglyot vizionálnak." – Amerikai foglyokról álmodoznak? Akkor esetleg Amerikát kéne lerohanniuk, nem a testvérkoreát, de hát a komcsiknak sose volt erőssége a földrajz :DDD
Egy izreli katonalány unalma: "A fegyveres kiképzők fehérneműre húztak nagykabátot. Shani Boianjiu Bátraké a mennyország című könyvében írta meg, milyen vidám is katonáskodni Izraelben. " - A borító alapján simán SUNÁZNÁM. Szerelemmel a háború ellen!!44 négy Év kommentje-candidate:

VT22 2013.03.26. 01:35:20
Kétfajta könyvet nem szabad megvenni. Az egyik amin a szerző neve nagyobb betűvel szerepel a címlapon, mint a cím. A másik amit a New York Times ajánl.

Ez a második csoportban van benne...

Enyhítést kérnek a halálos balesetet okozó horvát politikus ügyében: "Kaposváron egy év tíz hónapot kapott Radimir Cacic, akinek most Zágrábban enyhítést kérnek."TÜNTESSÜK KI, ADJUNK KOSSUTH DÍJAT NEKI IS, meg ciarán tobinnak, meg a rezesová lánynak is. Komolyan mondom, Magyarországon lassan kilövési-elgázolási engedélyt lehet kiadni a honpolgárokra, persze csak gazdagoknak és külföldieknek :SSSS


SZERDA, MÁRCIUS 27.:
UTOLSÓ BLUES, PÁRIZSIVAL

Két trombitás egy lokálban.
Kiemelten rettentően ajánlott:
Fél tízkor ismét leül az egész ország a retekklubb elé, hogy újabb pillanatokkal gazdagodhassunk a Magyarországot százötven évig megszálló és félig kiirtó hős, Szulejmán életéből. Ma például megint túljár az ostoba magyarok és a még ostobább keresztény Európa eszén ez a leleményes ember: Buda ostromával fenyegetőzik, de közben a görögöket támadja. Hát igen, elég lassan csordogál, töriórán kicsit rövidebb volt, de mivel a törökök számára ez ugye sikertörténet, érthető hogy a háremhölgyek összes menzesze külön részt kap. Nincs mese: ez a világ legjobb sorozata, remélem hamarosan a többi országpusztítóról is készül hasonló!!4 négy

Talán ismétlés, kiemelten nem ajánlott:
Cinemax 2, 20:10: Méh – Bevallom, elvesztettem a fonalat a sok tökegyforma művészfilm között, melyekben csak annyia közös hogy ha megnézem bármnelyiket, egyből nyúlok a kötél és a borotvapenge után. Ennélfogva nem tudom hogy a Méh volt-e előbb vagy a Delta, csak azt hogy míg Mundruczónál folyton megerőszakolják Tóth Orsit, addig Fliegufnál Eva Green "csak" meg akarja szülni a balesetben elhunyt szerelmét, miközben csak a szél susog (de legalább most nem folyik rá sperma mint az Álmodozókban, és mint Orsira a Deltában). Egy biztos: KERÜLD, MESSZIRE. Én megteszek mindent hogy sikerüljön kikerülnöd, például tegnap is berakhattam volna az ajánlóba mert akkor a sima Cinemaxon ment, de azt talán van aki fogja, a másodcsatornát remélhetően kevesebben.

Húsvéti rovat:
Bár még van pár nap az ünnepig, de a Film Café már rákészül ma este kilenckor (kell is, ha az HBO-n meg Shyamalannak van Ördöge 0:50-kor!): egy nem is olyan régi párrészes sorozatot kapunk, amit Irene Papas tesz elviselhetővé még a megátalkodott ateistáknak és nem-katolikus tévelygőknek is. A Gyermek, akit Jézusnak hívtak első részében a Megváltó még épp csak megszületik, de máris kezdetét veszi a menekülés Heródesék elől – a pozitívumoknál viszont ott van a három napkeleti bölcs, ugye. Korrekt filmsorozat, nézzétek.

Ajánlott:
Két nagy szerelmem, Párizs és a jazz 22:10-kor az MGM-en. A hölgyeknek jut egy harmadik, sőt akár negyedik szerelem is ugyanitt Paul Newman és Sidney Poitier személyében, akik a francia fővásorban élő zenészeket alakítanak, akik életét alaposan felkavarja a szülőföldjükről érkezett két nő. Eddig a nem túl bonyolult sztori, de ha még azt is hozzáteszem hogy Louis Armstrong is hangszerközelbe kerül, akkor egyértelmű hogy a Párizs blues a legjobb ma estére. Vagy nem?...

Kiemelten ajánlott, sőt egyenesen kötelező:
Universal Channel, 21:20: Kétfejű cápa – Újabb Asylum-remekmű. Ne hallgassunk a kritikusokra, ez úgy hibátlan ahogy van, most komolyan, hol máshol csodálhatnánk meg egyszerre Carmen Electra domborulatait és azokhoz hasonlóan mesterséges (nem szilikon, hanem CGI) szörnyet, amint tizedeli a bulizósfiatalokat? Ráadásul ez egy prófétikus mestermű, van ugyanis egy kapcsolodó hír is hozzá:

Kis hírek a nagyvilágból:
Kétfejű bikacápát találtak – Na most megnézném a kritikusok arcát! Az Asylum előre megjósolta ezt is!!
A hummeres gázoló börtönben marad: "Április 12-ig meghosszabbították az előzetesét. Tartani lehet tőle, hogy megszökik."KIZÁRT DOLOG!!! Hiszen ciarán tobin is milyen korrektül vállalta a felelőséget a két gyerekért, és rezesová sem próbálkozik be mindennel hogy elkerülje a letöltendőt. EGY SE KURVA, MIND KIRÁLYLÁNY!!!44 négy
Bach antiszemita indulatokat gerjeszt?: "Németországban átírták a János-passiót. Egy teológus kommentárokat adna az evangéliumhoz is." – Kottákat, zeneműveket cenzúráznak...EZÉRT VAN EURÓPA HALÁLRA ÍTÉLVE.
Az angoloknak elegük lett belőlünk: "A kormányfő szerint hiba volt korlátozás nélkül beengedni a kelet-európaiakat. Szigorítani fognak." – …meg ezért is. Szegény hülye britek, pár évtized múlva már mindent megadnának a kelet-európaiakért, de hát akkor már saria lesz náluk :DDD Nap kommentje (máshonnan, de ide kapcsolódik):

nyomasek 2013.03.26. 09:37:20
Index főcím: "Az angoloknak elegük lett belőlünk"

Nem drágáim, nem belőlünk lett elege, hanem a sok semmirekellő, haszontalan hulladékot akarják visszaküldeni ahonnan jöttek. Megjegyzem nagyon helyesen. Eddig se kellett volna pátyolgatni őket, dehát ugye a multikulti...
Tőlünk a többség azért megy ki, mert melózni akar, pénzt keresni. A kurvafuttatók és a lomisok számára Anglia nem célország, szóval nagyon mellétrafáltatok srácok.



CSÜTÖRTÖK, MÁRCIUS 28.:
FALUDÚLÁS
Bevállalsz, igen vagy nem?
Sajnos sör folyt a laptopomra és idáig tartott amíg helyreállt a működés, cserébe csupa jó szar műsor lesz, ma tényleg inkább olvassatok valamit.

Nem ajánlott:
20:40-kor
azon ritka esetek egyike lesz amikor kifejezetten örülök hogy nem fogom a Duna World-öt: a Lélek Boulevard-ban a Nagy Megosztó, Csernus Imre szerepel majd. Őt még fénykorában is igyekeztem elkerülni, nagyjából sikerrel, leginkább azért mert nem voltam meggyőződve a története igazságtartalmáról (drogos múlt majd hipp-hopp megszabadulás a szer fogságából). Emberünk legszebb napjai azóta elmúltak, így viszonylag ritkán kerül képernyőre (cserébe áttért a könyvírásra).

Talán érdemes:
Kilenckor lesz az egyetlen úgy-ahogy tűrhető program, mégpedig a Film+2-őn, ahol Jodie Foster lesz Halálra rémülve frissházas férje beteg szokásaitól - nem, nem attól hogy veri, hanem pont attól hogy jól bánik vele, vagyis érzelmileg kicsit túl van hajtva (megesik, na). A férj végül meghal egy fogászati beavatkozás közben, a nőt gyilkossággal vádolják de felmentik, a film pedig sehonnan nem indul és ugyanoda is megy, Victoria Thompson élete nem biztos hogy érdemes volt arra hogy feldolgozzák (igen, sajnos valós történet alapján készült). Mégis, a másikhoz képest ez egy merő felüdülés lesz.

Kis hírek a nagyvilágból:
Bankot robbantottak Cipruson: "Szó szerint: kézzel készített bombát dobtak egy bankfiókba. A Cipruson bezárt bankok Londonban nyitva vannak, ott menekítik az oroszok a pénzüket."MAGYARUL: kénytelenek lesznek a kisebb számlákhoz nyúlni, mert ugye a nagyobbak tulajai megtalálták a kiskaput. Ügyes, ügyes…
Václav Klaus a földgolyó elnöke lenne: "A volt cseh államfő megváltoztatná az Európai Uniót, és ehhez további Klausokat keres." – Nem tudom mit szív, de azonnal kérek belőle!
Slotát kizárhatják pártjából: "Hűtlen kezeléssel gyanúsítják. Elnöki évei után a pártvagyon két autóból és két számítógépből áll." – Nem tudom mi van a cseh és szlovák politikusokkal, de én már csak egy kólát kérek. Vagy nem is:
Justin Timberlake öt tequilát ivott meg egy tévéműsorban: "Legalábbis elvileg. Ha nem vizet töltöttek neki felesek helyett, akkor őrült jól bírja a piát."MAX RESPECT, de csak ha tényleg tequila volt. Ez esetben remélem hogy van felvétel arról is ami utána történt :DDD

Apu hod med be? rovat:
Havas Jon egy kanos hipszter: "A Trónok harca londoni sajtóeseményén kiderült, hogy Izlandon még egy jót dugni sem lehet." – Oké, de akkor hogy szaporodnak az izlandiak?
A rendszeres szaunázás árt a spermának: "A herezacskó hőmérséklete 3 fokkal emelkedik, ez már mérhető spermiumszám-csökkenést okoz." – …de akkor meg a finnek hogy szaporodnak?

Lehet Más a PARTY HARD!!! rovat:
Verekedés lett a hógolyózásból: "Egy debreceni diákot kórházba vittek. Reggel egy szolnoki autós tévedésből más kocsiját ásta ki." – Na látjátok, mondtam én hogy tévézés nélkül is el fogunk szórakozni, hála a hónak…
Subba: Ruhátlan Randalír Rendőrökkel: "A kezelésről meglógott bolond fickó céltudatosan menetel előre az ausztrál városka utcáin, miközben randomra zúzza le a megfékezésére kiérkező zsarukat meg egyéb formákat." – Erről eszembe jut a klasszikus gif:
Mára ennyi, viszlát szombaton, remélem addigra a laptopom is helyrejön :SSS



bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés