2013. 03. 30.
Micsoda két nap! (márc. 30-31.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, MÁRCIUS 30.:
FRÁSZRA SZORULT ÖTKARIKA

Henry Rollins bűnbeesése
(Ismeretlen reneszánsz festő műve)
Talán érdemes:
Jön a húsvét, és vele a régi, szívmelengető történetek, nyolckor például Dickens Twist Olivérje az M1-en, ami Roman Polanski 2005-ös kísérlete is lehetne arra hogy tisztába tegye a gyerekekkel való kapcsolatát, kérdés hogy mennyire megfelelő erre ez a bátortalan feldolgozás, amiben Sir Ben Kingsley a legjobb dolog, mert egyébként csak egy korrektül felmondott leckének felel meg, a szükséges extra hiányzik belőle, és Polanskiról nekem még mindig csak "az" jut eszembe: a lezáratlan ügy a vádakkal, a nemzetközi fogócskázás a kiadatási törvényekkel, satöbbi. Ugyanabban az időben Ingmar Bergman egyik legelszálltabb darabja a Cinemax 2-őn, ami a személyiségcserés alkotások egyik legjobbja, minden bonyolultsága ellenére is. A Persona főhősnője egy ünnepelt színésznő, aki egyszercsak megnémul, és kórházról kórházra vándorol, amíg mellé nem rendelnek egy ápolónőt, aki mindenben az ellentéte. A két nő közötti falak lassan omlanak le, de akkor nagyon, a néző pedig majdnem annyira megzavarodik mint ők maguk. Nem könnyű, dehát melyik Bergman-film az?

Kiemelten ajánlott:
Egy mindenkinek ajánlható húsvéti koncert, de az M1-en hajnali 0:10-kor adott Ennio Morricone Krakkóban lesz a legjobb mai (vagyis inkább holnapi) műsor, ami a legkedveltebb pápa, II. János Pál szövegeinek ihletésére és a róla szóló életrajzi film zenéjeként íródott tételekből áll. Az olasz zseni nem csak megkomponálta mindezeket, de mint a címből is sejthető, le is vezényli a pápa szülőhelyén. Vallási irányultságtól függetlenül mindenkinek ajánlható.

Ismétlés, ünnepi, de nem ajánlott:
Még később, fél kettőkor kezdik az M2-őn a Megfeszített című rockoperát, ami az ugyancsak ma adott Julianus barát mellett egy újabb Koltay-Koltay produkció. Az István, a király sikere óta megállíthatatlanul íródnak Magyarországon a jobb-rosszabb musicalek történelmi és populáris témában, ez a második csoportba tartozik, vagyis amennyire jó mondjuk az István, a király vagy a Jézus Krisztus Szupersztár, ez annyira kerülendő, még akkor is ha a hazai zenei élet prominensei szerepelnek is benne. A párhuzamok magukat kínálják: Makrai Pál legalább egyszer már volt Júdás, Varga Miklós meg Jézus és István is, Kalapács Józsefet én a metálzenekaraiban jobban szerettem, vagyis előre lehet sejteni ki kit fog játszani. Mindez még eredetietlenül is lehetne jó, de a pátosz és a mindenáron érzelmekre való apellálás még mindig nem helyettesíti a forgatókönyvet.

Nem ünnepi, de ajánlott:
HBO, 22:10: Frászkarika – A mostanság dúló vérszipoly-mánia ellenszere nem is lehet más mint egy régi vámpírvadász vígjáték kihantolása. Az eredeti Fright Night a nyolcvanas évek egyik kellemes meglepetése volt: vállaltan camp, de ügyes önparodizálását a 2011-es verzió is nagyjából hozza (főleg azzal hogy az originál egyik szereplője, Chris Sarandon is feltűnik benne). Colin Farrell alakítja a szomszédba költöző wannabe Drakulát, akiről pont az az egy ember tudja hogy kicsoda, akinek a legkevésbé hisznek. Ha tudod, nézd meg az eredetit is, hogy jobban üljenek a poénok.

Kis hírek a nagyvilágból:
Békemenet támogatja Kim Dzsongunt - ...és mind önkéntesen. NYILVÁN!"Több ezres tömegtüntetés Phenjanban. Megtették az előkészületeket az USA elleni csapáshoz." - Mit? Összegyűltek egy helyre hogy könnyebb legyen lebombázni őket? :D Az asking for it tipikus esete...
Szecsődi Kari a neten árulja erotikus szolgáltatásait: "A nemváltó exmegasztáros gogo-táncol, erotikus show-kat ad, masszázst és privát műsorokat vállal." - DO NOT WANT!!! Bár nézzük a jó oldalát, legalább addig sem énekel…
Eltűnt egy fiola halálos vírus Texasból: "A vírusos lázat okozó Guanarito-vírusnak egyelőre nincs nyoma, szerda óta nem találják." – Esküszöm nem is tudom mi hiányzott még az idióta Észak-Koreai vezető és a világválság mellé…:SSS
Halálosabb a SARS-nál az új koronavírus: " Agresszívan terjed és gyorsan pusztít. Az eredete továbbra is ismeretlen, de már 11 áldozata van." – Nabasszus. Lehet hogy egy másik fiola is eltűnt Texasból?...
A spanyol király nőügybe keveredett – Már ez is baj? Inkább ez mint hogy melegklubokat látogasson álruhában! - "Ingyen adott luxusvillát egy német üzletasszonynak." – Ilyenkor azért néha sajnálom hogy nem nőnek születtem....NEM.
Breivik nem lehet ott az anyja temetésén: "A norvég tömeggyilkos kérelmét elutasították." – Még az is lehet hogy a végén rájön mit is jelent a halál. Leölt egy csomó gyereket, vigyorgott a kamerába, élvezte a luxusbörtönt. De lám, meghal az anyukája, egyből ott akar lenni és facsarodik a szíve meg minden. Szinte megsajnálja az ember…NEM.
Lángoló: David Guetta zárja az idei Szigetet – Minap még hogy sírtam egy luxusautó okán, hogy nekünk még Guettánk sincs, miért is forgalmaznák pont itt a kocsiját, erre tessék, idejön. - "A látványos záróbuli mellett még a Dunában is lehet majd fürdeni a köztársasággá alakult fesztiválon." – Köztársasággá alakulás, alternatív pénznem…itt zajlik előttünk az új világrend főpróbája. Minden eddiginél sötétebb sziget speciállal kell megemlékeznem erről!!!44 négy Nap kommentje:

shitgun 2013.03.27. 14:58:19
Jézusom, ez nagyon gyenge. Ilyen amikor egykori duhaj srácok Armani inges milliárdosokká válnak, és ötvenévesen kitalálják, hogy mi a fiatalos, laza, és bulis. Tiszta ovi, fesztiválköztársaság, ja persze, ennél jobb szövegre nem tellett? A külföldiek úgyis leszarják, csak mocsokrészegre ivás és ingyendugás miatt jönnek, az itthoniaknak meg dedó helyett pénz kéne a Szigetre, anélkül lehet bármi a marketing, felejtős lesz nekik. David Guetta-ra már nincs is mit mondani, ég veled Sziget.



VASÁRNAP,MÁRCIUS 31.:
Ó, AZOK A GÖRÖGÖK!

...kiteszik amijük van 8)
Talán érdemes:
Fél kilenckor az HBO Comedy–n az általam már korábban is ajánlott Pam Ann tér vissza non-stop járatával New York-ból, hogy újabb utaskísérő-poénokkal fárasszon le minket - és tényleg, mert a korábbi műsornál valamivel gyengébb és jóval közönségesebb verziót kapunk. Negyedórával később (háromnegyed kilenckor) egy felemásan (mondjuk ki: felnőttek számára hallucinogének nélkül egyenesen élvezhetetlen) Verne-feldolgozás a retekklubbon. Pedig minden adott volt az áttöréshez: az Utazás a Föld középpontja felé a sokadik megfilmesítésénél tart, tehát lehetett volna tanulni az eddigi verziókból. Nos, ez elmaradt: a 2008-as változat technikailag tökéletesebb mint valaha, csak a sztori lett iszonyat lebutítva, pedig az őstörténelemben megrekedt vulkán állatvilága többet érdemelt volna mint egy jurasszikus parkourkordást. A hippik imádni fogják (3D flashbackek a régi szép időkből, ó jeee), a gyerekek szerencsére még túl fiatalok ahhoz hogy értsék a vizuálorgiát, viszont Brendan Frasert ők is meg az esetleges anyák/barátnők is imádni fogják, nekünk, Férfiaknak meg nincs más választásunk mint behódolni a közakaratnak. Vagy nem, mert:

Kiemelten ajánlott:
Kilenckor a hétvége második filmjét kapjuk a Film+2-őn az ógörög szuperhősről - a tegnapi elsőt direkte nem ajánlottam, mert gyenge volt, de talán a Herkules, a világ ura olasz gyártói nem spórolják ki mindazt amiért szeretjük a legősibb ketrecharcos meséjét, vagyis a vért, az akciót és más ilyeneket. A karakteres B-filmes, William Berger alakítja Minosz királyt, a csodás mellű Sybil Danning pedig garancia a minőségre és tartalmas szórakozásra, a kritikusok pedig elmehetnek a francba, onnantól kezdve hogy öt Arany Málnára jelölték ezt a mesterművet, igen, még Sybil melleit is. Vagy nincs ízlésük vagy mind homó-sekszuálisok!444 négy Ugyanabban az időben másfajta minőségi szórakozás a Duna TV-n az ismétlésgyanús Fotográfiával, ami egy fényképész és egy retusőr kettős zarándokútja Magyarországon, melynek során felmerül a kérdés: mi a jobb, szépítés nélkül dokumentálni az eléjük táruló sorsokat-embereket, vagy a fotóalanyok kívánságának tiszteletben tartása, hogy nem annyira igazi, mint inkább ideális arcukkal vonulhassanak fotópapírra.

Fokozódó nemzetközi rovat:
Kim Dzsongun az USA elleni rakétacsapás haditerve előtt fényképezkedett – Hát meg nem mondanám róla hogy Svájcban járt iskolába, ha ennyi esze van. A pókerben sem szokás kiterítenni a lapokat... – "Ez nyilván a propagandaháború része." – …vagy egy jól kitervelt kamikazeakcióé.
Észak-Korea kihirdette a hadiállapotot: "Kim Dzsong Un pénteken jóváhagyta az amerikai és dél-koreai célpontok elleni csapások tervét. A hadsereg a végső parancsra vár." – Rövid elemzés arról hogy nem jó ez sehogy se: ha figyelmen kívül hagyják Dzsungun fenyegetéseit akkor tovább arcoskodhat és nyomhatja el a népét. Ha nem, akkor lehet hogy Kína és az oroszok is beszállnak az össznépi lövöldözős társasjátékba (arról nem szólva, hogy eddig még egy diktatúra alatt élő nép se tudott mit kezdeni azzal hogy felszabadították az amcsik). Nap kommentje:

lfb.n 2013.03.30. 10:12

Ez a kalácsképű azért tud. 30 évesen mindent elért az életben. 1 milliárd nézője lett a Gangman style-al, együtt kosarazott Rodmannal, nem mellékesen egy ország nagyon kedves vezetője, van pár munkatábora,

és az a 4 jólöltözött, életerős fiatalember ott mögötte megnyeri majd neki a Nagy Népi Inváziót a gonosz imperialista USA ellen.

Van rá reális esely, hogy záros határidőn belül eltörlik ezt az idiótát a föld színéről?


Kis hírek a nagyvilágból:
Ezért csökkent a magyar katolikusok száma: "A püspöki konferencia szerint a rendszer nem engedte, hogy katolikusnak valljuk magunkat." – Ez igenis egy elég komoly probléma, mert ugye aki nem katolikus az más, és nincs velünk. Ha rajtam múlna, minden újszülöttet megkeresztelnének ha akarja a szülő, ha nem, hát az egy dolog hogy csökken a népesség, de hogy mi, katolikusok is egyre kevesebben vagyunk, ez egyszerűen tűrhetetlen. Az meg hogy egy számítógép nem engedi hogy pont ezt a vallást bejelöljük, az egyértelműen a sátáni új kor eljövetelét harangozza be!
Mikrochipet kapnak a lovak is: "A tarkószalagba teszik be, már csak a törzskönyvezett lovakat szabad bélyegezni." – …ahogyan ez is. First the sheep, next the shepherd! :((
Milliókat kap, aki cáfolja a bibliai teremtést: "Amerikai kreacionisták 10 ezer dolláros tét mellett, bíróság előtt bizonyítanák, hogy nincs evolúció." – Ilyenkor viszont visszatér a hitem (végülis húsvét van, vagy mi). BIG RESPECT nekik, remélem jól betesznek majd a hitetetleneknek! EGÉSSÉG!
Wow! Snooki még sosem volt ennyire karcsú!: "A Jersey Shore telt celebcsaján mindig volt mit fogni, de az utóbbi időben kimondottan karcsúra fogyott." - WOW? Az pont nem ő, hanem a másik dzsörzésóros nímandina...nem mintha néztem volna a sorozatot és fejből tudnám, ki kicsoda, á, dehogy…
Cc: Füveztek az Éjjel-nappal Budapestben: "A sorozat producere szerint csak elrettenteni akartak. A fiatalkorú Hannát elvitte a mentő."MUHAHA. Minek szívja aki nem bírja? Én bezzeg mindig is mondtam hogy a kábítószer minden fajtája messzire kerülendő!!! EGÉSSÉG!

Halál a guglira! rovat:
Vége a nyomtatott útikönyvek korának?: "Hírek szerint a Google nem nyomtat többet a tavaly megvásárolt Frommer's könyveiből. Az internet és a mobil miatt padlón az ágazat." – Pár év és nem csak az útikönyvekből nem fognak nyomtatni többet. Köszönjük néked gugli :((((
Netes térképen látta meg, hogy megcsalták: "Egy orosz lány a Google Street View orosz változatán lett figyelmes egy párocskára." – Újabb érv a gugli megszüntetése ellen: az ember már nem is paráználkodhat nyugodtan!
A Sony is okosszemüveget fejleszt: "Egy szabadalom szerint a Google Glasstől eltérően mindkét szemlencsén megjelenne a kép." – Komolyan mondom kezd elegem lenni. Egy barom elkezdi, a többi átveszi, és egyszercsak viszlát, személyiségi jogok, bye bye magánélet!
Gatesnek 23 millió forintot ér egy új óvszer - Az egész világnak meg a többszörösét érte volna meg ha a gugli összes alapítójának atyja óvszert használt volna…. – "A Microsoft volt vezetője százezer dollárt adna annak az ötletgazdának, aki továbbfejleszti az óvszert." – …de ezt akkor sem értem. A Microsoft óvszert fejleszt? Miért pont ők? Miért pont ennyiért? Bolondok napja csak holnap lesz, gyerekek!
Lehet-e élni a Google nélkül? - Mi az hogy, nagyonis. - "Egy hétig nem használjuk a Google termékeit, lemondunk a YouTube-ról, az Androidról, a Chrome-ról és a Gmailről. Nem lesz könnyű." - Dehogynem, nekem is sikerült... egy egész hétig nem használjátok, mi? Kemények vagytok...:DDD
Dobjon virágot a Google-termékek sírjára!: "Fejezze ki méltón részvétét az elmúlt hat évben megszüntetett majdnem negyven projekt miatt!" – Csak, ha az egész gugli megszűnik. És nem virágot fogok vinni a sírjukra, hanem pezsgőt bontok! Viszlát hamarosan!




bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés