2013. 04. 15.
A legbolondabb hónap közepén (ápr. 15-16-17-18.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, ÁPRILIS 15.:
ÉJJEL-NAPPAL A PARTON

Az egyik árva másik háza.
Ajánlott:
21:25-kor egy remek coming of age-múvi a távoli Ausztráliából a Viasat3-on, amiben Daniel Radcliffe bizonyítja be újra hogy több van benne mint a legtöbb gyereksztárban. A címbeli Fiúk a parton egy árvaház lakói, akik jutalomutazásukat töltik, és mint a sorsdöntő utazások alkalmával, itt is van minden ami a kamaszlelket foglalkoztatja, a nagy kérdés mégis az hogy az egyiküket érintő örökbefogadás összejön-e. Előtte nyolc órakor hasonló agyalós-érzelmes film a Cinemaxon, de már a kamaszkoron túllevő főhősökkel, akik még nálam is keményebben nyomják az éjszakai életet: dolgoznak, ki itt, ki ott, az árufeltöltéstől kezdve az egészségügyig mindenütt. Amikor nem melóznak, akkor viszont összeülnek egy pohár feketére és kibeszélik ügyes-bajos (természetesen szerelmi) gondjaikat. Az Éjjel-nappal fiatalokat pont szerencsétlen időszakban vetítik, mert ugye van a hasonló nevű valóság-szemét, és annak a közönsége lehet hogy benézi ezt is. Mindegy, legalább ragad rájuk valami… Mi viszont célzottan üljünk le elé, mert nem csak elsőfilmnek kitűnő, a főszereplők pedig minden hibájukkal együtt életszagúak.

Talán érdemes:
20:25-kor újabb verzió a Ghost-ra az HBO2-őn: itt egy sorozatgyilkos női áldozata tér vissza hogy az elkövetőt megfigyelő alkoholista rendőrt nyomra vezesse. Ez az egyetlen baj az alkoholizmussal egyébként: hiába mondod hogy "I see dead people", mindenki a delirium tremens utóhatásait látja rajtad. A Szellemtanú leginkább a helyszín –New Orleans- hangulata miatt érdemes, egyébként egy sima egyszernézős darab.

Kis hírek a nagyvilágból:
Olcsóbb lehet az ópiumLESZAROM! A folyékony kenyér árát csökkentsétek, ne a kábszerekét!"Rekordszintet érhet el az afgán máktermesztés, a világ ópiumtermelésének 90 százalékát adhatják." - Most már értem miért vitték el oda a demokráciát: biztos gépesítették a termelést meg hoztak nekik műtrágyát…:DDD
Anne Frank Justin Bieber-rajongó lett volna: "A kanadai énekes merész kijelentésével dühíti a közvéleményt. Mém lett abból, hogy hülye." – Ha van igazság a földön, akkor ennek a bizonytalan nemű kis seggdugasznak véget ér a karrierje. Komolyan, mekkor egó vagy szellemi sötétség kell ahhoz hogy valaki ekkora baromságot írjon pont ennek a múzeumnak a vendégkönyvébe!
Erőszak a színpadon csak felnőtteknek: "Nemi, fizikai és verbális erőszak. Nem könnyű darab a Minden ötödik órában." – Addig is amíg a magaskultúra az erőszakról szól, maradok a seksz-filmeknél és a kocsmábajárásnál.
Bruce Willis lánya irtózatos bikiniben fogdosta a fenekét: "A Coachella fesztiválon bulizott Tallulah 'T-Rex' Willis, és már megint nem nézett ki valami jól." - …pedig a minap még sekszynek mondták pont itt, persze én már akkor bagolyfejűnek neveztem, de igaza van a velveteseknek, a Tyrannosaurus Rex-re tényleg jobban hasonlít.
18+ A filmtörténelem 10 legjobb női segge: "Demi Moore hátsója mindenhol ott van, de vajon jobb, mint mondjuk Carla Guginoé?"LESZAROM, mert hátsóban is Gianna Michaels a number one! És ha már itt tartunk:
Eb: 18+ Ne dugj angolnát a fenekedbe!: "Egy részeg kínai valamiért úgy gondolta, hogy jó ötlet. Később rájött, hogy nem." – Ezek ott Keleten vagy nagyon nem bírják az alkoholt, vagy túl erősre csinálják. Remélem legalább elektromos angolna volt…


KEDD, ÁPRILIS 16.:
WAY WAY WAY WAY WAY WAY
(Megfejtés: HATHAWAY
.)

Eskü? Wow!!!!
Talán érdemes:
Fél tizenegykor az eheti első Anne Hathaway-film a FEM3-on, melynek legfőbb tanulsága az hogyha a legény vagy leánybúcsú rendben lement, a menyegzőn még mindig beüthet a baj – ha nem az igenek kimondásakor, akkor a hazaérkező bunkó rokonok miatt. Közülük az egyik az A.H. által játszott figura, aki döntő szerepet játszik abban hogy testvére, Rachel esküvője minél emlékezetesebb legyen, és nem a jó értelemben véve. Dráma, tehát jó sok intrikát és régi tüskét kapunk.

Ismétlés, de ajánlott:
Film+2, 21:00: Árvaház – A spanyolok (különösen a Del Toro nevűek) alaposan felzárkóztak a világ élvonalához. Ennek az árvaháznak a lakói nem kaptak bónuszutat a tengerhez, viszont egyikük alaposan felbolygatja a szintén egykor ittlakó új tulajdonos életét, aki felújítaná és újra benépesítené férjével a régi házat – részben saját gyerekével, de inkább az itt ápolandó kicsikkel. Az se tűnik fel neki hogy fiának van egy kitalált barátja, ez elvileg normális ebben a korban. Azonban jól sejtjük: nem mind barát aki annak tűnik, ergo jönnek a parajelenségek, és velük a néző többszöri befosatása is. Szépen fényképezett és hatásos filmecske, nézzétek.

Ajánlott:
El leszünk látva történelmi témájú magyar koprodukciókkal: előbb nyolckor a világ egyik legnagyobb népirtó szemétládája, Sztálin lesz terítéken a Cinemaxon. A bajszos, huncut mosolyú mészárost Robert Duvall kelti életre, talán nem is érdemel ekkora nevet egy komcsi diktátor, de legalább hitelesen fogjuk látni azt a rettegést ami Joszip uralkodását és halálát kísérte. Igen, a halálát is, mert pol pot szánalmas halotti máglyája és csócseszkuék kivégzése mellett a másik kedvenc témám Sztálin szánalmas halála. A Nagy Embert nem volt szabadott zavarni, ha azt mondta hogy ne zavarják – így esett, hogy zárt ajtók mögött, "békésen" érte a megdöglés, pedig csak annyi kellett volna hogy valamelyik birka testőre megnézi, mi ez a nagy csönd már ilyen hosszú ideje. De ugye, a Nagy Embert nem lehetett zavarni, így ment is egyből az üstbe a többi szarházi népirtó mellé :) Duvall mellett még Julia Ormond és Zsigmond Vilmos opertőrködése miatt is kötelező!

Bukás: The Russian Edition.

A másik hasonló téma amiben benne van hazánk fiainak keze az tizenegy előtt öt perccel egy viszonylag ritkán adott történelmi film lesz a Duna TV-n, ugyancsak nagy színészekkel, még 1990-ből, az akkor még kevésbé ismert Stellan Skarsgard-dal, valamint a nagy nevű Balkay Gézával és még nagyobb Csákányi Lászlóval. A Jó estét, Wallenberg úr! természetesen a zsidókat mentő hősről és fogságba eséséről szól, kicsit elnyújtva, de hibátlanul.

Kis hírek a nagyvilágból:
Veszélyes lehet az edzés előtti nyújtás: "Ön is úgy tudta, hogy az edzés előtti nyújtás a sérülésektől véd? Egy tudóscsoport mást mond." – Hú de jó hogy nem sportolok! Ami meg a védelmet illeti, a zsírpárnám meg a sörhasam megóv mindentől!!!
IDDQD: Kerekesszékesnek tettette magát egy WoW-játékos: "Évekig hazudott, hogy több adományt kapjon a rajongóitól. Aztán élő adás közben kisétált a képből." – Hitetlen népség, hát dehogy hazudott: CSODA TÖRTÉNT! HALLELÚJA, TESTVÉREIM, HALLELÚJA! Még a WoW-osok sincsenek teljesen elvészve!!!
Vegyi fegyvereket vethettek be Szíriában: "Brit szakértők erre utaló nyomokat találtak az országból származó talajmintákban." – …pontosan úgy ahogy Bagdadban is. Vagy nem, és akkor más áll a háttérben:
Aszad: Szíria a nagyhatalmak küzdőtere: "A szíriai elnök a híresztelésekkel ellentétben nem menekült el az országból, és nem is halt meg." – Na, ezzel gondolom nem lesz tele a twitter meg a faszbúk. Viszont szegényt hamarosan tényleg kilövik, attól tartok :SSS
Részeg nő zavarta meg az MTV díjátadóját: "A Bosszúállók lett a legjobb film, a legjobb csók Jennifer Lawrence-é és Bradley Cooperé." - RESPECT a részeg nőnek, ő mentette meg az estét. Jut eszembe: EGÉSSÉG!


SZERDA, ÁPRILIS 17.:
MESÉS FÉRFIAK HADIHAJÓVAL

Árny, játék.
Nem ajánlott:
Universal Channel, 21:20: Amerikai hadihajók – …avagy amikor valami annyira rossz hogy még poénból se érdemes megnézni, mert röhögni se lehet rajta. Az egy dolog hogy a Csatahajóról lopták, az is hogy ebből lassan már sportot űznek, de hogy még viccesre se tudták venni, az mindennek a legalja. Az originál is szar volt, ez meg aztán főleg. Ebben a rovatban írhatnék még a Szulejmánról is, de már elmondtam róla mindent amit akartam: túlnyújtott, hazug fos, a világ szégyene hogy pont nálunk vetítik, ahogy az is hogy a sok idióta birka megnézi.

Ismétlés, de ajánlott:
A múltkori Menzel-ismétlést kihagytam mert annyiszor volt már, de a Mesés férfiak kurblival című alapművet nem fogom, mert remekbesikerült főhajtás a mozgókép őskora előtt, és valamelyest a Doktor Parnasszus ötletadójának is tekinthető: itt egy középszerű bűvész dobja fel a mutatványait némi filmmel, majd jön a zenekíséret és végül a rendes épületben berendezett vetítőterem. Hogy Jirí magára osztotta a különc filmes (mellék)szerepét, az is külön jópont (bárki másnál tolakodás lenne, de ő még tud úgy színészkedni a filmjeiben hogy nem tűnik fel – illetve feltűnik hogy ott van, de nem nyomja agyon a jelenlétével). Kezdés 21:25-kor a Duna TV-n.

Ajánlott:
Fél tíz előtt öt perccel Viggo Mortensen egy jól sikerült krimiben a Viasat3-on: a Tökéletes gyilkosság nem a hasonló angol című 1988-as mű, hanem Hitchcock Gyilkosság telefonhívásra című alkotásának feldolgozása, amiben egy unatkozó trófeafeleség visz egy kis izgalmat az életébe egy csóró, de legalább tökös szerető (Viggo) képében. Megkapja, de nem csak az ágyban: a gazdag férj (Michael Douglas) nem hagyja bosszulatlanul a félrelépést… Nem jobb, mint az eredeti, viszont – ez is ritka! – a rendező képes volt szélesíteni a karakterek jellemét: Gwyneth Paltrow nem egy Grace Kelly, de itt többet osztanak rá mint a biodekoráció szerepét.

Kis hírek a nagyvilágból:
Hurrá, Mihalik megint meztelen! – …már nem is tudom mi hiányzott nekünk… - "Az Allure májusi számába készültek róla ízléses pucérkodós fotók." – Ahhoz képest hogy modell, lassan már az lesz a hír ha egyszer ruhában fotózzák.
Psy szétzúzta Justin Bieber rekordját: "A Gentleman klipjét 24 óra alatt 22 millióan látták." – Sebaj, majd elveszik tőle is a nézettséget!
Meghalt a férfi, akit Darth Vader fojtogatott – Ennyi időbe telt, de azért csak hatott az Erő… Azért csak R.I.P. – "Richard LeParmantier-nak sosem volt nagy szerepe, mindenki a Csillagok háborújából emlékszik rá." – Az lehet, de az átlagembernek még ennyi se jut…
Juhari: Alpárian rusnya Kleopátra: "Az évszázadokon át gondosan elrejtett krétarajzon a fáraónő lapátfogakkal büntet." – Tudjátok mit, én még így is SUNÁZNÁM.
Ciprus állampolgársággal enyhítené a kárt: "A legalább hárommillió eurót vesztők automatikusan megkaphatják a ciprusi személyit." –Elment az eszük? Mi van azokkal akik eleve ciprusi állampolgárok voltak?
Kokain okozta a gazdasági válságot?: "Egy volt drogszakértő szerint a drogon pörgő bankárok a gazdaságot is túlpörgették." – Mindig is mondtam hogy a drog rossz! Mennyivel nyugodtabban aludnánk ha a kokó helyett egy kiadós felessel kezdenék a napot, mint én is! EGÉSSÉG!


CSÜTÖRTÖK, ÁPRILIS 18.:
AMIKOR MEGTÁMAD AZ ŐS-SZÖRNY

Nem Jagger és nem is Stone.
Talán érdemes:
HBO, 21:00: Mikor megláttam a szíved – Sose késő gyereket csinálni, bár hatvanévesen azért elég necces, főleg ha az embernek már van egy pár lánya. Természetesen Franciaországból érkezik hozzánk ez a családi drámázás, olyan problémákról amivel az átlag magyar egyszer se szembesül (szerencsére).

Ajánlott:

HBO, 22:35: A Rolling Stones története
– Állítólag szépítés nélküli visszatekintés az egyik legnagyobb hatású rockbanda kulisszái mögé (mivel Jagger a producer, gondolom azért lesz ami kimarad, pld. a Cocksucker Blues c. doku története). Tudom hogy ötvenedik évforduló meg minden, de azért fura hogy szinte még ki se hűlt Scorsese alkotása, máris itt a következő. Kétrészes cucc, ez természetesen az első belőle.

Ismétlés, kiemelten nem ajánlott:
Film+, 23:15: Elemi ösztön – Úgyis csak amiatt néznéd, megspórolom a fáradságot, tessék a lényeg:


Kis hírek a nagyvilágból:
36 üveg Jägert vett futballistája kártyájával: "Az edző, aki korábban a Dinamo Zagrebben ismert játékos volt, az öltözőből lopta el a bankkártyát." - RESPECT! Így kell ezt csinálni ^^
Mai Manó: A leggyűlöltebb paparazzo: "A Time szerint ő az amerikai lesifotózás Keresztapja, Brando öt fogát verte ki 1972-ben." - RESPECT MARLON! Így kell ezt csinálni :DDD
Bevásárlóutcából bevásárlóutca lesz a Váci: "Az V. kerület újratervezi a legfontosabb bevásárlóutca arculatát. Lesz új logó, térburkolat, WiFi." - LESZAROM, nem járok arra, aki meg arrajár, az megérdemli.
Császári sírt találtak Kínában: "Szuj Jang-ti kegyetlen és élvhajhász zsarnokként vonult be a történelembe, a 6. század végén élt." - Kellett fikáznom a Múmia 3-at, máris aktuális lett...
Kiutasították őket, mert túl jóképűek voltak: "A szaúdi vallási rendőrség lecsapott három "ellenállhatatlan" fesztiválozóra." - Velem ez nem fordulna elő, nem mintha mennék az arabokhoz bulizni :DDD
Álommeló Kínában: hatósági pornófigyelő: "Évi hétmillió forintot kapna, pornót kellene szűrnie." - Ki. KELL. VÁNDOROLNOM!!!





bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés