2013. 04. 20.
April In Blum. (ápr. 20-21.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, ÁPRILIS 20.:
ÓSDI ÁTVERŐSDI

She was a skatergirl.
Talán érdemes:
Fél nyolckor a kelleténél jóval hosszabb családi akciófilm a retekklubbon. Jack Wilder nem az első és biztosan nem az utolsó az Indiana Jones kalapjából kibújt titokfejtők közül, a történet sajnos pont annyira sablonos amennyire az inkák kincseire vadászni az. Komolyan, ezer év eltelt, és nyoma sincs az aranyvárosnak, szegény indiánok ha tudták volna mi mindent fognak a nyakukba varrni a világvégétől kezdve El Dorado kincséig, önként kihaltak volna. Másfél-két óra bőven elég lenne a régész-szépfiú, a mellé csapódó nő és geek, no meg a nyomukban loholó ilyen-olyan csoportok vetélkedéséből, viszont a három órára elnyújtás magával hozza ami ilyenkor általában történik: üresjáratok és még üresebb párbeszédek. Mindegy, tizenegyre remélhetőleg vége lesz még reklámokkal együtt is…
Cinemax, 20:10: Szeplőtelen fogantatás – …avagy mormon szűzlány találkozása a rock and roll-lal, ami annyira jól sikerül, hogy egy lemez meghallgatása után teherbe esik, és isten jelre gyanakszik, ezért elutazik ahhoz a bájgúnárhoz aki a kazettán vernyákol. Szegény kiscsaj nem sejti, hogy még ha létezne is gyerekcsinálás rockzenével, annak az eredménye minimum egy démon vagy legalábbis ördögfióka lenne…
M1, 22:10: The Brothers Bloom: Szélhámos fivérek – Annyit sírtam hogy Rachel Weisz nélkül nem élet az élet, hogy ma végre adnak vele valamit, igaz csak egy közepes vígjáték, de ez is több a semminél, pláne mert nem nagystúdiós, hanem independent körökből érkeziuk hozzánk. Hőse két árvagyerek, akiket az élet rögös útja rászoktat arra hogy magukon kívül ne bízzanak senkiben. Pénzre viszont szükségük van, így hát a legegyszerűbb (?) módját válasszák hogy megkeressék: jó érzékkel találnak rá a levehető palimadarakra, és aranyéletük van – egész addig, míg az esetleges utolsó nagy dobás ideje el nem érkezik egy gazdag özvegy személyében, és amíg egyikük pont ekkor rá nem jön, hogy öreg már az átverősdihez. Igen, néhol kicsit erőltetett, másutt meg vontatott, de hol másutt láthatnánk a csodás Rachelt gördeszkázni?

Kis hírek a nagyvilágból:
Átrendezi a forgalmat a Critical Mass – Meglepődtem volna, ha nem…
Kerékagy: A leggyorsabb biciklist keresik – MUHAHA. Majd akkor szóljanak ha megtalálták a legszabályosabbat! – "Az utolsó budapesti Critical Massen nem csak tömegben araszolni lehet majd."ÉDES FASZOM. Egy hétvégére három vonulás: kerékpárosok, élet menete, nemzeti motorosok ők már nem :)), meg valami összefogásos tünti is lesz…én csinálom a legjobban, hogy ki se fogok jönni a kocsmából, kikérem az itallapot osztjónapot…
18+ Európába jönnek a pucéran olvasó nők: "A Naked Girls Reading egy Chicagoból induló franchise: meztelen nők tartanak felolvasóesteket." – Nahát. Meztelen nők, és még olvasni is tudnak? Ezt el se hiszem. Egy nő vagy meztelen, vagy intelligens! Azok viszont akik pénzt fizetnek értük, azok se nem meztelenek, se nem intelligensek. Mennyire szánalmas hogy Amerikában már az olvasást is csak meztelen nővel lehet eladni!
Ők a legszexibb túlsúlyos magyar celebnők: "Király Linda vagy Liptai Claudia idomai jönnek be önnek? Esetleg Fatima a legjobb csaj?" – Esetleg inkább egyik sem.
A szürke ötven árnyalata lekerül az amerikai könyvtárak polcairól – Miért, eddig ott volt? o_O - "Az Amerikai Könyvtárszövetség kifogásolt könyvnek minősítette a bestsellert." – Jóval előbb ebbe a kategóriába kellett volna rakni, de jobb későn mint soha!
A celebek rövidebb ideig élnek: "Gyászjelentések tanulmányozásával jutottak erre a következtetésre az ausztrál kutatók." – Lehet hogy rövidebb ideig élnek, de ezalatt legalább háromszor annyit, mint egy normál ember. És persze vannak akik nem egészen celebek és még a korai halált is megússzák:
Jean Claude van Damme úgy néz ki, mint 30 éve – Ez aztán rohadt meglepő: Van Damme hasonlít Van Damme-ra!
Újabb Kossuth téri fákat vágnak ki: "Biztonsági emberek tucatjai vigyázzák a rendet." - Minek? Félnek hogy rájuk támadnak a fák mint a Gyűrűk Urában? :DDD


VASÁRNAP, ÁPRILIS 21.:
KINEK JUT A LOM?

Last days of Ci
s
Talán érdemes:
Kilenckor újabb darab a magyar szocreál filmgyártás gyöngyszemei közül a Duna TV-n, melynek fő kérdése hogy melyik megbízható tanuló kapja az angliai Jutalomutazást. Annak idején valamennyire bátor alkotás volt, persze ma, amikor a fél ország Londonban mosogat már nehéz megérteni miért is volt olyan nagy dolog nyugatra utazni, viszont a fő vonzereje, a zene megmaradt, nem is csoda: Tolcsvay László és Presser Gábor felelt érte.
HBO2, 20:10: Isten hozott Rileyéknál – …avagy Kristen Stewart néha komoly szerepeket is kap, itt például egy csellengő fiatalt, akit a véletlen egy, a házasságába belefáradt férfi útjába sodor. A fickó és felesége lányuk halála óta nem tud mit kezdeni egymással, egyikük a testi kapcsolatokba menekül, a másik (a nő) pedig mindenkit agorafóbiájával küzdve kizár az életéből. Bár James Gandolfini neve általában a minőségre utal, az azért gyanús, hogy a mű már a második címváltozatánál tart (eredetileg Mallory szerint a világ néven futott). Fél tízkor újabb Anne Hathaway-jóság az M1-en, melyben hősnőnk egy repülőgépbaleset túlélőit terápiázza, nem úgy, illetve egyiküket még úgy is: míg a többi utas "csak" a baleset gyanús körülményeit meséli el, ők szép lassan kölcsönösen megnyílnak egymás előtt. Ahogy egyre több gyanús részlet derül ki, úgy tűnnek el sorra mindazok akik az alternatív verziót támasztanák alá. A 109. utas inkább misztikus thriller mint összeesküvéses krimi, annak viszont korrekt.

Ajánlott:
20:10, HBO Comedy: A diszkó végnapjai
– Vígjátékból is lehet trilógiát és komoly mondanivalósat forgatni, Whit Stillman pedig pont ezt tette egy adott korszak szubkultjának bemutatásán keresztül. A nyolcvanas évekbeli diszkó erőletett vidámságát kevesen ábrázolták ilyen jól, úgy hogy szinte el is felejti az ember hogy a főhősök élete mennyire üres, és mennyire durva, ha az ember kiöregszik egy klubból vagy stílusból – vagy csak szimplán öreg lesz ahhoz hogy lejárjon. Kate Beckinsale-re külön érdemes figyelni.

Kis hírek a nagyvilágból:
Éljen: nem lesz drágább a Balaton!: "A büfések belátták, hogy az már tényleg sok lenne. Van, aki már kinyitott." – Újabb világvége-előjel: a büfések nem drágítják az árut. Egyébként jó is hogy nem lesz drágább a Magyar Tenger, mert:
Ömlik a szennyvíz a Balatonba: "Igénytelen volt a kivitelező, a balatonszőlősiek pedig ezreket fizetnek a rossz csatornázásért." – De jó is lesz amikor a Balaton Sound-on a saját mocskukban fürdenek majd a külföldiek ^^ Prémiumfesztivál FTW!!!!4 négy
Soros György XXX évesen meghalt - a Reuters véletlenül lehozta a nekrológot: "Véletlenül közzétették a befektető előre megírt nekrológját, amelyben ragadozónak nevezik." – Ez azért valahol szomorú. Most már életében tudja, mit írtak volna róla még a halottakról vagy jót vagy semmit-közhely ellenére is.
Harmincnégy tonna vas nyomában: "Értéke felbecsülhetetlen, de senki nem tudja, pontosan hol van a világ legfurcsább járműve. Amely ráadásul tele volt zseniális megoldásokkal." – Ja, hogy vas? Akkor egyértelmű a megfejtés:
Több kábeltolvaj kevesebbet lopHÁT PERSZE. OK, lehet hogy van benne valami, de még az a kevés is sok… - "A BKV-rézkábel gyorsan illegális telephelyre kerül, és már az éjszaka egy külföldi kikötőben találja." – Most mondja valaki hogy a magyarok nem képesek gyorsan jó munkát végezni! Egy nap alatt kábelt lopni, megpucolni és vinni külföldre, ez igen, a Suzuki gyárban a robotok nem dolgoznak ilyen tempóban!

A seksz, a szipu rovat:
18+ 8 szexpóz, amivel garantált az orgazmus: "Szemtől szemben az asztalon, misszionárius, oldalsó lovagló póz - többek közt ezeket ajánljuk." – Ebből –katolikusként- én csak a misszionáriust ismerem, de azt megint el kell mondanom, hogy női orgazmust még azzal sem lehet elérni, jó volna ha nem írkálnának hülyeségeket a főoldalon indexesék!!4
18+ Ondókoktélok kézikönyve bártendereknek: "Második könyvét írja a szerző a spermáról, többek közt Macho Mojito koktélt ajánl az ínyenceknek." – Ide vezet a liberalizmus: már a pia sincs biztonságban a homó-sekszuális keveredéstől!44 Ezentúl ezerszer is meg fogom nézni, mit iszok,és kerülöm az elit helyeket!
Fecskendőkkel küzdenek a kismamák: "Újlipótvárosban rettegnek a kismamák, a gyerekek drogosok tűivel játszanak a Szent István parkban." – Az az érdekes, hogy pont pár napja tett be valaki egy ezzel foglalkozó videót a drogriporteblog kommentjei közé, most meg címlapon hozzák a problémát. Ami ugye nem is létezik: "A Drogprevenciós Alapítvány 1999 óta működik a 13. kerületben, és Varga Mónika koordinátor szerint még soha nem volt konfliktusuk helyben. (…) "Jó lenne látni, hogy miről szól valójában ez a történet; a feleknek le kellene ülniük egymással, és megbeszélni az alapvető problémákat" – mondta Varga, utalva arra, hogy ugyanezek az anyukák korábban a kutyatulajdonosokra panaszkodtak. A Drogprevenciós Alapítvány megérti a szülők aggodalmát, de Varga Mónika többször is aláhúzta: 14 éves működésük után furcsa, hogy éppen most alakult ki konfliktus." - Így igaz, biztos ezek a szélsőséges kismamák fújják fel a dolgokat. Mi az hogy zavarja őket pár fecskendő! - "Sárosi Péter, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) drogpolitikai programvezetője az ügy kapcsán azt mondta: egyetért a szülőkkel, a parkot jobban kellene védeni, de az akkor is csak tüneti kezelés lenne. Sárosi elmondta, kutatások bizonyítják, hogy a fogyasztók azért dobálják el a használt tűket, mert nem merik visszavinni, félnek a rendőrségi eljárástól. (…) "A Drogprevenció Alapítvány az egyik legrégebbi program, a nehéz anyagi helyzetük ellenére fontos munkát végeznek" – mondta Sárosi, aki szerint sajnos az ilyen intézmények mára "luxussá" váltak. Úgy látja, az önkormányzatok is több pénzt fordíthatnának az eldobált fecskendők összegyűjtésére, hiszen a járványveszély fennáll. "Úgy, hogy egy tűbe nyúl, a kisgyerek nem kaphat HIV-fertőzést, de sok mást igen" – mondta a TASZ-os." – Huhh, most azért egy kicsit megnyugodtam hogy AIDS-et nem kaphatok (a többi kit érdekel, azokba biztos nem lehet belehalni), de ugyanakkor egy kicsit elkezdett ám mardosni a bűntudat is, hogy nem teszek meg mindent a drogosokért. Ha legközelebb heroinos tűt látok, én magam fogom összeszedni!!444 négy





bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés